• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Belden kasıklara doğru inen ve bacak arasına İnen ağrı ya kanala yerleşme ağrısı ya da sancılanma ağrısıdır.
Eğer düzenli kasılma hissediyorsan 20dakikada bir mesela o zaman doktora gitmelisin. Ama sancın yoksa şuan sadece bel ağrısı için gitmene gerek yok diye düşünüyrum.

Hoş ben nerdeyse evde doğuracaktım :KK70:
Ya agrim var ama sanci mi agri mi kestiremiyorum ki adet olacak gibi. Ama dayanilmayacak ladar siddetli degil oyle seyler yaislar ki sancilarla ilgili insanin hastaneye gidesi gelmiyo sanirim asiri sancim olana ladar beklicem arabada falan dogcak bebis :)

kızlar size bir şey danışacağım bana bir fikir vrin lütfen. en son geçen hafta 34+2 de doktora gittim nst de çekindim. döndüğümde doktor ameliyatta idi çok bekledim en sonunda artık sabırsızlanıp hemşieresine danıştım. nst normal dedi. ne zaman geleyim dediğim de haftaya dedi. ben de şaşırdım daha 34 haftalığım deyince o zaman on beş gün sonra dedi. benim düşüncem ise 20 gün soora 37 haftaya girmiş oluy orum o zaman gidip hem çatı muayene mi olayım hem de çalışamaz raporumu alayım diyorum. sizce geç mi kalmış olurum 34-35-36. haftalarınızda doktor sizi sık sık görmek istemişmiydi. ben bu arada tiroit di kan testleri iddi onlarla da meşgulum ev hastaneye yakın sayılmaz ve hastaneye giitmekten çok sıkıldım. bu arda eğer pazartesi randevu alırsam da on gün geçmediği için yeniden ücret ödemeicem. arayı uzatmayayım bi pazartesi bi de 37. hafta da mı gideyim. eşime gidiyim dediğimde şikayetin mi var da neden gitceksin ki bek le işte diyor. ona göre sizin eşleriniz gibi bir çok şey gereksiz zaen. sizin fikriniz nedir benim yerim de olsanız ne yapardınız.

bu arada son kan sayımında benim trombositlerim de düşmüş. aşırı düşmesi kanın pıhtılaşmasını önleyip kanamayı durdurmayı zorlaştırıyormuş. ama doktor bu değerle normal doğum da sezaryan de yapabilirsin ama 15 gün sonra daha mı fazla düştü kontrol etmek için yine bakalım dedi onun randeusu da başka bi hasttane de 1 mart ta. 2 mart ta 37 ye girmiş olucam kadın doğumcuya mecbur gidicem. durumlar bu şekil.p
Benim doktorum da artık beni her hafta çağırıyor. 34+4 üm. Bugün randevum vardı mesela şimdi haftaya cuma nst ye giricem. Sonraki hafta yine cuma günü ultrason ve çatı muayenesi var. Doğum gerçekleşene kadar böyle her hafta nst ve ultrason şeklinde devam edicez.

Sagol tesekkur ederim canim. Insallah oglustan firsat bulursam yarin obur gun yaparim. Ben cok boyle buzluk tarifi yapamiyorum. Kapali kaplara koymam lazim ancak cunku ne yapsam geciremedigim bir buzluk kokusu oluyor dolapta. Posette uzun süre kalan seylere de siniyor bu koku. Su an yapacagim seyler zaten bi iki ay icinde bitecegi icin yapabilirim insallah:)
ben poğaça ve elmalı kurabiye koydum buzluğa. çok rahat oluyor ani gelen misafirler için, yeni pişmiş gibi oluyor. pişirerek koyuyorsun buzdolabı poşetlerine. yalnız, çok kısık ateşte ısıtmanı öneririm, yüksek ısıda ısıtmaya kalkınca dışı ısınıp içi buz kalabiliyor :D

Günaydın kızlar. Her seferinde bir isyanla yazıyorum. Napim size döküyorum içimi. Ben misafirden bıktım. Diyeceksiniz ki aaa ne kadar ayıp insan evine gelene Böyle mi der. Ya karnım burnumda Bi de iki gün öncesinden haber veriyorlar ki hazırlık yapayım. Üstüne üstlük benim cadı kaynana gelenlere Ekttra Bi kac kisi daha eklemeye çalışıyor. En son patladım hamileyim farkındasın değil mi diye. Kendi akrabalarım dan da var böyleleri. Aaa Can'ım İzne mi çıktın deyip geliyorlar. Sanki tatile çıktım ben. Bunaldım vallahi. Zaten bebişimin kilosu az. Bi de böyle yoruluyorum. Yüzsüzlük edip gelmeyin de diyemiyorum. Ya insan düşünmez mi kızın karnı burnunda. Bi de hizmet bekliyorlar.
Hiç ayıp değil valla onların yaptığı ayıp. Karnı burnunda kadının evine gelip hizmet beklemeleri ayıp:KK12:Eşinin annesine durumu anlatması lazım bence. Senden önce duruma el koyup hayır yapamaz yoruluyor falan demesi lazım. Ya da sen hayır demeyi öğreneceksin. Örneğin bana gelmek isteyenleri biz dışarda ağırlıyoruz sonuçta beni görmeye geliyorlar evimi değil yani bu haldeyken kimseye hizmet edemem kimse kusura bakmasın. Kendi ailem ve eşimin ailesi allah için zaten rahatsız etmiyor ama arkadaşlarımız ya da akrabalarıda dediğim gibi hep dışarda buluşup görüşüyoruz biz.

İyi geceler herkese epeydir bakmamıştım şimdi doğum yaklaşınca heyecan sardı beni dahada bisey yok 38+3 deyiz su dakikalardan itibaren oğlum 39+0 da doğmuştucçok heyecanliyim çok :)

Benimki o kadar hareketli ki kilo aliyosa da yaptigi egzersizlerle geri veriyodur:) belki seninki de cok hareket etmistir son zamanlarda
Pazartesi gidicem. Bakalım almış olacak mı. Ya kilosu haftasıyla uyumlu gerçi, ama benim hep 2 hafta önde giderdi gelişimi. Birden haftasıyla uyumlu olması vede gecen haftayla kilosunun aynı olması düşündürdü beni.

kuşummelek 17. cüz kahvemin köpüğü 23. cüz jeepers 24. aeaeinan 19. alk-can 9. melek anne 6. melekasil 12. aaxyz 27.cüz gasoline 3. cüz, bettünaz 4. smile53 16. srbkl 11. BABY 23 8. irem0730 20. ben 1-28-29-30.cüz huzurum 7. gasolina 18. denizzeynep 22. ışık27 21. andramm 5.cüz mawi16 2. cüz huzurumm3 25 ve 26. cüz bitti Allah kabul etsin bu da bitirenler

10-13-14-15kaldı. inşallah gözden kaçırmamışımdır

Kaç kilo bebiş şu an tatlım, aynen hiç riske atma belki plesenta dan artık az besin gidiyodur çok normal aslında son haftalardayız, sezeryanla sonlandırdığı Zaman zorunlu sezeryan mı olmuş olucaksın isteğe bağlı sen mi seçmiş olucaksın peki, ay bunun ayrımını yapamıyorum ya ben Bi türlü .. Benimde salı günü belli olucak Nasıl bir yol izlicez bakalım Hakkı'mızda hayırlısı olsun ..

Herhalde zorunlu oluyor canım ben herseferinde üstüne basa basa söylüyorum aksi olmadığı takdirde normal istediğimi ama bebeği zorlayabilirmiş kilo durumu belkide normal denicek ama olmazsa sezeryana dönebilir. Bu isteğe bağlı nasıl olur biliyormusun direk ben korkuyorum sezeryan olmak istiyorum diyen hamileler var onlar için geçerli sanırım salı günü mutlaka konuş doktorunla. Benim oğluş zayıf olduğu için riske giriyormuş senin oluş tambik olduğu için :confused: minik poposunu ısırcam ben onun ama görsen yanakları tombik ultrasonda bu drlarmı abartıyor diyorum bazen sonuçta bende minyon ve zayıf biriyim benim gibi bi anneden yarın dünya çocuk çıkcak değilya:KK53:
Bugün 2600gr civarı dedi boyu 48 cm 35-36 haftayla uyumluymuş miniğim

Kızlar 2. Nst de hareket ettirdik bizim kızı bir ara hemşire gelip karnımı salladı ayy ne tuhaf kızım var şuan durmuyor o zaman hep uyudu 2 kez nst de iğrençti 1 saat orda kalmak çok sıktı beni ama daha kötüsü böyle yaptığı için artık daha sık takip etmek gerekiyor dedi doktorum pazartesi tekrar nst için çağırdı hareketleri mi azalıyor acaba diye takip etcekmiş banada artık çok sıkı takip et azalırsa en ufak kan lekesi falan gelirse mutlaka gel dedi aslında hiç sorun yokmuş açılma fln ama bizim kız yine panikletti herkesi:)) neyse miniş kızım 2557 gr 48 cm olmuş hep miniş miniş gidiyoruz gerçi annem duyunca çok sevindi yengemin çocukları 2400-2500 doğduğu için ayy onların doğmuş halinden bile büyük diye nasıl mutlu oldu anlatamam :)) anne abartma kk da en zayıflardan biri benimki dedim ama yok inanmadı çok sevindi :)

Canım senin bebeğin kilosu haftana göre çok iyi maşallah böyle devam ederse çok iyi benim 3 haftadır 200 gr falan almış ama hareketleri çok iyi nerdeyse çıkacak karnımdan. Bugün 2600 gr dedi kilosu 2-3 hafta geriden gidiyormuş çok sorun değil ama bebeği normal doğumda strese sokabilir dedi o_O

Kızlar doğum sonrası için buzluklarınıza pratik hazırlıklar yaptınız mı ..?
Hep annelerimiz yanımızda olmicak sonuçta, benimki 1 hafta falan kalıp gidicek ara ara gelicek tabi ama bende istemiyorum zaten yalnız kalıp bebeğime alışmak istiyorum, bu arada da tabi buzluğa pratik şeyler atmayı düşündüm, her zaman atarım tavuk et vs ama şöyle yaptım;
Tavuk koydum tuzlayıp minik parçalarda, kuşbaşı, yemeklik vs baya Bi stok yaptım 1 ay yeter onlar
Kuşbaşı et hazırladım yine porsiyon porsiyon
Kıyma, hem soğanla kavurup hazırladım koydum, hemde köftelik koydum, biraz daha alıcam köfte yapıp koyucam onlarda öyle dursun
Közleme biber, patlican falan var zaten
Maydonoz dereotu hep koyarım şimdi yine koyucam biraz daha fazla
Soğan, sarımsak doğrayıp hazırlicam
Bide peynirli sigara böreği ve ıspanaklı gözleme yapı atıcam ..
He bir de nohut ıslattım koydum küçük poşetlere 1.5 kg dan
Bebek'le zor olur diye pratik pratik çıkarır yaparım dedim .. Başka ne konur ki buzluğa ?
sen ne güzel teşkilatlı bi anne olcaksın bele:KK53: benimde aklımda neler vardır neler ama iş yapmaya gelince kaldı hepsi cocoğun kilo derdine düştüm kaldım:confused: annemler yufka yaptı sstokladı sarma sardık attık buzluğa okadarrr benimde aklıma var ama tavuk et kuşbaşı hazırlıcam köfte falan bakalım belki bu hafta sonu bi gaza gelirim yaparım da bende bitmiyor iş eşimle çıkıp almamız gerekiyor bunları o da yaparız ederiz diye diye bende tembelleştim kaldı herşey:KK4:

baby23 baby23 6 gün önce de 3 kiloydu, bugün de 3 kilo. Şimdi de niye hiç kilo almamış diye düşünüyorum :KK53: bide nst de kıpırdamaz , ordan kalkınca kudurur. Amaaaaaann eskiden nst mi varmış diye teselli ediyorum kendimi :KK47:

Amannn aynen öyle eskiden ultrason nst mi vardı nasıl doğduktan sonra herşry çıkıyordu ortaya bide hala anlamış değişilm bebeğin kilosunu ekrandan nasıl ölçüyorlar:confused:

bettunaz bettunaz canım abartıyorlar bence yengem ilk çocuğunu 2500-2600 civarı doğurdu normal doğumla 40ı çıktığında 4 kilo doğan bebeklerden daha iriydi kızıda 2.5 yıl önce 2400 doğdu yani ne stres ne başka bir sorun oldu çevremde de doğan bebekler 3 kiloyu genelde bulmamış oluyor ve bu dediklerim 39 da bu kadar bebek doğurdu sıkma canını

Kizlar hepinize cok tesekkur ederim ayrı ayrı yazmim cok güzel duygu emzirdim oğlumu herşey yolunda minnak bişi yaa ciyakliyoo küçük prens :KK49: nisanmidir nedir o geldi gece hiç uyuyamadim sanci gelio gidio şiddetli deil karnimin sağ kısmı taş gibi oluyodu agriyla beraber afedersiniz sanki büyük tuvaletiniz gelir ya makatta ağrı meğer oğlum cikmak istemis:KK48: beni görün hastanede herkez beni sakinlestiriyo agliyorum asistanlar selpakla silio gözümün yaşlarını:KK70: o derece panik ve heycanliyim diyorum beni niye aliyosunuz napcaksiniz biyandanda allahim napicamm ben dualar ediyorum :KK69: saolsunlar ameliyat ekibi bile seferber guldurmeye calisiyolar sen ne istersen onu yapicaz sondayi bile bayiltiktan sonra taktilar öyle aman siz benim gibi olmayin güçlü durun kisa ozet gectim dahasi varda anlatmim :KK31:

Kızlar merhaba, ilk kez yaziyorum ama bilgilerinize ve tecrubenize ihtiyacim var. Suan 38+1 deyim ogleden beri agrilarim var hic dinmedi belim ve bacaklarim da agriyo ama sanci degil adet agrisi seklinde. Acaba doktora gitmem gerekir mi? Yardimci olabilecek var mi banaaao_O:110:
Git canım beklemeee dogumun başlamış olabilir

Kizlar hepinize cok tesekkur ederim ayrı ayrı yazmim cok güzel duygu emzirdim oğlumu herşey yolunda minnak bişi yaa ciyakliyoo küçük prens :KK49: nisanmidir nedir o geldi gece hiç uyuyamadim sanci gelio gidio şiddetli deil karnimin sağ kısmı taş gibi oluyodu agriyla beraber afedersiniz sanki büyük tuvaletiniz gelir ya makatta ağrı meğer oğlum cikmak istemis:KK48: beni görün hastanede herkez beni sakinlestiriyo agliyorum asistanlar selpakla silio gözümün yaşlarını:KK70: o derece panik ve heycanliyim diyorum beni niye aliyosunuz napcaksiniz biyandanda allahim napicamm ben dualar ediyorum :KK69: saolsunlar ameliyat ekibi bile seferber guldurmeye calisiyolar sen ne istersen onu yapicaz sondayi bile bayiltiktan sonra taktilar öyle aman siz benim gibi olmayin güçlü durun kisa ozet gectim dahasi varda anlatmim :KK31:
Allah analı babalı büyütsün canım darısı basımıza hayırlısıyla

Gubaydin kizlarr.. herzaman takip edemiyorum ama suan bilgilerize ihtiyacim var. 36+4 um ve dunki kontrolumde bebegimin ters pozisyon aldigini gorduk. Yani kafasi yukarda makat gelisi.. benimle ayni durumda olan varmi ?? Ve doktor bi yontemden bahsetti. Igneyle beni gevsetiyolarmis ve cocugu eliyle cevirmeye calisiyolarmis, tek riski cevirme esnasinda kalp atislari yavaslayabilirmis ve ozamanda acil sezeryana alirlarmis. Yanj biraz erken dogum yapmis olurum. Yada direk sezeryan icin randevu yapalim dediler. Ben cok korkmama ragmen cevirme islemini denemeyi sectim. Sali gunu uyguliycaklar. Siz etrafinjzda boyle bisey duydunuzmu ??

Günaydın kızlar.dün akşam 9 gibi yattım.on beş dakika önce de telefon sesiyle uyandım.yoksa hala yatiyordum.çok yorgun ve halsizim...

Ve kizlar yeni konu nasil aciyoruz ben bi turlu oyle bi secenek bulamiyorum sitede..yardimci olursaniz sevinirim.

Gubaydin kizlarr.. herzaman takip edemiyorum ama suan bilgilerize ihtiyacim var. 36+4 um ve dunki kontrolumde bebegimin ters pozisyon aldigini gorduk. Yani kafasi yukarda makat gelisi.. benimle ayni durumda olan varmi ?? Ve doktor bi yontemden bahsetti. Igneyle beni gevsetiyolarmis ve cocugu eliyle cevirmeye calisiyolarmis, tek riski cevirme esnasinda kalp atislari yavaslayabilirmis ve ozamanda acil sezeryana alirlarmis. Yanj biraz erken dogum yapmis olurum. Yada direk sezeryan icin randevu yapalim dediler. Ben cok korkmama ragmen cevirme islemini denemeyi sectim. Sali gunu uyguliycaklar. Siz etrafinjzda boyle bisey duydunuzmu ??
Gunaydinn canimm. Benimki de ters hic dogum pozisyonuna gecmedi daha doktorum bi sorun olmazsa 41e kadar bekletiz donmesini olmadi aliriz dedi. Senin dedigin yontemi okudum bende ama ne bilim tup bebek oldugu icin bayadir bekledigimiz icin cesaret edemem heralde. Hakkimizda hayirlisi olsun canim

Herhalde zorunlu oluyor canım ben herseferinde üstüne basa basa söylüyorum aksi olmadığı takdirde normal istediğimi ama bebeği zorlayabilirmiş kilo durumu belkide normal denicek ama olmazsa sezeryana dönebilir. Bu isteğe bağlı nasıl olur biliyormusun direk ben korkuyorum sezeryan olmak istiyorum diyen hamileler var onlar için geçerli sanırım salı günü mutlaka konuş doktorunla. Benim oğluş zayıf olduğu için riske giriyormuş senin oluş tambik olduğu için :confused: minik poposunu ısırcam ben onun ama görsen yanakları tombik ultrasonda bu drlarmı abartıyor diyorum bazen sonuçta bende minyon ve zayıf biriyim benim gibi bi anneden yarın dünya çocuk çıkcak değilya:KK53:
Bugün 2600gr civarı dedi boyu 48 cm 35-36 haftayla uyumluymuş miniğim

Canım senin bebeğin kilosu haftana göre çok iyi maşallah böyle devam ederse çok iyi benim 3 haftadır 200 gr falan almış ama hareketleri çok iyi nerdeyse çıkacak karnımdan. Bugün 2600 gr dedi kilosu 2-3 hafta geriden gidiyormuş çok sorun değil ama bebeği normal doğumda strese sokabilir dedi o_O

sen ne güzel teşkilatlı bi anne olcaksın bele:KK53: benimde aklımda neler vardır neler ama iş yapmaya gelince kaldı hepsi cocoğun kilo derdine düştüm kaldım:confused: annemler yufka yaptı sstokladı sarma sardık attık buzluğa okadarrr benimde aklıma var ama tavuk et kuşbaşı hazırlıcam köfte falan bakalım belki bu hafta sonu bi gaza gelirim yaparım da bende bitmiyor iş eşimle çıkıp almamız gerekiyor bunları o da yaparız ederiz diye diye bende tembelleştim kaldı herşey:KK4:

Amannn aynen öyle eskiden ultrason nst mi vardı nasıl doğduktan sonra herşry çıkıyordu ortaya bide hala anlamış değişilm bebeğin kilosunu ekrandan nasıl ölçüyorlar:confused:

Yerim bende o timmiş yanakları yaa, bizimkinin yanaklar çene dudaklar gözler katman halinde gözüküyodu geçen hafta :KK53: çok şişko Bi bebiş değil şimdilik ama ben son haftaya kadar beklersem 4.5 kg rahat bulur, dediğin gibi seninki biraz zayıf diye benimki de biraz tombik diye Nasıl doğurucaz belli değil :KK51:
İsmini ne koyucaksınız bide :))
Ve de anne baba minyonsa Bebek de öyle oluyo zaten ya, ben ve eşim kilolu doğmuşuz zaten, E şimdide eşim 182 boy yapılı da, bende 170 boy E bende zayıf değilim yani :) bizden çıkıcak çocuk mecbur biraz tontik olucak :KK53: he bir de ablamın 2 tane tosuncuğu var, biri 4 diğeri 4.800 kg doğdu ikiside normal doğdu ama 4.800 olan vakumla oldu çok çok zordu benim de korkum o zaten ...
Ablam doğuma girerken 4.200 dediler 4.800 Bebek'le çıktı :KK14: bunu da düşündükçe geriliyorum ya Benimkide öyle bişey olursa diye ..
Buzdolabı olayına gelinceeee :)))
Ben hep seviyorum ya herşey hazır ve düzenli olsun, benim eşime göre de alırız yaparız oldu hep bende liste verdim eline al getir diye, öyle yaptım Bi anda gaza gelip yani :KK48: Kız ben 5 lt lohusa şerbeti yapmıştım yaa, annem biraz daha lohusa şekeri almış, dün Bi hışımla onuda kaynattım hazırladım :KK48: bir sürü şerbetim oldu ..

Etrafımda duymadım hiç ama tv de yabancı doğum filmlerinde görmüştüm, bunu doğum esnasında yapıyolardı ama bilemedim canım senin olayını ama doktorlar işini biliyodum tabi sonuçta ..
Ve kizlar yeni konu nasil aciyoruz ben bi turlu oyle bi secenek bulamiyorum sitede..yardimci olursaniz sevinirim.
Konuyu nereye açmak istiyosun Can'ım? O bölüme gir sonra sağ üst tarafta oluyo genelde yeni konu başlat diye

Back
X