- 27 Eylül 2015
- 105
- 126
- 18
- 34
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #53.901
Benim doktorum azıcık inmiş bebek dedi demek ki süreç alan bişey de olabiliyor canım çarşamba kontrolüm var bakalım ne dicekBişey sormak istiyorum kızlar
Bizimki hala kanala inmemiş kanala inmesi uzun sürermi yani yoksa bir andada inebilirmi?
Kafam ona takık hala yarın yine NST yolu
Kizlar merhaba, bende bugun oglumu kucagima aldim cok sukur. Darisi bekleyen herkese. Sabah kontrole gelmistim doktorum gondermedi baya surpriz yapti oglus bize
Cok sukur ikimizde iyiyiz. Acilmam varmis baya. Suyumu acip suni sanci verdiler normal dogumla oldu. Allah bekleyen herkesi saglikla kavustursun meleklerine
ıslaklıklar zaten azaldı. eskisi gibi gelmiyor. sanırım benim nişanım geldi. ama biraz sulusundan..
doktorum gelsin de öyle cünkü normalci diye onerildi bana.
baksana nobetci olan hemen ık mık sezeryana karşı bu kadar mesafeli olma filan demeye başladı
hoşlanmadım o kadından.
bir de agzı leş gibi sigara kokan doktor mu olur? suyun çok filan. beni korkutmaya çalışıyor gibi geldi.
kaçtım
gel canım hep beraber doguralım
yesilcan86 da keisn zaten pazartesi alacak evladını kucagına. benim keisn değil belki yatışım verilir diye sanıyorum ve belki de ertesi gün gelir.
benim de 2 haftadır filan basladı yalancı sancılar. özellikle de son 3 gün çok artmıştı.
duşta karnıma sıcak su tutmuştum. yani normalde kacınırdım da bu kez tutmuştum. o mu tetikledi acaba düşünmeden de edemedim.
karnınıza köpüklü masaj yapın filan diolardı dogumu baslatmak için.
bi dene istersen
hem de keyifli bişi..
miranda_1986 @kzbnvemira kızlar haydi pazartesi günü toplu doğum yapalım, bi tane dogumhane yeter bize yanyana yatar dogururuz olmazmi
Kızlar müjde:)
Dün sabah kontrol için Dr a gitmiştim. Sancım da yoktu. Yolda biraz belim ağrır gibi olmuştu. Dr muayene ederken senin zaten suyun geliyor dedi. Başlatıyoruz diyerekkkkkk doğumhanenin yolunu tuttuk.... 09:30
Ebeyle beraber ilk kontrol yapıldı. Bebeğimizin başı hala tam kanala oturmamış, daha yukardaydı. Açılma ise henüz 1 cm kadardı. Ama biz 40+6ya girmiştik ve suyumuz da gelmişti. Suyu iyice açtılar, bu sırada biraz Canım yandı. Sonrasında serumla suni sancı verdiler. Aman Alah ım o Nasıl bişey öyle... Biraz sonra nst ye bağladılar ki bebeciğimin kalp atışları yavaş. Bi hareketlenme başladı serum değişti, hava verildi; ebeye sezaryene mi gidiyoruz dedim:) net olarak cevap hayırSuni sancı kesilince kalp atışları düzeldi.
Sonrasında kendi sancım başladı. Zaten amaç benim sancımı tetiklemekmiş anladığım kadarıyla. Sancı düzene oturdu ama Bebek hala daha yukardaydı.
Ve yeniden suni sancı verdiler... Artık bağırmaya söylenmeye başladım; "inmiyorsa uzatmayalım sezaryen yapalım dayanamıyorummmmm..." Bi kez daha muayene edelim dediler, yeniden çatalın yolunu tuttuk...
Ve sona doğru;
Ebenin niyeti beni zaten doğurtmakmış:) hazırlıklar yapılmış. İte çeke sıvazlaya sıvazlaya bebeği hizaya getirmiş heralde.. Hemen Dr um geldi ve başladık ıkınmalara.
14:50 Mutlu son...
Rabbim herkese nasip etsin İnş. Nazarlardan esirgesin. Darısı hepinizin başına inş.
Bu arada bu yazıyı yazmaya cuma akşamı başlamıştım fakat zeynebim ancak bitirmeme müsade etti:)
Kızlar ben de doğurdum bugünçok şükür oğlumu kucağıma aldım sabah 11 gibi suyum gelmeye başladı bir anda, bebek tersti zaten o yüzden spinal sezaryen oldu hamdolsun ikimiz de iyiyiz
Mavitepe cim herhangi bir belirtin değişikliğin var mı?40. Haftadan selamlaaarrrr!!
Bu kadar devam edeceğim aklımın ucuna bile gelmezdi..
belki oğlum bi süpriz yapar da şu 16 mayıs olayını tutturuverir, hayırlısıyla geliverir annesine, belli mi olur
Mavitepe cim herhangi bir belirtin değişikliğin var mı?
Ay ben bu h. Sonu kendimi çok değişik hissediyorum. Ara ara karnımda ve belimde ağrılar oluyor ama düzenli değil. Bir de çok terliyorum ve kaşınıyorum sürekli. Cildim kremi emiyor, beş dk sonra hiç kremlenmemis gibiyim. Sonra aniden ateş basıyor soğuk soğuk terliyorum. Bir huzursuzluk içindeyim. Hiç dinletemedim bugün.
yaaa kızlar burayı okudukça çok heyecanlanıyorum ama bebeğim kendisi gelsin istiyorum ben de dr çarşambaya gün verdi sezeryan için ama kaçmak üzereyim bir hafta daa dursun diyorum ne dersiniz
Mavitepecim mekanyum zehirlenmesi bildiğim kadarıyla sadece doğum anında oluyor. Çünkü bebeğin solumasi lazım, ve bu sanırsam amniyon sivisinin içinde mumkun degil. O yüzden su geldiğinde içinde yeşillik var mı diye bakıyorlar. Çünkü su geldikten sonra bebeğin ağzına mekanyum girmesi ve dışarı çıktığında onu solumasi olası bir durum. Sen istersen yine de bir dr una sor bu durumu da benim bildiğim böyle.Terleme bende epeydir var, ağrı sancı zaten hiç olmadı.Değişiklik olarak ellerim ayaklarım şişmeye başladı bu son bir iki gündür, bir de kaşıntı oluyor arada kollarımda falan. minik minik kırmızılıklar var gibi ama sonra geçiyor anlamadım belki de alerjidir, her yerde polenler tohumlar uçuşuyor. Onun dışında son bir haftada karnım acayip bi hal aldı. Dün doktor kontrolümüz vardı o bile şaşırdı ne çok büyümüş karnın dedi. Beni de bi stres almadı değil şimdi, az daha büyürse nasıl çıkacak sıpa
ve asıl kafama takılan çocuk gelişsin diye bi dolu müdahale yapıldı, şimdi de fazla gelişir mekonyum çıkarırsa ya zehirlenirse diye endişelenmeye başladım.. Sağ salim bi doğsalar hayırlısıyla..
bu arada sanki sende de yavaş yavaş doğum hazırlıkları başlamış gibi
Mavitepecim mekanyum zehirlenmesi bildiğim kadarıyla sadece doğum anında oluyor. Çünkü bebeğin solumasi lazım, ve bu sanırsam amniyon sivisinin içinde mumkun degil. O yüzden su geldiğinde içinde yeşillik var mı diye bakıyorlar. Çünkü su geldikten sonra bebeğin ağzına mekanyum girmesi ve dışarı çıktığında onu solumasi olası bir durum. Sen istersen yine de bir dr una sor bu durumu da benim bildiğim böyle.
Şu kaşınma olayı benim tüm vücudumda. Sadece belirli yerlerimde değil. Hatta yetisemedigim yerler olunca deliriyorum. Tırnaklarimi kısacık kestim çünkü her tarafım yara bere oldu. Salı günü Dr um var. Göstericem ona. Ben de alerjik mi diye düşündüm ama emin de değilim. Aslında herşeye alerjim var ama genelde kabarır kızaririm. Şimdi görünürde bişi yok.
Valla bunlar doğum yaklaştı ondsn mi oluyor yoksa bir hastalık bulduk da haberimiz mi yok bilemiyorum. Ama hakikaten bu h. Sonu bişiler değişik.
Valla iyi tahmin Mavitepecim. Saat tam 2:22.
Valla iyi tahmin Mavitepecim. Saat tam 2:22.
Uykusuzluk ben de doğuştan da şu gebelik de iyicene azitti artık. 11den 12 ye kadar uyumuşum. Şimdi nöbetçi gibi ayaktayım
Ay evet. Hiç değilse bebekle ilgileniyor olacağız. Şimdi kedimi mincikliyom o kaçıyo. Benim adamı mincikliyom o da cemkiriyo yat uyu diyeoyy canım benim yaa, hayırlısıyla bebeklerimizi bi alalım kucağımıza, o zaman uykusuzluk daha keyifli daha anlamlı olacak inşallah
Kızlar ben de doğurdum bugünçok şükür oğlumu kucağıma aldım sabah 11 gibi suyum gelmeye başladı bir anda, bebek tersti zaten o yüzden spinal sezaryen oldu hamdolsun ikimiz de iyiyiz
hayır yaa dr lar tatile girmeden alalım istiyorlar bence 39 haftalık ama 40 haftalık görünüyor diyor halbuki 3 100 gr bebekcanım doktoruna ne kadar güveniyorsun bilmiyorum ama illa ki bildiği bir şey vardır diye düşünüyorum. ertelemek istiyorsan da bence doktorunla konuş, beklemek risk yaratmayacaksa açık kapı bırakır zaten doktor. Ama sen bilirsin tabi yine de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?