• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz(2025)

Bugünkü iftar menüm 🍽️🌙

🔸 Dünden kalan mis gibi mercimek çorbası 🥣
🔸 Hünkâr beğendi – en sevdiğim 😋
🔸 Bayat pideleri değerlendirdim: süt, yumurta, yoğurt, kaşar rendesi, beyaz peynir, maydanoz… Hepsini birleştirdim ve hop fırına! 🔥
🔸 Lahana ve havuç salatası 🥗 (Nedendir bilmem, hünkâr beğendinin yanına hep bunu yaparım 😁🙈)
🔸 Tatlı olarak ıslak kek yapıyorum, hem de şu anda! Fırından çıkmasını sabırsızlıkla bekliyorum 🤪🍫

Hayırlı iftarlar olsun herkese! 💖🌟

E

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

Eskiden annemde derdi yufka ile yerdik pilavı.

Bazen Instagram da görüyorum yufkanın üzerine bulgur pilavı yapıp döküyorlar benim gördüklerim salçalı,soğan,ayran ve turşu ile eminim çok lezzetlidir . Bazı yorumlarda görüyorum böyle yemek mi olur diye iki ekmeği bir arada yiyorsunuz diye vs insanlar yemediği tatlar hakkında böyle yorum nasıl yaparlar anlamıyorum.
Ben Kastamonuluyum bizim oralarda da pilavin ustune tavuk suyuyla yahut mantar suyuyla islatilip, yufka dizilir . Aralarina da yine tavuk ya da mantar etleri didiklenir. Ceviz serpilir.uzerine de tereyag gezdirilir enfestir.. adi da biz ıslama deriz ama banduma da deniyor diger ilcelerde .

Yazmak istedim siz pilavla yufka yenilmesinden bahsedince 😋

Bu arada en son sali gun ugramisim buraya dostlar 🤪 yazayim menulerimi
Sali ispanak ve eriste , browni kurabiye yapmistim .

Carsmba ispanak vardi yanina yogurtlu garniturlu makarna salatasi yaptim

Persembe
Komsudan ezogelin corbasi ve tavuk haslama
Patates , biber , kofte kizartmasi
Pirinc pilavi
Salata
Bende komsuma kendi yaptklarimdan yolladim guzel bi paylasimm

Ramazan ne guzel, dinimiz ne guzell, Rabbim guzelligini idrak ederek yasamayi nasip etsin.

Yarin anneme davetliyiz
Pazar komsuma
Menuleri yazarim insallah hayirli aksamlar kizlar

Barbunyalı taze fasulye
Kıymalı, salçalı sebzeli spagetti
Mevsim salata
Semizotlu cacık
Karışık turşu
Kapya biber turşusu
Acılı ezme turşu
Portakal suyu

Back