• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Kızlar benim kiz Gündüz bana is mis.yaptirmiyor.
Hadi desem onunla 12 ye kadar yataktayiz. Gece 1 de uyuyor 4 ya da 5 gibi uyanip emiyor bir daha uyuyor, sonra sekiz dokuz gibi bi daha. Bazen.daha.erken ya da gec oluyor bu. Saat gıbı dakik degil elbet. Sonra tabi.bende.emziriyorum yatakta ve onu biraz uzaga yatirip uyuyorum. Geceler daha.düzenli nisbeten. 12 de kalkip karnimi.doyurayim işlerimi yapayim diyorum musade yok zilliden.
Gündüz 1 kac saat suren uzun uykusunu uyursa sansliyim. Yoksa hep kucakta ya da memede.
Evet daha cok.kucuk ana kuzusu ama babasına iftar yemegi hazirlamam da lazim. Kaldi.ki karnimi.bile.o.kucagimda iken?doyuruyorum,
Sizler.neler yasiyorsunuz.Uyku mu evimin minimum da.tuttuğum işi mi.bilemiyorum.
Kucaga alışmış diyeceğim ama bunun içinde erken deniyor.
Daha minicik kuzular bunlar. Tabi ki analarni isteyecekler .değil mi?

Benim sütum 20 günde felan ancak artmıştır ki öyle aman aman aşırı değil ne kdar emzirirsen o kadar çabuk artıyor.bende sütum yok birde gogus ucum da yok diye medelà nin elektrikli pompası ni aldım onunla da sagdim süt yok yok yok artmiyor çocuk doymuyor sanıyordum doktorum dedi aç olan bebek ağlar durmaz.bebekler pompalardan daha güçlü cekerlermis.senin bebeğin kaç günlük doktorun kilo alımına göre manaya başla veya kes demedi mi
Bebeğin ne kadar zamanda bir emmek istiyo? Benimki sürekli memede durmaya çalışıyo doymuyo mu yoksa beni emzik yerine mi koyuyor anlayamıyorum

M
Hadi desem onunla 12 ye kadar yataktayiz. Gece 1 de uyuyor 4 ya da 5 gibi uyanip emiyor bir daha uyuyor, sonra sekiz dokuz gibi bi daha. Bazen.daha.erken ya da gec oluyor bu. Saat gıbı dakik degil elbet. Sonra tabi.bende.emziriyorum yatakta ve onu biraz uzaga yatirip uyuyorum. Geceler daha.düzenli nisbeten. 12 de kalkip karnimi.doyurayim işlerimi yapayim diyorum musade yok zilliden.
Gündüz 1 kac saat suren uzun uykusunu uyursa sansliyim. Yoksa hep kucakta ya da memede.
Evet daha cok.kucuk ana kuzusu ama babasına iftar yemegi hazirlamam da lazim. Kaldi.ki karnimi.bile.o.kucagimda iken?doyuruyorum,
Sizler.neler yasiyorsunuz.Uyku mu evimin minimum da.tuttuğum işi mi.bilemiyorum.
Maşallah gece uyuyormuş canım benimkinin gecesinin gündüzünden farkı yok. Sürekli memede bende alıştırdım galiba kucağa

Canım benim de aynı. Bir haftadır öğlen 1-2 gibi ancak yapabiliyorum kahvaltımı. Sabah 6-7 gibi uyanıyor öğlene kadar uyumuyor. Çok zorlanıyorum, o süre beni çok yoruyor. Bugün tüm gün toplam 2 saat uyumadı. Şimdi uyudu gece bakalım nasıl geçecek. Titizim ve ev çok fena halde. Bu yüzden çok mutsuzum ama düşünmemeye çalışıyorum :( duş almadan güne başlamayan ben üç gündür duş alamıyorum. İnşallah bir düzene girerler bir an önce

Bebeğin ne kadar zamanda bir emmek istiyo? Benimki sürekli memede durmaya çalışıyo doymuyo mu yoksa beni emzik yerine mi koyuyor anlayamıyorum
Emzik yapti beni.kesin.
3 farkli emzik aldim 3.unu de tukurdu attı. Almiyor
Anasi varken emzigi napacak tabi :D

M
Maşallah gece uyuyormuş canım benimkinin gecesinin gündüzünden farkı yok. Sürekli memede bende alıştırdım galiba kucağa
Ya ilk 3 ay alışkanlık kazanmaz diyorlar. Daha.cok minikler, eyvallah ta labavoya bile gidemedigim oluyor. Paso memedeyiz..
Canım benim de aynı. Bir haftadır öğlen 1-2 gibi ancak yapabiliyorum kahvaltımı. Sabah 6-7 gibi uyanıyor öğlene kadar uyumuyor. Çok zorlanıyorum, o süre beni çok yoruyor. Bugün tüm gün toplam 2 saat uyumadı. Şimdi uyudu gece bakalım nasıl geçecek. Titizim ve ev çok fena halde. Bu yüzden çok mutsuzum ama düşünmemeye çalışıyorum :KK43: duş almadan güne başlamayan ben üç gündür duş alamıyorum. İnşallah bir düzene girerler bir an önce
Aynen.ya.
Cok titizim diyemem ama duze.liyimdir.
Ve inan.iftar bulasiklari tezgahta bekliyor.
Sabah o uyanmadan.kalkip yapsam ben ne zaman uyuycam.
Uyusam isler ne zaman yapilacak.
Sling mi alsak napsak ? Asariz.bebisleri ustumuze tum gun anca öyle olur

canim.ben de oyleyim.sabah 4 de uyaniyor oglen 10 11 e kadar uyumuyor gaz sancisi oluyor. Genelde 10 dk dln uyuyor 15 dk bazen 10 11 gibi aonra yine memw. 4. Gunden beri tek basima bakiyorum.sling candir hayat kurtarir. Neko wrap sling aldim artik istedigimde koyuyorum ocine kahvaltimi da yapoyorum ufak tefek camasir asma kolay yemekleri yapma corba vs yapabiliyprum. Tavsiye ederim.

Kızlar hepinize Cvp larınız için tsk ederim kadın doğum dr um göğsünle ilgili şikayetin olursa gel demişti şimdi acilde nöbetçi geldim sıra bekliyorum bakalım o ne diyecek. Ama sanırım sütüm de kesildi Elimle siktirinca damla damla geliyor ama ne kızım emerken ne de makineyle sağarken gelmiyor. Sütüm giderse çok uzulurum napicaz imi bilmiyorum. İki gogsumde aynı şekilde.
sutun kesilmedi canim sut kanallari tikandigi icin disari cikamiyor. Gerekli ilaclari vs alip iyi olunca gelecek geri ;) bozma moralini sut yapiminda moral onemli

Canım moralini bozacak bir şey mi oldu? Yada dinlenmeye vakit bulamamış olabilir misin bu üç günde? Ben uyuyup kalktığımda ve duşa girdiğimde sütümün arttığını hissediyorum. Sık duş al ve bebeğin uyuduğunda sen de uyumaya çalış. Moralini de yüksek tut. Sütüm bol de. Az az dedikçe azalır. İnş çabucak sütün bollaşır.
Evt canm uykusuz kaldığım kesin : )
Bide doğumdan beri annem yanımdaydı yarın o gidecek tek başıma kalacak olmayı kafaya taktim biraz sanırım . Gerçi ustesinden gelirim ama zorlandigimda yardım edecek birinin olmaması zorlayacak beni biraz . Eşim aksamlari yardım eder zatende gündüz ve geceler beni düşündürüyor .

Resmen beni anlatmışsın valla, bazen öyle bir oluyoki saatlerce meme de kaliyor, eşimin sahurunu zor hazırlıyorum, bi uyusa guzel uyuyor ama sorun uykuya dalmakta, minnacik bir insan ufagi bütün sabrini emiyor ve bu sabır öyle biseyki zevkle sabrediyosun, bilmem anlatabildimmi, cennet annelerin ayakları altına boşa serilmemis

Resmen beni anlatmışsın valla, bazen öyle bir oluyoki saatlerce meme de kaliyor, eşimin sahurunu zor hazırlıyorum, bi uyusa guzel uyuyor ama sorun uykuya dalmakta, minnacik bir insan ufagi bütün sabrini emiyor ve bu sabır öyle biseyki zevkle sabrediyosun, bilmem anlatabildimmi, cennet annelerin ayakları altına boşa serilmemis
Ay canlar siz boyle deyince ben simdi hata mı ediom acaba dedim. Benim bebe memede iken 15 dk olunca ben parmağımi araya koyup cikariom memeden.sonra.diğerini alsın diom.ki genel de almadan uyuyakalio
.sizinkiler nasıl hep memede kalio. Bırak miomu. Birakinca aglio mu

Alır canım alır merak etme sen eğer sutun az gibisinden sana galactago önerebilirim bitkisel bi damla meyvesuyuna damlatip iciyosun acayip süt arttiriyor benim ufakligin ameliyat surecinde sütüm iyice azalmisti bu damlayla toparladik
o nasıl bi damla resmini yüklermisin canım rica etsem

Evt canm uykusuz kaldığım kesin : )
Bide doğumdan beri annem yanımdaydı yarın o gidecek tek başıma kalacak olmayı kafaya taktim biraz sanırım . Gerçi ustesinden gelirim ama zorlandigimda yardım edecek birinin olmaması zorlayacak beni biraz . Eşim aksamlari yardım eder zatende gündüz ve geceler beni düşündürüyor .

canim sen ne kadar rahat olursan bebeginde o kadar rahat olur cunku hissediyorlar. Ilk gunler icin yanina yiyecek ve icecek al bebegi emzordigin odada elinin ulasabilecegi yere koy eger cok fazla memede kalan bir bebekse. Bebegin kac gunluk bilmiyorum ama 4.gunden beri tek bakiyorum arada bunalsan da guluyor sana ve hepsi geciyor.

vorones vorones bebeğin kilosu değil sağlığı önemli. Millet ne derse desin. Salla gitsin. Senin moral ve motiveye ihtiyacın var. İnan benim de yanımda kalan bakan yok. Eşim doğum izni de almadı. Sabahçı ogretmen.
Evdeyken diğer çocuklarla özellikle ogljmla ilgileniyor.
Ablamla görümcem ev işlerine bakıp yemek yapıp gidiyor sagolsun. Digerleri annem de dahil uğrayıp akıl verip gidiyorlar. Kendilerina kalmayacak vere vere..
Hergün ağlıyorum yere bişey düşse egilemiyorum,acizlik zor. agladigim zaman bebeğim gergin oluyor sinirden memeyi tutamıyor. Sakinlestigimde uyudugumda hem süt solu oluyor rahat tutuyor memeyi, çabuk doyuyor.
Bebeğim yanimda bazen üstümde uyuyor. Altını da yattığım yerden değiştiriyorum.

Ayaktaysam sifonyerin üstüne koyup emziriyorum. İki elimle memeyi tutturmak daha kolay oluyor. Kızımın altını da ayakta değiştirmek kolay.

Sabahları oğlumun kakalı bezini d d ben değiştiriyorum. Cisli olunca herkes değiştiriyo..

Herşeye çare bulmak zorundayız. Annelik kronik bi durum. Güçlü olmalıyız.

Aynaya bak yüzüne ve her seferinde yorgun çaresiz suratını değiştir kaşlarını kaldır ve gülümseyerek kendine bi afferriiiinn çek, öpüyorum seni ve bebişi...

Bebeklerinizin burnunu temizliyo musunuz kızlar neyle ne kadar süreyle temizliyosunuz
Bide kuzum geceden beri bi kez kaka yaptı normalde daha fazla yapar ikiniyo ama yapamiyo gibi ne yapsam normal mi acaba

Bebeklerinizin burnunu temizliyo musunuz kızlar neyle ne kadar süreyle temizliyosunuz
Bide kuzum geceden beri bi kez kaka yaptı normalde daha fazla yapar ikiniyo ama yapamiyo gibi ne yapsam normal mi acaba

Kilo alıyordur bence. Gazdan dolayı da ikinabilir. Zamanla kakasi seyrelir. 3-5gün geçmeden kabiz denilemez bence

Evet burun temizleme olayi bende de muamma..dr gude 3 4 damla serumfizyolojik verin dedi..ama burnu tikali diil kii?? Tikali olsa anlarim die dusunuorm..ztn evdeki tozdan vs hapsurarak kendisi temizlio burnunu simdilik cok sukur..siz ne dersiniz?

canim.ben de oyleyim.sabah 4 de uyaniyor oglen 10 11 e kadar uyumuyor gaz sancisi oluyor. Genelde 10 dk dln uyuyor 15 dk bazen 10 11 gibi aonra yine memw. 4. Gunden beri tek basima bakiyorum.sling candir hayat kurtarir. Neko wrap sling aldim artik istedigimde koyuyorum ocine kahvaltimi da yapoyorum ufak tefek camasir asma kolay yemekleri yapma corba vs yapabiliyprum. Tavsiye ederim.

sutun kesilmedi canim sut kanallari tikandigi icin disari cikamiyor. Gerekli ilaclari vs alip iyi olunca gelecek geri :KK66: bozma moralini sut yapiminda moral onemli
valla canım sabah ilk iş wrap siparişini verdim bile.
kızım şu anda koynumda uyuyor. ay çokta güzel uyuyorlar böyle teyzesi. :anne::anne:bayılıyorum aslında ama işler de beni bekler.. :halay::halay::hamarat::hamarat:

ya dediğim gibi ben bayılıyorum böyle koynumda uyumasına. eminim bu zamanlarını özleyeceğiz. yakında büyüyecekler ve kucak istemicekler. bagımsızlıklarını ilan edicekler.
yarın öbür gün ergenliklerinde anneleri ile arkadaşları yanında görünmek bile istemicekler, utanacaklar.
şimdi bunun tadını çıkarmak lazım canım bence. şu wrapi edinelim bakalım. hep bir bütün olalım kızımla.
özlemem diyordum asla diyorum ama kimi zaman karnımda olmasını özlüyorum. hep yanımda idi 7/24 :anneadayı::KK200::anneadayı::KK200:
Ay canlar siz boyle deyince ben simdi hata mı ediom acaba dedim. Benim bebe memede iken 15 dk olunca ben parmağımi araya koyup cikariom memeden.sonra.diğerini alsın diom.ki genel de almadan uyuyakalio
.sizinkiler nasıl hep memede kalio. Bırak miomu. Birakinca aglio mu

canım bırak oglun istediği kadar kalsın memede. ben öyle yok on dk onbeş dk diye ayırmıyorum memeden. hatta memede uyudugunda bile çekecek oluyorum ki yarım saate yakın kalmış oluyor. tam parmagımı dayıyorum cuk cuk etmeye başlıyor ya. o an içim eziliyor kıyamıyorum çekemiyorum memeden. iyice dalınca ancak öyle. bence ilk aylar bebek ne kadar isterse o kadar kalmalı memede.. :rapci:

Back