• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Annem ben ve ablam da sancılanmamis suni sancı ile doğum yapmış ama abimlerde çok sancısı olmuş. Kuzenim bir ay evvel doğum yaptı o da aynı 7 cm açıklığı var ama öyle bir sancı yok sizi şeklinde diyodu kiminde sancı da olmuyor olmaya yüzden korkuyorum acaba anlayabilecekmiyim diye çat muayenesine gittiniz mi siz
Evet ben 37 haftada çatı muayenesi oldum. Çatı normal doğuma uygun. Ama ben de şu ana kadar doğum belirtisi yok. Sadece son zamanlarda baskı hissediyorum ve ince bi sizi oldu dün disaridayken.
Doktor perşembe kontrole gel hala dogum başlamazsa yatış için konuşalım dedi. Herkese çok iyiyim korkmuyorum diyorum ama aslında çok tedirginim, uyuyamiyorum. Evde yalnız olduğum için de oyalanacak bir şey bulamıyorum. Bir arkadaşım 40. Haftasını geçirdi, normal doğumu çok istiyordu ama hiç bir açılma ve sancı olmayınca doktoru onu sezeryana aldi. Sezeryan kötü diye söylemiyorum, ilk doğumum olacak nasipse ama beklemek çok zor. Kimi arasam doğum mu başladı diyor. Dualarıni zi bekliyorum

Teyzeleeer biz doktor amcamızdan geldiiik, çatı muayenemizi olduk. Doktorum ohoo sen çok rahat doğurursun dedi :KK48: rahimde yumuşama varmış, açılma yok henüz. Bebişim normal doğum pozisyonunu almış, 3150 ye 51 cm olmuş uslu uslu bekliyor :KK51: maşallah, inşallah diye diye çıktık hastaneden :KK53: her an başlayabilir doğum dedi doktorum, kanama ya da su gelmesinde hemen gelin dedi. Allah normal doğum isteyen herkesin gönlüne göre versin diyorum :KK37:
hayırlı olsun canım gonlune gore olsun ınsallah benımde kontrolum cuma gunu catı muayenemde ogun olucak bebegın kanala ınmesı normal dogum pozısyonu alması aynı seymı ? bana dogum pozısyonu aldıgını soylemıstı en sonn gıttıgımde

Kim bilir nasıl heycanlısındır şimdi ya :) Benim Normal doğum beklendiği için günü belli değil sizlerin gününün belli oldugunu gorunce ben bıle heycan yapıyorum ki sizi düşünemiyorum .. Kızında durumlar nasıl Kardeşim gelsin artık diyormu o da seninle birlikte 9 ay bekledi baya heycanlıdır
Aynen heyecan,endişe,korku heps bir arada
Kızım heyecanla bekliyor kardeşini ve çok merak ediyor
Bakalım hayırlısı ile sağlıklı bir şekilde alırım inşallah kucağıma

hayırlı olsun canım gonlune gore olsun ınsallah benımde kontrolum cuma gunu catı muayenemde ogun olucak bebegın kanala ınmesı normal dogum pozısyonu alması aynı seymı ? bana dogum pozısyonu aldıgını soylemıstı en sonn gıttıgımde
Sağ ol Can'ım inşallah senin de uygundur çatın. Yok sanırım aynı şey değil, kafa aşağıda popo tam tepede duruyor, sanırım o normal doğum pozisyonu :anneadayı:

Aynen heyecan,endişe,korku heps bir arada
Kızım heyecanla bekliyor kardeşini ve çok merak ediyor
Bakalım hayırlısı ile sağlıklı bir şekilde alırım inşallah kucağıma
Allah yardımcın olsun sağlıkla al inşallah kucağına hayırlı haberlerini bekliyoruz Cumartesi günü :)

kızlar iki gündür ara ara hapşırık sonra burun akıntısı oluyor.sonra geçiyor. anlamadım ne oluyor.sizde de var mı böle bir şey? bir de kordon kanı saklanması ile ilgili düşüncelerinz neler?

Sağ ol Can'ım inşallah senin de uygundur çatın. Yok sanırım aynı şey değil, kafa aşağıda popo tam tepede duruyor, sanırım o normal doğum pozisyonu :anneadayı:
zaten uzun suredır bu pozısyonda duruyor . bende kanala ındı herhalde dıye dusundum .. Bakalım cuma gunu gorucez catı muayenesı yapmadan ısrarla normal dogum bekledgını soyledı ama bakalım catı muyanesınde ne olucak hayırlısı Allahtan ... Rahım yumusamasında ne oluyor Dogumun basladıgında daır bı belırtımı buda

Günaydın kizlarr şu an hastanedeyim öğlen 12 gibi sezeryana alinicam dualarinizi eksik etmeyin buldugum ilk fırsatta yazarım...
Allah yardımcınız olsun. Herhalde şu saatlerde girdiniz. Umarım herşey yolunda gider.

zaten uzun suredır bu pozısyonda duruyor . bende kanala ındı herhalde dıye dusundum .. Bakalım cuma gunu gorucez catı muayenesı yapmadan ısrarla normal dogum bekledgını soyledı ama bakalım catı muyanesınde ne olucak hayırlısı Allahtan ... Rahım yumusamasında ne oluyor Dogumun basladıgında daır bı belırtımı buda
Kanala indi mi diye sormayı unuttum zaten kendime sinir oldum :rolleyes: ama her an gelebilir demesi yetti bana :KK36: rahim yumuşaması bi tür doğum hazırlığı sanırım, tam bilmiyorum ama doktorum iyi rahimde yumuşama var dediğine göre iyi bişi :KK53:

Teyzeleeer biz doktor amcamızdan geldiiik, çatı muayenemizi olduk. Doktorum ohoo sen çok rahat doğurursun dedi :KK48: rahimde yumuşama varmış, açılma yok henüz. Bebişim normal doğum pozisyonunu almış, 3150 ye 51 cm olmuş uslu uslu bekliyor :KK51: maşallah, inşallah diye diye çıktık hastaneden :KK53: her an başlayabilir doğum dedi doktorum, kanama ya da su gelmesinde hemen gelin dedi. Allah normal doğum isteyen herkesin gönlüne göre versin diyorum :KK37:
Ohh maşallah, Allah gönlüne göre versin senin de, rahim ağzı yumusamasıyla 3-4 haftadır falan bekliyorum ben :KK70: henüz tık yok bakalım senin bıdık aceleci davranacak mı :KK48:

Aynı şey değil canım, doğum pozisyonu dedikleri bebeğin dönmesi yani başının yukarıda değil aşağıda olması, kanala girmesi ise zaten başı aşağıda olan bebeğin kafasının doğum kanalına yerleşmesi, doğumun başlangıcına işaret ve hazırlık diyebileceğimiz şeylerden biri zaten kanala inmesi :)

Annem ben ve ablam da sancılanmamis suni sancı ile doğum yapmış ama abimlerde çok sancısı olmuş. Kuzenim bir ay evvel doğum yaptı o da aynı 7 cm açıklığı var ama öyle bir sancı yok sizi şeklinde diyodu kiminde sancı da olmuyor olmaya yüzden korkuyorum acaba anlayabilecekmiyim diye çat muayenesine gittiniz mi siz
Ben su anda 36+2 yim hala cati muayenesi olmadm.ben de normal dogum düşünüyorum ama bebisim kilolu biraz.doktorum sorun olmaz dedi.bi de 2hafta falan önden gidiyo.neye göre dogacak cok merak ediyorum.

Doktora gidince tuhaf bi durum oldu gecen hafta.. Devlet hastanesine gidiyorum ben normalde bi önceki hafta 37 haftalik demişti.. En son gittiğimde de 37 dedi.. Boyle şeyler yasayan varmi.. Mesela bu hafta artik normalde 39 u doldurmamız gerek bakalım bu hafta gidince ne dicek yine

son adet tarihine göre söylemesi lazım canım belki kafası karışmıştır doktorun

herkese günaydınlar :) bizde yarın 38+5de spinal sezeryanla doğuma giriyoruz.. Normal doğumu çok istememe rağmen mümkün olamıcak malesef :KK43: Kızım makat geliş ve bir türlü dönmedi :KK43: herkese hayırlı doğumlar diliyorum,sağ salim gelsin bebişlerimiz inşallah :) ilk kez anne olacak arkadaşlar sessiz ve sakin son günlerimiz tadını çıkaralım bol bol :)
hadi Allah kolaylık versin. Allah sağlıcakla kavuştursun.

Kızlarben çatlamaya başladım. Her gün biraz daha çok artıyor. Aksi gibi şimdiye kadar krem sürmüyordum en ufak bişey yoktu birkaç gündür sürmeye başladım. Ben krem sürmeye başlayınca çatlaklarım da çıkmaya başladı. :KK61:Sizde durumlarnedir

Ben hiç çatlamadım . Ama krem ,yağ :)allah ne verdiyse sürdüm en baştan beri. Ama genetik önemli. Annen çatladıysa çatlıyosun malesef acı gerçek:(

Back