Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    154
Yaaaa gerçekten mi 😥 neyse bebislerimiz iyi olsun da gerçekten 3. Trimester gümbür gümbür geldi öyle rahattım ki geçen haftaya kadar 3 4 gündür karın ağrısı pelvik ağrısı karın sertleşmesi çok fena karnım şuan goguslerimin altından itibaren aşırı şiş ve o kadar sert ki 🤦‍♀️
Evet benim de sert. Özellikle akşam daha da sertlesiyor karnim.

Kızlar 2-3 gündür karnımın alt tarafına sancılar giriyodu vajinada böyle baskı huzursuzluk hissi vardı akıntım da vardı enfeksiyon vardı diye için rahat etmedi şehir hastanesine acile geldim ultrasonla baktilar bı de benim gibi gozu korkanlar varsa diye rahatlatmak amaçlı yaziyorum doktor rahimde açıklık var mı diye eliyle muayene etti hiç beklemiyodum ve en korktuğum şeylerden biriydi çatı muayenesi elle muayene ama hiç korktugum gibi değildi çok çok kısa sürdü rahatsız edici bı histi sadece canım 1 saniye kadar acıdı açılma yoktu oğlum baş aşağı pozisyona geçmiş büyük ihtimal o huzursuzluk hissi de bu sebepten kaynakliydi sonra tam detaylı idrar tahlili verdim şu anda da yine önlem amaçlı nsteye bağladılar bekliyorum kadın doğuma özel ayrı bı acilde oldugum için bu kadar ilgilendiler sanırım ama her şeye bakıldigi için içim rahatladi nst çok güzelmiş bu arada oğlumun kalp atışlarını dinliyorum 10 dakikadır 🥹❤️
Çok geçmiş olsun şimdi nasılsınız benzer şeyleri ben de 3 4 gündür yaşıyorum alt karın ağrısı hatta sancı diyebilirim pelvik ağrısı bugün akşam da karnım çok şişti ve aşırı sert beton gibi gaz sancısı da olabilir diye çok önemsemedim ama sancılarım çok fazla gerçekten bide benim bir bir buçuk ayda bir benzer ağrıları sancıları bir dönem yaşıyorum büyüme ağrısı gibi düşünmeye başladım size ne dedi doktor şu an ne durumdasınız

Çok geçmiş olsun şimdi nasılsınız benzer şeyleri ben de 3 4 gündür yaşıyorum alt karın ağrısı hatta sancı diyebilirim pelvik ağrısı bugün akşam da karnım çok şişti ve aşırı sert beton gibi gaz sancısı da olabilir diye çok önemsemedim ama sancılarım çok fazla gerçekten bide benim bir bir buçuk ayda bir benzer ağrıları sancıları bir dönem yaşıyorum büyüme ağrısı gibi düşünmeye başladım size ne dedi doktor şu an ne durumdasınız
Çok sağolun benim bı şey çıkmadı çok şükür idrar tahlillerim de temiz çıktı bebek baş aşağı pozisyona döndüğü için baskı yaptigindan dolayı sancı hissetmem normalmiş nst sırasındada o küçük sancilardan geldi Max 11 değerini gördüm sancida akıntıda nornal şeffaf hamilelik akintisiymis bebekler büyüyüp aşağıya doğru baskı yaptıkça normalmiş artik boyle ağrıların sancıların olması dediğiniz gibi benimde karnım semsertti kaskatiydi özellikle son 2-3 gündür

Yaaaa gerçekten mi 😥 neyse bebislerimiz iyi olsun da gerçekten 3. Trimester gümbür gümbür geldi öyle rahattım ki geçen haftaya kadar 3 4 gündür karın ağrısı pelvik ağrısı karın sertleşmesi çok fena karnım şuan goguslerimin altından itibaren aşırı şiş ve o kadar sert ki 🤦‍♀️
Aynı şeyleri yaşıyorum. Sertleşme gün içinde defalarca oluyor. Hatta şu an bile sol tarafa yumulduğunu ve karnımı sertleştirdiğini görebiliyorum. En başından beri bir de sağ kasık ağrısı vardı. Doktoruma söyledim, vajina ve karından ayrı ayrı muayene etti. Rahimdeki yan bağların büyümeye bağlı gerilmesi sebebiyle ağrı oluştuğunu söyledi. Biraz gözlemleyince ağrıların gerçekten de büyüme atağı dönemlerinde olduğunu fark ettim. Son düzlükteyiz artık, Allah kuş gibi hafifçe atlatmayı nasip etsin hepimize ama zormuş cidden...

Canım kızlar herkese tek tek dönemedim kusura bakmayın ciğer geliştirici tek doz yapıldı . 12 saat sonra 2. Dozum olacak.tansiyonum 18.12 civarından 14.9 a düştü . Doktorum ziyaretci bile yasakladı stres tetikler dedi. Hastanede yatacağım sanırım bir süre tutabildiği kadar tutacak hem nts hem makına baglı kolumda sürekli kontrol ediyorlar . Hepinize tesekkür ederim inşallah sağ salim alırız kucagımıza bol su için kızlar ben hiç içemedim midem bulanıyordu sudan doktor kızdı serum veriliyor şişliklerim inmeye basladı . Suyu ihmal etmeyin . 🙏
Çok geçmiş olsun. Tansiyon düşmüş, daha da düşecektir. Çok sevindim. Evde olsaydınız bu kadar hızlı düşüremezdiniz. İnşallah şimdi serumlarla da desteklenip süreci olabildiği en uzun sürede tamamlayacaksınız. Kimseleri görmeyin, irtibat kurmayın, sosyal medyadan özellikle haberleşmeyin. Biri çıkar bir hadsiz söz söyler iyi niyet adı altında, canınızı sıkar. İnsanlar çok patavatsız, empatiden yoksun. Bu süreçte bizlere yazın, halden anlamayanları çevrenizde tutmayın ki en pozitif ruh haliyle en güzel şekilde geçsin gebeliğiniz.

Çok şükür o evvelsi günkü bebeğin alta baskıları bugün itibariyle tamamen bitti. İnşaallah daha da başka bir şey olmaz. Yatmak ve iğneler ve tabii ki dualar kesinlikle çok etkili. ❤️
Nasıl oldunuz? Aklıma düştünüz, bir sorayım istedim.

Bu arada oğlumun takımları geldi teyzeleri 🥹🫠

Eklentiler

• IMG_20250416_004344.webp
    IMG_20250416_004344.webp
    21,6 KB · Görüntüleme: 18
Moms Green sıvı deterjanı önerdi bir arkadaşım. Yıllardır çocuğuna onu kullanıyormuş ama bir tık pahalı geldi bana. Sürdürülebilirliği olmayabilir. İkinci olarak da Siveno önermişti. Ben Siveno sipariş verdim. Belki fikir olur size de. Siveno Bebek Deterjanı Granüller hakkında da çok sıcak su olmadan çözülmediklerini biliyorum. Bebek kıyafetleri de malum çeker korkusuyla 60 ya da 90'da yıkanmaz. O sebeple sıvı deterjan tercih ettim ben.
Benim Siveno'lar yalan olmuş :(

Eklentiler

• Screenshot 2025-04-16 at 00.46.43.webp
    Screenshot 2025-04-16 at 00.46.43.webp
    22,7 KB · Görüntüleme: 15
Canım kızlar herkese tek tek dönemedim kusura bakmayın ciğer geliştirici tek doz yapıldı . 12 saat sonra 2. Dozum olacak.tansiyonum 18.12 civarından 14.9 a düştü . Doktorum ziyaretci bile yasakladı stres tetikler dedi. Hastanede yatacağım sanırım bir süre tutabildiği kadar tutacak hem nts hem makına baglı kolumda sürekli kontrol ediyorlar . Hepinize tesekkür ederim inşallah sağ salim alırız kucagımıza bol su için kızlar ben hiç içemedim midem bulanıyordu sudan doktor kızdı serum veriliyor şişliklerim inmeye basladı . Suyu ihmal etmeyin . 🙏
İnşaallah güzelce durur bebeğiniz 💕 1-2 hafta bile kar, kardır. Hatta gün bile çok fark eder. Gerekli destekler kontroller hastanede yapılıyor en güvenli yerdesiniz. Bol bol dua edelim. Bir ayetler vardı onu okuyalım bol bol,
Mürselat suresi 20-23 ayetleri her gün bol bol okuyalım:

Meali:
20. Biz sizi âdi bir sudan (meniden) yaratmadık mı?
21. Sonra onu sağlam bir yere yerleştirdik;
22. Belli bir süreye kadar.
23. Sonra da ona ölçülü bir biçim verdik. Biz ne güzel biçim verenleriz!

Okunuşu:
20. Elem nah’lukküm mim mâim mehiyn
21. Fece’alnâhu fî karârim mekiyn
22. İlâ kaderim ma’lûm;
23. Fekadernâ, feni’mel Kâdirûn

Eklentiler

• d94976b1-5306-484c-89ff-f71088e61e24.webp
    d94976b1-5306-484c-89ff-f71088e61e24.webp
    22,2 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:
Nasıl oldunuz? Aklıma düştünüz, bir sorayım istedim.
Allah razı olsun, çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Maşaallah epey iyiyim, altta baskılar bitti diyebilirim, bariz bir yukarı çıkış oldu sanki, ben öyle hissediyorum, inşaallah böyle devam eder. Tabi rahim ağzı kısalmada nasıl bir değişiklik var o muayeneyle anlaşılır ancak. Ama en son evvelsi gün bebek döndükten sonra aşırı derecede aşağıda çıktı çıkacak gibi baskı hissediyordum, hatta imkansız ama nerdeyse elini çıkarıyor gibi bir hissiyat olmuştu peşpeşe çok net dokundu gibi oldu. Onu dün gece hissettim zaten o an duygusal bir patlama yaşadım, kendime engel olamadım kısa bir ağlama krizi geldi. Bugün öğlen iğneleri olduktan sonra kendimi son zamanlarda hissetmediğim kadar iyi hissediyorum. Ve tabii ki yataktan tuvalet hariç hiç kalkmıyorum, sürekli yastıkta yatış pozisyonundayım, yemeklerde arkama yastık alıp yine çok dikleşmeden eğimli vaziyette yemeklerimi yiyorum. Ailede herkes pimpirikli zaten. Annem tüm gün yemek ev işleri… Eşim de evden çalışıyor, her an gözetim altındayım, her hareketim kontrol altında, ayağa kalktın tuvalete git gel hemen çok durma. Çocukları da güzelce tembihledik, çok şükür anlayacak yaştalar. Beraber yatakta kutu oyunları oynayıp, resim yapıyoruz. Kuran, tesbih, namazları da kıbleye dönüp yatarak kılıyorum. Duruma tam adapte oldum şu an çok şükür. Pazartesi kontrolüm var inşaallah doktor güzel şeyler söyler.

Allah razı olsun, çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Maşaallah epey iyiyim, altta baskılar bitti diyebilirim, bariz bir yukarı çıkış oldu sanki, ben öyle hissediyorum, inşaallah böyle devam eder. Tabi rahim ağzı kısalmada nasıl bir değişiklik var o muayeneyle anlaşılır ancak. Ama en son evvelsi gün bebek döndükten sonra aşırı derecede aşağıda çıktı çıkacak gibi baskı hissediyordum, hatta imkansız ama nerdeyse elini çıkarıyor gibi bir hissiyat olmuştu peşpeşe çok net dokundu gibi oldu. Onu dün gece hissettim zaten o an duygusal bir patlama yaşadım, kendime engel olamadım kısa bir ağlama krizi geldi. Bugün öğlen iğneleri olduktan sonra kendimi son zamanlarda hissetmediğim kadar iyi hissediyorum. Ve tabii ki yataktan tuvalet hariç hiç kalkmıyorum, sürekli yastıkta yatış pozisyonundayım, yemeklerde arkama yastık alıp yine çok dikleşmeden eğimli vaziyette yemeklerimi yiyorum. Ailede herkes pimpirikli zaten. Annem tüm gün yemek ev işleri… Eşim de evden çalışıyor, her an gözetim altındayım, her hareketim kontrol altında, ayağa kalktın tuvalete git gel hemen çok durma. Çocukları da güzelce tembihledik, çok şükür anlayacak yaştalar. Beraber yatakta kutu oyunları oynayıp, resim yapıyoruz. Kuran, tesbih, namazları da kıbleye dönüp yatarak kılıyorum. Duruma tam adapte oldum şu an çok şükür. Pazartesi kontrolüm var inşaallah doktor güzel şeyler söyler.
Estağfurullah, cümlemizden razı olsun. Okurken aklıma şu sözler geldi: "Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur. Düşmem dersin düşersin. Şaşmam dersin şaşarsın. Öldüm der durur, yine de yaşarsın." Hayatta her şey biz insanlar için... Bunu en baştan kabul etmek en büyük konfor galiba. Sizin bunu yapabildiğinizi görüyorum, ne mutlu size. Yolunda giden her şey bir anda hafif bir sekteye uğradı ve siz buna adapte oldunuz. İsyan yolunu seçmediniz. Paniğe kapılıp modunuzu daha da aşağı çekecek bir yol da tercih etmediniz. Hepimiz için süreç sürprizlere gebe. Neler yaşayacağımızı henüz bilmiyoruz. Tüm bu bilinmezlik içinde kontrolümüzde olan tek şey, yaşanacaklara vereceğimiz tepkinin tevekkül ve şükür olabilmesi. Bunu unuttuğumuzda anksiyetenin, panik atağın tuzağına daha kolay düşüyoruz. İnanın çocuklarınızla bol bol gezdiğiniz, hiç oturmadığınız, eve girmediğiniz günler çok yakın. Anneniz bugün size yemek pişiriyor ama inanın siz çok yakında hem çocuklarınıza hem ona ne güzel yemekler pişireceksiniz. Siz böyle olgun bir iyimserlikte oldukça sağlık, esenlik sizden yana olacak. İnşallah Pazartesi günü çok güzel haberler vereceksiniz bize. Benim de bu Cuma ekstra bir kontrolüm var. Doktordan iyi şeyler duymayı beklediğim bir husus var. Bakalım eğer her şey yolunda giderse arkadaşlara umut olması, moral vermesi için burada da paylaşırım. Dualarımızda birbirimizi unutmayalım. Çok sevgiler...

Back
X