• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Benimde tansiyon korkum var. Habire ölçüyorum. Çok yüksek değil ama bu anlık bir olay dedi dr. Birden yükselirse alırız dedi. Ondan korkuyorum. Benim el şişliklerim azaldı. Ananas yiyorum her sabah. Bir de ayaklara varis çorabı harika geliyor. Çoraptan çıkınca ayaklarım gayet normal bir şişlikte oluyor. Eğer çorap giymezsrm ayaklarım akşama wkmek kıvamında oluyor. Çorabı 3 ay önce falan almıştım. Eski dr her haftabu hafta doğuracaksın dediği için hamilelikle ilgili tüm motivasyonumu kaybetmiştim. Evdeki çorabı bile unutmuşum şans eseri görünce giydim hemen giymediğim günlere çok pişmanım
peki sicaklamiyor musun çorapla? Ayıptır söylemesi ben evde don sutyen geziyorum. Çok sıcak geliyor dayanamıyorum. Sisliklerim sadecr yuzunce geçiyor. Havuz da kendimi çok rahat hissediyorum

Ya kizlarr bugun alttan muayene oldum cok acidi acidigi icin de ben kendimi baya kasmisim doktorum rahat olman lazim bu sekilde kasarsan normal dogurtamam seni dedi aci esigin cok dusuk dedi ama gercekten canim baya acidi bende kendime guvenimi kaybettim normalde 41 haftaya kadar beklerim ama cocuk irilesecek iyice zorlâsir 40 haftani bekleyim alalim dedi persembeye gun verdi bebegim icin normali cok istedim ama olmadi simdi bana sorsalar niye sezeryan oldun aci esigim dusukmus ben doguramazmisim mi dicem :((((

peki sicaklamiyor musun çorapla? Ayıptır söylemesi ben evde don sutyen geziyorum. Çok sıcak geliyor dayanamıyorum. Sisliklerim sadecr yuzunce geçiyor. Havuz da kendimi çok rahat hissediyorum

Yok pek sıcaklamadım şu ana kadar. son bikaç gündür hava da dıcak değil ya o ıüzden de olabilir. Bir de diz altı olan olsa sanki daha rahat olacak ama çıkıp alma imkanım yok.

Ya kizlarr bugun alttan muayene oldum cok acidi acidigi icin de ben kendimi baya kasmisim doktorum rahat olman lazim bu sekilde kasarsan normal dogurtamam seni dedi aci esigin cok dusuk dedi ama gercekten canim baya acidi bende kendime guvenimi kaybettim normalde 41 haftaya kadar beklerim ama cocuk irilesecek iyice zorlâsir 40 haftani bekleyim alalim dedi persembeye gun verdi bebegim icin normali cok istedim ama olmadi simdi bana sorsalar niye sezeryan oldun aci esigim dusukmus ben doguramazmisim mi dicem :KK43:(((

Canım ya kıyamam ne kadar içlenmişsin :) çok samimi geldi mesajın :) kimseye bir açıklama yapmak zorunda değilsin. Acı eşiğim düşük demek istemezsen bebek çok iri benimde çatım darmış dersin olur biter. Ya da bebeğin kafası 10cmyi geçince de drlar sezeryan diyor. Denilebilecek çok şey var hiç kafana takma. Önemli olan senin kendini rahat hissetmen ;)

ama bakar mısın göbeğe?? biz bugün tam 39+0 ız. Ve ne bir sancı. Ne bir nisan. Ne bir karnin aşağıya inmesi... Hiç bir şey yok. Çatlayacagim!! Bu bebek sanırsam ağzımdan çıkmaya çalışıyor...

Ilahi miranda guldurdun beni :) daha yeni 39 oldun dur bakalim yeni yeni gelmeye calisacak oglusun :) doguma gitmeden sabah esimi ugurlarken bile hicbirseyim yoktu ne nisan ne su ne sanci sifir.. hatta on gibi açıklığıma uyandim biseyler yedim onbir gibi geri uyudum on ikide sanciya uyandim dusun bak nasil aniden birden oluyormus :)

Suyun değildir Can'ım bnmde öyleydi suyumda azalma yokmuş hıc korkma zaten hareket azalmazsa suda da azalma yok demektır dedi doktorum. Artık yürüyesim de yok verdim yemeğe yatışa bu hafta doğacak hissedıyorum dinlenmeye aldım bünyeyi :) sen de yorulma bu hafta gelıyor bızım kızlar hatta son 2 diyorum:) totem!!!
Evet ben de hareketli diye rahatım zatenn. Yoksa beni burda ultrason A da almıyorlar. Allah bilir bebeğin suyu az mı çok mu

Ilahi miranda guldurdun beni :) daha yeni 39 oldun dur bakalim yeni yeni gelmeye calisacak oglusun :) doguma gitmeden sabah esimi ugurlarken bile hicbirseyim yoktu ne nisan ne su ne sanci sifir.. hatta on gibi açıklığıma uyandim biseyler yedim onbir gibi geri uyudum on ikide sanciya uyandim dusun bak nasil aniden birden oluyormus :)
Valla bu konuda beni bi sen rahatlatiyorsun. Çünkü geçen sefer de bir anda geldi demiştin :)) inşallah benim Oğlus da öyle olur. Ben çok bunaldım gebe olmaktan yaaa :(( dayanamıyorum artıkkkk! Dün bugün misafirim var. Allahtan gelen gelene de evde boş değilim. Yoksa caaaaaaat diye çatlardı miranda :) en doğal sezeryan ahahhahaj

Yok pek sıcaklamadım şu ana kadar. son bikaç gündür hava da dıcak değil ya o ıüzden de olabilir. Bir de diz altı olan olsa sanki daha rahat olacak ama çıkıp alma imkanım yok.
Ay burfa hava 28 derece ama bana 45 gibi geliyo. Anca elbise çekiyorum üstümden. Zaten gebelik sortum yok tayt da giyemez oldum sicaktan

Ya kizlarr bugun alttan muayene oldum cok acidi acidigi icin de ben kendimi baya kasmisim doktorum rahat olman lazim bu sekilde kasarsan normal dogurtamam seni dedi aci esigin cok dusuk dedi ama gercekten canim baya acidi bende kendime guvenimi kaybettim normalde 41 haftaya kadar beklerim ama cocuk irilesecek iyice zorlâsir 40 haftani bekleyim alalim dedi persembeye gun verdi bebegim icin normali cok istedim ama olmadi simdi bana sorsalar niye sezeryan oldun aci esigim dusukmus ben doguramazmisim mi dicem :KK43:(((
Şekerim illa normal istiyorsan al epidural gir normal doguma. Acı eşiğin düşük diye sezeryana girmene gerek yok ki. Sonuçta epidural aldıktan sonra acıyı hissetmiyor olacaksın.
Ama sezeryan olmak istiyorsan da kimseye hesap vermek zorunda değilsin. Sen kendinu nasıl iyi hissedersen en iyi doğum şeklin o.

Canım ya kıyamam ne kadar içlenmişsin :) çok samimi geldi mesajın :) kimseye bir açıklama yapmak zorunda değilsin. Acı eşiğim düşük demek istemezsen bebek çok iri benimde çatım darmış dersin olur biter. Ya da bebeğin kafası 10cmyi geçince de drlar sezeryan diyor. Denilebilecek çok şey var hiç kafana takma. Önemli olan senin kendini rahat hissetmen :KK66:
Mesajima yansimismi gercekten cok iclendim yaa dokunsan aglayacagim o vaziyetteyim dayanirim diye dusunuyordum :kızgın:

Mesajima yansimismi gercekten cok iclendim yaa dokunsan aglayacagim o vaziyetteyim dayanirim diye dusunuyordum :kızgın:

miranda_1986 miranda_1986 da yazmış sen kendini nasıl iyi hissedersen doğum şeklin o. İlla normal istiyorum dersen kendini bir daha dene istersen. Druna rica et bir çatı muayenesi daha yapsın sen biraz kendini hazırladıktan sonra. Ama her ne kadar düşünmek istemeyip, görmezden gelsem de tahmin ediyorum ki normal doğum çok büyük bir ağrı ve acı. Çok metanet gerektiriyor. Ne kadar istersen iste o ağrı anlarında verdiğin normal doğum kararından bi pişman oluyorsun.

Galiba şu an bir suçluluk hissediyorsun dayanamayacağını düşündüğün için. Ama bence bunu kendine yapma. Normal de doğsa sezeryan da olsa doğum büyük cesaret istiyor ve sen bunun üstesindem gelecek, her halükarda doğuma dayanacak ve inşallah sağlıkla bebeğini kucağına alacaksın ;)

Canım sağlıkli olun inşallah. .Spinal sezeryani ben de istiorum. Bebem hala 2700 de tabi başka doktor da 2400 çıkardı kilosunu. Şimdi nasılsın . Ağrı sancı nedir durumun acio mü yaran falan. Normal doğum olsa keşke dio msun hiç.
Bi de merak ettiğim bu idrar için sonda mi ne bişi takiolarmis o nedemek nasıl oluo

Canım memnun kaldın mı spinal doğumdan bende öyle düşünüyorum inşallah. Nasıl bişe his olarak acı hissedilmiyodur da sonrasın da ki ağrı sızı nasıl
Kızlar gec cevap veriyorum kusura bakmayın lohusalık depresyonu mudur nedir kotü hissediyorum kendimi en mutlu olmam gereken zamanlar ama bi hüzün bi bosluk var icimde aglayasım geliyo surekli:cry::KK61:
Spinal sezaryen ameliyat anı ve ameliyat oldugun gün mükemmel bisey ne agri ne sızı bebegini hemen görüyosun narkozdan uyanma sersemligi yok güle oynaya girip güle oynaya cıktim taa ki uyusukluk gecip taktiklari agrı pompası da bitince ameliyat oldugumun farkina vardim agrisi dikis yerlerinin acimasi o halde yuruyup gaz cikartmak zorunda olmak:olamaz: bi de bas agrisi 3 kere flan vurdu bana gözlerimi acamadim atak seklinde
Ama herkeste etkileri farkli tabi kimisi daha agir geciriyo kimisi daha hafif geciyo gidiyo nihayetinde cok sükür:KK200:keske normal olsaydı demedim o da bi stresti benim icin evet bekledim normal olsun diye ama hep sancilaninca vazgecmekten korkuyodum
Sonda da korkulcak hiic bisey yok anlamadım bile takildigini derin nefes al dedi hemsire tamam bitti dedi sasirdim yurumeye baslayinca da cikartiyolar

Kızlar gec cevap veriyorum kusura bakmayın lohusalık depresyonu mudur nedir kotü hissediyorum kendimi en mutlu olmam gereken zamanlar ama bi hüzün bi bosluk var icimde aglayasım geliyo surekli:cry::KK61:
Spinal sezaryen ameliyat anı ve ameliyat oldugun gün mükemmel bisey ne agri ne sızı bebegini hemen görüyosun narkozdan uyanma sersemligi yok güle oynaya girip güle oynaya cıktim taa ki uyusukluk gecip taktiklari agrı pompası da bitince ameliyat oldugumun farkina vardim agrisi dikis yerlerinin acimasi o halde yuruyup gaz cikartmak zorunda olmak:olamaz: bi de bas agrisi 3 kere flan vurdu bana gözlerimi acamadim atak seklinde
Ama herkeste etkileri farkli tabi kimisi daha agir geciriyo kimisi daha hafif geciyo gidiyo nihayetinde cok sükür:KK200:keske normal olsaydı demedim o da bi stresti benim icin evet bekledim normal olsun diye ama hep sancilaninca vazgecmekten korkuyodum
Sonda da korkulcak hiic bisey yok anlamadım bile takildigini derin nefes al dedi hemsire tamam bitti dedi sasirdim yurumeye baslayinca da cikartiyolar
Canım ben de spinal oldum 19 mayısta ben de doğum sonrası titreme oldu baş ağrısı hiç olmadı dikişlerimden hala yatakta dönemiyorum oturup kalkamıyorum çok ağrıyor biraz yürüyünce açılıyorum ama bu defa da belim ağrıyor sen de de aynı mı

Oh ne güzel cevap ne güzel haller ;) inşallah daha bi toparlar iyi olursun. . Ağrısız is yok tabi. Olacak Okadar dié avutuyorum kendimi. .alıştım sezeryan fikrine . 1 haziran nasipse. Ama bu ji hafta içinde normal gelmek isterse minigimm ona da yok demicem

Kızlar günaydınlar. Sonumu sezeryan gibi görünüyor ve benim hiç bilgim yok bu konuda doktorla konuşmadan önce biraz kafamda toparlamam lazım. Epidural ve spinal farkları nedir hangisini neden trcih etmeliyim. Sonraısnda sıkıntılar hangisinde daha fazla tecrübeli olanlar bi yazıverseniz bana :)
Cnm ben ilk doğumumu epidural sezaryen oldum
Sadece ameliyatın sonunda bebeği odaya çıkardılar ben Rahmi yerine koyarlarken dikise baslayacaklari donemde bagirdim 2 kez acı duydum ben bağrına 10 dklik genel anestezi verdiler 10 dk sonunda atıldı odaya aldılar
Spinal böyle şeyler olmuyormus
Drum dedi
Daha kesin net felç gibi bi uyuşma oluyormuş
Bu kez onu tercih etmeyi düşünüyorum
Bir de epiduralden sonra barsak hareketleri bozulabiliyormus
Şiddetli baş ağrıları olabiliyormus
Bir de o kataterin belde öylece kalması aslında enfeksiyon riskiymis
Drum dedi
Spinal beni düşündüren tek şey 1 kez ameliyathanede yapılıyor olması
Yani acılarla ağrılarla daha erken tanisicaz
Epiduralde belden sarkan katatere defalarca anestezi yollayabiliyorlar
En azından ilk emzirmelerin
İlk doğum fotolarin
Misafir agirlamalarin güler yüzle oluyor :)
Tek bu beni düşündürüyor..

vorones vorones sezaryen dikislerim iyileşti şükürler olsun rahatim bu doğumum daha rahatti hastane de ilk yurudugumden beri ayaktayim oğlum yatmamdan hiç hoşlanmadı doğuma giderken çok ağladı onun için güçlü olmam gerekiyordu süt olayına gelince oglumda hiç yoktu şimdi daha iyi sutum var yetmiyor artırmak için herşeyi yapıyorum buna da şükür mama veriyorum yine de Rabbim herkese kolaylıklar nasip etsin inşallah
Ayy ne güzel şeyler duyuyorum. Ben de bugun hastaneye gittim. 39 +2 é istiyorm dedim sezeryan gününü sağolsun doktorum geç falan demedi. Dikişi sordum.yapıştırma estetik olacak dedi. Rahat ol. Kimseyi dinleme dedi. Ha 1 haziran à kadar açılman olur suyun gelirse normal yaparsın dedı ;) içimden yapaaaamam dedim ;) sütun bol sağlığınız yerinde olsun. İnşallah

ama bakar mısın göbeğe?? biz bugün tam 39+0 ız. Ve ne bir sancı. Ne bir nisan. Ne bir karnin aşağıya inmesi... Hiç bir şey yok. Çatlayacagim!! Bu bebek sanırsam ağzımdan çıkmaya çalışıyor...
Benimde gobus böyle . Inmismj sence . Bugün ebe vardı nst de . Dediki senin günün gelmiş ;))) 1 haziran à kadar gelmese bari minnakim

Eklentiler

• 2016-05-23 19.12.47.webp
    2016-05-23 19.12.47.webp
    14,2 KB · Görüntüleme: 88
Kızlar bugün sakinim. Yarın sabah kontrolum var. Dün gezdim. Catkapi teyzelerime ugradim. Hem de çocuklarla. Yürüdüm. Akşam dinlendim. Sabah 1saat yaylanarak dans ettim. Az once de dus aldım ce yatıyorum. Gün boyu bi yürüdüm evde bi yattım. Azıcık baskı hissediyorum. E yarın sancı verilirse rahim ağzı biraz yumuşamis olur belki. benim ağrı esigim yüksek sanırım. Bazı arkadaşlarin yazdıkları anıları insanı ürkütüyor. Benim için doğum öncesi kısa bi süre hariç çok da çekilmez değildi. O süre de ikinmak istediğim halde beni bi kaç dakika doktor gelip kessin diye beklettikleri zaman. Daha doğrusu derin nefes alarak atlatabildigim anlar acı gibi gelmedi yani. Dogurmayanlara şunu söyleyim, doğumu acı olarak değil, nefes eylemi olarak görün lütfen. Her sancida nefes alıp çömeldim

Back