- 7 Ocak 2014
- 3.140
- 4.424
- 333
- 39
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #53.921
hayır yaa dr lar tatile girmeden alalım istiyorlar bence 39 haftalık ama 40 haftalık görünüyor diyor halbuki 3 100 gr bebek
Gebelik kolestazi diye bisey varmis. Gecen hafta kasintiyla bende ciktu. Karaciger enzimlerim yukselmis..bi kan verip baktirabilirsinizMavitepecim mekanyum zehirlenmesi bildiğim kadarıyla sadece doğum anında oluyor. Çünkü bebeğin solumasi lazım, ve bu sanırsam amniyon sivisinin içinde mumkun degil. O yüzden su geldiğinde içinde yeşillik var mı diye bakıyorlar. Çünkü su geldikten sonra bebeğin ağzına mekanyum girmesi ve dışarı çıktığında onu solumasi olası bir durum. Sen istersen yine de bir dr una sor bu durumu da benim bildiğim böyle.
Şu kaşınma olayı benim tüm vücudumda. Sadece belirli yerlerimde değil. Hatta yetisemedigim yerler olunca deliriyorum. Tırnaklarimi kısacık kestim çünkü her tarafım yara bere oldu. Salı günü Dr um var. Göstericem ona. Ben de alerjik mi diye düşündüm ama emin de değilim. Aslında herşeye alerjim var ama genelde kabarır kızaririm. Şimdi görünürde bişi yok.
Valla bunlar doğum yaklaştı ondsn mi oluyor yoksa bir hastalık bulduk da haberimiz mi yok bilemiyorum. Ama hakikaten bu h. Sonu bişiler değişik.
Salı günü randevum var muhakkak söyleyeceğim doktoruma baksın.Gebelik kolestazi diye bisey varmis. Gecen hafta kasintiyla bende ciktu. Karaciger enzimlerim yukselmis..bi kan verip baktirabilirsiniz
ay ne harika bir dogum hikayesi.Kızlar müjde:)
Dün sabah kontrol için Dr a gitmiştim. Sancım da yoktu. Yolda biraz belim ağrır gibi olmuştu. Dr muayene ederken senin zaten suyun geliyor dedi. Başlatıyoruz diyerekkkkkk doğumhanenin yolunu tuttuk.... 09:30
Ebeyle beraber ilk kontrol yapıldı. Bebeğimizin başı hala tam kanala oturmamış, daha yukardaydı. Açılma ise henüz 1 cm kadardı. Ama biz 40+6ya girmiştik ve suyumuz da gelmişti. Suyu iyice açtılar, bu sırada biraz Canım yandı. Sonrasında serumla suni sancı verdiler. Aman Alah ım o Nasıl bişey öyle... Biraz sonra nst ye bağladılar ki bebeciğimin kalp atışları yavaş. Bi hareketlenme başladı serum değişti, hava verildi; ebeye sezaryene mi gidiyoruz dedim:) net olarak cevap hayırSuni sancı kesilince kalp atışları düzeldi.
Sonrasında kendi sancım başladı. Zaten amaç benim sancımı tetiklemekmiş anladığım kadarıyla. Sancı düzene oturdu ama Bebek hala daha yukardaydı.
Ve yeniden suni sancı verdiler... Artık bağırmaya söylenmeye başladım; "inmiyorsa uzatmayalım sezaryen yapalım dayanamıyorummmmm..." Bi kez daha muayene edelim dediler, yeniden çatalın yolunu tuttuk...
Ve sona doğru;
Ebenin niyeti beni zaten doğurtmakmış:) hazırlıklar yapılmış. İte çeke sıvazlaya sıvazlaya bebeği hizaya getirmiş heralde.. Hemen Dr um geldi ve başladık ıkınmalara.
14:50 Mutlu son...
Rabbim herkese nasip etsin İnş. Nazarlardan esirgesin. Darısı hepinizin başına inş.
Bu arada bu yazıyı yazmaya cuma akşamı başlamıştım fakat zeynebim ancak bitirmeme müsade etti:)
valla ben de çok merak ediyorum.Bişey sormak istiyorum kızlar
Bizimki hala kanala inmemiş kanala inmesi uzun sürermi yani yoksa bir andada inebilirmi?
Kafam ona takık hala yarın yine NST yolu
yok canım rahatsız oldugunu sanmam devinin.Öncesinde de yaptım duş bir kere :) şimdi geldim ağdadan. Bir yarım saat sonra bir daha girerim duşa. Agdaya gitmeyi çok sevmem ben genelde kendim hallederim ama gidince de o gün iki kere duş alıyorum hep.
Bu arada devin çok oynadı ağda da yaaa. Sürekli kıpır kıpırdi. Çocuğum rahatsız oldu
ay harika bir haber dahaKızlar ben de doğurdum bugünçok şükür oğlumu kucağıma aldım sabah 11 gibi suyum gelmeye başladı bir anda, bebek tersti zaten o yüzden spinal sezaryen oldu hamdolsun ikimiz de iyiyiz
ah be güzelim nerde...Ben de heyecan yaptim okurken kolaycacik sağlıkla doğur inşallah
evet canım karnımın üst kısmı geriliyor sertleşiyor kabarıyor gögsüme dogru sanki.yalancı sancı dediğin gerçekten acıtan bir sancı mı yoksa karnının sertleşmesi olayı mı? ben daha onun farkını bile bilmiyorumbi de sıcak duş olayına başlamakta fayda var sanırım, belki bi işe yarar
Yok Can'ım spinal değil epidüraldi. Genel anestezi değildi...Sezeryan da anestezi şeklin spinal değilmiydi. Genel anestezi mi oldun canım çok geçmiş olsun
Daha önce nette doğumdan önce kusma ve bulantı olabildiğini okumuştum bununla ilgili bilgisi olan var mı arkadaşlar şimdi de kustum
İnş cnm sağlıkla alırsın bebeğini kucağına bnmde ekşime var gibi oluyorHiç bilmiyorum canım da iki aksamdir benimde mide bulantilarim oluyor, böyle naneli şeker yersinde miden buz gibi olur ya ben öyle oluyorum, gerçi bu gecede dayansın yavrum sabah kollarimda olacak Allah ın izniyle inşallah
Yok Can'ım spinal değil epidüraldi. Genel anestezi değildi...
İnş cnm sağlıkla alırsın bebeğini kucağına bnmde ekşime var gibi oluyor
Benim doktorum azıcık inmiş bebek dedi demek ki süreç alan bişey de olabiliyor canım çarşamba kontrolüm var bakalım ne dicek
Kızım 5 gündür kaka yapmıyor kızlar. Normal midir bu? Ilk 3 gün sıkıntı yoktu. Kilo alımında da problem görünmüyor.
Ay ederim canim duadan kolay ne varay ben de dua istiyorum yaa
hem kendi adıma hem de 40 dolduran tüm bekleyenler adına
Canım inşallah Ececik doktorunu bekler sonra da kolayca geliverir kordondan kolye yapmasin kendine tembih et annesiKızlar selam,
simdi geldim hastaneden.
gelen suyummus. hafif maviye caldı turnusol. ama akıntıyla karısık sanırım.
nobetci doktor antibiyotik verelim suyun geliyor filan dedi. dedim sancı yok acılma yok ben beklemek istemiyorum.
amnios sıvın cok bu da bir risk dedi. kordon dolanması riski var dedi. doktorum bundan bahsetmedi dedim.
bir de bebek hareketli ise telaşe etme. pazartesi gel dedi deidm. nasıl böle bişi der yaa filan dedi. aynı hastanenin doktoru ama bu doktorun hastaları benim doktorunki kadar değil. biraz kıskanclık var sanki.
neyse deidm doktor hanım ben sezeryan istemem. kendini şartlandırma filan dedi. yok dedim şartlandırmıyorum ama şartları zorlamak istiyorum. sonucta kendi doktorum pazartesi gel dedi onu dinlicem sanırım dedim. esimle de konustum. o da bekleyelim dedi. kızım iyi. hareketleri iyi. yine de dinlemede kalacam. gelen nişanımdı ama eminim.
insallah doktorumun gelmesini bekler. sezeryan filan istemiyorum. bebiş inmemiş. ama dogum pozisyonunda. acılma filan da yok
Amin canım insallah hepimiz evlatlarımızın güzel bir hayat yasadığını görelimBende tam hava mi atiyosun kizz "iyi ki erken gelmis kizim" diye carlacaktim
Pasamin keyfi pek bi yerinde hiccc annem beni bekliyor yeter burda durdugum demiyo
Senin bebise de Rabbim sağlıklı,uzuuuuuunnn ömür versin,bebisinin bebisi olduğu gunleri de gör inşallah
Biz Mayıs annesi olamadik ya atin havanızıBakarsın bu Mayıs bebekleri birbirini bekliyormuş hepsi bi aynı güne geliyormuşbiz de grubun adını 16 Mayıs bebekleri yaparız ahahahah
Gözün aydin canim Allah anali babali büyütsün hayırlı ömür versin minişineKızlar ben de doğurdum bugünçok şükür oğlumu kucağıma aldım sabah 11 gibi suyum gelmeye başladı bir anda, bebek tersti zaten o yüzden spinal sezaryen oldu hamdolsun ikimiz de iyiyiz
ay ne harika bir dogum hikayesi.
allah analı babalı büyütsün canım. oh ne güzel kolaycacık ve kısacık olmuş nisbeten.
darısı basımıza...
valla ben de çok merak ediyorum.
dün ki mevzudan bile süphelenmeye baslicam ama turnusol maviydi yani. doktor değil ben kontrol ettim pedi. gelen amniyos sıvısıydı.
bu gelen benim nişanımsa hani sancı ? tık yok!
yok canım rahatsız oldugunu sanmam devinin.
senin canın yanında o da bunu hissetmiştir en fazla.
ay harika bir haber daha
ne güzel.
allah analı babalı büyütsün
darısı basımıza..
ah be güzelim nerde...
pazartesi sanırım biz yine suniye kalacaz.
çok istedim söyle kendi sancım tutsun pat diye dogurayım gideyim hastaneye
sanırım olmayacak.
nisandan sonra 12 saat içinde sancılarımın tutması lazımdı hani. ?
tık yok!
evet canım karnımın üst kısmı geriliyor sertleşiyor kabarıyor gögsüme dogru sanki.
bir de sanki afedersin cisim - gazım var gibi oluyor sanırım aşagıdan da kasıyor aynı anda. ben üstteki kasılmayı daha cok hissediyorum
ama acı yok öyle nefessiz bırakma yok sadece bi rahatsızlık hissi..
Canım normal doğum yaptım 10.gün bugün ağrı acı kalmadı bişey hatta dikişlerim atmaya başlamış.ilk günler biraz acıyo. hatta kanamamda durmuş.bugün hiç gelmedi.bence korkma canım.Herkese merhaba doğum yapan arkadaşlarımızı tebrık ediyorum bol sütlü günler inş, darısı bize hala zerre sancı kasılma yok arkadaşlar bnde 42 de doğurcaz ben bu gidişle bide dün kk de normal doğum dikiş iyileşme süreci dıye yazılanları okudum moralım bozuldu 30 gün olmuş hala oturamayan wc de sıkıntı yasayan varmış normal doğumu hiç böyle bılmıyordum 1 haftada toplanıp hatta aynı gün ayağa kalkıyorsun dıye bılıyordum oturamadıktan sonrabizim grupta normal doğum yapan arkadaşlar siz ne durumdasınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?