2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Tatlım çok swvindim.hadi bakalım çoğu gitti azı kaldı.

Canım bide yagmurdamlasıyla berenebru vardı onlarda hiç görünmüyo bende etiketleyemedim biliyosan etiketlesene tatlım.

Salı akşamı 23.55 Te epidural sezaryenle doğum yaptım. Cuma günü taburcu oldum. Neden bu kadar kaldığıma gelecek olursak epiduralin yan etkisi olan şiddetli baş ağrısı beni mahvetti. Hala geçmiş değil. Beynim dönüyor sanki gözlerim yuvalarindan cikacakmis gibi zonkluyor.

Ağrı kesiciler,serumlar,antibiyotikler banamisin demedi o agriyi hiç bişey kesmedi. En son bi serum bagladilar vücut reaksiyon verdi baygınlık geçirdim kendimden geçtim ölüyorum sandim. Zar zor ayilttilar. Sabaha kadar gözetim altindaydim sabah emara aldilar beyinde sorun mu var diye şükür temiz çıktı.

Sezaryen olacaklar spinal ya da genel tercih etsin bence. epiduralin yan etkisi çok oluyomus. Bizzat yaşadım hala atabilmis değilim.

Kendimi toparlayip bebeğime yetemedim yavrum sarılık oldu

Okudum ya şu yazdığını sanki gorkem çıktı da ben emzridim onu o kadar mutlu oldum inan ki defnemiz bizim küçük kralicemiz maşallah ona eminim bundan sonra hemen gelisicek artık kokunu aldı senin durur mu oralarda defne hanım dualarımız bir inşallah tez vakitte alicaz kucagimiza canım benim

Slm mayıs anneleri hayırlı kandiller hepinize doğum yapanlar gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün bekleyenlere de sağlıkla sıhhatle evlatlarını kucaklarına almalarını diliyorum 4 mayısta normal dogum yapmıştım 3900 gram 54 cm doğdu oğlum ilk uç gün sutum çok azdı ve oğluma yetmedi mama verildi hastanede uç günden sonra annem rezene çayı yapıp icirdi her gün ve çok şükür şimdi oğlum bi taraftan emerken diğer göğsümden süt akıyor oğlumun sağlığı yerinde biraz gaz problemi vardi ve kakasını yaparken çok zorlanıyordu onlara da bir çözüm yolu bulduk anason iciyorum ve oglumada çay bardağına kimyon koyup içine süt sağıp dinlendiriyorum tortu dibe indiginde kaşıkla sütu iciriyorum gaz problemi ortadan kalkıyor kakasi içinde çok zorlanırsa altını bi müddet açık bırakıyorum rahat bi şekilde yapıyor dikişlerim açılmıştı iki gün önce yeniden uç dikiş atıldı normal doğum yapacaklar size tavsiyem misafir geldi ayıp olur büyüğümgeldi ayıp olur ayağa kalkayim oturayim sakın haa uzanın dikkat edin kendinize iyilesemezseniz bu sefer bebeğinizle ilgilenemezsiniz çok uzun yazdım kusura bakmayın belki işinize yarayacak bi bilgi olur diye yazmak istedim hayırlı kandiller hepinize

Canim suçlama kendini
Ben de sezaryen oldu normal olmadı diye çok üzüldüm
Hala içimde ara ara acısını duyarım
Ama sonra hemen kendime diyorum ki
Ben hep hayırlısı ve sağlıklısı neyse o olsun diye dua ettim
Belki normal doğum bizim için hayırlı değildi
ALLAH korusun bebekte ya da bende kalıcı bir rahatsızlık olabilirdi
Çok şükür sezaryen de olsa ikimiz de sağlıkla çıktık hastaneden
Önemli olan bu..
Ama laf aramızda hala "doğurdum" kelimesi yerine "kızım doğdu" kelimesini kullanmaya çalışıyorum.sezaryen olduğu için ben dogurmamisim gibi geliyor..kesilip alındığı için. .ama aslında bizim de ameliyat sonrası cektiklerimiz az buz şeyler değil. .O ağrılarla emzirmek bile başlı başına takdire şayan bir mücadele.
Yeter ki sağlık olsun nasip canım
Üzme kendini

Bizde cok fazla kiskanclik var canim sanki kardesi hic yokmus gibi davranio aglayinca sinir oluo ara sirada hirpalio kucugumu 1 sn yalniz birakmaya gelmio biraz zorlanicaz ama buyudukce rahata ercez herhalde bizde
hayırlısı canım. oğlum tam 2 yaş sendromu tepkileri göstermeye başladı. üstüne bi de kıskançlık olursa baya zorlanıcam galiba

benim şimdililk normal doğum olacak gibi görünüyor. epidural yaptırıp yaptırmamakta kararsızım. bu yazdıklarını başkalarından da duydum. acaba sancıya dayanıp yaptırmamak mı en iyisi

İnş Can'ım amin bugün doğsunlar allah büyük ınanırmısın bunalım olmaya basladım
Ay ben de bugün doğsun diye çok bekledim. Hatta içimde bir ses gece doğacak gibi geldi ama dün geceki nöbette!! (zaten uyuyamiyoz yaa!) yine gelmedi hiç aşağıya inmiş bile değil. Herhalde bekletecek beni.
Bunalıma girmemeliyiz ama. Ben bugün çıkıp dolasicam. Hazır kocam da evde gezdirsin beni. Bir haftadir ev hanımı oldum ilk defa :)) aslında şekerim var ama bugün ne bulduysam yemeği planlıyorum. Bana ne. Dogsaymis!

canım senin hiç olmazsa 30 mayıs görünüyo. benim geçtiğimiz 19 mayıstı ve bütün saydıkların bende de aynı
Öyle. Günü geçenlere daha zor. Dilerim ki siz hemen doğurursunuz. Bu akşam falan değil. Şu dakika gelsin suyunuz. :) hemencicik sağlıkla, huzurla doğsun bebekleriniz.
İsteyenin bir vermeyenin iki yüzü kara demişler. Biz isteyelim de bebeklerin geleceği tutar belki.

Sherricim çok geçmiş olsun sana ve Ece kızımıza. Eline ayağına kavuştun artık. Göbek ardından sevmek yok. Canlı canlı yanında. Emzirirken memeni tutacak. Ne güzel şeyler bunlar! Ömrünüz böyle birlikte sağlıkla huzurla geçsin.

Mekanyum aspirasyon gününü geçen bebeklerde oluyor. Sen de 40. Haftayı doldurmustun. O yüzden riskin vardı. Kendini sikmanla uzulmenle hiç alakası yok. Lütfen böyle düşünüp boşuna üzülme. Bildiğim kadarıyla bebek doğar doğmaz pompa gibi bisiyle ağzından ve burnundan suction yapıyorlar kakayi. Kaka yuttugunun en büyük habercisi mor renkli bebek. Çünkü düzgün hava alamadigindan mosmor doğuyor çocuk. Bir de dakikalar içinde temizlemelerse zehirlenmeye yol açıyor. Öyle uzun süre bekleyemiyor bildiğim kadarıyla.

Ama tabi ece 38. Haftada lanuga ve vernikslerini dökmeye ve doktukcede amniyon sivisiyla yutmaya başladı. Tam 2.5 hafta içinde midesinde toplandı bu yabancı maddeler. Neyseki doktorlar müdahele etmiş. Bundan sonra düzene girer inşallah.

Ay çok merak ediyorum sizi. İki çiçek alıp hastaneye çıkıp gelesim var. Keşke bu kadar uzak olmasaydım!!
Insallah hemencicik iyileşirsiniz. Ece analı babalı buyur ve ömürlü olur. Aklım hep sizde! Güzel haberlerinizi bekliyorum.

Şimdi kulağa çok kötü gelecek ama zeytinyağlı dereceyle poposunu uyarmayi denediniz mi? Kabız olduysa ve ya gaz sorunu varsa yardımcı olur.

Bir de Bebek aç olabilir. Emzirirken birşeye dikkat et. Çocuk emerken arada sırada duraklayip sütü yutar. Bunu yaparken ağzı açık olur, memeyi sagmaz. Kaç kere de bir bunu yapıyor gözlemle ve doktoruna danış. Bir diğer etken de bez sayısı. Yeterince kakasini ve çişini yapıyor mu muhakkak öğren.
Benim yeğenim de emiyordu annesini ve ablamın sütü var diye biz hiç endiselenmemistik. Meğersem azmış. Bebiş de çok ağlardı.

Öncelikle dogum yapan anneler hayırlı olsun. Benim bi sorum olacak 38+6 haftdayım düngece sırtımda ve kasıklarımda hafif hafif sancı vardı adet sancısı gibiydi geceuyuyamadim.sonra geçti şuan hiç ağrım yok sadece bebek baskı yapiyor alta ne yapmaliyim suyum gelmedi nişan da yok sizce dogum mu başlıyor

Mavitepecim çok sevindim güzel haberlerinize.
Rezene çayını falan herkes demiştir de. Ben sana başka bişi daha dicem. Ayaklarına çorap giy. Bu sıcakta nasıl olcak diceksin. Emzirirken cayır cayır yanıyorsun biliyorum. Ama incede olsa muhakkak bir gün çorap giy. Sütü cogaltiyor.

Can'ım ben 3 saattir gezdim yürüdüm 2hamburger yedim Can'ım 3.yü çekse onu da yicektim valla madem gelmıyor ben de verdim cinneti :) ikizler olcak bizimkiler iyi mi :))

Geçmiş olsun canım. Acı kahve içiriyorlarmis epidural de baş ağrısını engellesin diye. Doktorun sana icirmis miydi?

Can'ım ben 3 saattir gezdim yürüdüm 2hamburger yedim Can'ım 3.yü çekse onu da yicektim valla madem gelmıyor ben de verdim cinneti :) ikizler olcak bizimkiler iyi mi :))
Ahhahaha ben de damardan vercem cinneti! Burda sabah dhaa ynei kalktik. Kahvaltıyı öğle yemeğini hep dışarda yicem. Ay çatladım aylardır ev yemeği yemekten. Sosyal hayat sıfır oldu. Bu şeker dayanılmaz bisiymis. Bebek dogsa da şekerden kurtulsam diye bekliyorum. Bir de herkes son günlerin tadını çıkar deyip duruyor. Iyice sinirim bozuluyo. Desenize allah kurtarsın diye. Desenize bir avazda doğur da bebek sevelim diye!!

Keşke baslasa bnmde aynısı oldu ama dediğin gibi gectı hatta sıcak duşa girdim bi çıktım eser yok ağrıdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…