Pirinc unu zararli degilde yararida yok Yulaf unu deneyebilirsinSelam arkadaslar nasilsiniz? Uzun zamandir giremiyordum siteye neler yaptiniz bebisleriniz nasil?
Benim oglum bayramda rahatsizlandi bronsit oldu cok sukur atlattik iyilesti. Bugun de aşi oldu ins. Cok huysuzlanmaz ateslenmeden atlatiriz bunuda.
Benim oglumun uykusu cok hafif cok zor uykuya daliyor ve cok cabuk uyanir yarim saat uyudugu cok nadirdir. Ne yapsamda rahat bi uyku cekse yavrum fikriniz var mi?
Bu arada mama sandalyesi konusu gecmis. Ben soobe den aldim. English homedan alacaktim kalmamisti soobede indirime denk gelince 55 tlye almistim. Iyikide almisim cok kullanisli ve saglam. Gecen english homeda gordum baktim benimki kadar saglam degildi.
Bu arada ek gidaya gecmeye calisiyorum bende bir suredir meyve tattiriyorum zaten onlari biraz yiyor ama patates puresi havuc puresi yaptim yemiyor. Sebze corbasi yaptim onuda yemedi. Sabahlari yumurta saririni veriyorum 1 cay kasigi zor yiyor. Aramiz pek iyi degil kati gidalarla anlayacaginiz.
Muhallebi tarzi seyleri sever belki denemek istiyorum ama tatiflerin cogu pirinc unuyla hazirlaniyor. Pirinc ununun zararli oldugunu duymustum onun yerine nasil tarifler hazirlayabilirim acaba?
Instagram hesabin varsa orda ervanurunannesi diye bi hesap var cok guzel tarifler var her aya gore Hepsi ev yapimi tavsiye ederim ben takip ediyorumSağolun kızlar..
Bizim artık acil mama sandalyesi almamız lazım çünkü yemek yedirmiyo benimki kendini yırtıyo, insallah mama sandalyesinde durur da iki lokma yiyebiliriz :))
Bugün 3aşısını oldu, çocuk felci kalmamış hastanede onun için bi daha gidicez
Çıkışta ikeaya gidecektik, kayınpedere gelirken ters oldu gidemedik, yarın alıcaz insallah, bu arada sitesinden baktım stok varmış ve tepsisi ve iç minderiyle 80 liraya geliyo hepsi, fazlaca uygunmuş :))
Cenaze ve taziye kalabalıklarımız bitti, artik biz de önümüzdeki hafta ek gıdaya tam olarak başlayabiliriz :)
Var mı başlamış ve tavsiyesi, tarifi olan?
Yoksa şubat annelerinde takılmaya devam mı :)
Sakinn anason vermeyin beyinde tahribata yol actigi kanitlanmis ve bebekler icin zararli Siz icin sutten gecerse sorun olmaz ama direk bebege vermek zararliBenimki de öyleydi ben son çare anason verdim biraz ve hep aynı saatte uyutmaya çalıştım. Ayağımda sallayarak uyuttum ilk Zaman'lar.2 saatte bir besledim ve bi beslenmede uyutup birinde oyalamaya çalıştım uyutmadım. Bi de kundağa izin vermedi oğlum bu yüzden yan yatırdım eli kolu çok oynamayınca rahat uyudu. Tabi gaz sorunu varsa onun için de çare bulman lazım. Bizimki kolikti çok çekti kendi de bizde. Biz her damlayı denedik en son Sab simplex işe yaradı.uyku çok büyük sorun allah yardımcınız olsun.bu arada çok sıcağı sevmiyo bebekler kalın giydirip bide kalın örtüyorsan üstünü bu da uyumamasına neden olabilir. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Allah kolaylık versin.
Demir vermedim henuzKIZLAR MERHABA BENİMDE 3 MART DOĞUMLU OĞLUM VAR.
EK GIDALARA BAŞLADINIZ MI NELER VERİYORSUNUZ?
BİRDE DEMİR İLAÇINI NASIL İÇİRİYORSUNUZ?
Kesinlikle dogrusu tahlil yaptirarak karar vermek. Toplam iki kere verdim ben daha kustu zaten ilkinde. Icimden gelmiyo hic tahlilsiz vermekBn demir vermeyi pek dusunmuyorum aslinda,kan depolarina bkmadan veriorlar,saglik ocagi 5 aylikken verdi,dr ise 7 aylikken bslariz dedi,bn test istemeyi dusunuyorum,var mi boyle dusunen?
Süper, biz de ikea dan aldik gecen gun, sevdi sayilir, en azindan koyar koymaz bagirmiyo, 15-20 dk falan oyalaniyo, simdilik iyi gibiyiz biz de ☺Biz basladik ek gidaya. Blw usulu gidiyoruz gecen hafif kirginligi vardi pure yapip yedireyim dedim agzini kilitledi. Kendi onune koyunca yiyo ama beyefendi :) sebzelerden basladik simdi meyvelerle devam ediyoruz tadimlara. Biz yerken onu da mama sandalyesine oturtup ailecek yemek yiyoruz kimse kimseye karismadan :) simdilik sorun yok.
Amin canim sagolasinEvet ben de hatırlıyorum aran iyiydi senin kv ile. vallahi iyileri Allah yanına erken alıyorAllah rahmet eylesin.
sağlık ocağından verilen kan damlasının yerine keçi boynuzu özü veren varmı? Kan tahlili yapmadan verdiler kanı düşükmü yüksekmi bakmadılar dr a sordum 7. Ayda kana bakıcaz dedi
Biz saglik ocagina 3-4 aydir gitmiyoruz ama evet tahlilsiz veriyolarmis doktorumuz soyledi, ama biz tahlil yapalim cunku senin bebegin gelisimi iyi belki gerek yoktur dedi, 7. Ayda tahlil yapalim dedi ama ben onu bile yaptirmayi dusunmuyorum, etine bakliyatina dikkat ederim, zaten sebzeden 2 hafta sonra et tavuk balik yedirmeye basla dedi.Bn demir vermeyi pek dusunmuyorum aslinda,kan depolarina bkmadan veriorlar,saglik ocagi 5 aylikken verdi,dr ise 7 aylikken bslariz dedi,bn test istemeyi dusunuyorum,var mi boyle dusunen?
Pekmez eczanelerde soguk sıkım keciboynuzu pekmezi alicam ben bulabilirsem (tabi yasina uygun). Daha saglikliBiz saglik ocagina 3-4 aydir gitmiyoruz ama evet tahlilsiz veriyolarmis doktorumuz soyledi, ama biz tahlil yapalim cunku senin bebegin gelisimi iyi belki gerek yoktur dedi, 7. Ayda tahlil yapalim dedi ama ben onu bile yaptirmayi dusunmuyorum, etine bakliyatina dikkat ederim, zaten sebzeden 2 hafta sonra et tavuk balik yedirmeye basla dedi.
Pekmezle ilgili de 5.ayda baslayabilirsin demisti ama pekmezi gozunde buyutme cunku zaten ona verecegin miktarda pekmezde pek ise yarayacak kadar demir yok zaten dedi. Ama kahvaltisinda falan 1tk pekmez vericem, hic yoktan ondan da faydalanir gidim gidim da olsa :)
Sagol canim benim, Allah razı olsun..
Çok severdik biz birbirimizi o yüzden benim için de sarsıcı oldu biraz..
Benim bidik kv min ilk ve tek torunuydu, hamile olduğumu öğrendiğinde çığlık atıp sarılıp ağlamıştı, ağlamıştık, doğumunu ve ilk 6 ayini görmesine çok seviniyorum tabi ama keşke biraz daha doyabilseydi torununa.. 'bu benim ilacım, nefesim, hapım, hayat enerjim, ruhum; bana görmeye getiriyosunuz ya Allah ne muradınız varsa versin' diyodu her götürdüğümüzde.. benimki bir de tombik olduğu için babannesi yürümesini çok merak ediyodu nasıl yürüyecek acaba dombik dombik diye, eşim hep bir de yürüdüğünü görebilseydi deyip üzülüyo.. ama yine de herşeyde bir hayır vardır tabi:/
Sorduğum sorulara pek cvp verilmiyoSüper, biz de ikea dan aldik gecen gun, sevdi sayilir, en azindan koyar koymaz bagirmiyo, 15-20 dk falan oyalaniyo, simdilik iyi gibiyiz biz de ☺
Amin canim sagolasin
Biz saglik ocagina 3-4 aydir gitmiyoruz ama evet tahlilsiz veriyolarmis doktorumuz soyledi, ama biz tahlil yapalim cunku senin bebegin gelisimi iyi belki gerek yoktur dedi, 7. Ayda tahlil yapalim dedi ama ben onu bile yaptirmayi dusunmuyorum, etine bakliyatina dikkat ederim, zaten sebzeden 2 hafta sonra et tavuk balik yedirmeye basla dedi.
Pekmezle ilgili de 5.ayda baslayabilirsin demisti ama pekmezi gozunde buyutme cunku zaten ona verecegin miktarda pekmezde pek ise yarayacak kadar demir yok zaten dedi. Ama kahvaltisinda falan 1tk pekmez vericem, hic yoktan ondan da faydalanir gidim gidim da olsa :)
Ben almadum yurutec ya aynen zararli diye. Benimki de devrile devrile oturuyo :)Benimki de öyle tek başına oturması için erken daha ama uzandığında sürekli kalkmaya çalışıyo da beceremiyo. Ben oturtuyorum öyle oynuyo arada denge sağlayamayıp düşüyor falan böyle işte. Bizimki yürüteci çok sevdi zararlı diye çok koymuyorum ama koyduğumda mutluluğunu görmeniz lazım..
Benimkinin alt 2 disi cikti. 6 bucuk aylikken. Emekleme yok henuz surunme var :)Bu arada diş çıkaran ya da emekleyen Bebişimiz var mı acaba
Ben blw yapiyorum. Martin ilk haftasi dogdu benim oglan. 1 yasa kadar cogunluk anne sutu olmali yoksa mama. Ek gida sabah kahvaltisi ve bir ara ogun yiyor su an.Arkadaslar selam tekrar.Telefondan gireyim dedim ama olmadı.Simdi yazayım ben de uzun uzun.Kızım da uyudu bu arada.Ben de Mart 2016 annesiyim. Kızım 13 Mart'ta dogdu.Biz de 6. ay itibariyle ek gıdalara gectik. Cok büyük bir problem yaşamadık şükür. Çorbayı sevmedi bir türlü. Hatta 10 gündür ara vermiştim, belki yer diye bugün yine deneme yaptım ama yok, yemedi. Bunun dışında sabah kahvaltısı, sebze püresi, yoğurt ve meyve püresi, nadiren de kaşık maması şeklinde bir beslenmesi var. Bir kaç hafta önce çocuk doktoruna götürmüştük. "Günlük ne kadar devam sütü içmeli" diye sordum(anne sütünü 4 aylıkken bıraktı maalesef) ; 400-600 cc dedi. Bizim problem şu; ek gıdalardan biberona zaman kalmıyor. Ben bu miktarı tutturucam diye büyük mücadele veriyorum. Gece de 1 kez beslemek kaydıyla 400-450cc kadar oluyor genelde.Bir kerede 120 ya da 150 içiyor ama bazan de çok az içip bırakıyor çünkü acıkacak zaman kalmıyor. Sizin durumlar nasıl? Ek gıdaları ne miktarda veriyorsunuz? Hangi sıklıkta besliyorsunuz? Gün içinde 3 kez uyuyor, tabi biraz da bu etken oluyor zaman kalmamasına. Bu arada dişi de çıkmadı. Oturmaya da başlamadı. Mama sandalyesi şuan için aksesuar görevi görüyor :)