- 12 Ekim 2008
- 6.841
- En iyi cevaplar
- 2
- 15.481
- 773
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #54.941
Bi de benim karnım sanki aşağıya gideceğine iyice yukarı çıktı. Ne oluyor anlayamıyorum yaa
Canım bide yagmurdamlasıyla berenebru vardı onlarda hiç görünmüyo bende etiketleyemedim biliyosan etiketlesene tatlım.
İnanırmısınız benımle bugün ıkı cümlede nefestim daraldı ve kaburgam acıyor yıneAz önce eşime aynı şeyi söyledim. Bugün karnım daha yukarıda. Hiç nefes problemi yaşamamıştım bugün nefes alamıyorum. Neden yukarı çıktı ki bu bebiş?
İnanırmısınız benımle bugün ıkı cümlede nefestim daraldı ve kaburgam acıyor yıneve aşırı hareketli Bebek öyle böyle değil
Amin inşallah40+3 ü uğurlarken 40+4ü karşılarken selamlar. Bizim kızda hala tık yok. Kızım çok mu rahat orası iki tane beşik aldık gel hangisinde yatmak istersen onda yat DİE konuşuyorum ama yok gelmiyor. Hareketleri de iyice azaldı. Dün babasıyla panik olduk kıpırdamiyor DİE uğraştık baya meğer uyuyormus. Ama eski tepikleri kalmadı sadece geriniyor. Rahat hareket edemiyor yavrum. Bende öpüp koklamak istiyorum. Nerde kaldin die O bacaklarını ısırcam zaten hele bi dogsun. Allahım inşallah o günleri görürüz.
İnş güzel geçer canımKizlar yarin sabah sezeryana girecegim insallah oglunu saglikla kucagima alirim insallah dogumu bekleyen tum annelerde...dualarinizi esirgemeyin
Her emzirmeden önce mutlaka altını al. Bezi dolu olsa da olmasa da. O zaman uyanıyor minnoşlar. Emerken uyuya kalırsa da topuğunu sık, ensesine masaj yap. Rahatsız et yani sürekli:) benim kızım 5 günlükken maalesef sarılık yüzünden hastanede yattı. Işın tedavisi aldı 1 gün. İnşallah senin minnoş sarılık olmadan atlatır bu dönemi.
İyi akşamlarİyi akşamlar arkadaşlar doğum yapanları tekrar tebrik ediyorum yapamayanlar tez zamanda kolay doğumun olsun inşallah biz de minik kizimla geçiyor günler oğlum da biraz bunaltiyor tabi doğumdan beri 12. Günümüz bugün dışarı çıktık alış veriş merkezinde gezdik maşallah hiç sesi çıkmadı bana da iyi geldi gezmek hoş bu 4. Dışarı çıkmamız öncekiler hep ev gelmesiydi bizden haberler böyle cuma günü mevlutunu okutacaz Allah nasip ederse şimdi yeni telasemiz bu sizlere de güzel günler diliyoruz
cnm bebek sarılıktan uyur okadar uyandıramazsın gerekirse şırıngayla mama ver ben bilmiyordum bebeğim uyuyor diye seviniyordum sarılığımız 19 a çıktı 6gunlukken hastaneye yattık ardından sıvı almadığı için idrar yolu enfeksiyonu oldu 6 tane antibiyotik iğne yedik ne olur bebeğini beslemeyi ihmal etme sut yoksa mama ver
Canim yulaf kepekli bisküvi yesenKabızlık diyelim.
Gaz yada gaita.çıksın diye.bekletiyorlar.
Hic sorma.
Esim ile kv.gozumun.icine.bakiyor.pirtlamam için
Sancim öyle agrili ki ..
Traji komik.valla
Rica ederim ne demek. Can'ı acıyacak diye az sıkma ama emin ol baya Bi sıktıktan sonra anca acıyor CanlarıAllah korusun canım olmasın diye cabaliyorum, altini almaktan rahatsız olmuyor benimki çok denedimde fayda etmiyor, topugunu sıkmayi denemedim hiç onu denerim, tsk ederim bilgiler icin
Ben de tam olarak burasını anlamıyorum. Neden hem bu kadar acı eziyet yaşadıktan sonra iyi ki sezeryan olmadım diosun uz. . Bi da olsa bi da normal denerim die. Sanırım ben bunu anca doğumum olduktan sonra anlicam.Kızlar bu da benim doğum hikayem :) 9 gün oldu minik kızımı kucağıma alalı. 38 hafta 3 günlük doğurdum.
Bugünü hayatım boyunca unutamam. 13 mayıs 2016 kocamla bi önceki akşam şakasını yapmışız, bu gece doğurursun bak yanında kimse de yok. Neden bu çocuğun nevresimlerini yıkama işi şimdiye kaldı ki ya doğarsa nerde yatacak? (nevresimler makinede o sırada) beklenen doğumum 24 mayıs ama eşim hep 38 haftada doğuracaksın derdi.
Neyse gece oldu yattık tabi ben uyuyabilir miyim öyle hemen hayır, uykudan önce 6-7 wc gidiş, meyve, yoğurt azcık aburcubur yeme, kitap okuma derken her zamanki gibi saat 4 oldu. Neyse tam dalıyorum bi saat ya geçmiş ya geçmemiş bişey geliyor hissiyle uyandım. Elimi götürdüm ki suyum geliyor. Ayağa kalktım daha çok geliyor. Lavaboya gittim temizlendim, gelip kocama önce x uyan hadi dedim uyanmadı suyum geldii kalksana diyince eşim yataktan bi fırladı benim pembe terlikleri giyip koridora koşmaya başladı sonra geri geldi hani suyun nerde ben ebeyi arıyorum vs derken hazırlanıp yola çıktık hastane beş dakika zaten. Ağrım çok hafifti ebe muayene etti 1-2 cm başı kanala güzel girmiş bekleyeceğiz dedi. Aradan bir buçuk saat geçtikten sonra 8 gibi doktorum geldi o da muayene etti ama detaylı inceledi biraz da suyumu akıttı sürekli akıp durmasın diye çok canım yandı. 9da sancılarım birden sıklaşmaya başladı ve ben o zaman ancak nasıl bi işe giriştiğimin ciddiyetine vardım. Ben yatak başlarına tutundum, yürüdüm, eşim bi yandan belimi ovaladı bana sarıldı zavallı adamı hep sıkmışım etleri mosmor haberim yok. Sancılara dayanamayacak ana geldiğimde doktorum geldi saat 12 muayene etti ve açıklık 5 cm güzel ilerliyor 8 cm olunca doğumhaneye geçebiliriz dedi. Benim halimi de görünce acıyıp narkotik bi ilaç verdirdi o mutluluğu tarif edemem o rahatlığı, bi süre rahattım sıklık azaldı gibiydi tabi ki kısa sürdü sancılarım eskisinden de güçlü bi şekilde geldi. Hiç kendimden beklemezdim onlarca doğum görmüş, doğum hastanesinde staj yapmıştım az buçuk bişeyler yapabilirim sanırdım. Ağlamaya başladım önce içli içli sonra saat 2yi gösterdiğinde çığlık çığlığa. Ölmek istiyorum mu demedim, dayanamıyorum artık mı demedim annem geldi o sırada iyice koptum. Doktorum geldi yine muyene ve 7 cm son 3 cm kaldı hadi dayan diyerek ve istersen az miktar bi narkotik daha tabi ki istedim yapıldı ama ne fayda, ebe de akşam 6da herşey bitmiş olacak, bak bebeğin geliyor, evet çok canın yanıyor ama malesef elimizden gelen hiçbir şey yok dedi saat 2 ve ben 4 saat daha o çileler yumağındayım öleyim en iyisi bitsin diye düşünüyorum. Artık deliriyorum ağlamaktan kimseyi duymuyorum, kimseyi kandırmayacağım hayatınızda h böyle bi acı yaşamamışsınızdır hem çok şiddetli bel hem gaz hem de komple karın ağrısı karışımı bi ağrı. Bir saat daha geçti ve saat öğleden sonra 3 doktorum muayene için geldi litotomi masasına çıktım, baktı tam açılma gibi duruyor dedi sancı geldiğinde yeniden ıkın. Ikın demek kolay ama onca yorgunluk bir saat uyumuşum acılar derken nefes mi var? Yine de ıkındım, evet harikasın dedi tam açılmış senden sancı geldiğinde güçlü ıkınmanı istiyorum muhtemelen bir saat içinde bebeğini doğurmuş olacaksın. Ikınıyorum ama arkadaşlarımın dediklerini duymuyorum ( çalıştığım hastanede doğum yaptım doğumhane epey kalabalıktı ) poponu oynatmadan ıkın, çeneni gövdene yasla, bağırarak nefesini harcama uğultu gibiler duyamıyorum. Ama o kadar acı çektim ki bi an evvel kurtulayım diye deliler gibi ıkındım dizilerdeki gibi bildiğiniz höyküre höyküre :) bana harikasın filan diyorlar ama ıkınamadım sanıyorum, beni gaza getirmeye çalışıyolar diye düşünüyorum tamam sakın ıkınma derin nefes al dediler başının çıktığını anladım, çok zor olsa da bu sefer ıkınmadım çünkü çok güçlü bi ıkınma hissi geliyor ve yarı baygın kızımı gördüm. Şaşkındım, ağlarım sandığım andı ama ben sadece mal gibi bakıp gülümseyebildim :) kızımı tarttılar sildiler giydirdiler ve kucağıma verdiler inanamadım ben öldüm mü bu benim mi cennet mi neresi :) sonra az daha zorlandım doktorum plasentayı aldı, rahmimi kontrol etti dikti odaya geçtim gözümü açacak halim yoktu ama kızımı emzirdim benden mutlusu yok :) sezaryen olmadığıma ise kendi adıma memnunum çok zor bi süreçti ama geçti gitti işte. Yine olsa yine normal isterdim.
Hastanede yanınıza komposto almayı unutmayın güzeller doğumda enerji oluyor. Hepinize iyi gecelerr
Oh miss . Sağlıklı bol sütlü olun inşallahSlm kızlar hastaneye bağırsak enfeksiyonu teşhisiyle girdim nst ye bağladılar ağrılarım düzenli çıkınca da Dr hemen sezeryana aldı 9 20 gibi kızımı kucağıma aldım. Doğum harika bir olay Rabbim isteyen herkese versin
Cnm bnm de yarın kontrolum var. Dr 41e kadar beklicez dedi. Perşembe ya da cuma suni sancı verecek sanırım eğer yine gelmezse sezeryan olacak. Bana kalsa yarin versin sanciyi dogurayim istiyorum. Bi yandan da kendisi gelcekse eğer cuma ya kadar beklemek daha ii diyorum. Ki zaten beklicez. İnş nasıl hayırlı olacaksa allahım öyle doğumlar nasip etsin hepimize.Canm ayni durumlar birebir bendede var bende yarin 40+4 olcak yerleri rahat bizimkilerin kontrol var benm yarin doktor hazrlikli gel dedi ama hazırlık li gid3sim yok 41 dolana kadarr bekliyim diyorum bi yandankorkuyorum riske atiyomuyum diye sen ne düşünüyorsun
Bnm en son nst de bi tane sancı çıktı ama Dr yetmeZ dedi. Bakalım yarın nasıl olacak.Ben 39+5 deyim iki gündür bu hareket farklılığı beni de gerdi iki sabahtır panik oluyorum çok zor uyanıyor göbeğime vurup duruyorum sağdan soldan :) azcık geç tepki versin hemen panik önceden çünkü ilk vuruşumda hemen tepki veriyprdu sıkıştılar iyice ama niye gelmiyolar anlamadım:) bizimki nst de gayet rahat görünüyor keyfi yerindeymiş
Çünkü bebeğime anestezi vermiş olmadım, kendim de ameliyat olmuş olmak istemezdim detayını yazmama gerek yok herşey doğal sürecinde gitti sonrasında da hemen toparlandım bebeğimin çıkış anı o hissi yaşamak inanılmazdı bunun için memnunum, zorunluluk halinde tabi ben de sezaryen olacaktım ama şansım yaver gittiBen de tam olarak burasını anlamıyorum. Neden hem bu kadar acı eziyet yaşadıktan sonra iyi ki sezeryan olmadım diosun uz. . Bi da olsa bi da normal denerim die. Sanırım ben bunu anca doğumum olduktan sonra anlicam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?