2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Bir de anne sütünden geçmeyen tek vitamin d vitamini olduğu için ısrarla kullanmamizi öneriyorlar canım 15. Günden sonra başlıyoruz tam kolik zamanı
doğru hatırlıyorsun canım. bana rahat geçti gibi geldi doğum, sanırım ağrı eşiğim yüksekmiş benim pek bişey hissetmedim 7-8 cm açılma olana kadar. sonrası da çok sürmedi rahattı benim bir çok kişiye göre. sadece çocuk inmedi aşağıya doktor kafasını tutup kanala oturttu ondan sonra suyu patlattı. doğum öyle başladı bu arada kafasına kan toplamış, bir de benim çıkış noktaları biraz darmış, doktor kesi atıcaz demişti ama kesi dışında da çok fazla yırtık oluştu bende. Bugün bir ay doldu hala oturduğumda ağrıyor dikiş yerleri. Bunlar zamanla geçer hiç sıkıntı değil. Kafasındaki şişlik gitti bile. Doğum kanalından geçerken sıkışmış çocuk ki bu konuda doktorun da yapacak bişeyi yok, o arada kemiği kırılmış. Neyse ki kırılabilecek en iyi kemik kırılmış, tedaviye gerek kalmadan kendiliğinden iyileşecekmiş bir hafta farketmedik bile kırık kemik olduğunu. dikkatli olmak gerekecek 3-4 ay. ciddi bir yaralanma bir sıkıntı yaşamadık ya bebek de ben de bu kadarına şükrediyorum artık. :KK66:
Canim cok geçmiş olsun inş Bebis çok hızlı sağlığına kavuşur Kıyamam ben ona.

rulem rulem mavitepe mavitepe ve arkadaşlar dr dan geldik daha kötü oldum, boyundaki çıkınti bebeğim makat gelisli olduğu için kan pihtilanmasi olmuş, merkezdeki ünv hastanesine sevk etti,takip altında olması gerekiyormus ilk egzersizle düzeltmeye calisacaklar olmazsa cerrahi müdahele yaparlar dedi. Onu geçtim attıkta daha kötü bişey saha öğrendim, çocuk dr u muayene etti ve kalbinde ufurum var dedi yani kalbi delikmis yavrumun, derecesi çok düşük ana yinede samsuna götürün buralarda cihaz yok onlar daha net tespit eder dedi, öyle kötüyüm ki, sabah devlete gitmistik şimdide özel hastaneye götürecem bakalım o ne diyecek, dua edin bize teyzeleri yavrum daha çok küçük nasıl kaldırsın onca tedaviyi

C
rulem rulem mavitepe mavitepe ve arkadaşlar dr dan geldik daha kötü oldum, boyundaki çıkınti bebeğim makat gelisli olduğu için kan pihtilanmasi olmuş, merkezdeki ünv hastanesine sevk etti,takip altında olması gerekiyormus ilk egzersizle düzeltmeye calisacaklar olmazsa cerrahi müdahele yaparlar dedi. Onu geçtim attıkta daha kötü bişey saha öğrendim, çocuk dr u muayene etti ve kalbinde ufurum var dedi yani kalbi delikmis yavrumun, derecesi çok düşük ana yinede samsuna götürün buralarda cihaz yok onlar daha net tespit eder dedi, öyle kötüyüm ki, sabah devlete gitmistik şimdide özel hastaneye götürecem bakalım o ne diyecek, dua edin bize teyzeleri yavrum daha çok küçük nasıl kaldırsın onca tedaviyi
çok geçmiş olsun canım tez vakitte düzelir inşallah

çok teşekkür ederim cevabın için, valla ana kucağında bir o yana bir bu yana kayıyor ve hiç güvenlikli değil sanki bir kilo daha alsa sapları kopacak gibi, tek başıma bir yere gitmem imkansız. Pusetin de altında minderi var chicco liteway almıştım ben. yine de bir ufak destek yapıyorum çok oturmasın yatay konumda kalsın diye. Emniyet kemeri falan gayet cuk oluyor, üstelik bizim sıpa da pek seviyor içinde olmayı. uzun süre tutmam içinde ama kullanmaya karar verdim gibi :KK66:
Bende liteway set kullaniyorum cnm:) sadece minderiyle yatiriyorum ekstra bisey koymuyorum. Bizimki de pek seviyor orda sıkış sıkış yatmayi:) ana kucagi su dumduz canta gibi olanlar galiba. Bana cok kullanissiz geliyor onlar hic almadim.

Canim cok gecmis olsun insallah basindaki egzersizle gecer. Mudahaleye gerek kalmaz. Kalbi icin telas yapma cocuk doktoru sadece stetoskopla bakmistir heralde. 2,5 yasindaki ogluma da ufurum var gibi demisti. Cocuk kardiyolojiye yonlendirdi bisey cikmadi sukur. Yani ayrintili bakilmasi gerek tam teshis icin. Sen kardiyolojiye gotur ultrasonla bakiyorlar. Insallah bisey cikmaz annesi.

Canim cok gecmis olsun insallah basindaki egzersizle gecer. Mudahaleye gerek kalmaz. Kalbi icin telas yapma cocuk doktoru sadece stetoskopla bakmistir heralde. 2,5 yasindaki ogluma da ufurum var gibi demisti. Cocuk kardiyolojiye yonlendirdi bisey cikmadi sukur. Yani ayrintili bakilmasi gerek tam teshis icin. Sen kardiyolojiye gotur ultrasonla bakiyorlar. Insallah bisey cikmaz annesi.

Hem röntgen çekildi hemde steteskopla dinledi çok hafif görülüyor ama gitmekte fayda var dedi, çocuk kardiyolojisine sevk etti zaten inşallah çıkmaz bisey

15 damla mi yok daha neler canım 3 damla vermen gerekiyor 15. Günden sonra basliyorsun

ebruliki ebruliki evet yanlış anlamış olabilirmisin çünkü 15.gün başlanacak günde 3 damla verilecek, 15 damla banada çok geldi, ben çocuğun ağzını sabitleyip 3 damlayı zor tutturuyorum 15 damlayı nasıl vereceksin

İnşallah ya aslında çok ağlayan bir bebek değil sadece kendini çok kasiyor gazı olmadığında bile karnını çok sisiriyor teşekkür ederim rahatladım biraz
canım benimki de öyle. kaka yaparken aglıyor. gazı filan da yok kabız da değil.
kaka yapmayı ögrenirken de böyle zorlanırlarmış. o yüzden karnını ovarak vs yardımcı olmaya çalışıyorum ya da emziriyorum bu onu sakinleştirebiliyor kimi zaman..

çok teşekkür ederim cevabın için, valla ana kucağında bir o yana bir bu yana kayıyor ve hiç güvenlikli değil sanki bir kilo daha alsa sapları kopacak gibi, tek başıma bir yere gitmem imkansız. Pusetin de altında minderi var chicco liteway almıştım ben. yine de bir ufak destek yapıyorum çok oturmasın yatay konumda kalsın diye. Emniyet kemeri falan gayet cuk oluyor, üstelik bizim sıpa da pek seviyor içinde olmayı. uzun süre tutmam içinde ama kullanmaya karar verdim gibi :KK66:
canımcım öncelikle bebişine geçmiş olsun.
bu arada benim aldıgım ana kucagı baby2go , şu 2 li set olanlardan. travel set yani.
içinde bebek ne kadar alttan destek bişiler de koysam 2 büklüm oluyor. rahat edemiyor gibi geliyor bana. emniyet kemeri ile benimki de sabitleniyor ama minicik cocuk için içindeki kemerler çok büyük geliyor. biraz büyümeden asla güvenemicem ve yalnız dışarı çıkarken çekine çekine çıkacağım gibi. ilk haftalar daha 11 günlükken cıkmıstık sakince uyudu ama geçenki minik kaza beni çok korkuttu. fakat yılmamalıyım biliyorum

kızlar yine bir konuda yardım isteyeceğim sizden. Aile hekimi monovit d3 vitamini verdi günde 3 damla içsin dedi. Damlayı verdiğimizden itibaren çocuğun ne uyuyabildi ne de doğru dürüst emebildi. Sütlerim boşa gitti, biberonla bile yediremedim. Sürekli huzursuz mızır mızır, ağladı durdu sabahlara kadar. günde en fazla 2-2,5 saat uyuyabildi. geri kalan 22 saatte huzursuz ağladı. dün vermedim damlayı akşamına toparladı, hem uyuyor hem de eski düzen emiyor. bu durumu yaşayan var mı?
Prospektüste yan etkisi yok yazıyor ama ben kararsız kaldım. Başka bir vitamin kullanan var mı acaba? ya da kullanmasak ne olur acep? :KK64:
bizim doktor devit verdi ve hiç sorunsuz kullanıyoruz canım. günde 3 damla.
canım çok çok geçmiş olsun.
umarım ciddi bişi yoktur.
benim kızımda da doktor üfürüm var dedi . takip kartına bile yzmışlar 6/1 oranındaymış.
sordum. çok az oldugu için takip edeceğiz. yeni doganlarda bir miktar olması normal dedi. çok korkutmadı bizi. bence sen de rahat olmaya çalış . madem çok azmış
doktorlar her ihtimali degerlendiriyorlar canım , malum..

Bende liteway set kullaniyorum cnm:) sadece minderiyle yatiriyorum ekstra bisey koymuyorum. Bizimki de pek seviyor orda sıkış sıkış yatmayi:) ana kucagi su dumduz canta gibi olanlar galiba. Bana cok kullanissiz geliyor onlar hic almadim.
iki büklüm oluyor benim kız da. rahatsız değil gibi ama boynu filan iki büklüm olunca ben onu öyle görmekten rahatsız oluyorum
gerçi ana karnında da benzer hallerdeydiler ama.. bilemedim :(

Canim 20 dakikadan fazla emzirme göğsünü çünkü sonrasında laktozlu ve gaz yapıcı süt geliyor çok ediyor diye seviliyor ama gaz yapıcı sur en son geliyor eğer dolu ise diğer gogse geçmekte fayda var 20 dakika sonrasında diğerine geçmedi öneririm.
20 dakikamı nasıl ya benimki en fazla 7 dakka

Ya kızlar benim oğlum 5 dakıka emiyo vallhı tuttum oda benim zorumla baştaki kaynayan sütü alıp bırakıyo uyanıksa 3 dakka gece uykusunda 6 7 oda uyuduğu için meme ağzından cıkıyo allah allah bizdemi bi terslik var acaba :işsiz:

Avent soothie denedinmi bizimki onu aldi anne memesine en yakinmis soothie
chicco damaklı vardı onunla uyuttum
o düşürdü ben verdim.
olmazsa bu markayı da denerim canım çok sagol
Ya kızlar benim oğlum 5 dakıka emiyo vallhı tuttum oda benim zorumla baştaki kaynayan sütü alıp bırakıyo uyanıksa 3 dakka gece uykusunda 6 7 oda uyuduğu için meme ağzından cıkıyo allah allah bizdemi bi terslik var acaba :işsiz:
benimkini bıraksan 1 saat emer.
bir yerde bebegin memeyi boşaltması 6 dk diye okumuştum.
belki seninki iştahla emip hemen doyuyordur.
benimki dinlene dinlene emiyor cünkü.

BENDE de aynı canım en fazla 10 dk emiyor kendi bırakıyor demekki doyuyor kilo alımı nasıl bebeğinin.bu ara gece uykusu ağırlaştı zor uyandiriyorum emmiyor uykusunu bırakıp. Dün gece bende uyuyakalmisim 4 saat kesintisiz uyumusuz:))))

Back