• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Daha küçük olduğu için sadece o bölgeyi uyuşturmak yetiyormuş. Ben de ellerinden tuttum yavrumun.önce sprey sıkıp sonra pipi çevresine iğne vurdu doktor. İnan şimdi bile geç kalmışız diyorum. Bir an önce yaptırmak en iyisi bence.

Kizlar oglum elini agizini götürüyor. Damagi kasiniyor sanki. Üc gündür nerdeyse saat basi uyaniyor. Önceleri 3-4 saat uyurdu. Hele geceleri aglaya aglaya bir kaliyor. Dün 23:30 da bi uyandi 3'e dogru anca uyidu. Bizim gibi olan varmi? Daha erken degilmi??
Bizde de ayni durum var. eli sureli agzinda. diş için bence de cok erken

Bugün sağlık ocağında 3 aylık kilo boy ölçümümüz vardı. Hemşire ellerini emmesinin normal olduğunu söyledi ama sadece baş parmağını emiyorsa parmağını azından çek dedi parmak emmek alışkanlık oluyormuş bıraktırmasıda zor oluyormuş.

Yaa... Bizim ki baş parmağını emiyo özellikle. Söylediğiniz iyi oldu engel olmak lazım. Yeğenim 7 yaşında hala elime ağzında dolaşıyor. Bide çok kusan bebeğimiz varmı bizimki bu ara sık kusmaya basladi

Oglumu sütüm az oldugu icin gunde 1yada 2kere emzirebiliyorm 4günlükten beri mama veriyorum düne kadar aptamil veriyodum dün nerdeyse her ögunden sonra kustugu icin mamayi degstirdk similac aldik bugün aksam gene 2kere kustu mamadan mi yada üsüttü mü anlamiyorum yardim edebilcek birileri var mi

Oglumu sütüm az oldugu icin gunde 1yada 2kere emzirebiliyorm 4günlükten beri mama veriyorum düne kadar aptamil veriyodum dün nerdeyse her ögunden sonra kustugu icin mamayi degstirdk similac aldik bugün aksam gene 2kere kustu mamadan mi yada üsüttü mü anlamiyorum yardim edebilcek birileri var mi
Canim gecmis olsun humana ar (anti reflu) mama var kusmayi engelleyici istersen bi dene Allah sifa versin

Humana mama iyiyms diye duydum ama bulamadim üsüttüyse eger calpol iyi gelir mi evde bi o var cünkü
Calpol atesi agrisi olmayinca faydasi olacagini sanmiyorum bide bence dr gostermeden ilac kullanmayin bebisinize bide eger siz cikolata yada kakolu biseyler yiyorsaniz o da cocugun kusmasina neden oluyor en azindan bizde oyle

Ben 3 saatte bir veriyorum. 120 ml lik yiyor genelde bazen 90 ml. Senim bebiş nasıl yiyor. Bende yarın hastaneye götürcem kusuyor bizim ki de

Ben 2 saatte 90 veriyom ama cogunluk bitirmiyo 20ml falan kaliyo. Ml cogaltsam belki gece de faydasi olur 3 saat falan uyur diyom ama 90 bitmiyoken nasil cogaltcam

Cansu hanım o konu da çok değişiklik yaptık. Gaz sorunu olunca bide babamız meraklıdır çeşit yapmaya.ilk aptamil aldık iyi diye gerçekten gaz yapıyor direk çöpe...sonra golden Rose aldık keçi sütlü mama ağır geldi diye o da iptal evol via aldık o iyiydi fakat sıkı araştırma sonrası hipp te karar kıldık. İki aydır düzenli olarak hipp veriyorum.anneye karışılmaz ama fikrimi söylemek istiyorum.3saatte bebek aç kalmıyor.bence 2 saati 3 saat yapabilsin bırak açıksin. En azından acıkınca daha iyi yiyor.

Cevap için çok teşekkür ediyorum. dün kontrole gittik 350 gr almış. Dr sütun az mama dedi ama yine de kan ve idrara bakalım bir şey çıkmaz yine de emin olalım. dedi. kan da sorun çıkmadı fakat idrarda yoğun şekilde enfeksiyon çıktı. 3 gün iğne kullanacağız cmt.i tekrar tahlil yapılacak. enfeksiyon dan kilo alımı durmuş olabilirmiş. İnşallah hem intihap geçer hem de sütüm yeterlidir.

Cnm idrar enfeksiyonu hissetin mi hiç bebeğin tepki verdi mi huysuzluk çiş yaparken daha çok ağlama gibi.geçmiş olsun çok benim kızım da az kilo oldu 500 ebe kilosu iyi normal dedi. 3 aylık kontrolde 6 kiloydu 3.600 doğmuştu ama 3.450 düşmüştü hastaneden çıkarken ..

Günaydın anneler bebeğim tam iki aylık oldu ne sıklıkta emziriyorsunuz ben uç saat arayla vermeye çalışıyorum fazla sık verirsem kakasi değişiyor sindirememis gibi parçalar oluyor aglayinca memeyi dayamak doğru değil sanırım akşamlari huysuzluk seansları var sebebini cozemiyoruz gaz gibi ama aslında çıkarıyor da gazını ama ağlıyor yine de cilgin gibi gündüz iyi gece de iyi gören bir yeri agriyor deyince de tepem atıyor ağrısı olsa sanki sadece akşam olurmuş gibi
Merhaba, bizim bebeğimiz 3,5 aylık. Kolik değildi ama özellikle akşamları sizin bahsettiğiniz gibi huysuzluk seanslarımız vardı. Gazını çıkartabiliyordu ama yine de çok sancı çekiyorlar, huysuzlukları ağlamaları bu yüzden. Bizim 3 aylık olduğumuzda kesildi. Özellikle o sıkıntılı dönemlerde zeytinyağı ile o meşhur gaz masajını çok sık yapıyordum ayrıca da topuklarını ovuyordum, baya rahatlatıyordu bizimkini, ağlama krizlerinde de bir tek saç kurutma makinasının sesi susturuyordu bizimkini, kısa süreli çalıştırıyordum, o sıkıntılı moddan çıkıyordu en azından. 3 aya yaklaşırken çok zorlanmıştık, doktorumuz günde 50 ml yi geçmeyecek şekilde öğün aralarında rezene verebilirsiniz demişti, o da çok rahatlaşmıştı bizi. 3 aylık olunca iletişimleri de ilerliyor, sakinleştirmek daha kolay oluyor. Bizimki yalnızca mama ile besleniyor maalesef, mama da çok gaz yapıyor, halen gazı devam ediyor ama artık krizlerle değil daha kolay atabiliyor, sindirim sistemi ve bağırsaklar geliştikçe sistem daha iyi çalışıyor tabi. Ama ben halen her alt açmada tpuklarını ovuyorum, pırtlar dökülüveriyor :) Siz de gaz sancılarının hafiflediği günlere en yakın zamanda kavuşursunuz umarım.

aynen canim bende suphedeyim ne yapsak bilmiyorum. ticari amac tasidigini da dusunmeye basladim. yaptirmasam diyorum ama hastaligi da cok zor oluyormus,korkuyorum.
Biz 3 gün önce yaptırdık, şimdilik herhangi bir yanetkisini görmedik, 2 ay sonra da ikinci dozu yapılacak. Ben de hastalığın çok sıkıntılı olduğunu duymuştum, ben de tereddütteydim ama doktorumuz da yaptırmamızı önerince çok düşünmeden yaptırdım

Evet benimde günü gününü tutmuyor öyle hafif ki uykusu anlatamam. Hiç derin uyumuyor. Gece uykusu hak getire oluyor bazen uyulmadığı gecenin gunduzu de uyumuyor sürekli ağlıyor cildirir gibi oluyorum o zaman. Dr a sordum normal dedi gazi vardır uyumak istemiyordur 3 aya kadar sabret dedi. İnşaallah bir düzene girer inan sabahtan beridir evi anca supurebildim gittiğim her odaya onuda götürerek. Allah yardımcımiz olsun.
Merhaba, ben Tracy Hogg'un bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabından çok faydalandım. Özellikle uyku konusunda. Şiddetle tavsiye edrim, ne kadar erken uyku eğitimine başlanırsa o kadar iyi bence (bu arada tam bir ay boyunca sabahtan akşama kadar gündüz uykularını kucağımda gezerek uyuyabiliyordu bizim oğluş, oturduğum anda sanki bir yerimde bir sensör varmış gibi çığlığı basardı, oynatmaya az kala bu kitabı okumaya ve bazı kısımları uygulamaya başladım) umarım siz de fayda görürsünüz ;)

Cansu hanım o konu da çok değişiklik yaptık. Gaz sorunu olunca bide babamız meraklıdır çeşit yapmaya.ilk aptamil aldık iyi diye gerçekten gaz yapıyor direk çöpe...sonra golden Rose aldık keçi sütlü mama ağır geldi diye o da iptal evol via aldık o iyiydi fakat sıkı araştırma sonrası hipp te karar kıldık. İki aydır düzenli olarak hipp veriyorum.anneye karışılmaz ama fikrimi söylemek istiyorum.3saatte bebek aç kalmıyor.bence 2 saati 3 saat yapabilsin bırak açıksin. En azından acıkınca daha iyi yiyor.
Hurma yagi olan mamalar bebekte pof sislik yapiyo diye duydum ben sadece similac da hurma yagi ve balik yagi yok mamadan memnunum yani ama saatte bi ayarlama yapmam lazim galiba kendimde daha rahat edicem en azindan geceleri

Back