- 20 Mayıs 2016
- 1.411
- 3.054
- 83
Ah bir bilsem bi türlü cesaretimi toplayamıyorum.Hakikaten bu çocuk nasıl doğacak
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ah bir bilsem bi türlü cesaretimi toplayamıyorum.Hakikaten bu çocuk nasıl doğacak
hayirli haberlerle gel canim yarin sabah ta benim kontrolum var ne diyeck bakalim
Çok korkuyorum cooooookkAh bir bilsem bi türlü cesaretimi toplayamıyorum.
Evet canım istemedim ama çatım darmış normal Doğum yapamazmışım yarın sezeryana girecem işteseninki sezeryan dimi?
Ayy canım ne güzel yazmışsın allah razı olsunSelam canlar
İlaçlarında etkisiyle sanırım kaç gün sonra bu gece ilk kez rahat uyudum. Hastalığım aynen devam ama uykumu aldığım için düne göre daha iyi hissediyorum.
- Hastane için herşeyi fazla fazla koyun, çantada karışır kirlenir diyorsanız fazladan aldıklarınızı ayrı bir hurca koyun, ihtiyaç halinde çıkartırsınız.
- Aldığınız pijama takımları nasıl bilmiyorum ama kollarında kurdele, dantel vs. varsa bazen o kısımları dar oluyor, damar yolu açınca kolunuzu sıkabiliyor.
- Benim aşırı kanamam olmamıştı, ilk gün yatarken hasta bezi koymuştu hemşireler, sonrasında ayaklanınca normal gece orkidiyle devam etmiştim, o yüzden bu konuda fikrim yok.
- Son günlerde muz yemek ve günde 1 sade soda içmek bebeğe kilo aldırıyor diye okumuştum, deneyin derim.
- Normal doğumu kolaylaştırmak içinde, son ayda günde 7 hurma, bol yürüyüş, bol merdiven inip çıkma, eğilip kalkma hareketleri, ilişki ve göğüs ucu uyarılmasının faydalı olduğunu biliyorum.
- ilk günler bebeğin emme düzeni çok olmuyor. Uyku haline güvenipte, aman uyusun dinlensin diye düşünmeyin. Kan şekeri düşüp, sarılığı arttıkça daha çok uyuyorlar. Sık sık uyandırıp emzirmek gerekiyor. Bizimki bazen 10 dakika bazen 1 saat kalırdı göğsümde. 1 hafta içinde sütünüz arttıkça, bebeğin emme refleksi iyice geliştikçe bir düzen oluşuyor.
Ben ilk günler alarm kuruyordum kalkıp düzenli emziriyordum. Sonrasında bebek alışıyor, daha alarm çalmadan o saatte kendi emmek için uyanırdı.
Doğurabilirmiyim, bakabilirmiyim endişeleri artmış durumda. Ama hiç korkmayın, onu size nasip eden Rabbim hayırlısıyla kucağınıza almanızıda nasip ediyor. Doğduğu an annelik duygusu ve annelik yeteneği bir anda yükleniyor bedeninize. Herşeyiyle gayet güzel ilgilenmeye başlıyorsunuz.
teşekkürler canım bilgin içinSelam canlar
İlaçlarında etkisiyle sanırım kaç gün sonra bu gece ilk kez rahat uyudum. Hastalığım aynen devam ama uykumu aldığım için düne göre daha iyi hissediyorum.
- Hastane için herşeyi fazla fazla koyun, çantada karışır kirlenir diyorsanız fazladan aldıklarınızı ayrı bir hurca koyun, ihtiyaç halinde çıkartırsınız.
- Aldığınız pijama takımları nasıl bilmiyorum ama kollarında kurdele, dantel vs. varsa bazen o kısımları dar oluyor, damar yolu açınca kolunuzu sıkabiliyor.
- Benim aşırı kanamam olmamıştı, ilk gün yatarken hasta bezi koymuştu hemşireler, sonrasında ayaklanınca normal gece orkidiyle devam etmiştim, o yüzden bu konuda fikrim yok.
- Son günlerde muz yemek ve günde 1 sade soda içmek bebeğe kilo aldırıyor diye okumuştum, deneyin derim.
- Normal doğumu kolaylaştırmak içinde, son ayda günde 7 hurma, bol yürüyüş, bol merdiven inip çıkma, eğilip kalkma hareketleri, ilişki ve göğüs ucu uyarılmasının faydalı olduğunu biliyorum.
- ilk günler bebeğin emme düzeni çok olmuyor. Uyku haline güvenipte, aman uyusun dinlensin diye düşünmeyin. Kan şekeri düşüp, sarılığı arttıkça daha çok uyuyorlar. Sık sık uyandırıp emzirmek gerekiyor. Bizimki bazen 10 dakika bazen 1 saat kalırdı göğsümde. 1 hafta içinde sütünüz arttıkça, bebeğin emme refleksi iyice geliştikçe bir düzen oluşuyor.
Ben ilk günler alarm kuruyordum kalkıp düzenli emziriyordum. Sonrasında bebek alışıyor, daha alarm çalmadan o saatte kendi emmek için uyanırdı.
Doğurabilirmiyim, bakabilirmiyim endişeleri artmış durumda. Ama hiç korkmayın, onu size nasip eden Rabbim hayırlısıyla kucağınıza almanızıda nasip ediyor. Doğduğu an annelik duygusu ve annelik yeteneği bir anda yükleniyor bedeninize. Herşeyiyle gayet güzel ilgilenmeye başlıyorsunuz.
Selen_Ay kız şaka maka 5 kişi mi kaldık doğurmayan biz sözümüzü tuttuk ekim anası olacağız. Bizi eylül de yarı yolda bıraktı kızlar hep
![]()
Selam canlar
Göğüsümüm biri yara gibi lansinoh kullanıyorum, diğer göğüs ucum yok, bebeğim zorlanıyor, sünirleniyor, resmen kavga ediyor memeyle :)) şükür sütüm de olduğu için emmezse mastit olurum diye korkuyorum, artık pompa göğüs ucu falanla idare ediyoruz. Cnm bebek için ilk doktor ramdevuna kaç gün sonra gittin? Cuma günü topuk kanı için sağlık ocağına, işitme görme testi için devlete gidicez. Yarın ya da perşembe bebek doktoruna gidicez. Siz naptınız?Can'ım ilk 2 gün 1 kaşık kadar emmiştir hemşire sarılık olmasın diye azıcık mama verdi sonraki günler gitgide arttı emme miktarı benimki bazen 2 saatte bir içiyor bazen 3 saatte bir maşallah 6 günde 300 gram almış benimki 15 dakika emiyor Zaman'la artar heralde ama ilk 2 gün çok endişelenmiştim aç kalır diye doktor normal dedi benim uçları yara oldu Ağrıyor seninki Nasıl lansinoh sürüyorum artık![]()
Annişler günaydın![]()
Bende de gece uykuları bölüm pörçük
Hele bu akşam kızımın ayaklarını direyesi tuttusola yatıyorum, sağ tarafta ya sırtı ayakları da sol tarafa doğru, sola yığıldıkça ayaklarını göğüs kemiklerime doğru diredi gerindi canımı yaktı minik.
E insan zaten sırt üstü yatamıyorsun, sürekli sağda da yatılmıyor. Es kaza döndükçe kızımın direşmeleriyle uyandım sağolsun
Bayaaa doğum yapanımız var canım ama yanlış olmasın bir tek AGRA normal doğum yaptı, diğer arkadaşlar sezeryan.
Geriye de ben, mutlubulut, deliceeee, tugder, birannebirevlat, quixx kaldı... (başka kalan var mı? )
Aaaaaa bu arada @solmez naptın canım nasılsın? Solmez de dün doğuma girecekti. Suni sancıyı deneyeceklerdi, olmazsa sezeryana dönecekti...
Fazladan takımın zararı olmaz canım. Kalın battaniyeyi de al al. Valla dünki gördüğüm bebiş takımını giydirmişler, penye battaniyeye sarmışlar, bir de ekstra kalın battaniyeye sarılıydı... Hesap et yani....
Ben bebişe 3 hastane çıkışı koydum, hepsinin penye battaniyesi de var.
Ağız bezlerini koydum.
Kalın battaniyeyi de koydum.
Emziğini steril edicem bugün onu da koyucam.
Bezi zaten olmazsa olmaz...
Kızıma miniş bir havlu koymuşum
Islak mendil tabiki
Pişik kremi de koymuşum benlazım olur mu bilmiyorum...
Kendime 2 takım koydum, pijama ve gecelik olarak (pjama takımının sabahlığı var) Yine arkadaş sırtının çok üşüdüğünü de söyledi. Ben de dedim sabahlığım var. Hırka benimde var ama kollu bişey iyi olmuyor, yelekle yatakta rahat duruyorsun dedi... Benim hiç yeleğim yok ki
Kalın yün çorap aldım ( ki arkadaş ayakların çok üşüdüğünü söyledi) ayrıyeten patik de koydum.
Şal attım çantaya (ne olur ne olmaz)
kendime havlu koydum
Kendim için yazma koydum, ekstra bebeğin yüzü için yazma koydum
Kağıt havlu koydum bi de tuvalet kağıdı koydumsırf tuvalet kağıdı daha yumuşak diye.. Bazen kağıt havlu acayip sert geliyor
Emzirme atletlerimi, emzirme sütyenimi koydum
Lazım olur mu bilmiyorum bikaç tane göğüs pedi aldım
Göğüs ucu çıkarıcımı da koydum
Depent kilot alıcam o da eklenecek
Ayrıyeten gelenlere tutmaya kolonya koydum.
Çikolata alıcam o koyulacak. Zemzem suyu ve hurma da alıcam. Bebeğe ilk önce zemzem suyu içirmek istiyorum...
Ayrıyeten makyaj çantası yaptım. Vücut kremi aldım, dudak balsamı aldım, diş fırçası diş macunu koydum
Böyle işte... Sanki 40 günlük yola gidiyorum
Almadım ama aklımda eşime öyle diyorum gidelim de alalım diye canım.
Faydası olduğuna sevindim, sağol tavsiye için
deliceee canım zeytini koydun mu dişine. Zonklar gibi ağrıyorsa iyi geliyor.
Son günler durup durup sızlaması feci bişey yaaaa. Ben korkudan var ya her öğün fırçalıyorum. Çünkü şu günlerde de doğum yaklaştı ya yeniden hormonlar arttığı için diş üzerinde bakteriler fazlalaşıyormuş.
Günaydın kızlar
Benimde hastane için çok faydalandığım şeyler, depend emici külot 6 tane falan kullandım yandan yırtıldığı için pratik özellikle sezeryandan eğilmek zor ya ondan pratik oluyor hastanede hasta bezi verdiler oda çok işime yaradı göğüs ucunuz küçükse göğüs çıkartıcı veya emzirme silikonu alabilirsiniz penye battaniye çok işe yarar en az 2 tane olsun bence hastane çıkışında ise bebeği sarmak için kundak yada battaniye lazım mevsime göre göğüs ucu kremi çok işe yaradı birde ben almamışım çok terledim saf doğal koltuk altı rolonu alınabilir sezeryandan gecelik 2 tane kullandım doğum da sonda takılıyor o bi süre takılı kaldığından gecelik daha rahat yada iğne vuruyorlar kalçadan hemen sıyırıyorsunBebek doğunca hemşire hastane çıkışını giydiriyor ama ister istemez oda batıyor bebeği tam yıkamadıklarından dolayı kıyafette leke olabilir o yüzden yedek alınmalı bu arada benim aldığım kıyafetler büyük geliyor herkes dedi hemen büyür bende çok az almışım
küçük şeyler çok az biraz daha alcam bazılarında doğum sonrası baş Ağrı'sı oluyormuş onlarda kahve içtiklerini söylediler bende olmadı aklıma başka şeyler gelirse yazarım yine
![]()
Selen_Ay kız şaka maka 5 kişi mi kaldık doğurmayan biz sözümüzü tuttuk ekim anası olacağız. Bizi eylül de yarı yolda bıraktı kızlar hep
![]()
Selam canlar
Kaçırmadıysam olmadı canim, yarınKızlar iyi akşamlar, benden sonra doğuran oldu mu?Okuyamıyorım yazdıklarınızı
![]()
Ay bu aradaNisanFRM nerelerde acaba. Hiç görünmüyor
Bide bn varim![]()
Benim her gecem böyle son 2 3 haftadır sabah 5 6 oluyor anca uyuyabilirsem uyuyorumuykusuz bir gece daha![]()
Aşkolsun bide ben varim hala doguramayan
Ya biliomusun bnmde korkularim yok neolur nasil olur falan diye.. Biz bu cesaretle bocalamayalim
Iyi oldu canim bilgiler tesekkur ederiz
Akliniza gelenleri yazin cok iyi oluyor.
Bide bn varim
Cok tesekkurler bende okuduminsallah bahsettigin gibi olur bizim icinde
merhaba,
arada girip baktım telefondan,yazamadım.
biliyorsunuz taşınma işlerim vardı ,inanılmaz yorucu geçti halen tam yerleşmiş değilim.
Ama bebeğin kıyafet yıkama ütüleme çanta işini hallettiğim icin için rahat.
bebeğin başı asağda bir iki gundur sanki doğum kanalına girmiş gibi hissediyorum.Pazartesi akşamı dr gidicem hayırlısı bakalım.Zor yürüyorum.Dr. bol dinlen yorma içerde ne kadar kalsa o kadar iyi dedi.
sancım,akıntım vs yok henuz,sadece ağırlıgını aşağda çok hissediyorumi zor yuruyorum.
Sağlık ocağına gidip kaydımı yaptırdım sonunda.Hemşire bebeğin sarılık olmamasi icin 1,5 - 2saate bebek uyusa bile zorla emzirmeye çalış birde 1 hafta suresinde geceleri ozellikle mavi yada beyaz ışık altında yatır dedi.Karanlıkta yatırma dedi.Bilginiz olsun sizinde.MAvi veya beyaz ışık vucuduna yansıyacak göz yüzüne değil.Ev sıcaksa cıplak olarak geceleri bu ışıkt yatır dedi.
uykusuz bir gece daha![]()