Cok güzel bi hamilelik dönemi geçirdim çok şükür,cumartesi günü doktora gittim ilk nst bağlandı ultrason fln herşey güzel bi sorun yok,bebeğin başı olması gereken yerde kilosu 2900 boyu 50cm olrk göründü..
İzne yeni ayrildgm için cumartesi günü biraz gezdik esimle , pazar da dinleneyim dedim,hastane cantam bile hazır değildi,en azından gotureceklerimi çıkarayim acil bisey olursa cantya atarız dedim eşyaları çıkardım...akşam uyuklamisim biraz yatagima gitmek için kalkınca suyum geldi - kendimi zorlayacak biseyde yapmamistim- biraz panik oldum
gözlerim doldu hemen,napicam dedim..eşim sağolsun hemen sakinlestirdi beni,ben duş alırken o eşyaları hazırladı,hastaneyi arayıp haber verdik.gece 1de hastanedeydik. Suyum geldgi için geri gönderme diler, sancim fln yoktu nst ye bağladılar bebek biraz yorgun diye serum verdiler,sezeryan olablr diye kontrol ettiler sürekli,suni sancı vermediler..muayeneden sonra sbh 4gibi sancim ufak ufak başladı.. Nst ye baglandgm sureler dışında genelde ayakta gezerek atlattım sancıları.. Sadece son zamanlarda açıklık iyice artınca sancı biraz fazla oldu...bi ara modem bulundu yediklerini çıkardım nefesim kesildi oksijen bağlandı,o zaman ben epidrl istiyorum dedim,açıklık kontrolü yapıldı epidrl gerek yok dedi ebeler.. Biraz daha güçlendi nedense o zaman :) yapabilrm dedim :)....... Bence sancı kısmı dgl son ikinma kısmı zordu, öncesinde biraz bilgili olsam belki daha kolay yapablrdm..ikinma kısmında çok beceriksiz oldgm halde 5-6 kerede doğdu sanırım bebeğim.. Ufak bi doktor müdahalesi var bi kaç dikiş... Doğunca ztn acı anında gitti,allah herkese hayırlısini nasip etsin :)
Kesinlikle hepimizin yapabileceği bisey normal dogum-aksi bir durum yoksa tabi... Kolay mi bence değil ama dayanılabilir :)). "Cennet annelerin ayaklarının altındadır"
Tüm annelere güzel bi doğum hayırlı evlatlar diliyorum :)