• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Aksi gibi süreç uzadıkça süt ayrışır ve ön süt daha fazla olur. Yeşil ve sümüksü kaka ön sütün eseri olabiliyor çoğunlukla. Sık emzirme süt ayrışmasına pek fırsat vermediği için yağlı kısmını fazlasıyla almasına ve kilo alımınında doğru orantıda yükselmesine neden oluyor. Ayran gibi düşün. 1 saat bekletirsen bir kısmı dibe çöker, 3 saat bekletirsen üstü full su olur. Ayranı çalkalayabiliyoruz ama sütte aynı şey maalesef olmuyor. :kk77:
Kesinlikle haklisin bekleyince ilk gelen süt su kıvamında sık emerse beyaz renkli koyu geliyor aslında. Mümkün olduğu kadar uzun tutmaya çalışıyorum emzirme suresini o nedenle. Kilo alımı ilk ay 1100 du bu ay henüz tartilmadi ben iyi olduğunu dusunuyorum ama etrafımda ona da muhalefet olup az kilo aldığını iddia eden doymuyor mama ver diyen garip kişiler var kilo alımı normal olduğu müddetçe vermeyeceğim mama diyorum bakıyorlar garip garip

Kesinlikle haklisin bekleyince ilk gelen süt su kıvamında sık emerse beyaz renkli koyu geliyor aslında. Mümkün olduğu kadar uzun tutmaya çalışıyorum emzirme suresini o nedenle. Kilo alımı ilk ay 1100 du bu ay henüz tartilmadi ben iyi olduğunu dusunuyorum ama etrafımda ona da muhalefet olup az kilo aldığını iddia eden doymuyor mama ver diyen garip kişiler var kilo alımı normal olduğu müddetçe vermeyeceğim mama diyorum bakıyorlar garip garip

Bitmez o aç bu çocuk, doymuyor, sütün yetmiyor, sütün yaramıyor vs vs diyenler. Anne sütüyle 600 gr bile alsa yeterli sayılıyor. 1100 gr çok çok yerinde bir kg. Alt sınır 600 üst sınır 1500. Sen mızıldandıkça emzir, hem sütün artar hemde kilo alımı dahada yükselir. Tabi kafa dinlemekte cabası :KK70:

Kızlar doğumdan sonra adet oldunuz mu ben olmadım henüz 2aylık erken diodum ama olanlar varmış normali ne bu işin?
Bende adet olmadim henüz. Doktor normal dedi. Dikkat et adet olmiyorum diye hamile kalma ihtimalin yok deme dedi doktor.
Benim bebisimde eylul dogumlu rotavirusun 1. dozunu bu ay yaptirdik 2. dozu 4 aylik yapilacak sizin 2 hafta arayla olmasi cok yakin geldi bana sizin ilk dozu erkenmi yapildi?
iki asi arasinda 4 hafta var. Ilk dozda 6 haftalikti. 10 haftalikken ikincisi yapilcak

Merhaba arkadaşlar bir şey sormak istiyorum yarın Dr kontrolümuz var 3 ay 1 günlük olacağız bebeğim geçen ay 5 kiloydum bu ay ev de tarttim 5700 geliyor goguslerim dolmuyor sertleşmiyor çok az almış acaba sütüm yetersiz mi geliyor mamaya da başlamak istemiyorum ne yapacağımı şaşırdım. lütfen bir öneri de bulunun

Merhaba arkadaşlar bir şey sormak istiyorum yarın Dr kontrolümuz var 3 ay 1 günlük olacağız bebeğim geçen ay 5 kiloydum bu ay ev de tarttim 5700 geliyor goguslerim dolmuyor sertleşmiyor çok az almış acaba sütüm yetersiz mi geliyor mamaya da başlamak istemiyorum ne yapacağımı şaşırdım. lütfen bir öneri de bulunun
Benim göğüslerimde sertleşmiyor acaba sütümmü azaldı diyorum ama şöyle bir durumda var bebeklerimiz büyüdükçe daha iyi emiyorlar küçükken daha az emdikleri için göğüslerimiz doluyor ve sertleşiyordu.

Benim göğüslerimde sertleşmiyor acaba sütümmü azaldı diyorum ama şöyle bir durumda var bebeklerimiz büyüdükçe daha iyi emiyorlar küçükken daha az emdikleri için göğüslerimiz doluyor ve sertleşiyordu.
Cevap için teşekkür ediyorum. bebeğin kilo alımı nasıl ayda ortalama kaç gr alıyor. Çok korkuyorum inşallah Dr un yarın mamaya başlayalım demez

700 gr gayet normal bir seviye. Yerinizde olsam dr bile söylese (rant için yapmadıkları kalmadı bize) asla mama başlamazdım.
Meme yumuşaması çok normal bu aylarda. Terbiye dediğimiz bir durum var. Memeler artık bebeğin alacağı yeterli seviyede sütü üretiyor. Korkulacak yada mamaya yönelmenizi sağlayacak hiçbir durum yok.

Merhaba arkadaşlar, hamileliğim süresince hep takip ettim ama yeni üye oldum. Rabb'im hepimizin evlatlarına sağlıklı, hayırlı, Mutlu ve uzun ömürler versin. Oğlum iki aylık oldu, oyun halısı almak istiyoruz ama karar veremiyoruz. Tecrübesi olan varsa paylaşabilirse çok Mutlu olurum.

Merhaba arkadaşlar bugün Dr a geldim sabahtan hala da Dr dayız. idrar sonucunun çıkmasını bekliyoruz. benim tarttigimdan daha az çıktı 400 gr almus kan idrar sonucuna göre de mama takviyesi de bulunacak.

Merhaba arkadaşlar bugün Dr a geldim sabahtan hala da Dr dayız. idrar sonucunun çıkmasını bekliyoruz. benim tarttigimdan daha az çıktı 400 gr almus kan idrar sonucuna göre de mama takviyesi de bulunacak.

ayniyiz bu ay.. bizim hanim abla da 400gr aldi. doktorum 2 hafta sonra yine tartiya cagirdi. yine az kilo almissa teslt yapilacak hersey yolunda mi diye. belki erken ek gida dedi.. israrla sordum gece yatmadan ya da uykusunda mama falan versek mi diye. benden mama kelimesi duydunuz mu diye tersledi saolsun :)) o degil de insan buyusun istiyor yahuu..

Aksi gibi süreç uzadıkça süt ayrışır ve ön süt daha fazla olur. Yeşil ve sümüksü kaka ön sütün eseri olabiliyor çoğunlukla. Sık emzirme süt ayrışmasına pek fırsat vermediği için yağlı kısmını fazlasıyla almasına ve kilo alımınında doğru orantıda yükselmesine neden oluyor. Ayran gibi düşün. 1 saat bekletirsen bir kısmı dibe çöker, 3 saat bekletirsen üstü full su olur. Ayranı çalkalayabiliyoruz ama sütte aynı şey maalesef olmuyor. :kk77:

ziplasak :))))))))

memelerin terbiye olmasi diye birsey oluyor yaklasik 3-4 ay civari. ihtiyac kadar sut uretiliyor, bebekler iyi cektigi icin emme aninda yagli yagli uretiliyor. meme doluysa varolan sut yag bakimindan daha dusuk konsantrasyonda oluyor. memenin bos olmasi sut kalitesi acisindan olumlu bisi yani.

cisli kakali bez sayisi bebegin genel huzur durumu uykulari iyiyse memeye cok takilmayin bence

Kizlar oglum elini agizini götürüyor. Damagi kasiniyor sanki. Üc gündür nerdeyse saat basi uyaniyor. Önceleri 3-4 saat uyurdu. Hele geceleri aglaya aglaya bir kaliyor. Dün 23:30 da bi uyandi 3'e dogru anca uyidu. Bizim gibi olan varmi? Daha erken degilmi??

Kizlar yaaa bebeisinde gaz sancisi olupda bu siralar gecen varmi bizimki buyudukce gececegine sanki hic gelisme yok delircem yardimci olabileck onerisi olan varmi yardim lutfeeeen

ayniyiz bu ay.. bizim hanim abla da 400gr aldi. doktorum 2 hafta sonra yine tartiya cagirdi. yine az kilo almissa teslt yapilacak hersey yolunda mi diye. belki erken ek gida dedi.. israrla sordum gece yatmadan ya da uykusunda mama falan versek mi diye. benden mama kelimesi duydunuz mu diye tersledi saolsun :)) o degil de insan buyusun istiyor yahuu..
ya bu dr lar da ilginç bizimkide mama verceksiniz tabi açmı kalsın bebek dedi.:) çocuk sadece bedenen büyümüyo tüm iç organları beynide büyüyo gelişiyo dedi gelişim geriliği mi olsun aç kalsn da dedi.nekadar istiyosa o kadar vericeksiniz arz talep meselesi bu dedi.bizde günde 1 kez veya 2kez veriyoruz

Kizlar yaaa bebeisinde gaz sancisi olupda bu siralar gecen varmi bizimki buyudukce gececegine sanki hic gelisme yok delircem yardimci olabileck onerisi olan varmi yardim lutfeeeen
mutlaka geçecektir,belli bir tepe noktasından sonra azalarak bitiyo.sindirim ve boşaltım sistemi geliştikçe geçecektir,zamanı bebekten bebeğe değişir.pek bişey fayda etmiyo zaman herşeyin ilacı.maalesef bu gaz herkesin başında

memelerin terbiye olmasi diye birsey oluyor yaklasik 3-4 ay civari. ihtiyac kadar sut uretiliyor, bebekler iyi cektigi icin emme aninda yagli yagli uretiliyor. meme doluysa varolan sut yag bakimindan daha dusuk konsantrasyonda oluyor. memenin bos olmasi sut kalitesi acisindan olumlu bisi yani.

cisli kakali bez sayisi bebegin genel huzur durumu uykulari iyiyse memeye cok takilmayin bence
Cevap için çok teşekkür ediyorum. dün kontrole gittik 350 gr almış. Dr sütun az mama dedi ama yine de kan ve idrara bakalım bir şey çıkmaz yine de emin olalım. dedi. kan da sorun çıkmadı fakat idrarda yoğun şekilde enfeksiyon çıktı. 3 gün iğne kullanacağız cmt.i tekrar tahlil yapılacak. enfeksiyon dan kilo alımı durmuş olabilirmiş. İnşallah hem intihap geçer hem de sütüm yeterlidir.

Merhaba kizlar. Agustos beklerken bende eylul 2 de doguranlardanim (41.hafta). Benle ayni gun dogum yapaniniz var mi :)

Back