• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Arkadaşlar uzun zamandir yazmıyorum ama takipteyim bizim bu sabah randevumuz vardı cumartesi günü nişanım gelmişti rahim ağzı yumuşamış ama sancılarım yok oglusum ilk defa yüzünü gösterdi. Yalnız plasenta aşağıya inmiş kısmen kapatıyormuş rahim ağzını bu zamana kadar yukarıdaydi normal doğuma engel değil şimdilik dedi çatı muayenesi yaptı o da güzel dedi. Bu da benim aylardır yüzünü göstermeyen inatçı oğlum babaya benzetti annemler :halay:ben kilo almamisim bu ay hamileliği galiba 12 kilo ile bitireceğim oglusum 2.750 gram olmuş 9 gün sonra da gene kontrolumuz var
maşallah canım oğluşuna da sana da. kilosu tam kararında ne güzel. sağlıkla gelsin zaten doğum şekli hep son ana kadar şüpheli, önemli olan sağlıklı olması. anladığım kadarıyla nişan gelmesine rağmen erken doğum vs bir sıkıntınız da yok çok şükür. gerçi sen zaten miadını doldurmak üzeresin sanırım, yani için rahat olsun. teyzelerinden yakışıklı prense öpücükler :KK36:

Canım ben çatı muayenesi olmadim daha.. Nasıl yapıyor anlatabilir misin ? Ben gecen hafta gittim doktora 2.300 du oğlum.
Maalesef şu sevmediğimiz çatala çıkarıyor eliyle alttan muayene ediyor benimde nişanım geldiği için yaptı doktorum yoksa bir iki hafta sonra yapacaktı ben kendimi kastim o an benden bir tavsiye gayet rahat ol iki dakika da bitiyor zaten acı falan hissetmiyorsun biraz yurumede zorluk çektim o kadar basit bebegin de kilosu normal canım

Maalesef şu sevmediğimiz çatala çıkarıyor eliyle alttan muayene ediyor benimde nişanım geldiği için yaptı doktorum yoksa bir iki hafta sonra yapacaktı ben kendimi kastim o an benden bir tavsiye gayet rahat ol iki dakika da bitiyor zaten acı falan hissetmiyorsun biraz yurumede zorluk çektim o kadar basit bebegin de kilosu normal canım
Benim doktor bebegimin kilosuna tam haftasiyla uyumlu dedi. Seninkinin masallahi var. : ) Ben çok cekiniyorum muayeneden. Bakalim nasıl olacak : )

maşallah canım oğluşuna da sana da. kilosu tam kararında ne güzel. sağlıkla gelsin zaten doğum şekli hep son ana kadar şüpheli, önemli olan sağlıklı olması. anladığım kadarıyla nişan gelmesine rağmen erken doğum vs bir sıkıntınız da yok çok şükür. gerçi sen zaten miadını doldurmak üzeresin sanırım, yani için rahat olsun. teyzelerinden yakışıklı prense öpücükler :KK36:
Benim erken doğum tehlikem 24 haftadan beri vardı canım su sızıntısı falan yaşamıştim şimdi de plesanta yüzünden sezeryan ihtimali üstünde de duruyor doktorum rahim ağzı zaten yumuşamış bu doğumun yakın olduğuna isaretmis bakalım 9 gün sonra belli olcak sağlıkla kucağıma alsam başka bisey istemiyorum :dua:

Benim doktor bebegimin kilosuna tam haftasiyla uyumlu dedi. Seninkinin masallahi var. : ) Ben çok cekiniyorum muayeneden. Bakalim nasıl olacak : )
Bende cekiniyordum aniden çatı muayenesi dedi ama korkulcak bir şey yok ne kadar rahat olursan o kadar kolay geçiyormuş

deneyimli anneler daha önceki doğumunuzdan hemen sonra herhangi bir markanın süt arttırıcısını kullandınız mı, fayda aldınız mı acaba? humana steel-tea öneriliyor, kullanmış olan var mı? ya da bu tarz ürünler kullanmayıp bitki çayı, kuru meyve ve bol su ile yetinsek olur mu sizce, çok kararsız kaldım. şimdiden araştırıp nasıl bir beslenme şekli benimseyeceğime karar vereyim istiyorum. o zamanlara gelince çok fırsatımız olmayacak sanırım.

Sütün artmasının en önemli sebebi su ve uyku :) uyku biraz zor olsa da su içmek lazım bol bol ek olarak kimyonlu rezene içiyordum günde bir bardak Aktar rezenesi.. Süt olması için sık sık emzirmek gerekli pes etmeden emdikçe de artıyor.benim araştırmalarım ve birazcık tecrübem tek göğsü veriyordum emmesi bitti mi bidahakine emmesinede o göğüsten başlayıp biraz emzirdikten sonra diğer göğüse geçiyordum sonra geçtiğim göğüsten başlayıp öbürüne geçiyordum ama bazen meme çok boşaldıysa dolu olandan başlıyordum anlıyorsun az çok çok şükür 6 ay sadece anne sütü vermiştim. 13 ay emzirebildim ama ne yazıkki 2 yaşı bulmadı..

Teyzeler biz az önce kontrolden geldik tombik bi kız oluo sanırım kendisi 2300 gr 46 cm nst de bi sorun çıkmadı çok şükür,2 hafta sonra bi daha inşallah bakalım :halay: sonra 1 er haftaya düşcez dedi doktorumuz...
oyyy yanaklara bakk ısırırım:KK46: tombik kız maaşallah ama bizimki gibi nazlı poz vermekte:KK49:

Canım ben çatı muayenesi olmadim daha.. Nasıl yapıyor anlatabilir misin ? Ben gecen hafta gittim doktora 2.300 du oğlum.
canım ben çok Ödlek biri olarak korkmuyorsam artık emin ol hiç kimse korkmamalı. en önemlisi yapmadan önce derin nefes al ver kendini rahat bırak. ne kadar rahat olursan o kadar hiçbir şey hissetmiyorsun. ilk gebeliğimde düşükten dolayı defalarca yapıldı. önemli olan rahat olman. dün yapıldı bana hiç hissetmedim bile o derece yani

canım ben çok Ödlek biri olarak korkmuyorsam artık emin ol hiç kimse korkmamalı. en önemlisi yapmadan önce derin nefes al ver kendini rahat bırak. ne kadar rahat olursan o kadar hiçbir şey hissetmiyorsun. ilk gebeliğimde düşükten dolayı defalarca yapıldı. önemli olan rahat olman. dün yapıldı bana hiç hissetmedim bile o derece yani
Sag ol rahatlattin beni : )

Bugun ozeldeki dr umda kontrolum vardi. Oglusum 2 hafta buyuk cikiyor. 2921 g olmusuz 34+2 deyiz normalde. Bizimki yuzunu hic gostermemisti simdiye kadar. Bugun biraz gorebildik. Yine elini kapatti ama ara ara burnunu agzini gozunu gorduk sukur:halay:nst de de asiri hareketliydi. Dr bakar bakmaz cok mu hareket etti dedi. Zaten normalde de cok hareketliyiz masallah
Son kontrolumde dr bana da ayni şeyi söyledi.hamileligimin basinda 1haftaydi simdi iki haftaya cikmis bebisimin onden gitmesi.iki gun sonra bi kntrolum var.bakslim ne diycek dr.insaallah olumsuz bi durum degildir bu onden gitmeler

Son kontrolumde dr bana da ayni şeyi söyledi.hamileligimin basinda 1haftaydi simdi iki haftaya cikmis bebisimin onden gitmesi.iki gun sonra bi kntrolum var.bakslim ne diycek dr.insaallah olumsuz bi durum degildir bu onden gitmeler

Benim de bir hafta onden giderken ikiye cikmis canim. Olumsuz bir durum degilmis canim merak etme ben sordum dr a

Teyzeler biz az önce kontrolden geldik tombik bi kız oluo sanırım kendisi 2300 gr 46 cm nst de bi sorun çıkmadı çok şükür,2 hafta sonra bi daha inşallah bakalım :halay: sonra 1 er haftaya düşcez dedi doktorumuz...
Masallah çok tatlı yanaklari benim kızımda boyle tontis yanaklı doğsalardı opsek doya doya insallah ;)

Arkadaşlar uzun zamandir yazmıyorum ama takipteyim bizim bu sabah randevumuz vardı cumartesi günü nişanım gelmişti rahim ağzı yumuşamış ama sancılarım yok oglusum ilk defa yüzünü gösterdi. Yalnız plasenta aşağıya inmiş kısmen kapatıyormuş rahim ağzını bu zamana kadar yukarıdaydi normal doğuma engel değil şimdilik dedi çatı muayenesi yaptı o da güzel dedi. Bu da benim aylardır yüzünü göstermeyen inatçı oğlum babaya benzetti annemler :halay:ben kilo almamisim bu ay hamileliği galiba 12 kilo ile bitireceğim oglusum 2.750 gram olmuş 9 gün sonra da gene kontrolumuz var
Masallah Paşa'ya Rabbim kolaylık versin sana da Can'ım :)

Hanımlar sizde de var mı bilmiyorum. Ama bu ara mide bulantılarım oluyor. Halbuki ilk aylarda dahi olmamıştı anlamadım sıcaklardan mı acaba yemek yemek istemiyorum tiksiniyorum bulanıyor midem :KK43: normal mı acaba bunlar bilen var mı ?

Çok aşırı olmasada aynı durum bende de var.
İştah hiç kalmadı. Bugün baktım 1,5 kg vermişim. Sonlara doğru mide bulantısı olabileceğini söyledi doktorum. Soğandan ve salçadan yeniden tiksindim:kusmuk:

sinemnur sinemnur Canim benim, umarim gecer bir an once agrilarin. Doktora ne zaman gideceksin peki? Yani bu durumundan oturu daha sık cagirmadi mi kontrole? Isinden dolayi pek firsat bulamiyorsun biliyorum ama elden geldigince dinlenmeye dikkat et. Artik iyice agirlastik, vucut yoruldukca agrilar kasilmalar artiyormus.
Çok teşekkür ederim canım, inan artık gözüm saatte mesaiyi bitirmeye çalışıyorum, geceleri uyumak dert, sabahları kalkıp, iş için giyinmek, saç , makyaj ayrı dert, bir de bu sıcaklarda nasıl katlanıyor sıkıntılar:mad: herkes aynı şeyi söylüyor ama randevum 12 ağustosta, haftaya cuma yani, daha 9 gün var, bakalım o zamana kadar dayanabilecek miyiz?

Back
X