- 12 Mart 2019
- 15.228
- 34.705
- 598
Yani bilmiyorum ilk olunca korktum ben pozisyondandır inşallahBenimde bazen öyle bi pozisyon değişikliği yapıyo ki koşa koşa tuvalete gidiyorumaşşağı bastırdığını hissediyorum sonra eski haline dönüyor
![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yani bilmiyorum ilk olunca korktum ben pozisyondandır inşallahBenimde bazen öyle bi pozisyon değişikliği yapıyo ki koşa koşa tuvalete gidiyorumaşşağı bastırdığını hissediyorum sonra eski haline dönüyor
![]()
Ay hahahahahha kendimi gördümBenimde bazen öyle bi pozisyon değişikliği yapıyo ki koşa koşa tuvalete gidiyorumaşşağı bastırdığını hissediyorum sonra eski haline dönüyor
![]()
Korkma canım korkma benimde ilk gebeliğim başlarda ben bunları kasılma sanıp doktoruma sordum kasılmalarım var galiba diye. Ama zamanla anladım ki minik kız sert dönüşler yapıyormuşYani bilmiyorum ilk olunca korktum ben pozisyondandır inşallah![]()
Merhaba ben bundan önceki hamileliğimde Eyüp Ekiciye gidip memnun kalmıştım ilgili bir doktor tavsiye ederim.Merhaba sevgili anneler ya ankara'da detaylı ultrasın iki hoca arasında kalakaldım Eyüp Ekici, Hüseyin Dumanlı, bu kararsızlık beni bitirecek, yok mu beni yönlendirebilecek birileri yalvarırımm
Ya bende kasılma sandım inanırmısınKorkma canım korkma benimde ilk gebeliğim başlarda ben bunları kasılma sanıp doktoruma sordum kasılmalarım var galiba diye. Ama zamanla anladım ki minik kız sert dönüşler yapıyormuşbazen öyle dönüyor karnım öyle sert oluyor ki olduğum yerde kalıyorum ama ardından yumuşuyor ve minik 1 2 tekme gelince aha diyorum tamam canı sıkılmış
![]()
Benim gittigim Dr perinatolog değil radyolog ama 3 çocuğumda da aynı Dr a gittiğim için devam ediyorum deneyimine güveniyorum bir sıkıntı yaşamadım çok şükür Sinan tan a gidiyorum ayrıcaya merhaba kime gittiniz?
Merhaba, ben kendisine gitmeyeceğim ama Eyüp Ekici’nin ismini etrafımdan çok duydum. Çevremde detaylı ultrasona mutlaka ona git diyen çok oldu, yıllardır Ankara’da ismi çok tutulan bir hocaymışMerhaba sevgili anneler ya ankara'da detaylı ultrasın iki hoca arasında kalakaldım Eyüp Ekici, Hüseyin Dumanlı, bu kararsızlık beni bitirecek, yok mu beni yönlendirebilecek birileri yalvarırımm
Hahaha sor canım sor için rahatlayacak ben sorduğumda doktorum hareket olduğunu düşünmüyorsan bunu kalsiyum mu az alıyorsun acaba günde 4 bardak süt iç falan dedi adamı da yanılttımYa bende kasılma sandım inanırmısıncok sevindim başkalarınında bunu yaşamış olmasına demekki normalmiş
bende cuma kontrole gidicem sorcam doktoruma
![]()
Benim de gitti hepsi sonra bir 6 kilo geri geldiAa cok iyiymis o zaman. Ben 12 kilo almistim 5 i hala benimlehastaneden bi geldim 3 kilo gitmis zar zor 3-4 kilo daha verdim bitti. Bu sefer cok daha fazla alicam belli
Atıştırmalıklarla almadım ki. Her zamanki gibi yiyorum. Doktor diyor ki bebek 500 gr gerisini sen almışsın. Yani bebek dışında oluşan gelişen büyüyen yerlerimiz de var artı hareket azalıyor ister istemez.Hekimlerin bakış açısına göre değişiyor. Ama o ara atıştırmaliklarla kilo alımı bu kadar hızlı giderse gebelik şekeri ve insülin direnci riskiniz hızla yükseliyor doğal olarak bebeğin de yüksek doğum ağırlıklı ve şeker hastası olma riski olusuyor. O sebeple uyarlıyorlar. Siz yine de dikkatli beslenin. Zaten yediklerinizin çoğu bebeğe diil size yarıyor suan aslinda doktorunuzun da dediği gibi..
Ben ilk bebekte ilk hafta hastane çıkışındaki uzun takımı giydirmiştim. Sonra ebe bu çocuk yanar böyle dedi. Kendi giydiğimizden bir kat fazla giydirmemiz yeterliymiş. Bir de isilik çıkartmasın diye direkt yarım kollu zıbınlara geçtim. Onlarda bile eğer klima açık değilse isilik oluyordu düşünün. Ama benim yaşadığım yerde sıcaklık 40 derecelere ulaşıyor. Klimalı odada bile olsa biz kolsuz takım ve zıbın giydirdik. Herhangi bir sorun yaşamadık. Bebeğin aşırı ısınması daha tehlikeli. O yüzden bence eğer gerçekten serin bir yerde değilseniz çok uzun kollu ya da kalın şeylere gerek yok. Hayırlı olsunKızlar benim de bir sorum varbizimkiler yaz bebeği olacak dolayısıyla uzun kollu zıbına çok ihtiyaç olur mu sizce? Dün biraz aldıklarımın envanterini çıkardım.
Hastane çıkışı 3 set
0-3 ay kısa kollu zıbın 10 adet
0-3 ay patikli tulum 8 adet
Alt üst kısa 2 takım
Alt üst uzun 3 takım almışımuzun kol yenidoğan zıbın almam gerekir mi sizce yoksa bunlar yeterli gelir mi?
Ya ben ramazan ortasına kadar kilo almadım ramazandan sonra bı anda 2 buçuk kilo almisim yani hamileyiz mutlaka vücudumuzda değişiklik olacak ve ben 3 doğum yaptım hiç bir çaba harcamadan eski kiloma ulaştım hatta birisinde ekstra 9 kilo daha vermiştim bizde insan taşıyoruz her vucud birde değil .. Dr lar gerçekten biraz fazla kasıyor ama zapzayif olup doguramayani da gördük çok kilo alıp rahat doguranida.. az salsalar bizi iyi olacakBenim de gitti hepsi sonra bir 6 kilo geri geldihayırlısıyla bir doğuralım da başlarız çalışmalara
Atıştırmalıklarla almadım ki. Her zamanki gibi yiyorum. Doktor diyor ki bebek 500 gr gerisini sen almışsın. Yani bebek dışında oluşan gelişen büyüyen yerlerimiz de var artı hareket azalıyor ister istemez.
Gebelikte kilo alımı ve bebeğin şeker hastası olması riskini araştırdım ama kesin bir çalışma bulamadım.
Aslında benim anlatmak istediğim bazen doktorlar sırf güvenli sularda yüzmek için karşı tarafın dengelerini,rutinlerini,vücut oranını vs es geçip kalıp şeyler söyleyebiliyor bence. Benim sinir olduğum nokta adam bana karbonhidrat nedir yok şeker nedir ve nasıl zararlıdır onları anlatmaya başladı. Hiç sormadı sen fazladan yiyor musun? Ya da neden bu kadar almış olabilirsin diye. Direkt dedi ki iştahın açılmış olabilir ama… halbuki ilk üç ay full kustuğum ve hiçbişe yiyemediğim halde 4 kilo aldım…
Ya da her ay adet dönemimde gayet aynı yediğim halde 2.5-3 kilo fazla çıkarım tartıda. Adet bitince de geçer gider. Yani ona sorsan ben her adet dönemimde karbonhidrata abanıyorum bu mantıkla.
Yaa benim de ilk 3 ay hic almadim sonra 2 ayda 6 kilo aldim. Biraksam her hafta aliyorum. Karnim hep sis cok da yedigimi dusunmuyorum ama bilmiyorum nedenBenim de gitti hepsi sonra bir 6 kilo geri geldihayırlısıyla bir doğuralım da başlarız çalışmalara
Atıştırmalıklarla almadım ki. Her zamanki gibi yiyorum. Doktor diyor ki bebek 500 gr gerisini sen almışsın. Yani bebek dışında oluşan gelişen büyüyen yerlerimiz de var artı hareket azalıyor ister istemez.
Gebelikte kilo alımı ve bebeğin şeker hastası olması riskini araştırdım ama kesin bir çalışma bulamadım.
Aslında benim anlatmak istediğim bazen doktorlar sırf güvenli sularda yüzmek için karşı tarafın dengelerini,rutinlerini,vücut oranını vs es geçip kalıp şeyler söyleyebiliyor bence. Benim sinir olduğum nokta adam bana karbonhidrat nedir yok şeker nedir ve nasıl zararlıdır onları anlatmaya başladı. Hiç sormadı sen fazladan yiyor musun? Ya da neden bu kadar almış olabilirsin diye. Direkt dedi ki iştahın açılmış olabilir ama… halbuki ilk üç ay full kustuğum ve hiçbişe yiyemediğim halde 4 kilo aldım…
Ya da her ay adet dönemimde gayet aynı yediğim halde 2.5-3 kilo fazla çıkarım tartıda. Adet bitince de geçer gider. Yani ona sorsan ben her adet dönemimde karbonhidrata abanıyorum bu mantıkla.
Bağırsak intoleransi ve kabizlik olabiliyor. Sindiremediginiz bir besin olabilir onun şişkinliği ile tartı oynar hızlıca.. karbonhidrat da zaten su tutulumuna çok müsait. Ödem yapıyor hemen.. ondan sınırla demiştir belki..Benim de gitti hepsi sonra bir 6 kilo geri geldihayırlısıyla bir doğuralım da başlarız çalışmalara
Coook tesekkur ederimHatta isine yararsa fiyatlari bu sekilde not etmistim doktorlari oneremiyorum tanimiyorum sadece yukarida bahsettigime gittim bugun onu onerebilirim ama
24 bin miSelam hanımlar, detaylı ultrason için İstanbul’da bir hekimden randevu aldım fakat muayene ücretine 24.000 tl dedi.. daha uygun fiyatlı olup gerçekten iyi bir doktor diye öneriniz olursa bekliyorum..![]()
AyyyHahaha sor canım sor için rahatlayacak ben sorduğumda doktorum hareket olduğunu düşünmüyorsan bunu kalsiyum mu az alıyorsun acaba günde 4 bardak süt iç falan dedi adamı da yanılttımtam o karnın sert olduğu zaman elini sertliğin üstüne koy minik minik yana kaydığını fark edeceksin tam dönerken sırtını dayıyor anladığım kadarıyla
plasentam benim önde o yüzden daha çok sırt hareketlerini hissediyorum o da bu hareketler oluyor
geçen gece sağa döndüm çocuk solda kaldı karnım sepsert oldu yazık çocuk kurbağa gibi zıpladı kaç kere sola dönünce durdu
![]()
Kesinlikle yaa cocugun cogu ihtiyaci giderilir aradaki farklaCoook tesekkur ederimRecep hastan randevumu aldım.. 6000 tl dedi sağlık çalışanlarına özel.. üzerine artan paraya bebisime bir gardrop dizeyim
![]()
Pazar günü benimde yoruldum bi sırt üstü uzandım böyle bi ağrı gibi kaşık batması olmadı sonra, yan döndüm geçtiYani bilmiyorum ilk olunca korktum ben pozisyondandır inşallah![]()
şimdi kime gideceksiniz? ben de eyük ekici'ye karar verdim.Merhaba ben bundan önceki hamileliğimde Eyüp Ekiciye gidip memnun kalmıştım ilgili bir doktor tavsiye ederim.