Yani işin içinde çocuk olunca ten teması sıkıntılı. Riskli, açık çok nokta var. Hadi 20 çocukta kontrol edersin ama 80 çocuk olduğu zaman hurra koşup sarılmak istediğinde nasıl o çocuğa dur diyebilirsin ki.. Kendinden pay biç.
1 buçuk ay önce bel fıtığım patladı ve ameliyat olmam gerekti (oğlum 20 kg 110cm bir dana olduğu için, kucağımda ters bir hareketle 10 senelik fıtığımı patlattı sağ olsun). Çocuklarımı 1 ay boyunca kucağıma almam yasaktı. Anne nolur kucağına al diye diye öldüler resmen. İçim nasıl gitti anlatamam. Bizim yokluğumuzda öğretmenler bizim yerimizi dolduruyor bu yaş grubunda, sarılmaya gerçekten ihtiyacı olan çocuğa nasıl dur denir ki.. Hadi bizimkiler büyük, 4 yaş grubu artık, az biraz laftan anlar. Kızım 2 yaşında.. nasıl anlatacaklar ki..
Ha şunu da geçtim. Benimkiler gerektiği zaman maskeye, el dezenfekte etmeye ve iyileşme dönemimde az da olsa mesafeyi korumaya alıştılar. Ama her çocuk bunu yapabilir mi bilmem..
Bu arada ben, umca şurup başladım benimkilere okulla beraber. Bağışıklıkları güçlensin diye.
2,5ml, sabah, öğle, akşam.
Sen de bir araştır istersen.