• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Büyük oğlum alerjik rinit. Henüz alerji testi yaptırmadık. Evdeki halı perde tül kaldırdım ve çamaşırları az deterjanla ekstra durulama yaptırarak yıkıyorum. Baya düzeldi,uzun zamandır nefesinde sorun yok çok şükür. Küçük alerjik astım bunun yanında besin alerjiside var. Hayvansal bütün gıdalar ve çikolataya alerjisi var. Ben de dikkat ediyorum;emziriyorum çünkü..küçüğün ortamda neye alerjik olduğunu henüz bulamadım malesef. Onu bulursam o da rahatlayacak Allah'ın izniyle. Mart ayını hayırlısıyla bi atlatsaydık :dua: baharlar bizi mahvediyor :KK61:
Canım yaa. Bende de var alerjik rinit eşimde de. Kızımda da besin alerjisi var işte. Aslında ikinci çocuğu düşünmezdim ama kızımın kardeşi olsun istiyorum. İnşallah ikinci çocukta da olmaz. Daha fazla alerjili bir çocuk düşünemiyorum. Kendim için değil diyet yaparım ama çocuğuma kıyamam Allah hayırlısını versin. Bilmeyene ne var canım dedirtir ama yavrun için yüreğin acıyo.

Çok sağol Can'ım. Allah senin de yardımcın olsun. Sigara içmiyoruz. Bi wc de koku vardı onu da atayım bugün bari. Kıyafetlerini dalin sıvı deterjanla yıkıyorum. Yumuşatıcıyı da durulama esnasında koyuyorum makinaya. Alerji plus baby programım var ona arıyorum 3 kez falan duruluyo. Odamızın camı perdesi kirlenmişti hemen silip yıkamam lazım. Babamız camları pek açtırmazdı üşütür diye. Artık günlük havalandırma kararı aldık. Kendimizce önlemler alıyoruz bakalım. Emziriyorum ek gıdaya başlamıştık. Sebze şimdilik verme dedi Dr. Yoğurt, yoğurt çorbası, elma, havuç suyu ver dedi. Katı meyve sıkacağı alacağız. Umarım yavrularımız sağlıkla büyürler. Nasıl başa çıktınız alerjiyle. Çok kötü tıkanmıştı benim bebeğim ya. Tanıdığım astım hastası vardı kriz gelince ölecekmiş gibi tıkanıyodu. Öyle oldu zannettim ben de yavrumu. Allah beterinden korusun hepimizi.
Canım alerji başetmesi zor bir hastalık. Buna da hamd olsun. Rabbim dermansız dert vermesin. Dalin sıvı deterjan baya kokulu hele yumuşatıcı..missslerr gibi kokarlar iyi bilirim. Kendim koku delisiyim..bayılırım amaa ne mümkün :( giysilerinde koku kalmamasına özen göstermekte fayda var. Küçük oğlum alerjik astım ve 4 saat arayla hava veriyorum :( nefes alışı hırıltı ve hışırtılıydı. Şimdi birazcık daha rahatladı. Her detayı inceden takip etmek lazım. Tetikleyici olmadığı sürece normal bebekler gibi hastalanır. Böyle atak geçirir gibi olmaz :(

Cnm hiç sorma :KK43: bak sana anlatayim, eşim 6.40da gitti işe sonrasinda da elif 7.30da uyudu 8.00de uyandı. Sonra oynadik falan zeytinyagiyla masaj yaptım bir güzel sonra acaba doymuyor mu geceleri agliyor uyaniyor falan diye mama verdim onu da yedi. Sonra bir sure sonra rezene verdim az bisey gazini da cikartti. Hersey guzeldi 10.30 gibi ilk defa hic aglamadan uyudu. Ben de nasil mutluyum ama guzel bir gece olacak diye. Sonra ben de ortaligi toplayip 11de odaya geciyordum ki odanin kapisina gelince baktim uyanmis :KK43: neyse emzireyim uyur dedim yok uyumuyor sonra yine salladim ayagimda 12de yatti sonra 10dk-15dk da bir ayaktayiz. Memede uyuyor yatagina koyunca nasil ciglik cigliga :KK43: tum gece boyleydi saat 3 de yine ayagimda salladim saat 5de yine ayagimda salladim sabah 7de esim geldi bu seferde o salladi ayaginda. 8de de uyandi zaten :KK43: cok zor bir geceydi yine. Sanirim 24. Hafta atagi bu oluyor :KK43: onceden sik kalkardi ama emer uyurdu. Simdi yok uyumuyor ve agliyor :KK43:
Offf çok zor geçmiş.
Yanına alıp uyumayı denedin mi hiç?
Allah yardımcın olsun.
Gece uykusu/uykusuzluğu bambaşka bir şey, gündüze benzemiyor.
Bizimki de gece uyanmalarında zor damlaya başladı ama bu kadar değil.

İşallah olur Can'ım hayırlısıyla. Bu Zaman'larda babaların desteği çok önemli. Bizim çok vaktimiz oluyo beraber çok Zaman geçiriyoruz. Eşim güvenlik görevlisi. Birgün işte bir gün evde. İzinleri düzensiz ana vaktimİz çok oluyor
İnşallah canım Allah razı olsun.
2 ay izinsiz çalıştığı bile oluyor eşimin.
Çok düzensiz.
Zaten zor alıştım ama çocuktan sonra yok olmuyor ya.

bugun misafirlige gittim g.zekali kadin bana dediki ayyyy bu cocuk hic gelismemis hic buyumemis cokkk zayifff daha disi cikmamis dedi.bende apisip kaldimmm ne diyecegimi sasirdimmm

Duyma hiç boşver.
Gayet iyi kilosu.
Diş çıkmasının gelişimle ne ilgisi varmış, cahilin teki işte.

Son düzenleme:
bugun misafirlige gittim g.zekali kadin bana dediki ayyyy bu cocuk hic gelismemis hic buyumemis cokkk zayifff daha disi cikmamis dedi.bende apisip kaldimmm ne diyecegimi sasirdimmm
Böyle saçma insanlarda var canım hiç canını sıkma sağlıklı olsun yavrun. Bize de eşimin arkadaşı geldi kızları 14 aylık 8.300 gr mış minyon tatlı bir kız. Ona da doktor demiş bu bir rezalet bu kız hiç gelişmemiş falan diye. Doktorunu değiştirmiş. Sizin çocuğunuz minyon yapacak bişey yok kan değerleri falan herşeyi yerinde demiş. Hatta bir çocuğa göre kanı gayet iyiymiş.
Ben takmıyorum açıkcası. Bizlere baksana bizlerinde zayıfı şişmanı uzunu kısası var. Her bebek toraman olacak değil ya ben saçma buluyorum,sağlıklı olsunlar gerisi hallolur.

Mycey mama kaşığıyla çorba kemirdi biraz bugün.
Evet kemirdi :)
Babası kaşığı çorbaya batırdı verdi, o diş kaşırken çorbayı yedi arada, birkaç defa tekrarlayınca kaşığı kendi uzatmaya başladı :)

Cnm cevabini verseydin valla hic susmasaydin. Sinir oluyorum böyle insanlara ya ne bekliyorlar acaba? Her cocugun gelisimi farklidir sonuçta

Offf çok zor geçmiş.
Yanına alıp uyumayı denedin mi hiç?
Allah yardımcın olsun.
Gece uykusu/uykusuzluğu bambaşka bir şey, gündüze benzemiyor.
Bizimki de gece uyanmalarında zor damlaya başladı ama bu kadar değil.

İnşallah canım Allah razı olsun.
2 ay izinsiz çalıştığı bile oluyor eşimin.
Çok düzensiz.
Zaten zor alıştım ama çocuktan sonra yok olmuyor ya.

Duyma hiç boşver.
Gayet iyi kilosu.
Diş çıkmasının gelişimle ne ilgisi varmış, cahilin teki işte.

Zordu cnm ya :( bu gece biraz daha iyiydi. Yanima hic almadim benim kiz cok cabuk alışıyor o yuzden bir de ona alismasin diyorum. Dogdugundan beri hic almadim bir de korkuyorum. Yoksa babasi gece calisirken beraber yatardik guzel olurdu :) ay bizimki gibi olmasin senin kuzu ya gece insanin hic sabri kalmiyor gercekten. Dun aksam kaka yapti o yuzden gece biraz daha iyiydi şükür.

merhaba arkadaşlarım.size bir sorum olacak oğlumn pipisinin ucunda daralma var sünnet ettireceğim sizce klips yöntemimi yoksa bildiğiniz dikişli sünnet mi iyi.ve ankarada yaşıyorum var mı bildiğiniz iyi bir sünnet ehli .cevap için şimdiden teşekkür ederim çok sağolun

Zordu cnm ya :KK43: bu gece biraz daha iyiydi. Yanima hic almadim benim kiz cok cabuk alışıyor o yuzden bir de ona alismasin diyorum. Dogdugundan beri hic almadim bir de korkuyorum. Yoksa babasi gece calisirken beraber yatardik guzel olurdu :) ay bizimki gibi olmasin senin kuzu ya gece insanin hic sabri kalmiyor gercekten. Dun aksam kaka yapti o yuzden gece biraz daha iyiydi şükür.
Uykuları düzensiz devam ederse ben yanıma almayı düşünüyorum aslında ama o zaman babayı göndermek zorunda kalırız üçümüz olmaz, ondan direniyorum.
Gerçi bizimki yanında yatılmasından da hoşlanmıyor sanki.

Aman onlar çok biliyor sanki önemli olan kilosu değilki sağlıklı olması benimki 8.80 kilosu 6 ay bitti hala dis yok bize doktorumuz fazla kilolu olunca da hareketsiz kalır demişti boşver öyle insanlari

Ooo ona bakarsan benim kız daha 7 kg bile olmadı pazartesi bitiyor 6. ayımız ama çok şükür sağlıklı ve çok hareketli bi bebek, napim zayıf olsun sağlıklı olsun...
cnm misafirlige gittigim kadin cok zayif dedi ondan yazdim kilosunu

Uykuları düzensiz devam ederse ben yanıma almayı düşünüyorum aslında ama o zaman babayı göndermek zorunda kalırız üçümüz olmaz, ondan direniyorum.
Gerçi bizimki yanında yatılmasından da hoşlanmıyor sanki.

Anladim cnm ben hic denemedim ama bizimki de pek sevmez gibi. Onlar nasil isterse öyle oluyor zaten canim :) yeterki huzurlu olsunlar

Back