2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Ben bunu ilk kez duyuyorum, okuduğum normal doğum yanlısı prof lar ve gittiğim eğitimlerde 4750 ye kadar kilonun normal doğuma engel olmadığını biliyorum. Dediğiniz gibi bir şey olsa bir çok anne doğumda ölürdü çünkü genelde 3500 üstü doğum oluyor. O bilgi yanlış bence. Bence emin olmadan böyle şeyler paylaşılmamalı. İnsanlar gereksiz korkuya kapılabilir.
Bence kişye göre değişir. Her çatı bir değil. Kimisi 4 kilo üzerini de doğurur kimisi 3.300 üstünü doğuramaz. Doktor verir tabi kararını boşuna çatı muayenesi yapmıyorlar.

kizlar biz bugun 14 gunluk olduk hersey iyi hos guzel ama meme ucu yaralariiiiim :KK43: memeyi verirken agliyorum artik ayva cekirdegi lansinoh e vitamini kendi sutum ne varsa donusumlu suruyirum aventin kalkanini aldim ama memelerimin resmen yarisi yok ne zaman iyilesicekler Allahim yardim etsin hepimize

kizlar biz bugun 14 gunluk olduk hersey iyi hos guzel ama meme ucu yaralariiiiim :KK43: memeyi verirken agliyorum artik ayva cekirdegi lansinoh e vitamini kendi sutum ne varsa donusumlu suruyirum aventin kalkanini aldim ama memelerimin resmen yarisi yok ne zaman iyilesicekler Allahim yardim etsin hepimize
Yapma yaaa:KK43:(( en korktuğum şey çaresi yok mu ne yapsak etsekte emzirirken yara olmasa acabaa? Memenin kahverengi halkası görünmeyecek şekilde bebek ağzına alırsa ki buna cross cradle hold tekniği diyorlar hiç yara olmuyormuş. Yaralar yanlış emzirdiğimiz için oluyormuş sözüm ona:KK43:

Yapma yaaa:KK43:(( en korktuğum şey çaresi yok mu ne yapsak etsekte emzirirken yara olmasa acabaa? Memenin kahverengi halkası görünmeyecek şekilde bebek ağzına alırsa ki buna cross cradle hold tekniği diyorlar hiç yara olmuyormuş. Yaralar yanlış emzirdiğimiz için oluyormuş sözüm ona:KK43:

memeyi tutturana kadar adeta savas oluyor cok kucukler ister istemez kayiyo ucunu aliyor tamamini alamiyolar e surekli emzirme rutini oldugu icin catlamalar surekli olarak devam ediyor iyilescegine kotuye gidiyo;( okudugum kadariyla yasamayan yok herkesin derecesi farkli sadece, hamileligin 7.ayindan itibaren e vitamini kapsulu surenler daha az catliyus keske bunu daha once okumus olsaydim gerci son 1 ay lansinoh surdum ama hicbir ise yaramadi

Kanama olmuyor Canım olursada nişan geliyor zaten arkadaşımda kanama olmuştu Dr normal olabilir dedi sonuçda bebeği koruyan kesesi var, doğum eğitimine katılmıştım hastanenin ordada eğitmen ilişki açılma için çok faydalı olduğundan bahsetmişti biz iç güdüsek, duygusallık olarak bebeğim zarar görecek diyoruz ama bebeğe hiç bi zararı olmayıp bize doğum için çok faydası varmış, balonda bebeğin tam olarak aşağı inip açılma olması için benim bebeğim aşağıdaydı hatta nişan 35. Haftamda gelmişti dün balon şişirip egzersiz yaptım baya ve karnımın küçüldüğünü hissettim bugün Dr gittik kontrole evet aşağı inmiş tam olarak Bebek dedi Dr :)
Saol canım yarın balon alıcam ilişki konusunda da doktor bişe demediği için eşim tedirgin yarın kontrol var bakalım onu da ondan sonra düşünürüz :)

Saol canim benim acilmam vardi bu gun 1 smti ama ewwt en iyisi ewde biras daha sanci cekiyim oyle gidiyim cvpladin onerilerin icin cok saol ilac gibi geldin dualarim hepinizle arkadaslar :KK200::KK200::KK200:
nasıl oldun canım bızı haberdar et allah yardımcın olsun bızımde dualarımız senınle :*

memeyi tutturana kadar adeta savas oluyor cok kucukler ister istemez kayiyo ucunu aliyor tamamini alamiyolar e surekli emzirme rutini oldugu icin catlamalar surekli olarak devam ediyor iyilescegine kotuye gidiyo;( okudugum kadariyla yasamayan yok herkesin derecesi farkli sadece, hamileligin 7.ayindan itibaren e vitamini kapsulu surenler daha az catliyus keske bunu daha once okumus olsaydim gerci son 1 ay lansinoh surdum ama hicbir ise yaramadi
Ben de son 2 aydır lansinoh sürüyorum. Demek ki hiçbişey yazıldığı çizildiği gibi değil. Olacağı varsa oluyor.geçmiş olsun umarım çabuk geçer:KK43:

Bence kişye göre değişir. Her çatı bir değil. Kimisi 4 kilo üzerini de doğurur kimisi 3.300 üstünü doğuramaz. Doktor verir tabi kararını boşuna çatı muayenesi yapmıyorlar.
Yalnız konu çatı genişliği darlığı değil, rahim yırtılması. Ayrıca eskiden bir kemik rahatsızlığı türü varmış kadınlar arasında, o çatı denen olay ters duruyormuş, nadiren o kişiler doğum yapamıyormuş. Yani dar çatılıların normal doğum yapamaması için bir sebep yok yine. Dar çatı geniş çatı, zayıf çocuk kilolu çocuk vs bunlar normal doğuma engel değil. Bunu proflar söylüyor ben değil.

Sizin açılma falan var mıydı. Kendi sancılarınız başlamış mıydı.
Benim kendi sancim hiç olmamıştı sadece 2 cm acılmam vardı o da yürüyüş, ilişki sıcak duş la oldu sanırım. 1 gün hastanede kendi sancılarımi bekledim ama olmadı o yüzden suni verdiler 4-5 saat sonunda açılmam 10 cm oldu ama son 2 saat falan sancılar beni mahvetti.

çok kötü acıyor insanın canı, bilirim :KK43: çok geçmiş olsun. memenin koyu kısmının hepsini ağzına almalı bebek. öyle yara olmuyor. tez zamanda iyileşir umarım.doğum sancısı başladığında soğan sürünce çatlamıyor diyorlar ama ben kokar diye denememiştim.

X