2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar burdan Bi arkadaş yazmıştı vitamincianneler ınstagramdan D Vitamini satıyor alan var mı alıcam bende Bi sorayım sizede o arkadaş kimdi onuda hatırlamıyorum.. Okursan Canım aldın mı sen alıyım mı bilemedim bende

bizde de var doğduğundan beri horlama ve burun tıkanıklıgı genzinden hık hık diye nefes alıyor ve her emişte 3 4 kez genzine sıcrayıp boğulma tehlikesi atlatıuor. her kontrolde soruyorum burnu tukanıktır aç diyorlar. pek açmamıştım bu güne kadar ama mesela bugun üç dört kez serum fizlojik yaptım açtık burnunu ama horlama yine devam. belki bizimkinde de vardır böyle bişey. bilgiler için teşkkürler. bi daha ki kontrolde doktroa sorabilirim.
canım bebegının burun koku nasıl sence bakınca anlasılıyo aslında ama tabı doktor dıyınce bızde demekkı oyleymıs dedık.ayrıca gırtlak tam kıkırdaklasmadıgındanda oluyomus o sesler.doktorumuz alanında cok ıyı cok guvenıyorum soyledıklerıne.nettende arastırdım.larıngomalizi miş adı.engec 2 yasa kadar suruyormus.hırıltı horlama tıkanıklık ayrıca kusma da var bızde:işsiz::işsiz:sabırla beklıycez gecmesını.
grıp olanları asla yaklastırma dedı bebegıne allah korusun zor atlatır dedı.yun pelus canlı cıcek parfum sıgara gıbı seylere de cok dıkkat et dedı.

Kızlar burdan Bi arkadaş yazmıştı vitamincianneler ınstagramdan D Vitamini satıyor alan var mı alıcam bende Bi sorayım sizede o arkadaş kimdi onuda hatırlamıyorum.. Okursan Canım aldın mı sen alıyım mı bilemedim bende
evet ya bende ıstıyorum

Ben aldim canim vitamincianneden.ebaydan ya da iherb diye bi siteden alanlar da varmis ama ben cesaret edemedim kendim gumrukte calisiyorum ilac diye salmaz bizimkiler biliyorum.vitamincianne kevser hanimdan aldim.bi gunde gecti elime.yardimci oldu sağolsun..

saf yeşil sabunla yıkayıp güneşe asıyorum,çıkıyor rahat. ek gıdaya geçtiklerinde o lekeler zorluyor insanı, bakalım napacaz :halay::halay:

Aa Güneşte kak lekesinin çıktığını bilmiyordum. Öğrenmiş oldum teşekkür ederim.

kirletir kirletmez elimde çitiliyorum sonra atıyorum makinaya. ancak öyle çıkıyor.
Ben onu da denedim benim lekeleri çıkartamadım malesef:KK43:

Kizlar lekeler icin kosla leke cikarici kullaniyorum ben leke fln kalmiyor

Canım ben kosla falan öyle deterjanlar kullanmıyorum özellikle bebeğimin giysilerinde. Fazlaca kimyasal var ya onlarda. Ekolojik deterjan kullandığım için çıkmıyor zaten lekeler:KK43:

Aa Güneşte kak lekesinin çıktığını bilmiyordum. Öğrenmiş oldum teşekkür ederim.

Ben onu da denedim benim lekeleri çıkartamadım malesef:KK43:

Canım ben kosla falan öyle deterjanlar kullanmıyorum özellikle bebeğimin giysilerinde. Fazlaca kimyasal var ya onlarda. Ekolojik deterjan kullandığım için çıkmıyor zaten lekeler:KK43:
Bende lekeyi kosla ile çıkarıp bebek deterjaniyla makineye atiyorum o kimyasaldan ariniyodur umarım

Bende D vitamini getirtiyorum kızlar kendime amerikadan. Amazoon adlı siteden verdim sipariş. 3 şişesi 90 lira. Burda çok pahalıya satıyorlar. N11 de 120 tl bir şişesi. Bakalım şimdi yolda haziranın 1 'inde gelecek inşallah.

Anneler merhaba. Hamilelik süreci sonrasında bebişlerinizi sağlıkla kucağınıza aldınız inşallah güle güle büyütün :anne::KK45: Allah bizlere de nasip etsin inşallah :dua::anneadayı: Ben 30 haftalık hamiş olarak kısmetse Ağustos annesi olacağım :KK54: Sizler artık tecrübeli olduğunuz için birkaç konuda yardım isteyeceğim o_O Bebişim için birkaç eksiğimiz kaldı ama hangilerini alacağımıza karar veremedik. Sizlerin yardımına ihtiyacım olan konulara gelirsem;

park yatak için hangi yatağı almalıyız? (sünger mi pamuk mu)

elektrikli süt sağma makinası gerekli mi hangisini tavsiye edersiniz?

ateş ölçer için piyasada çok marka model var sizler hangi markayı kullanıyorsunuz ve tavsiyeniz ne olur?

Biberon için aklımda 3 marka var. Madela calma-dr Brown-avent! Hangisini tercih etmeliyiz? Ayrıca biberon olarak bir arkadaşım şimdiden Suavinex Marka biberon ve emzik seti getirdi J bu markayı kullanan var mı nasıldır acaba!

Emzikte maalesef zebil gibi marka ve model var birde kullanım ayları var. Tercihimiz ne olmalı? (kauçuk mu silikon mu iyi olur yeni doğan için)
Biraz fazla sordum ama seçim yapabilmek için tecrübelerinize güveniyorum. :KK50:Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim kızlar :KK15::KK200:

Anneler merhaba. Hamilelik süreci sonrasında bebişlerinizi sağlıkla kucağınıza aldınız inşallah güle güle büyütün :anne::KK45: Allah bizlere de nasip etsin inşallah :dua::anneadayı: Ben 30 haftalık hamiş olarak kısmetse Ağustos annesi olacağım :KK54: Sizler artık tecrübeli olduğunuz için birkaç konuda yardım isteyeceğim o_O Bebişim için birkaç eksiğimiz kaldı ama hangilerini alacağımıza karar veremedik. Sizlerin yardımına ihtiyacım olan konulara gelirsem;

ateş ölçer için piyasada çok marka model var sizler hangi markayı kullanıyorsunuz ve tavsiyeniz ne olur?

Biberon için aklımda 3 marka var. Madela calma-dr Brown-avent! Hangisini tercih etmeliyiz? Ayrıca biberon olarak bir arkadaşım şimdiden Suavinex Marka biberon ve emzik seti getirdi J bu markayı kullanan var mı nasıldır acaba!

Emzikte maalesef zebil gibi marka ve model var birde kullanım ayları var. Tercihimiz ne olmalı? (kauçuk mu silikon mu iyi olur yeni doğan için)
Biraz fazla sordum ama seçim yapabilmek için tecrübelerinize güveniyorum. :KK50:Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim kızlar :KK15::KK200:

Park yatak almadik bilemiyorum

Sut sagma makinesi eger ki bebegin 3 aylik 4 aylik vs yani kucukken ise doneceksen eninde sonunda alacaksin. Erken almak daha iyi olur,cunku ilk birkac alisma gununden sonra memeler kontrolsuz sut uretiyor,sagar sagar dondurucuya koyarsin. Ben bayramdan sonra ise baslayacam mesela,keske daha once alsaymisim pompayi diyorum,cunku su an sadece bebege yetecek sut uretiyorum memelerin terbiye olmasi sonucu. Ancak uzun uyursa falan sagip atiyorum dolaba.
Atesolcer omron temassiz aldik omron bu konularda cok iyi gercekten

Sut pompasini avent aldim haliyle beraberinde avent biberon geldi ben de ek olarak iki tane avent aldim yine biberon olarak. Tabii bebekten bebege degisir her bebek her biberonu emzigi tutmuyor maalesef.
Emzik te bildigin eczaneler 3-5 liraya satilanlari kullaniyoruz. Damla uclu olanlari sevmedi benim bebis,damakli olani sevdi onu kullaniyoruz.

Benden bu kadar:)

Emzik biberon gercekten sans isi. En iyisini de alsan bebek tutmayabilir bunu unutma.

:63::anneadayı::anneadayı::anneadayı::anneadayı:

Cnm öncelikle bebeğini hayırlısyla alırsın kucağına inş ben şöyle başlıyım:anneadayı:
Park yatak olarak kraft aldım modeli 007 diye bi model içinede visko yatak aldım çok rahat ediyo bebeğim cnm açıkcası park yatağın dönencesi var ayrıca almayı düşünmüştüm ama hiç gerek yokmuş almamışım iyiki bu işimizi görüyo müzikli ışıklı falan güzel bişey
Ateş ölçer temassız wewell aldım çok memnunum harika bişey
Süt sağma makinesi önce almadım doğum yaptım sütüm gelmedi makineyle sağmaya başlayınca çoğaldı ve geldi ben lansinoh aldım ikili memnunum
Biberon olarak avent cam biberon aldım küçük boy işimi fazlasıyla görüyo ucu anne sütü kadar az akıyı bebek çekmezse akmıyo bebeğimin yanındayım şuan sütümü sağıp vermiyorum henüz o yüzden çok kullanmıyorum
Emzik ben önce shoothi diyolar avenntin her yeri silikon olan emziklerinden aldım bizimki onu tutamadı sonra yine aventin damla uçlusunu aldım onu emiyo bizimkisi damaklı denemedim ben birde suavinex marka emziklerin damla uçlusunu aldım güzelller gerçekten aynı avent gibi ucuda
Telsiz olarak ben avent aldım çok memnunum
Bebek bezi prima premium güzel huggies 1-2no güzel 3numara berbat:63:
Cnm başka aklıma gelen bişey yok şuan aldıklarım bunlar benim:KK200:

Bebek bezi ne kullanıyosunuz kızlar ben prima yı denedim güzel huggies in 3 numarası çok kalın geldi bana beğenmedim molfix nasıl kullanan var mı yada başka markalar nasıl bezleri karşılaştıralım
Islak mendil de huggies aldım ama çabuk kopuyo elimde kalıyo siz ne kullanıyosunuz :dondurma:

Birde oyun halısı alıcam tekmele oyna ve maymun adası arasında kaldım ne yapsam bilemedim sizler ne aldınız oyun halısı olarak

Bebek bezi ne kullanıyosunuz kızlar ben prima yı denedim güzel huggies in 3 numarası çok kalın geldi bana beğenmedim molfix nasıl kullanan var mı yada başka markalar nasıl bezleri karşılaştıralım
Islak mendil de huggies aldım ama çabuk kopuyo elimde kalıyo siz ne kullanıyosunuz :dondurma:
Bende hugges i beğenmedim ,prima en iyisi .Pamuk kullanıyorum kaka temizliği için.Pamuğu ılık suyla ıslatıp siliyorum.

Insallah saglikla alirsin sen de kucagina :)

Park yatak konusunda fikrim yok

Ben calismadigim icin onceden pompa almadim, ihtiyaca gore alirim diye, sonradan süt birikmesi olunca Allah korusun mastite cevirmesin diye hemen ciktik esimle civilden manuel ucuz bi pompa aldim, benim fazlasoyla isimi goruyo ama calismadigim icin tabiki:) yani sadece fazla geldiginde sagip dondurucuya attim 8-10 sefer..ki artik nerdeyse sadece sıpama yetiyo süt sağmama gerek kalmıyo.

Ateş ölçere gelince, eşim elektronik müh oldugu icin ev tipi temassizlara vs.e güvenmiyo, en doğrusu klasik ölçerler dedi, onu kullanıyoruz mecburen :)

Biberon aventin doğal akış 120ml cam olani aldim ama henuz hic kullanmadim ihtiyac olmadi, almasaymisim da olurmus, cunku artik hersey elimizin altinda aninda ulasabiliyoruz..

Emzige gelince..:))) avent soothie almistim, dogduktan sonra kullanmamiz icap edince baktik benimkini sarmadi baska emzikler denedik, 6liraya en ucuzundan da, damakli damaksiz silikon kaucuk ne bulduysak aldik nafile.. benimki emmiyo :) yani hic farketmez hangisinden istiyosan bi tane al, sonrasina bebis karar verecek cunku :)
Bu arada benimki nadiren de olsa, taş çatlasın 5 dk bile olsa sadece soothie yi aliyo, disarda uykuya dalmasina falan yariyo bazen, ama bazen..:))

Prima premium care ı tek gecerim, klasik primayi bile begenmedim, premium care en iyisi..

Islak mendili ilk1 ay unibaby yenidogan kullandim ondan sonra babasi ne alir getirirse onu kullaniyorum :))) dalin, prima vs kullandim

Pisik kremi sebamed almistim ilk bikac hafta hergun surdum nolur nolmaz diye.

Sampuani da sebamed aldim

Sabun, bebeyag, losyon vs bosunaymis :))

Kolaylar gelsiinn :))

Ha bu arada buldugun heeer firsatta uyu, yatamasan da oturarak bile olsa uyu, uyu, uyu :))))))

Şampuan bübchen denedim çok güzel sebamedde güZel mustela konak önleyici güZel fakat çabuk yağlandırıyo saçını kızımın sabun sebamed aldım yağ olarak mustela kullandım şimdi şimdi kendini yağlatıyo bizimki zaten öncesinde ağlardı hep

Kızlar iyi akşamlar size bir sorum var yaklaşık 1 haftadır kendimi hamile gibi hissediyorum psikolojik olabilirmi ? Mart 8 de anne oldum korunuyoruz da ama ne bilim psikolojik bir şey mi yoksa bir his mi anlamadım haziran 1 de adet gòrmem lazım sadece mama ile besleniyor kızım doģumdan sonra 52.gün adet oldum. Hamile olamam dimi bir adet gòrsem ićimde ki bu his gidecek ama :/

Slm arkadaşlar oğlum çok şükür 3. Ayına girdi ve ben hem meme hem mama veriyorum.mamayı kesmek istiyorum aranızda mamayı kesen sadece anne sütü veren oldumu nasıl yaptınız yardımcı olursanız sevinirim

X