2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kusmalar eğer burundan gelmiyorsa fışkırır gbi gelmiyorsa doktorlar tarafından önemsenmiyor.
Ama her ihtimale karşı emzirdikten sonra yutmuş olduğu havayı çıkartmak için omuzda 10dakika kadar tutulmalı. Hem havayı çıkartır hemde yediği sinmiş olur geri gelmez. Bebeklerde mide kapakçıkları tam gelişmemiş durumda olduğu için oluyormuş.

başının altına ince bir yastık koyup yan yatırarak reflü pğroblemini engelleyebilirsiniz . birde mama verdikten sonra biraz dik tutup hemen yatırmamak gerekiyormuş kızlar , genelde kusmalar normal kabul ediliyor benimki de kusuyor doktor fazlasını atar demişti, sonuçta mideleri henüz gelişmedi.
Tsk ederim bilgi icin

Canım benim de bebeğim 18 günlük oldu bugün. Devamlı memede kalmak istiyor uykusu hiç yok. Resmen hayattan koptum. Bugün başka bir doktora götürdüm. Çok iştahlı bebek sütünu artirman gerek dedi. Dinlenmem lazımmış. Dinlenmeye vakit yok ki. Gazi da varmış bu arada. Bebeğim sadece meme verince sakinlesiyor susuyor. Ne kadar sürecek bu böyle resmen tuvalete bile gidemiyorum. Sizin bir ay olmuş hiç bi düzelme olmadı mı
Yok canim hic duzelme olmadi kakasini yaparken ikin gazda ikin cocugum neler cekio kipkirmizi kalio agla agla ici cikio yawrumun emzik vermeye basladim ben o bi nebze rahatlatti en azindan memeden fazla gaz gelmio acaba hep emmek isteyince sutum mu az dedim ama saginca 100cc falan cikio

Canım cok teşekkür ederim valla 13e düştü bebeğimin sarılığı biz düğün yaptık cunki sınırdaydı. Rabbim yavrularınıza bağışlasın sizi. Dile benden ne dilersen balla öyle mutluyumki gönlüm öyle rahatladı ki az önce aklıma geldi haber vermek
Ay bende merak ettim ne oldu acaba düştümü diye çok şükür yaptığım şeyi paylaşarak bi arkadaşıma faydam dokundu bundan güzel ne olabilir bide bak nerdeyse aynı düşüşler olmuş benimde 16 dan 11 e düşmüştü artık rahatlamışsındır emmeyede başlamıştır şükürler olsun rabbimin verdiği mucizelere

Günaydın kızlar bugün kontrole gittik herşey yolunda dünkü yaptığım temizlikler yürüyüş hurma ananaslar işe yaramış bu hafta doğumumuz kesin belki bugün bile suyun gelebilir dedi gelmezsede cuma kontrol cuma yada cumartesi kesin yatışımız var L Lucky15

Günaydın kızlar bugün kontrole gittik herşey yolunda dünkü yaptığım temizlikler yürüyüş hurma ananaslar işe yaramış bu hafta doğumumuz kesin belki bugün bile suyun gelebilir dedi gelmezsede cuma kontrol cuma yada cumartesi kesin yatışımız var L Lucky15
Günaydın ne guzel haber Peki ise yaramis derken acilma mi varmis?Ben de 40+1 oldum hicbi belirti yok

Günaydın ne guzel haber Peki ise yaramis derken acilma mi varmis?Ben de 40+1 oldum hicbi belirti yok
Evet bir parmaktı açılma 2 parmak olmuş ve bebeğim iyice aşağı inmiş zaten çok fark ettim yürümekte çok fazla zorlanıyorum kağıtta görsel bişeyler anlattı bide baya faydalı olmuş dedi aynen devam dedi mutlaka ilişkiye en az bi defa gir yine dedi bide merdiven inip çıkmıştım hiç dinlenmeden bu arada 40+5 olduk biz bebeğim hareketleri suyumuz çok iyi normal doğum için sabırla bekliyoruz..
Hem bizim için hem Bebek için normal doğum çok önemli ve tabi bebeğin anne karnında geçirdiği 1dk bile çok çok faydalı bebeğe bunlar için sabır edelim

Hadi gözün aydın canım Allah sağlıkla kurtarsın inşallah işe yaramış derken açılmamı başlamış bebekmi inmiş birşey dedimi doktor bende nst den çıktım doktora gircem dün gece gaz sancısından uyuyamadım yemin ederim hamilelikte en çok çektiğim şey bu gaz sancısı

Evet bir parmaktı açılma 2 parmak olmuş ve bebeğim iyice aşağı inmiş zaten çok fark ettim yürümekte çok fazla zorlanıyorum kağıtta görsel bişeyler anlattı bide baya faydalı olmuş dedi aynen devam dedi mutlaka ilişkiye en az bi defa gir yine dedi bide merdiven inip çıkmıştım hiç dinlenmeden bu arada 40+5 olduk biz bebeğim hareketleri suyumuz çok iyi normal doğum için sabırla bekliyoruz..
Hem bizim için hem Bebek için normal doğum çok önemli ve tabi bebeğin anne karnında geçirdiği 1dk bile çok çok faydalı bebeğe bunlar için sabır edelim
Canım yazmışsın sonradan gördüm hurma yürüyüş merdiven inip çıkma hepsini günlerdir bende yapıyorum ama hiç işe yaramıyor bunlar dışında neler yaptın hergün ilişkiyemi girdin ben bi onu yapamıyorum çok kasıyorum kendimi psikolojik olarak rahat olamıyorum

Yok canim hic duzelme olmadi kakasini yaparken ikin gazda ikin cocugum neler cekio kipkirmizi kalio agla agla ici cikio yawrumun emzik vermeye basladim ben o bi nebze rahatlatti en azindan memeden fazla gaz gelmio acaba hep emmek isteyince sutum mu az dedim ama saginca 100cc falan cikio
Maşallah sütun güzel ben hiç sagmadim. Benim bebeğim gogsumde kalmayi seviyor bazen bir saat emiyor ama dinlen dinlene resmen keyif yapıyor. Doktor sadece aglamasindan açliktan ağlıyor dedi ama ben pek inanmadım. Çünkü bebeğim emmeye bıraktıktan sonra da göğsümu sıkınca süt geliyor. Yani öyle fiskirmiyor ama geliyor.
Gaz ilaci basladiniz mi? Benim doktor bir ay olmadan baslamiyoruz dedi.

Gaz ilaci basladik sap simplex veriox 6 saat de 4 damla birde rezene verioz ama bi faydasi yok malesef ins duzelir

Canim bende hergün yürüyorum ama 1 saat sadece ve 5 kat merdiveni 1 kere cikiyorum Sen kac saat yuruyosun ve ne kadar sure merdiven inip cikiyosun?bu arada benim yurumemde zorlanma yok sadece karnim cok kasiliyo o kadar ama asagiya bi baski olmuyor

Çalışan arkadaşlar acil birşey sorcam doğum öncesi raporda doğum tarihinde kontrol yazıyorya o günden sonra raporu devammı ettirdiniz benim 25 marttı doğum olmadı ben unuttum 1 hafta geçti ne yapcam bilemedim daha yeni aklıma geldi

Canım benim hala 1cm miş açılma cuma 41 olcağı için sabah 7 de yatış yapılcak önce suni denencek olmazsa sezeryan daha fazla beklemek istemiyor doktorum gerçi düzensiz sancılar başlamış ben gaz sanıyordum düzensiz sancıymış bugün biraz daha arttı belkide suniye gerek kalmadan gelir dedi

Çalışan arkadaşlar acil birşey sorcam doğum öncesi raporda doğum tarihinde kontrol yazıyorya o günden sonra raporu devammı ettirdiniz benim 25 marttı doğum olmadı ben unuttum 1 hafta geçti ne yapcam bilemedim daha yeni aklıma geldi
canım erken doğum olduğunda ne kadart erkense o kadar hafta doğum sonrasına ekleniyor, geç doğumlar yani postmatüre doğumlar için bir açıklama yok. yani doğumdan sonraki iznini etkilemez diye düşünüyorum

Canım yazmışsın sonradan gördüm hurma yürüyüş merdiven inip çıkma hepsini günlerdir bende yapıyorum ama hiç işe yaramıyor bunlar dışında neler yaptın hergün ilişkiyemi girdin ben bi onu yapamıyorum çok kasıyorum kendimi psikolojik olarak rahat olamıyorum
Canım ilişki hergün yoktu ama ama 2/3 günde bir kontrole gitmeye başlayınca o arada bi defa olsun mutlaka demişti dr'um bende anca o kadar yapabiliyorum ama ilişki çok önemliymiş gebe danışmanıda Dr'um öyle söyledi ve siperm içeri giricek dedi..
Bebeğin aşağı inmesinde balon şişirmede çok faydalı..! Ben 7. Katta oturuyorum artık asansör kullanmıyorum hiç hiç dinlenmeden çıkıp iniyorum zorlasada, banyoda çömelip belinize sıcak su tutun açılma yapıp sancı başlatıyor onuda yaptım dr'um söylemişti, bide egzersiz olarak yere çömelip kalkma hareketini yapabildiğin kadar yap dedi ( yapabildiğin derken bi günde 1000 defa bile yapabilirsin) ben 1-1:30 saat yürüyorum hafif tempolu ve bi defa dinleniyorum 10dk felan yanıma termosumu alıyorum rezenemi içe içe yürüyorum :KK49:
Yaptıklarım bunlar sanırım aklıma geldikçe yazarım yine..

bir de 2015 den sonra doğum yapan annelere bir defaya mahsus doğum yardımı yatıyor, 1. çocuğa 300, 2. çocuğa 400, 3. çocuğa 600. bilginiz olsun :KK66:

Bence calistigin yeri arayip sor ben de 40a yaklasinca arayip sormustum bana 40 haftamin bittigi gun miad asimi gebelik seklinde 10 günlük rapor almami,eger bu 10 gunluk süreçte dogum olursa raporu yarida kesip dogum sonrasi raporumu baslatacaklarini soylemislerdi. Cunku dogum oncesi izni ile dogum sonrasi izni arasinda bosluk olamazmis bebek beklenen tarihte dogmazsa istirahat raporu ile o ara doldurulmaliymis.o yüzden ben beklenen dogum tarihimde gittim bubraporu aldim dogum sonrasi iznini kesinlikle etkilemiyor. Ama mesela eski calistigim yerdeki birime sormustum onlar da boyle bi saglik raporuna gerek yok,dogum yaptiginizda su kadar gun gec dogum olmustur seklinde rapor yazar hastaneniz dediler,benim calistigim yerin soyledigine ise sacma dediler. Bu arada ikisi de devlet kurumu,birinin ak dedigine digeri kara diyor ne ilginc demi:) sonuc olarak simdi ben internetten sicilimi sorgulattigimda dogum oncesi izni- 1 hafta gec dogum yaptığım icin 1 haftalik saglik raporu-91 gunluk dogum sonrasi izni gorunuyor yani insallah sen de gec kalmamissindir ara muhakkak sor calistigin yere.

Canım ilişki hergün yoktu ama ama 2/3 günde bir kontrole gitmeye başlayınca o arada bi defa olsun mutlaka demişti dr'um bende anca o kadar yapabiliyorum ama ilişki çok önemliymiş gebe danışmanıda Dr'um öyle söyledi ve siperm içeri giricek dedi..
Bebeğin aşağı inmesinde balon şişirmede çok faydalı..! Ben 7. Katta oturuyorum artık asansör kullanmıyorum hiç hiç dinlenmeden çıkıp iniyorum zorlasada, banyoda çömelip belinize sıcak su tutun açılma yapıp sancı başlatıyor onuda yaptım dr'um söylemişti, bide egzersiz olarak yere çömelip kalkma hareketini yapabildiğin kadar yap dedi ( yapabildiğin derken bi günde 1000 defa bile yapabilirsin) ben 1-1:30 saat yürüyorum hafif tempolu ve bi defa dinleniyorum 10dk felan yanıma termosumu alıyorum rezenemi içe içe yürüyorum :KK49:
Yaptıklarım bunlar sanırım aklıma geldikçe yazarım yine..
Ohh maşallah cAnım bende 5.kattayım günde 2 kez inip çıkıyorum 1 saat yürüyorum ama çömelmeyi 10-20 den fazla yapmıyordum rezenede işe yarıyormu acaba neyse benim zamanım kalmadı zaten geldi geldi gelmezse cuma zorla getircez :)) saol canım :)

X