2016 Aralık Anneleri

Bizim yakinimizda bir hastane var. Orada da 12. haftadan itibaren hamilelik yogasi varmis. Ben de oraya gitmek istiyorum. Hatta 26. haftadan sonra da hamileler icin su cimnastigi varmis. Ben cok severim öyle seyleri dört gözle bekliyorum
Ben de çevremde hamile yoga ve pilatesi yapan hastaneler duydum. Gideceğim inşallah. Su jimnastiği çok güzelmiş. Burada olsa çok iyi olurdu. Olmazsa da denize gittikçe ben biraz çalışırım :)

Annende daha rahat edersin Canım hayırlı yolculuk bende annemdeyim eve gittim geri döndüm çok zor ya geçsin su bulantilar

Ben de çevremde hamile yoga ve pilatesi yapan hastaneler duydum. Gideceğim inşallah. Su jimnastiği çok güzelmiş. Burada olsa çok iyi olurdu. Olmazsa da denize gittikçe ben biraz çalışırım :)
Deniz zararlı değil mi acaba mikrop açısından ay yüzmeyi özledim yaaa şuan bulantilardan sosyal hayatımı sonlandırmıs olsamda

Deniz zararlı değil mi acaba mikrop açısından ay yüzmeyi özledim yaaa şuan bulantilardan sosyal hayatımı sonlandırmıs olsamda
Canım denizde değil, havuzda mikrop ya da fazla klor olabiliyor. Benim bildiğim Havuz önerilmiyor, deniz öneriliyor. Aksine benim alerjilerim falan da vardı. Tuzlu suya girdikçe rahatlıyor kaşıntılarım. Ama doktoruna sor yine canım. Benim durumum ile senin durumun belki farklılık gösterebilir. Çok şükür benim şu an hamilelik açısından hiçbir şikayetim yok.

Canım benim hiç bilgim yok böyle uygulamaların varlığından ve eşim olsun annem olsun normal doğum yapmamı istiyorlar ama psikolojik olsa gerek bebeğin doğum anında kafası sıkışır diye korkuya kapılıyorum hamile kaldığımdan beri değil hep böyle bi düşünce korku var galiba psikolog desteği alıcam ilerki zamanda..belki faydası olur

Canım doğumu kolaylaştırıcı teknikler var. Bunları oku öğren hem doktoruna yardımcı olarak daha kolay doğum yaparsın hemde neler yaşayacağını bilirsin. Kaçarak değil üzerine giderek araştırarak bilinçlenerek normal doğuma hazırlayın bedenlerinizi. Şimdi bir çok yardımcı uzmanlar ve ürünler var bu konuyla ilgili. Sakın korkma çocuk sıkışmaz sen ıkınırken oda içerinden çıkmak için uğraşacak annesi

Tamam canım çok teşekkür ederim
Rabbim hepimize sorunsuz hamilelik ve doğumlar nasip etsin

Sen sevdin bu emojileri

Aa evet kesinlikle. Ben gercekten bir sorun olmazsa kesinlikle normal istiyorum. Önceden bu yoga pilates ve yürüyüs normal dogumu kolaylastiriyormus. Benim burada tanidigim cinli bir kiz vardi hamile. Her gün 40 dk yürüyordu kolay dogum yapabilmek icin.

Normal dogum bir annenin bebegine verebilecegi en güzel hediye. Cünkü bebek normal dogumda cikarken rahim agzindan salgilanan beyaz bir siviyla kaplaniyor. Bu sivida hastaliklara karsi antikorlar var. Senden bebege geciyor o sirada. Bebek uzun süre bu sayede hastaliklara karsi korunmali oluyor.
Sezeryanle doganlar cok hastalaniyorlar.
Kadinlar binlerce yildir normal dogum yapiyor. Ilk caglarda bile doguruyormus kadinlar, o zaman hastane, sezeryan yoktu. Demek ki olabiliyor.

Aynı korku bende de var canım. Diyorlar ya sancı girdikçe it falan diye, onu yapamam da, çocuk orada sıkışır kalır, vakumla çekerler falan da, kafası kocaman olur gibi ne senaryolar yazdım. Ama adı üstünde normal doğum kendimizi motive etsek daha iyi olacak. Zaten dün haberlerde gördüm doktorlara normal doğum sezeryan oranına göre sezeryanı fazla olandan maaş desteği yapılması kesilecek, uyarı alacak en son da doğum izni ellerinden alınacakmış. Doktorlarda kendilerini düşünüp çok önermezler kesin. Bu kadar herkes doğuruyor bizde doğururuz heralde. Bakalım kısmet tabi. Belki de çatı muayenesinde veya bebek gelişinde ters bir şey olacak sezeryan olacak. Nasip bakalım. Bu arada bebeklerin kafasındaki bıngıldak çocukların rahimden çıkarken kafataslarının üst üste binip rahimden kolay geçmesi için olduğunu öğrenince biraz da dedim ki rabbim aslında bizim adımıza düşünmüş. Bir kaç saat yani on onbeş saat sancı sonrası zirve bir ağrı ile doğuma sıccak bakabilirim. Heralde. Ay yazarken gözüm yeniden korktu.

Merhaba kızlar. Bugün kötü haber aldım doktorumdan. Kesenin gelişimi neredeyse durmuş, arkasında kan pıhtısı varmış. Az da olsa gelişme ihtimali var bu sebeple 4 gün daha bekleyelim eğer aynı kalırsa Cuma günü kurtajla alinacak. Kendimi çok kötü hissediyorum...

rabbim yardim etsin canim RAbbim buyuktur ondan umit kesilmez bol bol dua et

Canım çok üzüldüm. Bebiş tutunacaktır inşallah sana, lütfen moralini yüksek tutmaya çalış. Bebişin de güç alabilsin senden. Allah ol der olur. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah. Ben bütün kalbimle düzeleceğine inanıyorum. Bak yarın Miraç Kandili, dualarım seninle canım.

Günaydın kızlar

Hepsini okuyamadım.Bugün işler yoğun maalesef
Bebişlerini görenlere duyanlara maşallah.Allah sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin.
Bende Cumartesi günü kesemizi gördüm.
Doktor folik asite devam dedi. Kasık ağrısı,bel ağrısı ve sık idrara çıkma varsa bunlar normal dedi.
Haftada bir balık ye dedi. İlacını vermedi.
Kahve tüketme dedi.
İstediğini yiyebilirsin. Zaten ileri ki haftalarda bulantıların başlayacak dedi.
20 gün sonrasında kalp atışına çağırdı. :)

gecmış olsun canm dua et uzulme Allah bilir en hayırlısını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…