- 31 Ekim 2016
- 4.962
- 11.544
- 35
- Konu Sahibi Ikra meyra
- #101.361
Normal bir bebek 7 ile 10 gün arasında alışıyormuş ama normal bir bebek genelde 3. 5 . günler zor geçermiş. Ama Ediz 21 gün çok direndi. Neredeyse 21 gün hiç uyumadı. Ben yüj keşke kesmeseydim diye oturdum ağladım. Çığlıklarla ağladı 3 saat uyanık kalıp mızırdsndığı çok oldu. Sonra uyuyup yarım saat sonra telrar kalkıyırdu. 1 saat zıplayarak uyuttum yatırdım uyandı meme diye ağladı. 1 saat daha zıpladım. 15 dk uyudu. Gecenin 4ünde kalkıp camın önünde sabahı beklediğimiz oldu... Kıştı hava 7 buçukta aydınlanıyordu. Bizim bir ay çok zor oldu. Alışması 2 hatta 3 ayı buldu. Ama ben de hatalar yaptım. O hatalar olmasa 1 ayda tamamen hallolursu muhtemelen. Bir defa en büyük hata ben emzirme yi kestim 1 hafta sonra yürümeye başladı. O dönem zaten aşırı emmen istermiş gece. Haliyle daha çok sarıldı bana. Bir gece sabah olmadan yanlışlıkla evet uyku sersemi farkında olmadan emzirmiştim. En büyük haram bu olmuştu. Çünkü bir hafta boyunca aynı saatte uyanıp 2 saat uyumadı meme diye...Ne çektik bu uyku yüzünden ya hayırlısı diyelim. Bende artık bıraktırmak istiyorum gece emmesini ama tırsıyorum iyice fena olacak diye
Arkadaşlarımın hep 10. gün mutlu son :)) hata yapmadığımda da süremuzundu yine. Edize doktoru dahi şaşırdı direnişine bu ne inatçı bir çocuk diye :)
Ama sonuçtan memnunum. Çok şükür iyi ki yapmışım diyorum. Evet yine mükemmel bir uykusu yok ama 15 defa kalkmıyor en azından.
Bir de ben hala kıyıp uyku eğitimi vermedim. Hala uyanınca benim kucağımda dolaşarak uyuyor. Memeyi aldım bari bebem sarılsın kokumu alsın güvende hissetsin rahatlasın diyorum. Çok şükür bu günümüze. Hasta ya da diş derdi yoksa en azından gecede 1 defa da olsa 3 saat uyuyor. Bu bile mucize...