• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bi daha uyusan bu sefer normal hale döner mi ki? :) canım belki sen öyle hissediyorsundur ama dönmüyordur. güzel haberler alırsın inş yarın
Bende yaniliyomuyum diye iyice baktim resmen yuvarlak kafasini sol tarafimda elimle hissettim o sira bi de sag alt tarafima tekmeyi yiyince anladim rahatsiz oldu hanfendi :) taciz ettim cocugu baya kafasiyla oynayarak Yarin bakalim belki doner

Sali gunu sezeryanla alacagim dedi riske atmam bebegi diyor tansiyon yuzunden suni sanci verip bebegi riske atamam dedi illa normal dogum olsun diye sezeryanda karar kildi.basaktanesi
Merhaba canım, tansiyonun kaçlarda seyrediyor acaba? Ben de günde üç kere alfamet içiyorum tansiyon için :KK43: Sen hangi ilacı kullanıyorsun?

Kizlar bisi sorucam hepinizin bacak aralasinda agrilari varmi yoksa sadece bendemi var ustten ustten okudum ama kimse bisi yazmamis korkmaya basladim acaba dogummu yaklasiyor benim :KK43:
Ben de bu durumdan rahatsızim canım.hatta rahatsız olduğumu yazmıştım ama kimse bir şey yazmadı maalesef...benim de bacak aram agriyor. Bi bicak sapliuor bi etimi cekiuorlar gibi.. Uzandığım yerden kalkmaya korkuyorum sancim oluyor kalkınca...inşallah erken doğum değildir. Yarın doktora gidecem sorayim bi

Merhaba teyzeleri,sabaha karsi 4 ten aksam 5bucuga kadar suren 13 saatlik zor bi seruvenimiz oldu ama cok sukur kizim normal dogumla dogdu :) 37+6.gunumuzde 3350gram 52cm.ikimizde suan iyiyiz sutumuzde var emiyoruz cok sukur.bu kadar guzel bi kizim olacagini tahmin etmemistim kelimelerin yetmedigi bi mutluluk bu.Rabbim herkese yasatsin insallah.dualariniz icinde cok tesekkur ederiz.toparlandigimizda hikayemizide detayli yazariz insallah:)

Kızlar dün akşamdan beri moralim çok bozuk eşimi bazen hiç anlamıyorum yada o beni anlamıyor :KK43: lohusa tacı terliği demiştim çok komik lütfen öyle şeyler yapma dedi oda süslemesi dedim doğuma mı gidiyoruz partiye mi o an tek derdimiz süs mü olcak dedi hediyelikleri söyledim ilk kez senden duyuyorum o kdr doğuma gittim kimse bişe vermedi doğum bitince ben gider çikolata alırım dedi onu önceden isimli mi yaptırsak dedim kimse bakmıycak yiyip çöpe atcak kabını fln herşeye bir bahane buldu düşününce bana da çoğu mantıklı geldi normal doğum istiyorum o ağrı sancıyla odanın süsünü mü düşüncem hem istanbulda kimsemiz yok anneler olcak diye hiçbirşey hazırlamadım neyse dün akşam kardeşindeydik kardeşi evlilik yıl dönümüne altın bileklik istemiş diğer kardeşleri de sürekli böyle bende dedim yaa bak kadınlar evlilik yıldönümüne bile istiyorsa bende doğum için isteyebilirim aaaa birden başladı onlar eskiden hiçbişe alamazdı bu sene böyle biz daha yeni ev aldık para mı var biranda şok oldum şaka yapıyordum bak ben hiçbişe yapmadım sen gereksiz buluyorsun diye anla bende ne kadar dikkat ediyorum herşeye dedim yine başladı sürekli onu yapmadım bunu yapmadım diyosun ne istiyosan yap al kartımı istediğini yap her fırsatta bak ben bunları yapmıyorum deme artık diye söylendi inanın konu para değil inanılmaz para harcıyoruz normalde ki kendisi çok eliaçıktır ben bile abartma derim bir öğün yemeğe verdiğimiz parayla 2 çeşit süs yaptırırım yani konu para değildi ama çok üzüldüm dün geceden beri ağlıyorum özür diliyor ama çok kötü oldum şuan ne yazdığımı bile bilmiyorum çok uzattım okurken sıkılcaksınoz ama başka paylaşabilceğim kimsem yoktu :KK43:
Can'ım eşlerimize göre zaten herşey saçma komik geliyo bazen, alıştım ben attık o yüzden ona sormadan söylemeden yapıyorum bazen ufak tepek şeyleri, neyse allahtan eşin pinti falan değilmiş :) istediği Zaman harcama yapıyomuş sonuçta, eli açık olması cimri olmaması büyük avantajın bence, sende ondan habersiz hallet içinden gelenleri, milyarlar tutmicak ya, sonrada dersin çok heveslendim aldım ..

Kızlar gecenin bu saatinde sinir krizi geçiriyorum resmen. Kayınvalide cıldırmıs. Bana diyor ki Bebek doğar doğmaz anne sütü emmeden ağzına limon sıkacakmış ki ağzı kokmasınmış. Hatta gözüne Bile sıkılırmış. Çıldırcam vallahi. Dedim kesinlikle böyle bişeye izin vermiyorum. Benim çocuğum. Sen görmeden ben hallederim diyor. Kafayı yiyeceğim azkaldı
sokmazsın odaya sen görmeden bebeğe her istediğini yapacağını zannedıyorsa..annen falan varsa o halleder..ya da eşin çok kararlı ve net olmalı..ne demek sen görmeden yaparım..

Merhaba teyzeleri,sabaha karsi 4 ten aksam 5bucuga kadar suren 13 saatlik zor bi seruvenimiz oldu ama cok sukur kizim normal dogumla dogdu :) 37+6.gunumuzde 3350gram 52cm.ikimizde suan iyiyiz sutumuzde var emiyoruz cok sukur.bu kadar guzel bi kizim olacagini tahmin etmemistim kelimelerin yetmedigi bi mutluluk bu.Rabbim herkese yasatsin insallah.dualariniz icinde cok tesekkur ederiz.toparlandigimizda hikayemizide detayli yazariz insallah:)
Maşallah canım Allah bağışlasın.Haftasına göre süper doğmuş.İnşallah darısı başımıza :D

Arkadaşlar ben Şubat annesiyim ama şunu Söylemek istedim :eğer sağlıklı bir hamileliğiniz varsa tadını çıkartın:)Allaha Şükürler olsun canım yavrum ile 14 günlüğüz bugün itibariyle ve yorgunluktan uykusuzluktan ölüyorum:) değer mi hem de nasıl :)
Oyy ne tatlıdır şimdi :)) bizde dört gözle belirti arıyoruz doğurmak istiyoruz bir an evvel, Bi yandan çok alıştık hamileliğe Bi yandan da bebeklerimiz yanlarımızda olsun istiyoruz ama başımıza gelecekleri de düşünüyoruz bazen :))))

Kızlar doğum çantasına neler konulmalı ben biraz hazırladım gibi ama size de sorayım dedim

Doğuma giderken çantaya neler almalı

hastane çıkış setleri
• 2 adet tulum
• Bol miktarda bebek bezi

Pişik kremi
• Bebeğinizi taşımak için ana kucağı ya da koltuğu
• Emzik

Emzik kutusu
• Eğer bebeğinizi emziremiyorsanız biberon
• Önlük
• Bebeğin kusması ihtimaline karşı küçük el bezleri
• Battaniye +
• Hazır popo silici kağıtlar
kirli torbası

Sarı tülbent

Süt sağım makinesi

-Bebek Taragı ( benim oglumun cok sacı var iyi ki almısım taradık pek bi guzel oldu paşam :)
-Alt acma seti ( Bebegi getirdikleri o minik yatagın içine serdik ki bebegim direkt onun üstüne yatmasın..İyi oldu.)

Çay kaşığı

Anne için hastanede gerekenler

• Doğum sırasında giyebileceğiniz bir gecelik, Pijama takımı
• Kalın çorap(üşümeyi önlemek için)
• Terlik
• Sabahlık
• İç çamaşırı(birkaç adet)
• Doğum sonrası giyebileceğiniz rahat kıyafetler
• Emzirme pedleri(Emzirirken sızan sütün sütyene geçmemesi için)
Emzirme sütyeni

.Emzirme atleti
Meme ucu çatlakları için krem—lansinoh
• Hijyenik kadın bağı(doğum sonrası için) buyuk boy
• Yumuşak havlu
• Tarak
• Diş macunu,diş fırçası gibi kişisel temizlik malzemeleri

Kagıt havlu,

Lastik Toka,

Göğüs ucu kalkanı

Süt toplama ve saklama torbası,

Telefon şarj aleti

Pil

Fotoğraf makinesi

kozmetikler

Kaynak: www.saglikvakfi.org.tr

Baba için eşofman,tshirt,terlik,bozuk para,su,pet bardak,atıştırmalıklar

Nüfus cüzdanı,evlilik cüzdanı

BENİM NETTEN TOPARLADIĞIM LİSTEM BU :)

Ben de bu durumdan rahatsızim canım.hatta rahatsız olduğumu yazmıştım ama kimse bir şey yazmadı maalesef...benim de bacak aram agriyor. Bi bicak sapliuor bi etimi cekiuorlar gibi.. Uzandığım yerden kalkmaya korkuyorum sancim oluyor kalkınca...inşallah erken doğum değildir. Yarın doktora gidecem sorayim bi
Yarin dr dan donunce yazsana bakalim ne diecek dr benim kontrol haftaya artik

Kizlar Günaydın nasib olursa bnde Mart annesiyim şu an 36 +1 haftaligim .pztesi dr gittik kontrole ara sıra kasiklarimda sanci olduğunu söylemiştim muayene etti 1 cm açıklık var mis nst ye girdim sancim sık .çıktı . Serum verdi iğne yapıldı ciğer geliştirici ve sakinleştirici daha sonra nst tekrar girdim sancin azalmisti . Salı günü yaptrmak üzere iki iğne daha verdi ve sürekli yatış dedi . Sürekli uzaniyirum .kasiklarim gergin bu gece iki defa sağ sol kaşıga şiddetli bıçak batması gibi oldu uzun sürdü korktum . İlk bebeğim tecrübe sifirkorkuyorum erken olmasndan hiç beklemiyordum biraz şok oldum . Benim gibi tehlikesi olan arkadslar var mı? ????veya daha onceden yaşamış? ??? Herkese saglikli günler diliyorum meleklerinizle dua edin teyzeler bizede olur mu üzüldük biraz
RABBİM yardımcınız olsun canım..

Canım para olmasa zor durumda olsak asla istemezdim sadece ne desem ilk senden duyuyorum diyor ona çok üzüldüm haklısın bebeğim sağlıklı olsun önemli olan o ama sanki ben kafamdan uyduruyorum biberona bile gereksiz dedi yaa :KK43:
Slm arkadaşlar bişey soracağım yardımcı olursaniniz çok sevinirim ben 6 aylık evliyim çocuğum yok doktorada gitim hiç bireyin yok dedi arkadaşlar soğan suyundan bahs ettiler bende 15 gun içtim sonradan mercimek kadar kan parçası geldi sonradan kesildi normal akintim oldu ama kasik ağrısı var sağ taragimda bazen karın altinda da ağrı oluyor sizce niye normal mi lütfen haber bekliyorum

Canım suni sancıyla normal doğumu denicekmisin peki kendiliğnden başlamazsa sezeryan kesinmi

Çatı ağrısından bahsediyorsunuz sanırım 2-3 haftadır başladı bende de bebeğin ağırlığı baskı yapıyormuş

Valla doktorum sordu geçen gün işte, salı günü geldiğinde açılman olursa eğer suni sancıyla deneyelim istersen hemen yatış yapıp, istemezsen de hemen sezeryana alalım Dedi, bende boş bulundum tamam suni yi deneriz dedim ama pişman oldum, nette çok baktım, %80-90 ı boşuna suni sancı alıyormuş sonu sezeryanla bitiyomuş, bende şimdi salı günü gidince eğer 4-5 cm açılmam olursa denerim suniyi, yok 2-3 cm falan derse hiç denemicem, bide şunu merak ediyorum ya şimdi ben salı günü gidicem bakıcak suni sancıda istemiyorum dicem bana gün vericek Bi kaç gün içinde, ben zorunlu sezeryan olmuş olucak dimi, keyfi falan değil yani, doktor bana ben sana sordum suniyi kabul etmedin sezeryanı sen tercih ettin diye bişey diyebilir mi ?

Slm arkadaşlar bişey soracağım yardımcı olursaniniz çok sevinirim ben 6 aylık evliyim çocuğum yok doktorada gitim hiç bireyin yok dedi arkadaşlar soğan suyundan bahs ettiler bende 15 gun içtim sonradan mercimek kadar kan parçası geldi sonradan kesildi normal akintim oldu ama kasik ağrısı var sağ taragimda bazen karın altinda da ağrı oluyor sizce niye normal mi lütfen haber bekliyorum
soğan suyu rahimdeki kistleri temizlemek için değil miydi???

Sorma yaa ne çileli oldu o işler bikaçtane aynayla saatlerce uğraştığım oluyor sonra dedğin gibi bel ağrısı doğrulana kadar canım çıkıyor ben :KK53:h adi şimdi başka işimiz yok yapıyoruz lohusayken naaıl olcak bu işler bide dikişli nakışlı olacaz:confused:

Canım suni sancıyla normal doğumu denicekmisin peki kendiliğnden başlamazsa sezeryan kesinmi

Bende 3 te kalkıyorum bende:KK45: bizim tostoslar anlaşıyor galiba hepimiz aynı saatte kalkıyoruz:KK8: bende yataktan çıkana kadar canım çıkıyor oyy oyy diye diye dönüyorum

bskn bskn baskn bişi sorcam sana yanlış hatırlamıyorsam sen yazmıştın bazen vajinadan bacaklarıma ani bi batmayla sancı giriyor bi kaç saniye sürüyor sonra tekrarlıyor 5-10 dakka içinde sende de böylemi başlamıştı doğumuno_O

Doğumdan sonrada mutlaka kullanmamız gerekiyormuş canım 3 ay daha en az

Çatı ağrısından bahsediyorsunuz sanırım 2-3 haftadır başladı bende de bebeğin ağırlığı baskı yapıyormuş

Evet canım. Tek taraflı bacağıma sanki bıçak saplanır gibi oluyordum.
Doğumdan önceki gece de öyle sızılarım vardı. Hatta kasık varisi mi acaba diye araştırmıştım.
Sağlık ocağındaki ebeye durumu anlattığımda artık doğuma yakın böyle ağrılar olur, hazırlık yapıyor aşağıya doğru inmeye demişti.

var mi tanıdıklarında böyle bisey olan ailede falan yok Rabbim esirgesin :KK43:
bizim bır akrabada ve okuldaki bır öğrencıde vardı..ameliyatlarla düzeltiliyor çok stres yapma..kesin bırşeyde yok daha bak..RABBİM sağlıklı evlat versin..

Valla canim afedersin ama vajinam aciyor korkuyorum doum belirtisi die

Doğum belirtisi değilde doğuma hazırlık ağrıları diyelim:confused:

Valla doktorum sordu geçen gün işte, salı günü geldiğinde açılman olursa eğer suni sancıyla deneyelim istersen hemen yatış yapıp, istemezsen de hemen sezeryana alalım Dedi, bende boş bulundum tamam suni yi deneriz dedim ama pişman oldum, nette çok baktım, %80-90 ı boşuna suni sancı alıyormuş sonu sezeryanla bitiyomuş, bende şimdi salı günü gidince eğer 4-5 cm açılmam olursa denerim suniyi, yok 2-3 cm falan derse hiç denemicem, bide şunu merak ediyorum ya şimdi ben salı günü gidicem bakıcak suni sancıda istemiyorum dicem bana gün vericek Bi kaç gün içinde, ben zorunlu sezeryan olmuş olucak dimi, keyfi falan değil yani, doktor bana ben sana sordum suniyi kabul etmedin sezeryanı sen tercih ettin diye bişey diyebilir mi ?

Zorunlu olmuyor seninki sanırım canım çünkü istersen suniyle başlatılır doğum ben çok olumlu şeylerde okudum internette 2-3 içinde açılma olup doğuma alılanlar bide epidural olursa çok sancıyıda hissetmezsin

Back
X