- 13 Mart 2015
- 273
- 315
- 103
- 33
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #55.001
Valla benim acayip moralim bozuluyor o konuda. Bana 42 ye kadar yolu var dedi. Üstelik şu ana kadar hep Mayıs 26 diyordu beklenen doğum tarihi için, onu da değiştirdi haziran 1 yaptı. 1 hafta uzattı yaaa!
Ay insallah yaaa!İnşallah haftaya kalmayız bu haftadoğuruveririzz
hayırlısı olsun inşallah sevindim canım. nst ye bağlı kalma. serumunla izin verirlerse gez biraz.Gelen sey suyummus yatisim yapıldı sancılar yetersiz suni sanci veriliyor acilmamda 1.5 cm cok dua edin
Ya benimki uzun zamandır doğum pozisyonunda. Yani baş aşağı. Yüzü de sağa donuktu. Yani poposu soldaydi ayaklarını da sağa doğru uzatiyordu. Şimdi ne nerde anlayamıyorum. Çok büyüdü. Tahminimce başı hala aşağıda çünkü tekmelerini kaburgamda hissediyorum. Ama çok eminim geçen hafta bu tekmeler yoktu. Ve sutyenimden beş parmak kadar asagidaydi sertlik. Şimdi sutyenimin hemen altinda.
Oyyyysss. Biz 40I görenlerden olucaz herhal! 39 bitti bugün yaaa. Inanamiyorum!
Benim de çarşamba. En son salı gittim. Giderken yolda bu son olsun bi dahakine bebeğim olsun diye diye gittim. Ama sanırım bana yine Dr un yolları taştan. Bir de geçen sefer gibi daha yukarda zamanı var derse bırakın beni orda. Bir kaç saat kalkamam yerimden herhaldeAynen. Ben de kanala mı giriyorlar acaba diye düşündüm. Dra giden arkadaşa dr ne diyecek acaba. Benim de kontrolüm yarın, ben de yarın sorarım olmadı.
Gulceksin ama biz kocamla havuzda halay cekiyozZıplıcam valla evde insin aşağı diye(dr hoplasanda zıplasan da olmaz dedi o kendi bilir dedi :) )
Benim de çarşamba. En son salı gittim. Giderken yolda bu son olsun bi dahakine bebeğim olsun diye diye gittim. Ama sanırım bana yine Dr un yolları taştan. Bir de geçen sefer gibi daha yukarda zamanı var derse bırakın beni orda. Bir kaç saat kalkamam yerimden herhalde
Benim de arada belim tutuyor. Diyorum ki bu sefer sancısı vursun. Yok! Bildiğin gebelikten kaynaklı bel ağrısı...Aynen çok sık nst yapılıyır bana. Her seferinde giderken allahım inşallah hissetmediğim sancılar vardır. Sancı başlamoş der diye dua ede ede gidiyorum. Hiç sancı mancı çıkmıyor.
Benim de arada belim tutuyor. Diyorum ki bu sefer sancısı vursun. Yok! Bildiğin gebelikten kaynaklı bel ağrısı...
Valla ben sezeryan ne hoş şeymiş diye düşünmeye başladım. Al gününü git doğur gel.
Ben bi de sezeryan olmamak için dr değiştirdim. Şimdi diyorum ki akıllılık ettin yapsaydı kadın sezeryanı rahatlasaydın şimdiye. Şu aksilik olursa korkusu olmasa da hamileliğin keyfini rahat rahat sürseydim.
Kıpıt kıpır karnımın içi, habire şekil değiştiriyor
Ay o ani yasadim sanki ikin dedikce ben ikiniodym sankiKızlar bu da benim doğum hikayem :) 9 gün oldu minik kızımı kucağıma alalı. 38 hafta 3 günlük doğurdum.
Bugünü hayatım boyunca unutamam. 13 mayıs 2016 kocamla bi önceki akşam şakasını yapmışız, bu gece doğurursun bak yanında kimse de yok. Neden bu çocuğun nevresimlerini yıkama işi şimdiye kaldı ki ya doğarsa nerde yatacak? (nevresimler makinede o sırada) beklenen doğumum 24 mayıs ama eşim hep 38 haftada doğuracaksın derdi.
Neyse gece oldu yattık tabi ben uyuyabilir miyim öyle hemen hayır, uykudan önce 6-7 wc gidiş, meyve, yoğurt azcık aburcubur yeme, kitap okuma derken her zamanki gibi saat 4 oldu. Neyse tam dalıyorum bi saat ya geçmiş ya geçmemiş bişey geliyor hissiyle uyandım. Elimi götürdüm ki suyum geliyor. Ayağa kalktım daha çok geliyor. Lavaboya gittim temizlendim, gelip kocama önce x uyan hadi dedim uyanmadı suyum geldii kalksana diyince eşim yataktan bi fırladı benim pembe terlikleri giyip koridora koşmaya başladı sonra geri geldi hani suyun nerde ben ebeyi arıyorum vs derken hazırlanıp yola çıktık hastane beş dakika zaten. Ağrım çok hafifti ebe muayene etti 1-2 cm başı kanala güzel girmiş bekleyeceğiz dedi. Aradan bir buçuk saat geçtikten sonra 8 gibi doktorum geldi o da muayene etti ama detaylı inceledi biraz da suyumu akıttı sürekli akıp durmasın diye çok canım yandı. 9da sancılarım birden sıklaşmaya başladı ve ben o zaman ancak nasıl bi işe giriştiğimin ciddiyetine vardım. Ben yatak başlarına tutundum, yürüdüm, eşim bi yandan belimi ovaladı bana sarıldı zavallı adamı hep sıkmışım etleri mosmor haberim yok. Sancılara dayanamayacak ana geldiğimde doktorum geldi saat 12 muayene etti ve açıklık 5 cm güzel ilerliyor 8 cm olunca doğumhaneye geçebiliriz dedi. Benim halimi de görünce acıyıp narkotik bi ilaç verdirdi o mutluluğu tarif edemem o rahatlığı, bi süre rahattım sıklık azaldı gibiydi tabi ki kısa sürdü sancılarım eskisinden de güçlü bi şekilde geldi. Hiç kendimden beklemezdim onlarca doğum görmüş, doğum hastanesinde staj yapmıştım az buçuk bişeyler yapabilirim sanırdım. Ağlamaya başladım önce içli içli sonra saat 2yi gösterdiğinde çığlık çığlığa. Ölmek istiyorum mu demedim, dayanamıyorum artık mı demedim annem geldi o sırada iyice koptum. Doktorum geldi yine muyene ve 7 cm son 3 cm kaldı hadi dayan diyerek ve istersen az miktar bi narkotik daha tabi ki istedim yapıldı ama ne fayda, ebe de akşam 6da herşey bitmiş olacak, bak bebeğin geliyor, evet çok canın yanıyor ama malesef elimizden gelen hiçbir şey yok dedi saat 2 ve ben 4 saat daha o çileler yumağındayım öleyim en iyisi bitsin diye düşünüyorum. Artık deliriyorum ağlamaktan kimseyi duymuyorum, kimseyi kandırmayacağım hayatınızda h böyle bi acı yaşamamışsınızdır hem çok şiddetli bel hem gaz hem de komple karın ağrısı karışımı bi ağrı. Bir saat daha geçti ve saat öğleden sonra 3 doktorum muayene için geldi litotomi masasına çıktım, baktı tam açılma gibi duruyor dedi sancı geldiğinde yeniden ıkın. Ikın demek kolay ama onca yorgunluk bir saat uyumuşum acılar derken nefes mi var? Yine de ıkındım, evet harikasın dedi tam açılmış senden sancı geldiğinde güçlü ıkınmanı istiyorum muhtemelen bir saat içinde bebeğini doğurmuş olacaksın. Ikınıyorum ama arkadaşlarımın dediklerini duymuyorum ( çalıştığım hastanede doğum yaptım doğumhane epey kalabalıktı ) poponu oynatmadan ıkın, çeneni gövdene yasla, bağırarak nefesini harcama uğultu gibiler duyamıyorum. Ama o kadar acı çektim ki bi an evvel kurtulayım diye deliler gibi ıkındım dizilerdeki gibi bildiğiniz höyküre höyküre :) bana harikasın filan diyorlar ama ıkınamadım sanıyorum, beni gaza getirmeye çalışıyolar diye düşünüyorum tamam sakın ıkınma derin nefes al dediler başının çıktığını anladım, çok zor olsa da bu sefer ıkınmadım çünkü çok güçlü bi ıkınma hissi geliyor ve yarı baygın kızımı gördüm. Şaşkındım, ağlarım sandığım andı ama ben sadece mal gibi bakıp gülümseyebildim :) kızımı tarttılar sildiler giydirdiler ve kucağıma verdiler inanamadım ben öldüm mü bu benim mi cennet mi neresi :) sonra az daha zorlandım doktorum plasentayı aldı, rahmimi kontrol etti dikti odaya geçtim gözümü açacak halim yoktu ama kızımı emzirdim benden mutlusu yok :) sezaryen olmadığıma ise kendi adıma memnunum çok zor bi süreçti ama geçti gitti işte. Yine olsa yine normal isterdim.
Hastanede yanınıza komposto almayı unutmayın güzeller doğumda enerji oluyor. Hepinize iyi gecelerr
Ay ben gebelikte rahat hiç bişi görmedim. 21. Haftaya kadar günde 3 kere kustum. 24. Haftada diyabet olduğumu öğrendim. Şimdi de eller ayaklar sis acaba yüksek tansiyon mu var diye kara kata dusunuyorum
Ya benimki uzun zamandır doğum pozisyonunda. Yani baş aşağı. Yüzü de sağa donuktu. Yani poposu soldaydi ayaklarını da sağa doğru uzatiyordu. Şimdi ne nerde anlayamıyorum. Çok büyüdü. Tahminimce başı hala aşağıda çünkü tekmelerini kaburgamda hissediyorum. Ama çok eminim geçen hafta bu tekmeler yoktu. Ve sutyenimden beş parmak kadar asagidaydi sertlik. Şimdi sutyenimin hemen altinda.
Suyun değildir Can'ım bnmde öyleydi suyumda azalma yokmuş hıc korkma zaten hareket azalmazsa suda da azalma yok demektır dedi doktorum. Artık yürüyesim de yok verdim yemeğe yatışa bu hafta doğacak hissedıyorum dinlenmeye aldım bünyeyi :) sen de yorulma bu hafta gelıyor bızım kızlar hatta son 2 diyorum:) totem!!!Ben eşimle birlikte olduğumda geliyor öyle. Neyin nesi anlamadım ama bir kaç ay önce doktor pap smear yaptı o akıntı için ve bişi çıkmadı. Zararsız korkma dedi.
Ay benim aşağısı zaten haftalardır hiç kuru değil. Sürekli bişi geliyor. Çamaşır yıkamaktan helak oldum. Değil suyum siziyosa bile anlamayacağım bu yüzden!
Kizlar 33 haftalik olduk kizimla. 28. Haftadan beri erken gelecek die diken üstündeyiz. Suyum cok azmis sürekli su iciom. 33 e ulastik cok şükür ama hala tedirginiz. Suyu az olup erken doguran oldumu aranizda...
Dogum sancısı nasil olur bilmiom ama sag kasigimda nadiren agrilar oluo ve 3/4aydir sarı akintilarim var. Idrar ve kan temiz çıktı yani enfeksiyon degil yani.
ama bakar mısın göbeğe?? biz bugün tam 39+0 ız. Ve ne bir sancı. Ne bir nisan. Ne bir karnin aşağıya inmesi... Hiç bir şey yok. Çatlayacagim!! Bu bebek sanırsam ağzımdan çıkmaya çalışıyor...Canim asagi inme olayina çok taktin kafayi sen :) 38+4de dogum yaptim ve sancilandigimda bile midem cayir cayir yaniyordu ki bi gece boyunca hastanede sanci cektim :) acilmam 7cm gecince karnimin asagi indigini kesfettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?