• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

baby23 baby23 ciciimm, ne güzel uzun uzun yazmışsın, herşey daha iyi daha da güzel olsun, çok konuşanları da duyma zaten boşver :)) arada gel yaz yine :)

Kızlar bacaklarım çok ağrıyor adetde ağrıdığı gibi belimde ağrıyordu şuan yan yatıyorum azaldı baya kasığımamı karnımamı arada sancı giriyor bide baskı oluyor baya arada yatmama rağmen..
hiç olmamıştı böyle ntsde sancım çıkmasına rağmen hiç hissetmiyordum nedir bu doğum mu başlıyor
yattığında geçiyosa, hafifliyosa veya düzenli değilse doğum sancısı değil, en fazla hazırlık olabilir, bel sırt bacak kasık ağrılarını ben 10gündür günün belli saatlerinde yaşıyorum malesef, hele gün içinde yürüyüş yaptıysam veya yorulduysam o günüm korkunç geçiyo ama gece dinlenince işte geçiyo :KK14:

Herkese merhaba, perşembe günü sezeryan olacağım. 3-4 gündür akşamları alt tarafta basınç ve değişik bir sızı hissediyorum. Acaba kanala girmeye çalışıyor olabilir mi?
benim sıpam uzun zamandır aşağı çok baskı yapıyo ve alt tarafıma bıçak batırıyo sanki, dr.um hep normaldir aşağı inip yerleşiyodur olur diyo, ama bahsettiğim şey ben de haftalardır oluyo zaten..

Öyle mi kusura bakma ben asil koyucam da kimse de Duymamoştım o yüzd n sordum
Yok sorun değil instagram da da bi bayanla tanıştım ismi seda o da asil Korucak oğlunun ismini bi tanıdığımda var oğlunun adı asil :) eskiden kimsede yokmuş eşimin yaşıtlarında ama şimdi şimdi çok duyuyorum

Yok sorun değil instagram da da bi bayanla tanıştım ismi seda o da asil Korucak oğlunun ismini bi tanıdığımda var oğlunun adı asil :) eskiden kimsede yokmuş eşimin yaşıtlarında ama şimdi şimdi çok duyuyorum
Evet anlamlı ve hoş tınılı inşallah ismi gibi olur oğlum:KK200:

Herkese merhaba, perşembe günü sezeryan olacağım. 3-4 gündür akşamları alt tarafta basınç ve değişik bir sızı hissediyorum. Acaba kanala girmeye çalışıyor olabilir mi?
Selam canim gunlerimiz ayni bende sali gunu sezaryen oluyorum kismetse. Ayy cok heyecanli yaa ama benim bebek donmedigi icin olucak dolayisiyla alt tarafta basinc hissedemiyorum ancak tekme. Hayirlisi olsunn guzel haberler verelim ins

Canım şiddetlenme olursa ve düzenli aralıklar ile olursa doktorunu ara bu yorgunluktan ve yalancı doğum sancısı ise şiddetlenmeden sönüp gidiyor.
Gasoline Gasoline
Allah razı olsun kızlar şimdi daha iyiyim çok şükür ilk defa böyle oldu doğum başlıyor sandım..:KK43:
Allah hepimize sağlıklı kolay doğum nasip etsin inşallah :KK15:

Can'ım benim spinal sezeryan oldu, çok çok aşağıda tam bikini bölgesininde 10 cm lik enine kesik atıldı, ilk günden beri emziriyorum şükür oğlumu, sorun yaşamadık ama hastaneden çıkana kadar ağrı kesici serum yapıldı eve gelince de Ağrı'lar oldu tabi yine o yüzden parol alıyorum ağrı kesici şimdilik belki Bi kaç güne geçer tamamen ..
Oturma kalkma aynı hamilelikteki gibi valla bacakları kırarak oturup kalkıyorum yine ben zorlanmıyorum aşırı ama ilk gün zordu fazlasıyla, ikinci gün azaldı, bugün baya baya azaldı, evin içinde rahat hareket edebiliyorum oğlumun altını değiştirebiliyorum, Bi iki güne toparlanırım inşallah ..
Tek sorun ayak ve bacaklarımda ödem oluştu davul gibi şişti, dr 10 güne geçer Dedi, karnımda şiş, yavaş yavaş iniyo sanki ama, 6 aylık hamile gibi göbek duruyo bakalım zamanla belli olur kilo olayı ..
Canim ya gozunaydin kavusmussun oglusuna ne guzel.Normal dogumu cok istedigini bende biliyordum .ama kismetimizde ne varsa onu yasiycaz otesi yok.Allah saglikli dogumlar nasip etsin sonucu guzel olsun da dogumun seklini bosver takma kafana.eminim sen elinden geleni yapmissindir.Sen kurtuldun sukur simdi sira bizde benim de son 11 gunum kaldi.Bakalim bizim kismetimizde neler var.

Evet bende sizin gibi biliyorum inş nişan gelir ama bende diye dua ediyorum sancılarım şimdi de olduğu için anlayamaya bilirim çünkü[/QUOTE
Doktorum gerçek doğum sancısı başladığında zaten hastaneye gelirsin merak etme demişti. Demek ki bir hayli şiddetli. Ben de çok merak ediyorum. Ara ara anılarım oluyor

F frhtrkr mirasi mirasi M masalanne baby23 baby23 Hepinizin gozu aydin. Baska dogum yapan, atladiklarim varsa, sizin de gozunuz aydin. Bebeklerinizi gule gule buyutun. Kendiniz de hizla iyilesin. Darisi geride kalanlarimizin basina, bizi de allah kurtarsin.

Bir kac gun once hastanede dogum kursuna gittim, agri kesiciler konusunda ogrendiklerimi yazayim.

1. Bildigimiz agri kesici var, koldan veriliyor, bunlar fazla etkili degil, anestezi uzmani olmadan hemsireler verebiliyor, ama bebege geciyormus, sonra uzun sure yan etkisi oluyormus.

2. Normal dogumda istege bagli olarak kullanilan epidural var, belden veriliyor, sanciyi azaltiyor ama tamamen kesmiyor, hatta ikinmaya engel olmasin diye son asamalarda azaltiliyor veya kesiliyor. Ayrica bebegin kalp atislarinda dusme gorulurse yine ilacin dozu azaltiliyormus. anne fazla rahatlar da dogum ilerlemezse bu sefer de sunu sanci veriliyormus, yani fazlasi zarar.

3. Sezaryende kullanilan spinal var, o da belden veriliyor, epidural’a gore cok daha siddetli, belden alt tarafinizi hissetmiyorsunuz. Genel anestezi ile de sezaryen yapiliyor mu bilmiyorum, bizim hastane yapmiyor.

Anladigim kadariyla spinal beldeki bir sinire, epidural da o sinirin etrafindaki bosluga kataterle enjekte eliyor. Epidural tek tarafli etki ettigi icin arada yatakta donmek gerekiyormus. Her ikisinde de idrar yoluna da katater konuyormus, o hosuma gitmedi ama bir taraftan da devamli serum sivi verildigi icin gerekli.

Bir de anestezi uzmanina boyunuzu kilonuzu soyleyin dediler, minyon olanlara daha az doz verilmesi gerekiyormus.

Bakalim nasil bir dogum nasip olacak, sancisiz sizisiz olmaz da fazla uzatmadan sag salim dogsunlar bebislerimiz.

Doktora gidince tuhaf bi durum oldu gecen hafta.. Devlet hastanesine gidiyorum ben normalde bi önceki hafta 37 haftalik demişti.. En son gittiğimde de 37 dedi.. Boyle şeyler yasayan varmi.. Mesela bu hafta artik normalde 39 u doldurmamız gerek bakalım bu hafta gidince ne dicek yine

Günaydın annisler bizde gece bi macera atlattik oğlumla kalktim duş bile aldim hastaneye gideriz diye :KK48:ama sonra dua edip gidisati takip ederken geçti ama baya sarstı doğumu beklemek de ayrı bir heyecan hayirli zamanda gelsinler inş :KK68:

ben normal doğum yapacağım aksilik olmazsa. bgn hareketin yanında hafif sancı da hissediyor gibiyim ama dediğiniz gibi bilemiyorum ilk olacağı için. nişan gelmeden doğum sancıları başlar mı acaba? nişan şart değil mi?
Canm nişan sart değil.normal dogum belirtileri
**İgne ucu kadar bile olsa kanama veya lekelenme
**Suyun gelmesi
**10dk dan kısa aralıklarla sancılarn olması
Bunlardan birini görmek yeterli hemen hastaneye gitmek gerekiyo.doktorum sancın o kadar şiddetli olacak ki o seni hastaneye getirtecek zaten dedi.yani anlayamam diye endisen olmasn dedi.bi de ilk bebek yaklask 12 saat falan sürer dedi hemen öyle 1 saatte dogmaz dedi.

Back