• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
bu arada cici bebe yediriyor musunz ben corbaya 1 tabe cici bebe koyuyorum oyle yiyor niye acaba
bisküvi tatlı ya ondandır benimkide muhalelbi ve meyve püresine bayılıyor ama corba eh fena değil yarım çay bardağı anca içiyor sonra agzını kapatıyor açmıyor yemeklerdede ağlıyor valla tatalıyı seviyorlar anladığım peyniri sevdi ama yumurtayı sevmedi bende pekmezi katıyorum yumurtaya öyle veriyorum:)

@nymeria-burcu ahh cnm bizim gaz sıkıntımız bitmediginden üstüne bir de kabızlık eklenmesi kötü oldu :KK43: çocuğa akşam olunca bişey oluyor cikartamiyor gazını. Yok yani gece boyunca o ayakları havaya kaldırıp bir bırakıyor yattığı yatak sallaniyor sonra da uyanıyor ağlıyor :KK43: gündüz sorun yok gece bir haller oluyor. Zor cnm ya alerjik bebek gercekten zor :KK43: insan ne yedirecegini bilemez. Insallah çok uzun sürmeden geçer bu durum
dr sorsanda şurup alsan gaz için olmazmmı bu seferde alışırmı bilemedim birde soda demişlerdi yedirdiğin mamaya bir damla kat diye dr doracaktım bak unuttum gidersen sen sor istersen

kizlar benm evde kuru incir kuru dut var acaba haslayip yogirtla karistirip yedirsem birsey olur mu
bilmiyorum kuzum bize daha 3 meyse verdi muz elma armut bende sormadım hiç incir yerine gün kurusu verebilirsin kabızlık için vereceksen yada tablo varya ne yiyebilir ayına göre ona bir bak

Labne bana çok yapay geliyor bebek için ya.
Peynir verirsem evde ekşimik yaparım diyordum da geçen mihaliç loru verdim çok sevdi.
bende içim peynir veriyorum 3 gün oldu ama labneyi de forumlarda okudum sadece gerçi bebek sevdikten sonra tuzunuda aldıkran sonra ne olacak rahat davran diyorum bir tarafımda korka korka yediriyır

Pek bi şey verdiğimi söyleyemeyeceğim, ben sallamıyorum ek gıdayı.
Öğün haline getiremedim, istemeyince çok uğraşmadım, tadımlarda kaldık.
En son havuç-pırasa-kereviz verdim, ilk gün yedi sonraki 2 gün istemedi.
Elmalı yoğurt bir iki gün yedi, istemedi.
Hurma veriyorum bazen, alması gereken birçok şeyi ondan alır diye.
Birkaç gündür blw'ye döner gibi oldum, önüne koyuyorum oynuyor.

Yaşına kadar isterse sadece süt içsin, Acelem yok açıkçası.
o rahatlık bende de var. iki kızıma her şeyi yedirirdim. şimdi ikisi de yemek seçiyor, mırın kırın ediyor.
acele etmiyorum canları isteyince her şeyi yiyorlar zaten.

dr sorsanda şurup alsan gaz için olmazmmı bu seferde alışırmı bilemedim birde soda demişlerdi yedirdiğin mamaya bir damla kat diye dr doracaktım bak unuttum gidersen sen sor istersen

Cnm gaz ilacı iyice tembellik yapar diye kullanmak istemiyorum. Onun yerine evde rezene falan veriyorum ama yine de gece etkili olmuyor :( doktora gidebilirsem sorucam mutlaka

o rahatlık bende de var. iki kızıma her şeyi yedirirdim. şimdi ikisi de yemek seçiyor, mırın kırın ediyor.
acele etmiyorum canları isteyince her şeyi yiyorlar zaten.
burdan çıkan sonuç biz ne yaparsak yaaplım isterse yiyecekler aslında çok eğlenceli ama bir o kadar zormuş birde tükürüyor puf diyor her yer yoğurt corba :) ama gülüyorum napiim inşallah hepimizin kuzualrı güzl güzel yer

burdan çıkan sonuç biz ne yaparsak yaaplım isterse yiyecekler aslında çok eğlenceli ama bir o kadar zormuş birde tükürüyor puf diyor her yer yoğurt corba :) ama gülüyorum napiim inşallah hepimizin kuzualrı güzl güzel yer
siz yine de devam edin tabi.
her çocuk bir olmuyor.
benimkiler böyle çıktı. ondan bu rahatlığım :)

Çok sağolun kızlar. Hamdolsun bugün daha da iyiyiz. Kaç gündür uyuyamayan çocuğum bu gece bir nebze de olsa uyudu. Canlılığı geri geldi hamdolsun. Seviniyorum böyle olunca. Ama bugünkü hemşire dozu çok yüksek ilacın dedi. Evet yüksek. Çünkü idrarı bol lökositli çıktı. Ama içime yine kurt düştü. Doktorumuza da güvenmek istiyorum. Off.

Kizlarrr biz 6,5 ayligiz ve size yaptigim bi kac ek gidadan ornek yazayim;

Kabizlik olursa ben bitki cayi veriyorm kizima , bir de kuru kayisilar yok mu hasliyorm pure yapip veriyorum meyve niyetine hem.

Corba olarak karisik sebze cok yapiyorum
Mesela kiyma sogan sarimsak az suda kavuruyorum, sonra biber patates havuc brokoli koyup bi bardak suyla hasliyorm, haslaninca icine bi yemek kasigi irmik katiyorum. Sonra blender oh mis. Yerken de kasesine bi kac damla zeytinyagi.
Mesela yine kiymayi sogani az suda kavurup 1-2 yk mercimekle pisiriyorum yine 1 su bard falan su. 1 yk kadar da tam bugday unu ekliyorm. Yine yerken bikac damla zeytinyagi.
Mesela tarhana corbasi, sade veriyorum. Icine baska sey katmiyorum. Yerken zeytinyagi ekliyorum.

Balkabagini haslayip puresini cevizle veriyorum.

Meyve purelerinin icine azcik pekmez koyuyorum ben baska turlu pekmezi tuketemiyoruz pek. Meyve olarak bazem muz ama kabizlik olursa elma kayisi kurusu. Armut yedik. Bu sekilde.

Bi ogunumuz zaten sabit yogurt :)

Henuz kahvaltiya baslamadik. 7 ay bitince peynirle yavastan baslicam :KK66:
Valla güzelmiş ben baya çocuğu ek gudaya geçirmemişim onu farkettim hala çok az şey yiyor :)

Canım denedim ben alerji yapmadı sevdad. 7. aydan itibaren yedirilir diyor, 6.5 ay oldu zaten minnakım =) özellikle tarhana çorbasında denedim renk ve ekşilik katsın diye, kızçem de sevdi=)
Ay ben de domates vereyim bari heveslendim şimdi güzel bulmaya çalışayım organiğinden

Çok sağolun kızlar. Hamdolsun bugün daha da iyiyiz. Kaç gündür uyuyamayan çocuğum bu gece bir nebze de olsa uyudu. Canlılığı geri geldi hamdolsun. Seviniyorum böyle olunca. Ama bugünkü hemşire dozu çok yüksek ilacın dedi. Evet yüksek. Çünkü idrarı bol lökositli çıktı. Ama içime yine kurt düştü. Doktorumuza da güvenmek istiyorum. Off.

İdrar yolu enfeksiyonu mu yâni? Geçmişi okuyamadim. Allah şifasini versin, suyu çok içir ihmal etme...

İdrar yolu enfeksiyonu mu yâni? Geçmişi okuyamadim. Allah şifasini versin, suyu çok içir ihmal etme...
Aynen canım idrar yolu enfeksiyonu. Sağol. İnşaAllah çabalıyorum.

İyice araştırma yaptım kızlar. İnşaAllah doğru yoldayız. Crp yüksek olduğu için ilaç dozu yüksek. Şifalar diliyorum.

Nasil veriyorsun cnm zeytinyagini? Her gün mu bir de hangi ölçüde? Ben pure yapinca icine katiyorum mutlaka ama sade vermedim
Çorbalarına katıyorum canım, ek gıdaya geçmeden önce günde bir çay kaşığı kadar veriyordum öyle sade. doktor sağdığın süte karıştır da ver demişti ama zaten neye katarsam katayım zeytinyağı karışmıyor biberonun sonunda kalıyor. sen günde bir tatlı kaşığı kadar vermeye çalış. yemeklerini bitirmiyorsa ayrıyetten de verebilirsin. zeytinyağının sızma olması gerekiyormuş bu arada. gittiniz mi doktora, ne dedi kabızlık için

Aynen canım idrar yolu enfeksiyonu. Sağol. İnşaAllah çabalıyorum.

İyice araştırma yaptım kızlar. İnşaAllah doğru yoldayız. Crp yüksek olduğu için ilaç dozu yüksek. Şifalar diliyorum.
maşallah ipek kuzuma, ne güzel cevap veriyor ilaçlara. doktoruna güven tabi canım, önce Allaha sonra doktorlara emanet

Back