- 1 Temmuz 2015
- 2.992
- 5.428
- 108
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #53.861
Peki sherricim altına Orkit taktın mi? Nasıl takip edeceksin suyunun sızıp sızmadigini? Bir de nst de hiç sancı çıkmadı mı? Belki sen hissetmiyorsundur?Kızlar selam,
simdi geldim hastaneden.
gelen suyummus. hafif maviye caldı turnusol. ama akıntıyla karısık sanırım.
nobetci doktor antibiyotik verelim suyun geliyor filan dedi. dedim sancı yok acılma yok ben beklemek istemiyorum.
amnios sıvın cok bu da bir risk dedi. kordon dolanması riski var dedi. doktorum bundan bahsetmedi dedim.
bir de bebek hareketli ise telaşe etme. pazartesi gel dedi deidm. nasıl böle bişi der yaa filan dedi. aynı hastanenin doktoru ama bu doktorun hastaları benim doktorunki kadar değil. biraz kıskanclık var sanki.
neyse deidm doktor hanım ben sezeryan istemem. kendini şartlandırma filan dedi. yok dedim şartlandırmıyorum ama şartları zorlamak istiyorum. sonucta kendi doktorum pazartesi gel dedi onu dinlicem sanırım dedim. esimle de konustum. o da bekleyelim dedi. kızım iyi. hareketleri iyi. yine de dinlemede kalacam. gelen nişanımdı ama eminim.
insallah doktorumun gelmesini bekler. sezeryan filan istemiyorum. bebiş inmemiş. ama dogum pozisyonunda. acılma filan da yok
cıktı canım sancı ama çok az. ben de çok bişi hissetmiyorum zaten. karın agrısı gibi sancı. öyle belden gelen ya da bele giden adet sancısı gibi olan vs değil.her zamanki gibi yaniPeki sherricim altına Orkit taktın mi? Nasıl takip edeceksin suyunun sızıp sızmadigini? Bir de nst de hiç sancı çıkmadı mı? Belki sen hissetmiyorsundur?
Canim su hengamen kosturman tatli telasin varken bile Bir Tek SEN cevap verdin ya..cidden Allah razi olsun cok tesekkurler...insallah hayirlisiyla kavusacaksin bebegine...ve umarim benimki de insallah nisandirbence senin de nişanın gelmiş canım
hadi hayırlısı
Bende tam hava mi atiyosun kizz "iyi ki erken gelmis kizim" diye carlacaktimAyy iyiki erkenden gelmiş kızım yaa 40. Haftaya girmissin canım Allah sabır versin bi anda kolayca doguruver inşallahaz önce Sherrye böyle dua ettim suyu nisani geldi bilesin
Ay ne rahat doktor canim yaasen iyiki gitmissin bakalim ne cikacak
estagfirullah olur mu canım benim.Canim su hengamen kosturman tatli telasin varken bile Bir Tek SEN cevap verdin ya..cidden Allah razi olsun cok tesekkurler...insallah hayirlisiyla kavusacaksin bebegine...ve umarim benimki de insallah nisandir
cıktı canım sancı ama çok az. ben de çok bişi hissetmiyorum zaten. karın agrısı gibi sancı. öyle belden gelen ya da bele giden adet sancısı gibi olan vs değil.her zamanki gibi yani
kagıt havlu koydum saat başı bakıyorum. akıntı var ama normalde de akıntım vardı. ama bu su gibi bir akıntı.
suyumun azalmasından korkmuyorum. aksine doktor suyun çok dedi. bebişim de maşallah hareketli. kaburgama dogru salvolar atıyor
bekliyorum. erkenden yatış vericekti doktor. istemedim. sancı yok acılma yok. enfeksiyon riskin var dedi ama o kadar büyük bi yırtık yok bence kesemde. sızıntı şeklinde sadece. pedlik bi durum yok
oo hoşgeldin canım ne güzel surpriz !Canim gözün aydın geliyor galiba ece vera hn:) ins bi sıkıntı olmadan beklersiniz ptesiyi peki bebek ters dönmüştü yine donmusmu doğum pozisyonuna? Bizde cuma günü gittik kontrole nst de sancı çıkmadı ama bebek inmiş doğum kanalına ptesi tekrar gidicez bakalım drumuz her nöbetçi olduğunda çağırıyor artık. Allah hepinizin kucağına sağlıkla almayı nasip etsin kızlar :)
Tabi tabi..dikkat et canim..hadi bakalim gelsin pazartesi:)estagfirullah olur mu canım benim.
ben müsaittim ben yazdım. hepsi bu.
bakalım hangimiz önce dogurcaz. ben pazartesiyi beklerim diye umid ediyorum bakalım. insallah.
aşagı tarafı temiz tutmalıyım. ne olur ne olmaz enfeksiyon filan olmasın.
belki ikisine de yariyordur :)
gebe oldugumu duyan kayinvalidemin, ki kendisi doktor, ilk dedigi seylerden biridir ananas ve maydonozdan uzak durun tavsiyesi. belki gebelikten sonra rahim de farkli etkilere neden oluyor olabilir.
ben de internetten soyle bir yazi gordum. buna daha once de rastlamistim. tabi ne kadar dogru bilemiyorum
- Tropikal meyveler: Ananas, mango ve papaya gibi torpikal meyvelerde bulunan bromelain isimli enzimin rahim ağzını yumuşatma etkisi olduğu söylenmektedir. Ancak bu meyvelerin etksi hakkında çok az bilimsel araştırma yapılmıştır. Meyvelerden çok yemek bağırsakları yumuşatıp rahmin kasılmasına da neden olabilir. Ancak işe yaramayıp sizi ishal de yapabilir. Meyvelerin etkili olması için taze olarak yenmesi, kavanozlu ya da konserve versiyonlarının tercih edilmemesi gerekir.
Benim doktor da pazartesiye gun verecekti almadim. 41 i beklmeyi dusunuyorum. Ilk dogumum normaldi. Bu da en azindan kendi baslasin bebek donmemis olursa sezeryan olur diye dusunuyorum. Planli sezeryan istemiyorum. Bakalim bu hafta gidince ne olacak.
slm kızlar tatlı bebişler ve anneleri. pazartesi doktora kontrole gittiğimde doktorum bebeğimin iki haftadır geşimediğini bir an önce sezeryanla bebeği almamız gerek dediğinde mahvoldum. bebeğim 36. haftadaki kilosundaymış 38. haftada. durum böyle olunca 10 mayıs sabah saat 09.00 için sezeryan günü verdi. çok şükür genel anestezi ile bebeğimi salı sabahı kucağıma aldım. doktorumun dediği gibi bebeğim 36. haftadaki kilosunda yani 3150 gr olarak doğdu. Yaradanım hepimize sağlıklı doğumlar ve sağlıkla çocuklar nasip etsin.doğumu bekleyen arkadaşlar Allahım yar ve yardımcınız olsun. bir avazda bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah.
Hayırlısı olsun serricim. Bebiş gelmek istese zaten tutamazsıniz gelir :)) demek ki daha zamanı var. Pazartesi geçirmişsin içinden. Pzrt güzel haberlerini alırız inşallah :)cıktı canım sancı ama çok az. ben de çok bişi hissetmiyorum zaten. karın agrısı gibi sancı. öyle belden gelen ya da bele giden adet sancısı gibi olan vs değil.her zamanki gibi yani
kagıt havlu koydum saat başı bakıyorum. akıntı var ama normalde de akıntım vardı. ama bu su gibi bir akıntı.
suyumun azalmasından korkmuyorum. aksine doktor suyun çok dedi. bebişim de maşallah hareketli. kaburgama dogru salvolar atıyor
bekliyorum. erkenden yatış vericekti doktor. istemedim. sancı yok acılma yok. enfeksiyon riskin var dedi ama o kadar büyük bi yırtık yok bence kesemde. sızıntı şeklinde sadece. pedlik bi durum yok
oo hoşgeldin canım ne güzel surpriz !
insallah geliyor bu kez kızım sanırım. pazartesiyi bekler umarım. doktorumu istiyorum ben yaa..
bebegim dogum pozisyonunda canım. çok şükür. ama kanala inmemiş.
açılma da yok.
belki bu 1 gün içinde biraz açılma ve inme de olur aşagıya. doktorum ne dicek pazartesi. sabahın köründe gidicem valla
senin inmiş ne güzel. belki sun i sancı ile başlatırlar canım
bakarsın aynı gün dogururuz. ne güzel olur...
Canim gözün aydın geliyor galiba ece vera hn:) ins bi sıkıntı olmadan beklersiniz ptesiyi peki bebek ters dönmüştü yine donmusmu doğum pozisyonuna? Bizde cuma günü gittik kontrole nst de sancı çıkmadı ama bebek inmiş doğum kanalına ptesi tekrar gidicez bakalım drumuz her nöbetçi olduğunda çağırıyor artık. Allah hepinizin kucağına sağlıkla almayı nasip etsin kızlar :)
Kizlar merhaba, bende bugun oglumu kucagima aldim cok sukur. Darisi bekleyen herkese. Sabah kontrole gelmistim doktorum gondermedi baya surpriz yapti oglus bize
Cok sukur ikimizde iyiyiz. Acilmam varmis baya. Suyumu acip suni sanci verdiler normal dogumla oldu. Allah bekleyen herkesi saglikla kavustursun meleklerine
canım ultrasonda bebege baktı. bi sorun yok. ama suyun cok buda bi sorun.
sekerin mi var filan dedi.
olcum yaptırmadım ama sekerim oldugunu sanmıyorum dedim.
kendi doktorum böle su fazlasından filan bahsetmemişti. bu da beni korkutmaya calısıyor gibi bir hali vardı.
dolanabilir dedi kordon. evet bu mümkün ama illa sorun olacak diye bir şey yok dimi ? kızımın hareketlerini dikkatle dinliyorum. insallah sorunsuzca beklicez doktorumuz gelene kadar.
ıslaklıklar zaten azaldı. eskisi gibi gelmiyor. sanırım benim nişanım geldi. ama biraz sulusundan..Hayırlısı olsun serricim. Bebiş gelmek istese zaten tutamazsıniz gelir :)) demek ki daha zamanı var. Pazartesi geçirmişsin içinden. Pzrt güzel haberlerini alırız inşallah :)
gel canım hep beraber doguralımYaaa beni de alın aranizaa. Ben de pazartesi doğurmak istiyomm :))
Şaka maka sanırım benim de en sonunda yalancı sancılarim başladı. Arada bir belime bir ağrı saplanıyor valla nefesimi kesiyor. Nedense bugün deli gibi de ter atıyorum. Ama öyle düzenli bir sancım yok.
Belki haftaya ben de dogururum :)))
evet canım zaten bunu farkettiğim anda eşimle konuştum ve hastaneden topukSeni resmen sezeryan yapmaya calismis canim gonlunu ferah tut oyle bisi olsa doktorun derdi ve 40. Haftaya kadar bekletmezdi asla seni..
ıslaklıklar zaten azaldı. eskisi gibi gelmiyor. sanırım benim nişanım geldi. ama biraz sulusundan..
doktorum gelsin de öyle cünkü normalci diye onerildi bana.
baksana nobetci olan hemen ık mık sezeryana karşı bu kadar mesafeli olma filan demeye başladı
hoşlanmadım o kadından.
bir de agzı leş gibi sigara kokan doktor mu olur? suyun çok filan. beni korkutmaya çalışıyor gibi geldi.
kaçtım
gel canım hep beraber doguralım
yesilcan86 da keisn zaten pazartesi alacak evladını kucagına. benim keisn değil belki yatışım verilir diye sanıyorum ve belki de ertesi gün gelir.
benim de 2 haftadır filan basladı yalancı sancılar. özellikle de son 3 gün çok artmıştı.
duşta karnıma sıcak su tutmuştum. yani normalde kacınırdım da bu kez tutmuştum. o mu tetikledi acaba düşünmeden de edemedim.
karnınıza köpüklü masaj yapın filan diolardı dogumu baslatmak için.
bi dene istersen
hem de keyifli bişi..
Valla ben genelde çok sıcak suyla yikaniyorum. Göbeğime turmuyordum ama belime sırtıma geliyordu. Simdu agdaciya gidicem. Dönüşte artık sıcak suyla aklanır paklanirim. Doguma hazır olmak laizm :))ıslaklıklar zaten azaldı. eskisi gibi gelmiyor. sanırım benim nişanım geldi. ama biraz sulusundan..
doktorum gelsin de öyle cünkü normalci diye onerildi bana.
baksana nobetci olan hemen ık mık sezeryana karşı bu kadar mesafeli olma filan demeye başladı
hoşlanmadım o kadından.
bir de agzı leş gibi sigara kokan doktor mu olur? suyun çok filan. beni korkutmaya çalışıyor gibi geldi.
kaçtım
gel canım hep beraber doguralım
yesilcan86 da keisn zaten pazartesi alacak evladını kucagına. benim keisn değil belki yatışım verilir diye sanıyorum ve belki de ertesi gün gelir.
benim de 2 haftadır filan basladı yalancı sancılar. özellikle de son 3 gün çok artmıştı.
duşta karnıma sıcak su tutmuştum. yani normalde kacınırdım da bu kez tutmuştum. o mu tetikledi acaba düşünmeden de edemedim.
karnınıza köpüklü masaj yapın filan diolardı dogumu baslatmak için.
bi dene istersen
hem de keyifli bişi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?