2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Kizlar bebisleriniz neler yapıyor bakalim. Bizde bir değişiklik yok tembel emeklemiyor.Dis hala yok. Oturmayı hala sikici buluyor.Sizinkilerde yeni neler var.
Bizimki birkac günde gelişme gösterdi.
Hecelemiyordu, hecelemeye başladı.
Pek uzun oturamıyordu desteksiz, şimdi istediği kadar oturuyor, sıkılınca yıkılıyor.
Adımlamayı öğrendi.
Emeklemeye zorluyor ama gücü yetmiyor.
Tembel oğlum derken birkaç günde sıçradı.
Ama internetten 8. ay 9. ay özelliklerine bakıyorum da yanından geçmiyoruz nerdeyse :)

Canım ek gida biraz zorluyor evet içinde havuç olmayan corbalari yemiyor hanimefendi :) süt urunlerinin çapraz alerjeni dana etiymis o yüzden kiyma da veremedim henuz gerci kuzu kiymasi verecegim ama baslamadim daha. Yumurta da daha baslamadik. Bakalim p.tesi kesinleşecek bizim alerji durumu. Elifte gece 1.30da uyudu sabah 9.30da kalkti. Onunda gece uykusu 8 saat. Ama iki gündür cok şükür sık kalkmalari azaldi gibi insallah boyle devam eder. Bebegin vücudundan verdigimiz besin 3 haftada cikiyormus ben yogurt yedireli 3 hafta oldu belki de diyorum süt urunleri vucudunden yeni cikiyor o yuzden uykusu düzeldi. Sonucta gece gaz cikartamiyordu ama dun gece az az da olsa kendisi cikartti o yuzden rahat uyudu çok şükür. Gündüz de 3 kere uyuyor 30dk olarak bazen bir uykusu daha uzuyor eger sallarsam. Onun dışında iyiyiz cok şükür cnm. Bizim bebeler birbirine benziyor uykuyu sevmeyen memnuniyetsiz cabuk sıkılan bebeler :)
Alerjiden kıvranıyormuş yavrucak, gittikçe iyi olacak demek ki.
Uykusu da uzar inşallah.
Ne olduğunu bil de önlemini al, geçer alerjisi zamanla.
Çeşitli tarif bulabildin mi size uygun?
Evet gerçekten memnuniyetsiz sıkılganlar :)
Bebek annesine doyamazsa uyumazmış görüşüne istinaden olabildiğince çok da oynuyoruz ama ne uykusuna faydası var ne de aynı oyunda 5 dakikadan fazla kalabiliyoruz :)
Ne yapacağımı şaşırıyorum ya.

Kızlar elif bir yasina gelince korunmayi birakmaya karar verdim. Daha dogrusu buna kendimi alistirmaya karar verdim :) zaman alerhime işliyor malesef :KK43:
Hayırlısı diyeyim.
Eşim iş değiştirebilseydi ben de düşünürdüm biliyor musun, ki bana ilk çocuk bile çok uzaktı ama arası yakın iki kardeş olsunlar isterdim.
Senin eşin de yoğun çalışıyor.
Hayırlısı olsun, Allah gönlünüze göre versin.

Bizimki birkac günde gelişme gösterdi.
Hecelemiyordu, hecelemeye başladı.
Pek uzun oturamıyordu desteksiz, şimdi istediği kadar oturuyor, sıkılınca yıkılıyor.
Adımlamayı öğrendi.
Emeklemeye zorluyor ama gücü yetmiyor.
Tembel oğlum derken birkaç günde sıçradı.
Ama internetten 8. ay 9. ay özelliklerine bakıyorum da yanından geçmiyoruz nerdeyse :)

Alerjiden kıvranıyormuş yavrucak, gittikçe iyi olacak demek ki.
Uykusu da uzar inşallah.
Ne olduğunu bil de önlemini al, geçer alerjisi zamanla.
Çeşitli tarif bulabildin mi size uygun?
Evet gerçekten memnuniyetsiz sıkılganlar :)
Bebek annesine doyamazsa uyumazmış görüşüne istinaden olabildiğince çok da oynuyoruz ama ne uykusuna faydası var ne de aynı oyunda 5 dakikadan fazla kalabiliyoruz :)
Ne yapacağımı şaşırıyorum ya.

Hayırlısı diyeyim.
Eşim iş değiştirebilseydi ben de düşünürdüm biliyor musun, ki bana ilk çocuk bile çok uzaktı ama arası yakın iki kardeş olsunlar isterdim.
Senin eşin de yoğun çalışıyor.
Hayırlısı olsun, Allah gönlünüze göre versin.

Ben de bazen nasil oyalayacagimi sasiriyorum gercekten :KK43: evet benim esim de yogun calisiyor ama duzelecek insallah yaza :) sen de yap bence bir çılgınlık :)

Y yapayalniz1
Ben oğlumun birinci yaş gününde hamile kalmıştım kizima..
Şimdi biri iki buçuk yaşında biri sekiz aylık. İlk zamanki zorluklar azaldı. Öyle aşırı aşırı bir zorluk yok şuan için, iyiki olmuş diyorum.
Üstelik benim kızım da sorunlu bir bebek. Sürekli kabızlık var, ne yedorecegimi şaşırıyorum.

İnsan bi şekilde alisiyor, büyür giderler, sonradan keşke demektense.....

kaftankef kaftankef tarif alabilir miyim :)
Ne kadar çıkıyor, cicibebe gibi islatinca mama kıvamına geliyor mu
10 tane çıkar canım. Ben biraz büyükçe yaptım daha az çıktı o yüzden. Bir de biraz daha az pişse daha yumuşak olur. Yoğurt da eklense cicibebeye yakınlaşır sanıyorum. Ama tadı çok doğal, güzel oldu. Ben ezip İpek e vermedim henüz bilmiyorum. Eline vermek için yaptım daha çok.
1 çay bardağı pirinç unu
1 çay bardağına yakın irmik
1 yumurta
1 portakal suyu
Aldığı kadar tam buğday unu
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kızlar sabah 11 de kolej numune polikliniğine randevu aldım. Çok beğendim doktoru çok ilgiliydi aklınızda bulunsun Ankaralılar. Neyse anlattım kızımın durumunu ben kızamıkcıktan şüpheleniyorum dedim ama lenf bezlerinde falan şişme yok bu 6.hastalık dedi doktor. Kan falan daha önce vermiştik zaten onları söyledim. Zaten geçmek üzere şuanda,ilacı falan yok. Ama huzursuzluğu artar o dediğim şişliği falan görürsen pazartesi gel kızamıkcık testi yaptıralım dedi. Şuanda bi huzursuzluk falan görmüyorum genel görünümü gayet iyi dedi.
Gecmis olsun canim

Kızlar elif bir yasina gelince korunmayi birakmaya karar verdim. Daha dogrusu buna kendimi alistirmaya karar verdim :) zaman alerhime işliyor malesef :KK43:
Bende ucretsiz iznim bittiginde bir daha dogum yapacak sekilde hamile kalmak istiyordum, ama kizim beni bayagi zorlasi, bende sorunda tsh, doktorum ikinci bir bebegi dusunuyorsan arayi acma demisti, yas ilerledikce saglik problemleri cikiyo, gerci suan ikinci cocuga pek sicak bakmiyorum, yinede nasip
Senin icinde hayiisi canim, dogru zamanda dogru sekilde guzelliklerle olur insallah

Ayy cnm senin kızın masallah akıllı aslinda ya eşin benim kizi görse napardi :) beni de en cok alerji düşündürüyor bakalim pazartesi belli olacak insallah yoktur da rahatlariz. Sizinde alerjiniz bir an once gecer insallah da kuzucuk rahatca yer herseyi
Canım çok şükür kızım akıllı canım ama bu alerji yordu bizi. Allah beterinden korusun. Ben bişey yiyemiyorum,kızım öyle bişey denemeye korkuyoruz. Birde ilk çocukta alerji olursa ikinci de de yüksek ihtimal oluyomuş onu ikimizde göze alamıyoruz. Yoksa ben hep iki çocuğumun arasında 2 yaş olsun isterdim. Kızımı kardeşsiz de bırakmak istemiyorum. Allah hayırlısını versin.
Sende haklısın endişende. En iyisini sen bilirsin canım. Allah hayırlı evlat nasip etsin.

Kızlar merhaba, yazmayalı epey oldu. Hepiniz ve bebişleriniz iyidir inşallah.
Sizlere sormak istediğim bir şey var ancak benimle ilgili; doğumdan sonra ayak baş parmağımda batık oluştu, şu aralar kanama da yapmaya başladı. :ruh::KK57:Aranızda bu sorunu yaşayan ve çözen birisi var mı? Özellikle İzmir de olan bir doktor tavsiyesi yapabilen olur ise çok sevinirim.... teşekkürler şimdiden :super:

Sizlere sormak istediğim bir şey var ancak benimle ilgili; doğumdan sonra ayak baş parmağımda batık oluştu, şu aralar kanama da yapmaya başladı. :ruh::KK57:Aranızda bu sorunu yaşayan ve çözen birisi var mı? Özellikle İzmir de olan bir doktor tavsiyesi yapabilen olur ise çok sevinirim.... teşekkürler şimdiden :super:
Cok gecmis olsun. Ayni dertten ben de muzdaribim, benimde ikinci parmagimda oldu cok fena resmen ayagimin uzerine basamadim, uzun sure pedikure gidememekten oldu sanirim. Ben bir hafta bepantholu surup pamukla bantladim geceleri oyle uyudum. İyice yumusadi, kanamasi durdu, ondan sonra her dustan sonra torpu ile batigi temizledim. Tirnagim duzelmedi hala yamuk ama acimiyor artik.
Doktorlar tirnagini ceker baska bir sey yapmazlar, genelde cekilen tirnakta tekrar batik oluyor.
Antibiyotikli bir kremle bepantholu karistitmani ve her gun bir kac kez surmeni tavsiye edecegim canim.

Cok gecmis olsun. Ayni dertten ben de muzdaribim, benimde ikinci parmagimda oldu cok fena resmen ayagimin uzerine basamadim, uzun sure pedikure gidememekten oldu sanirim. Ben bir hafta bepantholu surup pamukla bantladim geceleri oyle uyudum. İyice yumusadi, kanamasi durdu, ondan sonra her dustan sonra torpu ile batigi temizledim. Tirnagim duzelmedi hala yamuk ama acimiyor artik.
Doktorlar tirnagini ceker baska bir sey yapmazlar, genelde cekilen tirnakta tekrar batik oluyor.
Antibiyotikli bir kremle bepantholu karistitmani ve her gun bir kac kez surmeni tavsiye edecegim canim.

Geçmiş olsun cnm ya uzulme ins bisey olmaz doktorda demisya korkma bence. Dua edicez bebisin icin üzme kendini
merhaba bende 21 haftalık hamileyim bende de 8.8 çıktı doktor sınır dedi takip edicez dedi ama benim dünyam başıma yıkıldı bu oraın zamanla düşme gibi bi durumu söz konusu oluyr mu acaba Rabbim hepimizin evlatlarına şafi ismiyle şifa versin

bendede olmustu gecmis olsun. Sirke ve karbonat yaparak gecti benimki

Diş etlerim fena halde kızlar. Önerisi olan var mı? (her gün mutlaka 1 bardak süt içiyorum ve vitamin aldığım halde böyle)

Herkesler ne alemde. Siz yazmıyorsunuz bende sıkıntıdan 'bir derdim var' da takılıyorum :emir_bebek: inşallah yavrularda siz de iyi olunda oyun oynamaktan vakit bulamıyo olun,kuzunuz öyle iştahlı olsun ki yemek yetiştiremiyorum yapraq ondan giremiyorum deyin :anne: benim kız iyi şükür,hastalıktan kurtuldu azıcık huy değiştirdi. Diş hala yok onun sancısı da var büyük ihtimal. Ama keyfi yerinde kızımın. 3 gündür tavuk suyu,patates,havuç,pirinç ve minik tavuk parçalarıyla çorba deniyorum. Korkuyordum tavuktan yumurta çapraz alerjendir diye,ama bi sıkıntı yok. Yarın kuzu et alıp ondan da vercem. Kaç gündür hava çok soğuk çıkamadık kızımla dışarı. Yarın şoka mama sandalyesi gelecekmiş alıp onu da annemlere koyuyum diyorum. Güzel oyuncaklarda var kızlar sizlerde bakın. Lcw home'da da bebek nevresimlerde indirim varmış,ben kızıma çarşaf aldım çok beğendim,ücretsiz kargo da var.
Bir de burdan birinin yakını bebek ayakkabıları yapıyordu,deriydi sanki kimdi o? Ayakkabı alma zamanı yaklaşıyor.

X