• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Kızım doğum kilosunun üzerine sadece 60 gr almış kızlar. 3440 doğmuştu sonra 3360a düşmüştü. Pazartesi günü 1 aylıkken 3500 çıktı kilosu. Doktorumuz bazı bebeklerin ilk ay az kilo aldığını endişelenmememizi söyledi. Kızımın boyu 2 cm uzamış çok şükür. Tesellim bu. Siz ne dersiniz bu konuda :KK43:

Canim bana az gibi geldi kilo alimi anne sutu mu sadece

Canim bana az gibi geldi kilo alimi anne sutu mu sadece

Evet canım mama vermiyorum henüz. 1 hafta sonra tekrar kontrole gideceğiz kilo alımı yeterli değilse mama takviyesi olacak. Sağlıklı olsun da yavrum. İnşallah kilo da alır. Bol bol emzirmeye çalışıyorum :(

Evet canım mama vermiyorum henüz. 1 hafta sonra tekrar kontrole gideceğiz kilo alımı yeterli değilse mama takviyesi olacak. Sağlıklı olsun da yavrum. İnşallah kilo da alır. Bol bol emzirmeye çalışıyorum :KK43:

Alır canım alır merak etme sen eğer sutun az gibisinden sana galactago önerebilirim bitkisel bi damla meyvesuyuna damlatip iciyosun acayip süt arttiriyor benim ufakligin ameliyat surecinde sütüm iyice azalmisti bu damlayla toparladik

Evet canım mama vermiyorum henüz. 1 hafta sonra tekrar kontrole gideceğiz kilo alımı yeterli değilse mama takviyesi olacak. Sağlıklı olsun da yavrum. İnşallah kilo da alır. Bol bol emzirmeye çalışıyorum :KK43:
Canım doktorun normal dediyse bence hiç üzülme. Her bebek aynı değil. Bebeğin güzel uyuyor mu yada bezini kontrol ediyor musun? Doyuyorsa bence önemli olan bu.

Öncelikle herkese merhaba. Forumu uzun zamandır takip etmeme rağmen yeni üye oldum. Ben de 2016 Mayıs annesiyim. Kızım 1aylık oldu bugün itibariyle. Bebeğimi epidural sezaryen ile 3220 gr olarak kucağıma aldım. Hamileliğim ve doğum sorunsuz geçti çok şükür. Epidural sezaryen benim tercihimdi. Ameliyat sonrası herhangi bir baş ağrısı ya da sıtma üşüme gibi hiçbir şey hissetmedim. Tekrar olsa epidural yaparmıyım evet yaparım sanırım. 2. Gün kızımla ilgilenebildim. Tek zorluğu bacaklardaki his kaybıydı bence ve 4 saatte bir verilen ağrı kesiciler. Eve çıktığımda hiç yatmadım ve herhangi bir ağrı kesici kullanmadım ogünden beri. Bugün 31. Gün 10 kilo vermişim. Toplamda 16 kilo almıştım. Göbek hala biraz var. Sütüm çok şükür ameliyattan hemen sonra geldi. Sezaryen den 4gün önce G. Pomat göğüs kremi kullanmaya başlamıştım ama hastanede doğum koçu önermedi. Emzirmeden önce silmek gerekiyor dedi. Başlangıçta göğüs uçları kızarmıştı ama lansinoh krem iyi geldi artık çok nadir kullanıyorum. Ve tabi bebeğin göğüsü kavrayış şeklinin çok önemli olduğunu bu şekilde öğrendim. Bu arada kızımda gaz sancıları, tırnak batmaları ve isilik gibi olumsuz şeyler de başladı. Gaz sancısı için bio gaia damla iyi geldi. Arada da nurce harweys veriyorum. Tırnak batmasına sabunlu su ve arkasından batikon. İsilik içinde core satin krem etkili. Pişik için de kremler yerine daha doğal olan kantaron yağı tercihim fena değil bence. Rabbim hepimizin bebeklerine sağlık sıhhat versin. Nazardan ve tüm kötülüklerden korusun İnşAllah.

Bu arada sütün artması için hacı hurmasını su ile birlikte yeyince çok etkili oluyor.

Sezeryan olan arkadaslar benim 13 gun oldu kesi yerine yakin bazi bolgelerimi hissetmiyorum sizde de ayni durum var mi acaba bu durum gecicimidir??
Bugün doktorumla aynı durumu konuştum. Normal dedi. Apandisit ameliyatı bile olsan 1yıla yakın hissizlik olabiliyormuş. Benim 31. Günüm azaldı baya.

Öncelikle herkese merhaba. Forumu uzun zamandır takip etmeme rağmen yeni üye oldum. Ben de 2016 Mayıs annesiyim. Kızım 1aylık oldu bugün itibariyle. Bebeğimi epidural sezaryen ile 3220 gr olarak kucağıma aldım. Hamileliğim ve doğum sorunsuz geçti çok şükür. Epidural sezaryen benim tercihimdi. Ameliyat sonrası herhangi bir baş ağrısı ya da sıtma üşüme gibi hiçbir şey hissetmedim. Tekrar olsa epidural yaparmıyım evet yaparım sanırım. 2. Gün kızımla ilgilenebildim. Tek zorluğu bacaklardaki his kaybıydı bence ve 4 saatte bir verilen ağrı kesiciler. Eve çıktığımda hiç yatmadım ve herhangi bir ağrı kesici kullanmadım ogünden beri. Bugün 31. Gün 10 kilo vermişim. Toplamda 16 kilo almıştım. Göbek hala biraz var. Sütüm çok şükür ameliyattan hemen sonra geldi. Sezaryen den 4gün önce G. Pomat göğüs kremi kullanmaya başlamıştım ama hastanede doğum koçu önermedi. Emzirmeden önce silmek gerekiyor dedi. Başlangıçta göğüs uçları kızarmıştı ama lansinoh krem iyi geldi artık çok nadir kullanıyorum. Ve tabi bebeğin göğüsü kavrayış şeklinin çok önemli olduğunu bu şekilde öğrendim. Bu arada kızımda gaz sancıları, tırnak batmaları ve isilik gibi olumsuz şeyler de başladı. Gaz sancısı için bio gaia damla iyi geldi. Arada da nurce harweys veriyorum. Tırnak batmasına sabunlu su ve arkasından batikon. İsilik içinde core satin krem etkili. Pişik için de kremler yerine daha doğal olan kantaron yağı tercihim fena değil bence. Rabbim hepimizin bebeklerine sağlık sıhhat versin. Nazardan ve tüm kötülüklerden korusun İnşAllah.
Merhaba canım, öncelikle bebeğinle huzurlu mutlu bir ömür dilerim. İsilik isilik için coresatin kullanıyorum demişsin. Nette baktım ama çok çeşitleri olan bir krem. Hangi rengini kullanıyorsun? Link veya kutlusunun resmini paylaşır mısın? Bizim kızın kulaklarına kadar isilik oldu. Sık yıkayıp ince giydiriyorum ama henüz geçmedi. Paylaşabilirsen çok mutlu olurum.

Kızlar biDe 48gjnluk olduk sezeryan olmustim sadece ilk bir hafta kanamam kırmızı şekildeydi sonra rengi değişti 6 gün öncede tamamen bitti sadece akıntı vardı dünden beri yine kırmızı şekilde kanamam var acaba refl olmuş olabilir miyim karnim agriyor canım acayop tatlı istedi öncesinde adet belirtilerini yaşadım yani ama regl mi değil mi karar veremedkm

Merhaba kizlar biz bugun kirkimizi ucurduk :) kirkindan sonra degisir diyorlardi bakalim degiscek mi bizim sipa :)

Gaz sancilarimiz tam gaz devam ediyor gunde uc saat aglamadan durmuyo yavrum cok uzuluyorum haline ama susturmak ne mumkum kendi istemedigi surece susmuyo. Biogaia damla kullanıyoruz biraz azaltti ama tam gecmiyo tabi ki.

Geceleri doyurma ve alt degistirme isini konusmadan yapiyordum gece lambasi isiginda gercekten etkili oldu artik geceyi gunduzu ayirt ediyo bence. Birde pisiklerden bahsedilmis ben ilk gunden itibaren islak mendil kullandim sukur sikinti olmadi ama her alt degisiminde kaka yapmamissa bebek yagi eger yapmissa sudokrem suruyorum.

Kilo alimi olarak da 3940 dogmustu oglum kilo kaybi yasamadi hic dogumdan sonra bir aylik kontrolünde 4950 olmus anne sutu ve bazen doymadiginda mama kullanıyorum ben de

Merhaba canım, öncelikle bebeğinle huzurlu mutlu bir ömür dilerim. İsilik isilik için coresatin kullanıyorum demişsin. Nette baktım ama çok çeşitleri olan bir krem. Hangi rengini kullanıyorsun? Link veya kutlusunun resmini paylaşır mısın? Bizim kızın kulaklarına kadar isilik oldu. Sık yıkayıp ince giydiriyorum ama henüz geçmedi. Paylaşabilirsen çok mutlu olurum.
Çok teşekkür ederim. Aynı dilekler senin için ve tüm anneler için olsun İnşAllah. Umarım sizde de işe yarar. Bizim çocuk doktorumuz önerdi. Özellikle yüze de kullanabilir miyiz diye sordum. Rahatlıkla kullanabilirsiniz dedi.

Eklentiler

• DSC_2365.jpg
    DSC_2365.jpg
    27 KB · Görüntüleme: 51
Ya kızlar benim gszdan dolayı çekmediğim dancıları çektim maalesef bebeğime süt pek sağlayamadım sonraki günde yola geöti emiyor süt gelmiyor kanıyor manuel bozuk çıktı pompaya bakıyorum acil medela swing mi avent mi lansinoh mu çok kafan karışık kullananlar yazarsa hemen sipariş edeceğim ayrıca hastane tipide mi kiralasam netten bilemedim ya bu acılar inşallah günahlarımıza karşılıktır her şey iyi olur

Kızlar kilo alımını bebeğinin kafaya takanlar olmus kimse yanlış anlamasın yazdıklarımı ama önemli olan bebegın kilo Alımı degıl boyunun Nasıl uzadıgıymıs asıl bu konuları cok fazla araştıran birisi olarak inanın kilo dan cok boy uzaması daha önemli boyu 1 2 cm uzayıp tombul bebeği ne yapacaksınız bu bir ikincisi emzirip de bebeğine 1 2 kilo aldırabilene kimse bısey diyemez tabi masallah diyorum nazar değmesin ama eğer mama ile bebekleriniz 1 1.5 kilo alıyorsa Bebek mamalarınız buyuk ihtimal nişasta ve şeker ağırlıklı yanı aptamıl bebelac vs gibi kotu mamalar yanlış anlamayın ama bebeğe kof şişmanlıktan Başka bırsey vermiyor evet o mamaları yiyen bebekler tombiş tombık ama saglıklı hıc bir yanı yok o marka ve türevlerinin mama kullanmak isteyen ya da zorunda olan arkadaşlara hıpp ya da sma onerırım özellikle sma nin içeriği cok cok iyi ve şeker ve nişasta yok Bebek kilosunu normal alıyor şekerli şekerli mamalara alıştırıp ilerde sebze yemiyor vs diye üzülmeyin arkadaşlar emzıremılemıyorsa mama seçimi cok önemli... Kilo Alımı ıcınde 600 gr 800 gr cok normal sıkıntı yok üzülen arkadaşlar üzülmesin daha cok boy takibi de yapın

YA ben de az önce bebisin altını alırken hep cisten dolayı göbeğin yumuşaçık dibi kanlı düşmek üzere olduğunu gördüm. Bezi mi yanlış bagliom ki bilmiiom ama hep dışarı taşıp kıyafetleri ve göbeği cıs oluo. Kurutum ama inşallah sorun olmaz bugün 8. Günümüz
Canim sen altını baglarken göbeği dışarıda birakiyorsun değil mi göbeğinde hep kuru olması lazım çiş falan degmemeli ben yıkamadim hiç 11. Gününde düştü

Ya kızlar benim gszdan dolayı çekmediğim dancıları çektim maalesef bebeğime süt pek sağlayamadım sonraki günde yola geöti emiyor süt gelmiyor kanıyor manuel bozuk çıktı pompaya bakıyorum acil medela swing mi avent mi lansinoh mu çok kafan karışık kullananlar yazarsa hemen sipariş edeceğim ayrıca hastane tipide mi kiralasam netten bilemedim ya bu acılar inşallah günahlarımıza karşılıktır her şey iyi olur
Canim ben lansinoh otomatik pompayi kullanıyorum çok memnunum hemen sagiyor

Kızlar kilo alımını bebeğinin kafaya takanlar olmus kimse yanlış anlamasın yazdıklarımı ama önemli olan bebegın kilo Alımı degıl boyunun Nasıl uzadıgıymıs asıl bu konuları cok fazla araştıran birisi olarak inanın kilo dan cok boy uzaması daha önemli boyu 1 2 cm uzayıp tombul bebeği ne yapacaksınız bu bir ikincisi emzirip de bebeğine 1 2 kilo aldırabilene kimse bısey diyemez tabi masallah diyorum nazar değmesin ama eğer mama ile bebekleriniz 1 1.5 kilo alıyorsa Bebek mamalarınız buyuk ihtimal nişasta ve şeker ağırlıklı yanı aptamıl bebelac vs gibi kotu mamalar yanlış anlamayın ama bebeğe kof şişmanlıktan Başka bırsey vermiyor evet o mamaları yiyen bebekler tombiş tombık ama saglıklı hıc bir yanı yok o marka ve türevlerinin mama kullanmak isteyen ya da zorunda olan arkadaşlara hıpp ya da sma onerırım özellikle sma nin içeriği cok cok iyi ve şeker ve nişasta yok Bebek kilosunu normal alıyor şekerli şekerli mamalara alıştırıp ilerde sebze yemiyor vs diye üzülmeyin arkadaşlar emzıremılemıyorsa mama seçimi cok önemli... Kilo Alımı ıcınde 600 gr 800 gr cok normal sıkıntı yok üzülen arkadaşlar üzülmesin daha cok boy takibi de yapın
Doktorunuz günde 20 ile 30 gr arasında kilo almalı demişti biz 26 gr almisiz

Back