• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Selaam kizlarr.
Cokk sukur cuma gunu oglen kizcemi evimize getirdik. Yogunluktan degilde teknolojik sıkıntidan dolayi bi turlu yazamadim size.
Kizimin eve gelmesine ennn cok abisi sevindi.
Beni o kadar mutlu ettiki alikaan ona baktikca icim titriyor.
Anne defne cok guzel anne ben defneyi cok swviyorum deyip duruyor.
Birde nasil panik azicik oksursun defne anne ne oldu defneye bisey mi oldu diye panikliyor gelip sirtina vuruyor.
Nasil hasretmis meger. Hem defne ye hemde benim evde olmama.
Cok sukur bugunumuze.
Rabbim kimseyi evladiyla sinamasin. Cok kiymetli onlar.
Cocuklarimiz saglikla mutlulukla buyusunler insallah
Bu da kucuk abi askim oglum alikaan imla minnak kizcvem defnemEki Görüntüle 1839347

maşallah canım ya, mutluluk anca bu kadar güzel ifade edilebilir. Hem minnak defnemize, hem de ali kaanımıza maşallah :KK36:

mavitepe mavitepe dün aklımdan geçirdim yapıyordur acaba diye:)) kalabalık olmak iyi sanki ben tektim çok zorlandım

aslında yemek temizlik olaylarına birilerinin bakıyor olması iyi bişey, ama yerine göre demek lazım yine de, evdekiler birbiriyle anlaşamayıp tartışmalar yaşanınca biraz moral bozucu olabiliyor mesela. Ama tek olmak da zordur muhakkak, doğumdan beridir bu 12. günümüz. Daha yeni yeni oturabiliyorum. Hani doğum sonrası ayağa kalkmak zor değildi ama oturmak işkence. Dış dikişlerin bazıları alındı 3 gün önce, o biraz rahatlattı. O aşamada ev işleri ve yemekle uğraşmak zor olur gerçekten. Şimdi daha iyiyim sanki idare edebilir gibi hissediyorum. Ufaklığın uykusu da bi düzene girse on numara olur yani :KK53:

Şöyle bi geçmişe baktım. Doğum yapanlara hayırlı olsun, hala bekleyen kaldıysa Allah kolaylık versin. Gördüğüm kadarıyla aynı sorunları yaşamaya başlamışız topik olarak.
Ben de ilk tecrübeleri birazcık yazayım. İlk kakası (mekonyum denilen hani şu koyu yeşil renk olan) ilk 24 saat içinde geldi. Sütüm çok azdı, sıka sıka damla damla getirmeye çalıştım tabi yetmedi oğluma, çok ağladı yavrum. Çok direndim sağmaya çalıştım, kaşıkla vermeye çalıştım, olmadı biberona geçtim ama direndim. Yavaş yavaş artmaya başladı sütüm, habire humana çay, protein tatlı, bi dolu su ne varsa yiyip içiyorum. Şimdi yeterli geliyordur inşallah. Kakası düzenli sayılır, sarımsı renkte. Ama iki gündür yeşilimsi kaka geldi, sonra tekrar sarımsı oldu rahatladım. Bir de ufaklık sol göğüsten emebiliyor, sağ göğüsten ememiyor bir türlü yakalayamıyor sıpa. Ben de sağıp veriyorum, bir taraftan da denemelere devam ediyorum. umarım ikisini de emebilmeyi başarır. iki gün önce göbeği düştü, o zamana kadar banyo yaptırmadık. Sadece kaka yaptıkça bacaklarını yıkadık. Gaz sorunu her çocuk gibi bizde de var, neyse ki o meseleyle eşim daha çok ilgileniyor :KK53: Ben de emzirme olayındayım, normal doğumdu benimki, şimdiye kadar dikişlerim nedeniyle ayakta emzirdim. Dudak tiryakiliği bizimkinde de var, bir iki yudum alıyor, sonra öyle bekliyor. Yarım saat bir saat ayakta dolanmaca, iki saat sonra tekrar. Şimdilik bende durumlar böyle.
Herkese minikleriyle keyifli zamanlar diliyorum. Öpüyorum :KK36:

Dogum yapan tüm arkadaşlara hayirli olsunn Allahm anali babali saglikla buyutmek nasip etsin inşallah..
Biz bi haftalik olduk sayılır.
Hamdolsun o kötü bi hafta geride kaldi sezeryan sonrasi zormus baya..
Benim en buyuk sıkıntım gogus ucundaki yaralar..
Sırf ona sebep emzik ve biberon kulllanmk zorunda kaldım hic istemesem her verdigimde icim acisada..
Simdi biberona alisip göğsümü almaz emmeye korkusuyla bi ogün sagip bi öğün emziriyorum sizce dogrumu yapiyorum kafa karisikliginami sebep oluuorum

Kızlar bebislerinizin göbek kordonu düştü mu bizim 9. Günümüz hala düşmedi doktor alkollü sprey de vermedi sadece besin dışında bırakıyoruz başka birşey yapmıyoruz canım sıkıldı ya. Bugün 2 damla sarı sıvı gelmiş iltihap oldu galiba yarın bir doktora gideceğiz

Merhaba arkadaşlar yazdığınız doğum hikayelerini okuyunca bende kendiminkini paylaşmak istedim. Doğumum normal şartlarda 29 nisanda olacak gibi gözüküyordu. Fakat günüm dolmasına rağmen hiç bir Agrım sizim acilman yoktu. Doktorun hergun kontrole çağırdı. Ertesi gün gittiğimde doktorum aynı zamanda başhekim olduğu için şehir dışında olacağını söyleyip beni güvendiği başka bir doktoruna teslim etti birlikte o lanet olası çatı kontrolünü tekrar yaptilar ve 4 cm açılmam oldugunu gördüler. Evim yakın olduğundan ve bu süreci evde daha rahat gecirecegimden akşam 22:00 23:00 gibi sancilarimin başlayacağını söyleyip beni eve gönderdiler. Bütün hazirliklarimi yapıp beklemeye başladım. Akşam oldu, gece oldu hiçbir sancı yok sabah oldu hala yok.doktorum nst için hastaneye gelmemi istedi. Bu kadar süre geçmesine ragmen 6 cm acilmam olmustu. Doktorum sancı olmadığı için beni yine eve gönderdi. Agrım hala yoktu agri başlayana kadar gitmek istemiyordum hastaneye. Ama kayınvalidem ve arkadaslari sagolsun bisey olur niye evdesiniz gibi söylemlerinin uzerine 16:00da hastaneye yatış yaptık. Nst için dogumhaneye indim ki ebe suni sanciyi direk taktı. Defalarca suni sanciyi istemediğimi soylesemde fayda etmedi. Sanciyi kasiklarimda hissettigim icin bebegimi ikinamiyordum. Ebenin ikinamiyorum diye surat asmasi sürekli alttan muayene etmesi gerginligimi iki katı arttırdı. 21:00 da doktor geldi bu sefer doktorum vajinal muayene yaparken suyumu patlattı ve ben bütün dogumhaneye inlettim. Sanki nazlaniyormusum gibi davranmaları da ayrı mesele. Sonrasında sürekli istifra etmeye başladım iğrenç bir durumdu.baştan beri normal doğumu isteyen hatta doğal doğum kurslarına katılan ben sezaryen istiyorum diye bağırıyordum. Saat 22:30 civarında ayaklarimi hissetmedigimi ve bayılacağını söyleyip olduğum yere yığıldım bu arada 9 cm acilmam olmustu. Acil olarak sezaryena aldılar. 22:50 de spinal epidural ile bebegimin ilk sağlamasını duydum.. Harika bir duyguydu. Aslında bebeğimi çıkar çıkmaz kucağıma alıp orada emzirmek, yaklasik bir saat kucagimda kalmasini saglamak, kordonunun 5 dk sonra kesilmesini saglamak gibi isteklerim vardı ama ne mumkun bebeğim benden önce odadaydı. Neyse ki bebeğimi hemen emzirebildim. Daha ağrılı olacağını beklerken gayet iyi bir gece geçirdim tabi her uykuya daldigimda kendimi vajinal muayene yapılırken görmek disinda. Ertesi gün daha zordu benim için çünkü kansizligim vardı 3 ünite kan aldım berbat biseydi. Damar yolu sürekli tıkandı kanın yoğunluğu dan 6 tane damaryolu actilar öldüm öldüm dirildim. Sağ omzun epiduralden tutuldu sol kolumuda hemşire sağolsun kan icin damaryolu acarken nasıl becerdiyse kanın bir kismini deri altına kacirdigi için omzumdan adagisi uyuştu ve iki kolumuda kullanamaz oldum. Bebeğimi emziremicem aç kalacak diye ağlamaya başladım bir anda. Surekli yapılan iğneler yuzunden igne ye karşı fobim oldu valla. Doktorum bide eve iğne verdi oradakiler yetmezmiş gibi.sezaryen oldugum icin pismanligim var. cunku hiç sancı olmadan 7 cm acilmam oldu suni sanci yuzunden malesef bunlari yasamak zorunda kaldim. Herkesde ayni etkiyi yapmadigini deneyimleyerek ogrenmis oldum. Bende sanci takilmasaydi cok rahat bir sekilde dogal dogumla bebegimi dunyaya getirecektim cunku annem 2 anneannem 5 cocugunu yirtiksiz dikissiz dogurmus ama olmadi kısmet degilmis. En azindan bebegim butun gelisimini tamamladi oyle geldi kendimi bu sekilde teselli ediyorum.Bu arada bebegim 4 kilo 80gr dunyaya geldi.Dogum yapacak olan arkadaslar icin paylasmak istedim. Sezaryen dusunuyorsaniz bile doğumun başlamasını beklemenizi şiddetle tavsiye ederim bebeklerimizin ilerleyen yaslarda yasayacaklari psikolojik sorunlar acisindan cok önemli. Benim icin cok stresli bir dogum oldu ama bebegimi sağlıklaa kucağıma aldığım için hergun şükrediyorum. Allah isteyen herkese versin.

Kızlar şaka maka 9 aylık bir serüveni tamamladık bebeklerimiz birbirini hiç görmesede annleri tarafından hep kıyaslandı yahut karşılaştırıldı burda kimimize hasta aldır kimize yaşamaz kimimize herşey yolunda dendi başta sizinle olup bebeğini kaybeden arkadaşlarda oldu benim gibi yarıdan katılıp hepinize birden hemen ısınanda
Kim ne zamn nasıl hissetti veya bebeği ne zamn tekmeledi ne çok arkadaşı oldu kuzumun burda hepinizi kuçak dolusuuu öpüyorum sizi çok ama çok sevdim ben diğer hamılelığımı burada geciririm artık
Bi gün girmesem kafamda bi sürü soru işreti defne nasıl acaba devin hastaneden cıktımı nefes nasıl ve adını hatırlamadığım bi sürü melek daha kurban olsun teyzeniz size meleklerim hepiniz hayatınız boyunca hep mutlu olun sağlık sıhhat mal mülk mevki iman peşinizi hiç bırakmasın hep en güzeli en iyisi olun :KK42: duygulandımmm yaaaa :KK42:

miranda_1986 miranda_1986 canim hayirli olsun devinin gule gule buyut insallah anali babali olsun...emzirmekle ilgili yazdiklarini okufum da...1 memede 15dk digerinde tekrar 15dk tutuyormussun..bunun yoku yontemi nedir? Benimki 15dk birinde dursa digerini katiyen almiyor direkt suratini ceviriyor..memeyi de kendi birakiyor zaten diliyle ucunu cikariyor...bi de bazen max 10dk emiyor...ilk sut/son sut muhabbetleri yuzunden emzirirken keyif alnak yerine dakika kovaliyorum kafayi yicem

S Selma4848 hayırlı olsun bebeğin ve geçmiş olsun canım. Kuzum sen aç mıydın bu kadar halsiz düştün yaa? Çok üzüldüm ve şaşırdım. Bebeğin kilolu olduğu için mi acaba daha çok açılmayı beklediler? Kızımda da oğlumda da 8cmde ikinma denemesi yaptım doğdular. Suni sancı anında ikinabilseydin dogardi belki ama hem halin kalmamiş hem de kilosu varmış bebeğinin biraz güç isterdi ikinmak belki. Vajinal muayene olmazsa olmaz yani. Ikincide muayeneyi sık sık yapmasalar belki de doguramazdim ben. Çünkü elleriyle parmaklarını açarak vajinayi açtılar ebe olsun doktor olsun. Onlara minnettarım yani. Üstelik bebek kanalda değildi ebe dışardan karnımdan hafifçe iterek kanala sokturmustu. Belki seninki de tam kanalda değildi de sancin olmadı. Bunlar geçti artık. Sen bayağı denemişsin, sana yardımcı olmak için herşeyi de yapmışlar ekip olarak ama bi yerde olay tıkanmış kısmet böyleymiş demek ki..

Kızlar, güzeller, çiçekler!!
Tek tek okumaya mecalim yok. Zira bugün tam 18 saat sancı çektim. Normal doğum için herşey yolundaydı fakat birden doğum kesildi. Sancılarim yok oldu ve açılmam durdu. Ne suni sancı ne başka bişi tekrar baslatamadi ve sonunda Dr beni sezeryana aldı.
Gece 1:00 da başlayan doğum, devin in 21;00 da sezeryanla alınmasıyla son buldu. Şeker mi şeker ve bir o kadar da inatçı oglumuz 26 mayis da 3.5 kilo 51 cm olarak doğdu.
Şu anda gece 2 ve ben uykusuz geçen 25 saat sonra devin i emzirmeyi becerdim. Tek gözüm kapalı size haber vermek istedim. Ama hem uykusuzluk hem saatlerce çekilen sancı ve en son olarak da ameliyat ağrısına yenik düşüyorum. İki saat uyuyacağım.
Sizleri çok seviyorum. Bir iki gün giremez isem kusura bakmayın. Iyiyiz ve sizleri kocaman öpüyoruz!!

canım gözün aydın tekrar :KK36: umarım sezeryan etkilerini bir an evvel atlatıp devinle çoook daha keyifli zamanlar geçirirsin. Doğum kısmı biraz garip gelişmiş sancı durmuş falan ama belki de hayırlısı böyleymiş. bundan sonra biraz uykusuz biraz gazlı geceler var, ama biliyorum ki en keyifli zamanları da bundan sonra başlayacak.
Şimdi nasılsın? dinlenebiliyor musun? bir de meraktan çatlicam ya, devin paşa senin minik melez halin mi :rolleyes:
bizim oğlan tüm ultrasonlarda babasının kopyasıydı, bi doğdu benim fotokopim çıktı :KK53: sizde durum ne?

Lohusalık ben bu durumu hiç sevmedim büyük oğlanda da şimdi de aynı duygular aynı hissiyat hele bi de çok konuşan büyükler tepemizde olunca hiç cekilmiyor dün ilk kez dordumuz başbaşa kaldık oh be dedik biz böyle daha mutluyuz

al benden de o kadar. evdekilerin arasında anlaşmazlıklar çıktı. Kırgınlıklar küslükler falan. Olan bana oluyor tabi. bir yandan iyi evde yemek ev işleri devam ediyor ama tartışmalar bana yansıyor, o da moralime süt miktarıma kısacası bebeğime yansıyor. nasıl olacak nasıl düzelecek durumlar ben de bilmiyorum. neyse ki bebeğim bana yapışıyor sıkı sıkı. yoksa durum fena oluyormuş bu dönemde..

Back