2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Akşam 9 da parol verdikten sonra azra uyudu. Bende dünün yorgunluğuyla uyuyakalmışım. Gece 1 buçukta ağlamasıyla uyandım bir baktım ki yanıyor. Hemen ölçtün ateşi koktuk altından bakıyorum ben 39.1 soydum hemen üzerindekileri bezini çıkardım alnına koltuk altına kasıklarına nemli bez koydum. Düştü biraz calpol verdim iki çay kaşığı,düşmeseydi acile gidecektim. Sabah 6 buçukta yine bi yükseldi 39 u gördü. Artık panik yapmadım,öğrendik galiba,uyuyodu fitil verdim. Bugün götürcem ama. İdrar kan verelim dünkü barkodlarımız duruyo. Film falanda çektirmek istemiyorum. Dua edin kızlar inşallah düşsün şu ateş.
Gece o arada hemen ateşle ilgili bi araştırma yaptım. 3 aylıktan büyük bebeklerde 39 a kadar müdahale edilmemeli,39 olursa ateş düşürücü verilmeli yazıyordu. 3 gün boyunca ateş olabilir 3 günü geçerse ya da 39 dereceyi geçerse doktora başvurulmalı diyordu. Mantıklı geldi. Dua edin kızlar kızımda bişey çıkmasın. Çünkü eşiminde benimde ailemde antibiyotik alerjisi olanlar var,kızımda alerjiye yatkın bir bebek zaten. Antibiyotik verirlerse kullanamayız. Ya da hastanede takibi yapılmalı.
Cnm nasıl oldu Bebişin? Sesin çıkmıyor inşallah bebiş iyi olmuştur. Yüce Allahtan şifa diliyorum. Çok Çok geçmiş olsun.

Cnm nasıl oldu Bebişin? Sesin çıkmıyor inşallah bebiş iyi olmuştur. Yüce Allahtan şifa diliyorum. Çok Çok geçmiş olsun.
Canım bugün akşam 9 da en son 38.5 ölçtüm. Sonrasında dolven verdim,biraz önce ölçtüm ateşi yoktu normal. Sabahta acildeydik. İdrar tahlili temiz çıktı. Kanda wbc değeri normal ama crp biraz yüksek çıktı. Doktor enfeksiyon görünüyo ama bakteriyel değil antibiyotik vermicez,virütik dedi. Sağlık bakanlığının son çalışmaları işe yaradı galiba antibiyotik yazıp yollamadı ama kötü tarafı da var,ya gerçekten bakteriyelse. Bunun ayırdına böyle varılamaz ki.
Tahlil sonucuna gelinimiz erzurumda hemşire ona gönderdim o bir de ordaki doktora göstermiş. Doktor da ciddi bişey görünmüyo fakat eğer 2 gün daha böyle devam ederse bi enfeksiyon kliniğine götürsün demiş. Zaten crp değeri önce yükselir wbc değerinden demiş. Belki atıyorum bi kızamık olacak,belki başka bişey ondan böyle ateşleniyo da olabilir demiş. Kontrol altında tutsun demiş. Gelinimizde 39u görmediği sürece normal 4-5 saatte bir calpol ver,bi ağrıyan yeri yoksa ağlaması yoksa dolven verme dedi. Çocuklar 2-3 gün sebepsiz ateşlenebilir benim oğlanda hastaydı dedi ateşi yüksek olmadığı sürece hastaneye götürmüyorum evde idare ediyorum kendim dedi.
Bizde küçükken her hastalandığımızda hastaneye gitmezdik. Evde annem bakardı bize. Halley falan alırdı bizi kandırmak için:hasta: geçerdi de hastalığımız :sampiyon:
Sağolun kızlar. Allah şifa versin hepimizin çocuklarına. Ben azıcıkta kendim ettim galiba. Şükür bu kışı hastalıksız atlattık galiba dedim,erken konuşmuşuz,başımıza geldi.:KK51:

Ben de tarif ararken okudum sitenin birinde cnm. Eğer pekmezin soğuk sıkımsa sıkıntı olmaz ama geleneksel annelerin yaptığındansa koymamak lazimmis cnm. Netten yada aktarlardan soğuk sıkım pekmez alıp onunla yapabilirsin
Yok cnm ya hic koymam en iyisi pistikten sonra yedirecegim zaman mamanin icine koyarim olmaz mi oyle

Kızlar yaptım bebe biskuvisi ni daha çok sekerli ekmek tadı vardı. Benimki sevdi.tarif isteyen olursa birçok yerden okuyup kendim e göre bir şey yaptım.
Çeyrek çay bardağı irmik, 2 kaşık tereyağ, 2 konsantre meyva suyu, 1 tepeleme keçi yoğurdu, 1 çay bardağı un, 2 çay bardağı pirinç unu
Tavsiye ederim
Eline saglik, afiyetle yesin kuzun

Yok cnm ya hic koymam en iyisi pistikten sonra yedirecegim zaman mamanin icine koyarim olmaz mi oyle
O da olur
Onemli olan soguk sıkım olmadigi icin yuksek atese maruz kalmamasi
Ayrica balı bile sicak suya koyup hastalandgimizda limonla birlikte iciyoruz ya, o da yanlismis, ilik suya konulmaliymis bal, insan bilmeden bir suru yanlis yapabiliyor

Canım bugün akşam 9 da en son 38.5 ölçtüm. Sonrasında dolven verdim,biraz önce ölçtüm ateşi yoktu normal. Sabahta acildeydik. İdrar tahlili temiz çıktı. Kanda wbc değeri normal ama crp biraz yüksek çıktı. Doktor enfeksiyon görünüyo ama bakteriyel değil antibiyotik vermicez,virütik dedi. Sağlık bakanlığının son çalışmaları işe yaradı galiba antibiyotik yazıp yollamadı ama kötü tarafı da var,ya gerçekten bakteriyelse. Bunun ayırdına böyle varılamaz ki.
Tahlil sonucuna gelinimiz erzurumda hemşire ona gönderdim o bir de ordaki doktora göstermiş. Doktor da ciddi bişey görünmüyo fakat eğer 2 gün daha böyle devam ederse bi enfeksiyon kliniğine götürsün demiş. Zaten crp değeri önce yükselir wbc değerinden demiş. Belki atıyorum bi kızamık olacak,belki başka bişey ondan böyle ateşleniyo da olabilir demiş. Kontrol altında tutsun demiş. Gelinimizde 39u görmediği sürece normal 4-5 saatte bir calpol ver,bi ağrıyan yeri yoksa ağlaması yoksa dolven verme dedi. Çocuklar 2-3 gün sebepsiz ateşlenebilir benim oğlanda hastaydı dedi ateşi yüksek olmadığı sürece hastaneye götürmüyorum evde idare ediyorum kendim dedi.
Bizde küçükken her hastalandığımızda hastaneye gitmezdik. Evde annem bakardı bize. Halley falan alırdı bizi kandırmak için:hasta: geçerdi de hastalığımız :sampiyon:
Sağolun kızlar. Allah şifa versin hepimizin çocuklarına. Ben azıcıkta kendim ettim galiba. Şükür bu kışı hastalıksız atlattık galiba dedim,erken konuşmuşuz,başımıza geldi.:KK51:
Canım benim kızımda geçen hafta 4 gün ateşliydi 39 ları gördük sadece calpol verdşm 6 saatte bir diştendir dedim nitekim üst 2 dişimiz patladı sonra ateşi düştü teorikte diş ateşi 38 i geçmez ama oğlumda 39,7 yi görmüştüm ben bence diştendir kontrol et

Kızlar benim kız ateşlendi. İştahı falan iyi ama 5-6 saattir ateş 37.8 civarındaydı şimdi 38 olmuş üzerinde kalın askılı atlet altında ince pijama var. Acaba yarım fitil versem mi ki? Bi mikrop falan kapsa iştahı olmaz diye düşünüyorum. Dişten şüpheleniyorum ama çok mızmızlığı da yok uyuyo şimdi. Neden ki acaba? Diş olabilir mi?
Şimdi nasıl oldu kızın canım. Benim kızım da ateşli ve çok huysuz alt üst damaklar kıp kırmızı dudağını ısırmaktan alt dudağına kan oturmuş. Çok üzülüyorum patlatsalar da şu dişleri kurtulsalar kuzucuklar

Çok geçmiş olsun cnm. Iyi şimdilik bişey yoksa inşallah birşey çıkmaz artık ve ateşi normal olur inş. Daha kış bitmedi aynen cnm erken konuşmuşsun valla :KK66:
Cnm sürekli gözetim qltinda tut, Allah şifa versin tekrardan geçmiş olsun

Canım benim kızımda geçen hafta 4 gün ateşliydi 39 ları gördük sadece calpol verdşm 6 saatte bir diştendir dedim nitekim üst 2 dişimiz patladı sonra ateşi düştü teorikte diş ateşi 38 i geçmez ama oğlumda 39,7 yi görmüştüm ben bence diştendir kontrol et
Canım evet üst diş zor çıkarmış ama biz daha alt dişi çıkarmadık ki. Bizim ateş de 39.1 i gördü. Çok korktum. Üstünü soydum,ıslak bezler falan calpol verdim düştü ateşi. Şimdi 5 saatte bir calpol ve dolven dönüşümlü veriyorum. Ya bilmiyorum ki alt dişte böyle olur mu? Kontrol ediyorum sürekli bi şişme,kızarma yok damakta, ben mi anlamıyorum ki bilemedim. İnşallah diştendir de başka bişeyi yoktur ne deyim. Evet gelinimizde diş ateşi 39u görmez demişti.

Şimdi nasıl oldu kızın canım. Benim kızım da ateşli ve çok huysuz alt üst damaklar kıp kırmızı dudağını ısırmaktan alt dudağına kan oturmuş. Çok üzülüyorum patlatsalar da şu dişleri kurtulsalar kuzucuklar
Oy kuzum kıyamam senin kuzuna da. Ya bu diş ateşi 4-5 gün sürer mi böyle? Ben bişey göremiyorum ama diş mi ki hakkaten? Bizde hiç diş çıkmadı. Kolaycacık çıkarsınlar şu dişleri inşallah. Huyu da değişti kuzumun,haklı çocuk küçücük bedeniyle kaç gündür ateşle uğraşıyo.

Ya kızlar kızım kızamıkcık olabilir mi ki? Zaten kaç gündür ateşliydi biliyosunuz. Bugünde saç dipleri,kulak arkası,gıdısı,yanakları ve de üst gövdesinde belli belirsiz kırmızılıklar pembelikler var. Baktım kızamıkcık belirtileri gibi yaşadıklarımız. Yarın bi hastaneye gitsek mi ki? Yazdığına göre şuanda atlatıyoruz bitmek üzere. Aşıda falan bi sıkıntı olur mu ki?

Ya kızlar kızım kızamıkcık olabilir mi ki? Zaten kaç gündür ateşliydi biliyosunuz. Bugünde saç dipleri,kulak arkası,gıdısı,yanakları ve de üst gövdesinde belli belirsiz kırmızılıklar pembelikler var. Baktım kızamıkcık belirtileri gibi yaşadıklarımız. Yarın bi hastaneye gitsek mi ki? Yazdığına göre şuanda atlatıyoruz bitmek üzere. Aşıda falan bi sıkıntı olur mu ki?

Geçmiş olsun canım bence de git en azından senin tahminin doğru mu onu öğrenirsin

Canim nasılsın nasil gidiyor?

İdare ediyoruz canım.
Uykuyu erkene çekmeye çalışıyoruz 11e çektik.
Ben de 12buçukta uyudum, bünye normal bulmadı yeter dedi uyuyamıyorum :)
Zaten bebe de 8 saati dolunca uyanır, gece uykusunu 8 saate düşürdü beyefendi.
Gerçi bi günümüz diğerini tutmuyor belli olmuyor uykusu, hiç düzen tutturamadık ama önceki aya nazaran iyi.

Sizde nasıl durumlar, ne zamandı Elif'in kontrolü?
Ek gıda çok zorluyor mu?

İdare ediyoruz canım.
Uykuyu erkene çekmeye çalışıyoruz 11e çektik.
Ben de 12buçukta uyudum, bünye normal bulmadı yeter dedi uyuyamıyorum :)
Zaten bebe de 8 saati dolunca uyanır, gece uykusunu 8 saate düşürdü beyefendi.
Gerçi bi günümüz diğerini tutmuyor belli olmuyor uykusu, hiç düzen tutturamadık ama önceki aya nazaran iyi.

Sizde nasıl durumlar, ne zamandı Elif'in kontrolü?
Ek gıda çok zorluyor mu?

Canım ek gida biraz zorluyor evet içinde havuç olmayan corbalari yemiyor hanimefendi :) süt urunlerinin çapraz alerjeni dana etiymis o yüzden kiyma da veremedim henuz gerci kuzu kiymasi verecegim ama baslamadim daha. Yumurta da daha baslamadik. Bakalim p.tesi kesinleşecek bizim alerji durumu. Elifte gece 1.30da uyudu sabah 9.30da kalkti. Onunda gece uykusu 8 saat. Ama iki gündür cok şükür sık kalkmalari azaldi gibi insallah boyle devam eder. Bebegin vücudundan verdigimiz besin 3 haftada cikiyormus ben yogurt yedireli 3 hafta oldu belki de diyorum süt urunleri vucudunden yeni cikiyor o yuzden uykusu düzeldi. Sonucta gece gaz cikartamiyordu ama dun gece az az da olsa kendisi cikartti o yuzden rahat uyudu çok şükür. Gündüz de 3 kere uyuyor 30dk olarak bazen bir uykusu daha uzuyor eger sallarsam. Onun dışında iyiyiz cok şükür cnm. Bizim bebeler birbirine benziyor uykuyu sevmeyen memnuniyetsiz cabuk sıkılan bebeler :)

Kizlar bebisleriniz neler yapıyor bakalim. Bizde bir değişiklik yok tembel emeklemiyor.Dis hala yok. Oturmayı hala sikici buluyor.Sizinkilerde yeni neler var.

Bizde de diş yok emekleme yok oturmaktan sıkılıyor ya kucakta ya da ayakta duracak. Kollarindan tutunca minik minik ayagini kaldırıp adım atmaya çalışıyor. Çok yorucu çok. Hayalim koy oyuncağı önüne oturttur yere oynasindi hayatim ise sorma gitsin :) yorucu ama cok şükür bu günlere herseye rağmen güzel :)

X