- 1 Mart 2014
- 16.089
- 33.825
- 598
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #54.541
Canım sağlıkli olun inşallah. .Spinal sezeryani ben de istiorum. Bebem hala 2700 de tabi başka doktor da 2400 çıkardı kilosunu. Şimdi nasılsın . Ağrı sancı nedir durumun acio mü yaran falan. Normal doğum olsa keşke dio msun hiç.Kedibochi @hanife55 salı günü 41+0 da spinal sezaryen olduk suyumuz azalmaya baslamis nst dümdüz daha fazla beklemek riskli olcakti hayirlisi boyleymis:) cok sukur saglikliyiz darisi sizlere insallah :) ultrason kilo tahminlerine guvenmeyin kizlar ultrasonda 4 kilo cikan cocuk 3200 dogdugunda ben hem de bi hastanede degildi kontrollerim hepsi mi yanilir
Benim ki ultrasonda 3 kg dı düşük çıkarsa bir de çok minik olurKedibochi @hanife55 salı günü 41+0 da spinal sezaryen olduk suyumuz azalmaya baslamis nst dümdüz daha fazla beklemek riskli olcakti hayirlisi boyleymis:) cok sukur saglikliyiz darisi sizlere insallah :) ultrason kilo tahminlerine guvenmeyin kizlar ultrasonda 4 kilo cikan cocuk 3200 dogdugunda ben hem de bi hastanede degildi kontrollerim hepsi mi yanilir
canım dogum zamanına yakın bile inebiliyormuş.Sanci var 5 dk 1 hemde 100 uzeri ama bebek hala yukarda o yüzden eve geri geldim offf. Bu bebisleri nasıl aşağıya çekeceğiz yahu
Kızlar bir de bebek hareketleri çok önemli sanci arasında veya sırasında hissetmeniz lazım. Takip edin mutlaka. Nst öncesi tatlı yiyin.bende hareket hissedemedigi için şekerli serum vermek istedi kabul etmedim çikolata yiyeyim 10 dk sonra tekrar cekileyim dedim tam dedi sonra hareketleri göründü zaten.
Allah hayırlı ve sağlıklı bir doğum nasip etsin hepimize
canımm çok sevindim. demek dogurdun ya!Kedibochi @hanife55 salı günü 41+0 da spinal sezaryen olduk suyumuz azalmaya baslamis nst dümdüz daha fazla beklemek riskli olcakti hayirlisi boyleymis:) cok sukur saglikliyiz darisi sizlere insallah :) ultrason kilo tahminlerine guvenmeyin kizlar ultrasonda 4 kilo cikan cocuk 3200 dogdugunda ben hem de bi hastanede degildi kontrollerim hepsi mi yanilir
canım benim kişisel bir tecrübem yok ama 40. haftasıondan sonra kendi sancısı ile doguranları okudum nette.Bayanlar birşey sorucam. 40 haftadan sonra doğum yapanlardan kendiliğinden sancısı gelen var mı yoksa 40 geçenlerin hepsi suni sancı mı? bi bilen var mı aranızda
canım acılmam yokmus. ama bebiş inmiş mi inmemiş mi ona bakmadı. ultrasona girmedim zaten bi nst bir de elle muayene.Hava da askkk kokusu var!! :)
Peki senin bebiş doğum kanalına girmiş mi? Bir de acilman var mi diye baktı mi?
Göğüs ucuyla oynayarak da sancılar baslatilabiliyormus. Dün gece uyuyamadığım da onu okuyorum netten. :) bir de accupressure noktalarına baskı yapınca da doğum baslatilabiliyormus. Bacakta bir yer var ama ben bulamadım. Bi de yetişemedim. :) omuzlarda ve ellerde oluyormuş. Ona baskı yaptım ama ne işe yaradı anlamadım. Neyse bu akşam kocama yaptircam :)
Dün akşamda kocamla boom boom pow durumları... Ama valla bu sondu. Ben bu sefer hiç rahat edemedim. Belim sürekli ağrıyor. Açılma olduysa oldu. Olmadıysa da devin kendi bilir. İlla ikizler olcak :) sipaaa
Canım memnun kaldın mı spinal doğumdan bende öyle düşünüyorum inşallah. Nasıl bişe his olarak acı hissedilmiyodur da sonrasın da ki ağrı sızı nasılKedibochi @hanife55 salı günü 41+0 da spinal sezaryen olduk suyumuz azalmaya baslamis nst dümdüz daha fazla beklemek riskli olcakti hayirlisi boyleymis:) cok sukur saglikliyiz darisi sizlere insallah :) ultrason kilo tahminlerine guvenmeyin kizlar ultrasonda 4 kilo cikan cocuk 3200 dogdugunda ben hem de bi hastanede degildi kontrollerim hepsi mi yanilir
Canım benim ilk doğumum sezeryan olduğu için bu da sezeryan olacak. Bebiş erkenci davranmazsa 4 haziran sezeryan günüm inşAllah.gönlüne göre versin.canim.
Ah.icime.doganlar.beni.mahvetti zaten.
Ilkin 3.ya da 5 mayis.ta.doğar diyordumbak.20.si.geldi tik.yok.
Umarim senin.basina.gelemz.bu.
Canım sağlıkli olun inşallah. .Spinal sezeryani ben de istiorum. Bebem hala 2700 de tabi başka doktor da 2400 çıkardı kilosunu. Şimdi nasılsın . Ağrı sancı nedir durumun acio mü yaran falan. Normal doğum olsa keşke dio msun hiç.
Bi de merak ettiğim bu idrar için sonda mi ne bişi takiolarmis o nedemek nasıl oluo
Ay insallah şekerim. Zamanı geldi artık. Bakarsın geliverir bebişcanım benim kişisel bir tecrübem yok ama 40. haftasıondan sonra kendi sancısı ile doguranları okudum nette.
inşallah bizim de öyle olur.
doktor az sancı gördü bugün yani görd de yeterli görmedi. dogurtmak istemiyorum seni 19 mayısta dedi. hehhehe...
dogurtmak istese suni verebilirdi. valla benim de işime geldi. öyle kolumda sancı serumu karnımda elektrodlar yatmak istemezdim.
evde karşılamak istiyorum dalgaları.
tıpkı snein istediğin gibi. insallah gönlümüze göre olur..
canım acılmam yokmus. ama bebiş inmiş mi inmemiş mi ona bakmadı. ultrasona girmedim zaten bi nst bir de elle muayene.
kocayla pom pom poww hayal oldu canım. geçen cumartesi suyum geldi mi gelmedi mi emin değilim ama sızmalar devam ediyor.
riske girmek istemedim
enfeksiyon filan kaparız ne gerek var dedim.
4 saat kadar uyudum hastaneden gelince.
yattıgım yerden de dalgaları hissettim. daha önce hissetiklerime benzemiyor bunlar. karnım kasılıp aşağıya dogru iniyor bu kasılma ve afedersin popo deliğime kadar hissediyorum. sonra dalga belime vuruyor hafifce rahatsız ediyor. nefesle karşılamaya çalışıyorum. uyumadan önce gelenleri saymadım ama uyuyup uyandıktan sonra da geldi.
eşimi haberdar ettim ne olur ne olmaz. sıklaşırsa yarını bile beklemeden gideriz hastaneye.
şu kasılma sayar programı kullanayım ben bari. sona mı yaklaşıyoruz acaba? şimdi kendimi umutlandırmakta istemiyorum ama inşallah yarın kavuşurum evladıma. doktorumun mesai saatleri arasında olursa daha da iyi olur. olmadı saglık olsun. tontişimi çook özledim. hep konusuyorum onunla. gel annneeem gel diye.
Canım benimmmm moralini bozma sakın Ece Veramız ne zaman geleceğini gayet iyi biliyor bence sadece annesinin sabrinı yoklamak istemiş dogumdan sonra da bu kadar sabirli olabilecek mi diyeSelam nicksizcim
Bugun de birşey yok. Bekliyorum.
Eskilerden günü gecen bi ben kaldim yanilmiyorsam.
Hala.doguramadim yani.
40+1 iz.
Sinirlerim cok bozuktu bugün cidden..
Yarin kontrol Gunum. Yine açılman sancin.yok deyip gönderecek gibi.geliyor
Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütmek nasip etsinTelefondan girdiğim için tek tek alıntı yapamayacagim. Dün gece 23:55 te epidural sezaryenle Bebeğime kavustum şükür. Darısı bekleyenlerin başına.
Normal doğum diye gittim ama bebeğim kakasini yapmış acilmam 1 cm di başı yerlesmemisti doktor riske atıp bekleyemeyiz kakasini yutarsa kötü olur dedi sezaryen tek care dedi. Hayırlısı böyleymis.
Bu gece de hastanedeyim sancim var sütüm de az emdikce çoğalır inşallah.
Doğum yapanlara hayırlı olsun,yapacak olanlara da Rabbim yardım etsin
Tatlımmm hadi gözün aydın yılların hasreti bitti kavustun minik kuşunaCanım arkadaşlarım, ancak yazabildim size, dün akşam 18.50 de bebeğim dünyaya geldi çok şükür çok sağlıklı maşallah, dr um benim panik oldugumu görünce genel anestezi almamı uygun gördü ama hiç yan etki yaşamadım çok şükür ameliyatimda çok güzeldi, bugün ayağa kalktım, yürüyüşümu yapıyorum, oğlumu kucağıma alabiliyorum şiddetli ağrılarım yok yani sezeryan olacaklar hiç korkmayın gerçekten şiddetli ağrılar olmuyor.
Bu arada oğlum çok tatlı teyzeleri 3850 gr 50 cm doğdu. Benim sütüm yok malesef 1 damla bile gelmedi mama vermek zorunda kaldık, tek sıkıntım bu geri kalan hersey çok iyi çok şükür
Canımmmm sen superselmasınBugün doktor kontrolüne gittim. Bebeğinin suyu sınırda nst den sonra konuşalım dedi. Nst reaktif yani iyi ama nöbetçi dr da görsün ona göre suni sancı ile doğum baslatilabilir dedi. SATa göre 39 ultrasona göre 36 haftalık bebeğim. Nöbetçi dr bakarken ben başladım ağlamaya, gerildim. Suni sancı yaşamadığım için herhalde. Uykusuzum halsizim dedim. Daha bebek 2600 gr falan. Sonra dr bebeğin hareketini takip et ona göre azalirsa acilen gel. İyiyse salı sabah burda ol suyuna bakalım dedi. Niye o kadar ağladım bilmiyorum. Aslında ben de susuz kalmış olabilirim bi kaç gündür gaz yüzünden kalbim sıkışıyor. Şeftali ve nohut yemegi yedim. Ama bayağı yedim. iki gündür kendime gelemedim. Hava da sıcak terliyorum. Suyu az icmis olabilirim. Daha önceki gebeliklerimde böyle şeyler yaşamadığım ve duymadığım için riskli gebelerin neler yaşadığını az buçuk anladım ve ne kadar aormuş dedim. Ben de az bi risk var şimdi. Sağ salim kavuşsaydik Allahın izniyle..
@EnHarbiKiz gözünaydin bebeğine kavuşmussun. Benim kızım da kakasini yapmıştı. Doktorun eldiveni koyu yeşil olmuştu. Doguramasam sezeryan olacaktım. Allahtan muayeneden kısa süre sonra doğdu. Kordonu dolanmiş. Ben de panikleyip hızlı nefes alıp verince çocuk da panikle altina etmişti yani :) . dogunca hemen midesi yıkandı. 45 dakika sonra emzirebildim.
@Ookatan. Geçmiş olsun ve hayırlı olsun bebeğin. Umarım tez zamanda sağlığına evine ve bebeğine kavuşursun. üzgün ve yorgunsun ama geçecek inşallah bu günler canım
Uuuu buralara takılmayalı çalışmalar hızlanmışHava da askkk kokusu var!! :)
Peki senin bebiş doğum kanalına girmiş mi? Bir de acilman var mi diye baktı mi?
Göğüs ucuyla oynayarak da sancılar baslatilabiliyormus. Dün gece uyuyamadığım da onu okuyorum netten. :) bir de accupressure noktalarına baskı yapınca da doğum baslatilabiliyormus. Bacakta bir yer var ama ben bulamadım. Bi de yetişemedim. :) omuzlarda ve ellerde oluyormuş. Ona baskı yaptım ama ne işe yaradı anlamadım. Neyse bu akşam kocama yaptircam :)
Dün akşamda kocamla boom boom pow durumları... Ama valla bu sondu. Ben bu sefer hiç rahat edemedim. Belim sürekli ağrıyor. Açılma olduysa oldu. Olmadıysa da devin kendi bilir. İlla ikizler olcak :) sipaaa
Ay bilmiyom nicksizcim. Bugün sanki karnım daha da yukarı çıkmış!!Uuuu buralara takılmayalı çalışmalar hızlanmışmirandam az kaldı Devin kuzusuna kavusacaksın cok merak ediyorum senin oğluşu cok tatli bişi olacak
valla aynen.Sabah 6buçukta hastanede açılma 2buçuk cmdi. Saat 9dan sonra 4cm falandi. Lavman yaptı ebe ve tuvalete gitme durabildigin kadar lavmanla dur 15dk dedi. Doğumun kolay olur dedi. Ben 12 dakika durabildim. Wcde 15dk durdum. Sonra açılma hızlandı. Tabi ebe de doktor da eliyle açılmaya yardım ettiler. Boyuna yokladilar. Ebe doğumumun kolay olduğunu söylemişti. Bana göre kızım daha kolaydı. İnşallah bu da kolay doğar. Bizim ultrasonda 36 haftalık görünüyor. Hazirana kaldık. İkizler olacak yani. Dün yatış yapılsa boğa olacaktı ne güzel ama ben uykusuzdum. Bi daha gece uykusuz kalmayacam yaa
ben sancı ne zaman giriyor ne zaman çıkıyor çok hakim olamıyorum. yanlışlıkla 5 dk da bire düşer de ben anlamam ya da yanlışlıkla öyle mi olur acaba diye çekiniyorum. ama sanırım daha o noktaya gelmedim. terletecek kadar dayanılmaz ve sık değil daha benim sancılar. ya da ben az hissediyorum.Ay insallah şekerim. Zamanı geldi artık. Bakarsın geliverir bebiş) hem bi kaç saat uyuman da iyi olmuş. Dinlenmissin. Hazırsın bence doguma.
Ben geçen gün contracker i kullandım çok sevdim. 9 dan 2;30 A kadar falan saydım sancilarimi. 15-25 dk arası geldiler hiç düzene oturmadı. Yalancı olduğunu öyle anladım valla. Yoksa panikleyip gece gece hepimiz hastane yolu tutacaktik. Hele annem ben üç çocuk doğurdum kızım başlamış doğumun deyince hepimizi aldı bi panik götürdü. Halbuki en tecrubeli olmasina rağmen en panik oydu. Çünkü beni terlerken ve sancı içinde görmekten hoşnut değildi. Uygulama olmasaydı bu kadar net ben de goremezdim. Çünkü sancı her vurduğunda aklım başımdan gitti ve belimdeki ağrıya dayanamıyordum.
Sancılar 10 dk da bir duzenliyse doğum olur o gün diyorlar. 5 dk da bir e inince de doğum başlamış oluyor.
canım galiba yavaştan baslıyor dogum sancıları. dikkatle dinliyorum kendimi. ama daha işin başındayız.Kedibochi canım uyumayla geçmeyen doğum sancisidir. Benim oğlum kanala girdikten 10 ya da 15dk sonra doğdu. Ebe çatalda yan cevirtti beni ve eliyle karnimdam dokundu cocuk kanala girdi. Suyum azıcık gece 3te gelmişti. Ama akşam yatmadan ara ara sancim vardı. Sabah 11buçukta doğdu. Yani bacakların ayrık yurü bir saga bir sola dizlerini kırarak hafif esnemeye çalış yapabilirsen tabi. Ben akşam sanci başlayınca, gece 3te ve sabah 6da hastaneye gitmeden önce helva yiyip su içtim enerjim olsun diye.. Faydası oluyor.
Allah Saglikla sihhatle kurtarsin canim.Kızlar boşuna sancı çektim sabah 7 den beri ilerleme yok sezeryana alınacağım sonucu yazarım dua edin lütfen
Al benden o kadar benimde korktugum sey o hayırlısı demekten baska bisey gelmiyo elden sabredcez biraz daaBende bugün dolduruyorum canıM. Sabah sabah beni bi ağlamak aldı. böyle beklicem bir hafta daha sonra suni sancıyı dayıyacaklar galiba. sorun suni sancı değil de kendi sancım olaydı dayanamicak noktaya kadar evimde beklemekti niyetim. suni olunca en baştan itibaren hastanede nst ye bağlı yatarak çekicem sancıları o zor geliyor işte.hastanede bekleyince sinir buzcu ve dayanılmaz olmuştu ilk doğumum .
valla aynen.
bu sabah alsaydı mesela doguma hiç enerjim yoktu. gece uykularına dikkat etmek lazımmıs.
ben sancı ne zaman giriyor ne zaman çıkıyor çok hakim olamıyorum. yanlışlıkla 5 dk da bire düşer de ben anlamam ya da yanlışlıkla öyle mi olur acaba diye çekiniyorum. ama sanırım daha o noktaya gelmedim. terletecek kadar dayanılmaz ve sık değil daha benim sancılar. ya da ben az hissediyorum.
ama çatı agrılarım çook fena olmaya başladı. aglatıcak nerdeyse kalkıp otururken agrı. anneler hep panik ya. annem değil ama ablam iştebende panik yapan. annem gelemeyince. onu yolladıgım bi açıdan iyi oldu. o da gelemiyor zaten.
bu gece eşimin annesi gelecek. belki de o gelirken ya da gelir gelmez benim kız gelir.
giderken karnıma bakıp - babaneni bekle yavrum- demişti. benim kız şimdiden babaneci oldu iyi mi
canım galiba yavaştan baslıyor dogum sancıları. dikkatle dinliyorum kendimi. ama daha işin başındayız.
umarım bu sancılar açılmamı başlatır ve bebiş indirir. ama sende ebe indirdi diyorsun bazı doktorlar bebek inmedi diye sezaryene de alıyorlar. bak buna çok şaşırdım ve sevindim.
acaba bakarsın benim suyum da gelir mi? sancılardan sonra mı geldi suyun? suyum gelirse hastaneye gitmeye daha emin olurm gibi geliyor.
bacaklarımı ayırıp çıktım merdivenleri. evimiz asansorsuz ve 3. katta. dediklerini yapmaya çalışacağım.
zaten canım da tatlı istiyor. tatlı yiyorum açıkçası bol bol. enerji şart..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?