• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Kizlarrr biz 6,5 ayligiz ve size yaptigim bi kac ek gidadan ornek yazayim;

Kabizlik olursa ben bitki cayi veriyorm kizima , bir de kuru kayisilar yok mu hasliyorm pure yapip veriyorum meyve niyetine hem.

Corba olarak karisik sebze cok yapiyorum
Mesela kiyma sogan sarimsak az suda kavuruyorum, sonra biber patates havuc brokoli koyup bi bardak suyla hasliyorm, haslaninca icine bi yemek kasigi irmik katiyorum. Sonra blender oh mis. Yerken de kasesine bi kac damla zeytinyagi.
Mesela yine kiymayi sogani az suda kavurup 1-2 yk mercimekle pisiriyorum yine 1 su bard falan su. 1 yk kadar da tam bugday unu ekliyorm. Yine yerken bikac damla zeytinyagi.
Mesela tarhana corbasi, sade veriyorum. Icine baska sey katmiyorum. Yerken zeytinyagi ekliyorum.

Balkabagini haslayip puresini cevizle veriyorum.

Meyve purelerinin icine azcik pekmez koyuyorum ben baska turlu pekmezi tuketemiyoruz pek. Meyve olarak bazem muz ama kabizlik olursa elma kayisi kurusu. Armut yedik. Bu sekilde.

Bi ogunumuz zaten sabit yogurt :)

Henuz kahvaltiya baslamadik. 7 ay bitince peynirle yavastan baslicam :KK66:

Son düzenleme:
sen neler veriyorsun gun icinde

Pek bi şey verdiğimi söyleyemeyeceğim, ben sallamıyorum ek gıdayı.
Öğün haline getiremedim, istemeyince çok uğraşmadım, tadımlarda kaldık.
En son havuç-pırasa-kereviz verdim, ilk gün yedi sonraki 2 gün istemedi.
Elmalı yoğurt bir iki gün yedi, istemedi.
Hurma veriyorum bazen, alması gereken birçok şeyi ondan alır diye.
Birkaç gündür blw'ye döner gibi oldum, önüne koyuyorum oynuyor.

Yaşına kadar isterse sadece süt içsin, Acelem yok açıkçası.

Bizde haberler kötü. Kızım hala ateşli. Doktora da götürdük bir şeyi yok kan değeri düşük dedi sadece. Kan testini istemeden hemen antibiyotik yazdı kiii özel dr bu. Hiç bakmadan etmeden antibiyotik yazılır mı? Bizde herhalde diş dedik. Ki dişi kızarık biraz da kabarık. Neyse sonra bugün bi arkadaşımla konuştum o da kanında mikrop olmasın sakın dedi. Bende dr söylemedi öyle bi şey ki dedim. Neyse kurt düştü içime. Tanıdık bi dr arkadaşa testin resmini attık. Ki bu dr dahiliyyeci. Görür görmez kanda enfeksiyon var demiş. Biz şok. Dr önerisinde bulundu yarın sabah oraya gideceğiz İnşaAllah. Korkuyorum tabi. Rabbim bize bağışlasın. Bu durumu yaşayanınız var mı?
Bazen dr'ları dövüyorlar ya valla boşuna değil diye düşünüyorum bugün. Canparem daha 6aylık minicik. Saçma sapan bi dr yüzünden kaç gündür ağrı çekiyor. Bi dr nasıl bilmez kan testi okumayı??
Ahhhhhh çok sinirliyim. Yüreğim acıyor ayrıca. İnşaAllah şifa buluruz.
canım cok geçmiş olsun dr dövme konusuna katılıyoum bizde kalcada tysadık yanlış teşhis koıymuştu dr pavlik bandaj demişti saglam cocu sakat edecekelrdi dr çok önemli inşalalh kuzun kısa sürede toparlar

bizde 6 aylık kontrolde 7530 geldik 1 cm uzamış 65 cm olmuş elif ece bu ay kıyma maydanoz dereotu bebek için olan tarhana ekmek bisküvi pekmez yumurta peynir baya ekledi yaa neyse yumurtayı sevmedi aam ağlayarak yiyor peyniri çok sevdi tabi suya yatırıp tuzunu alıyorum ama labne iyi dediler labne alacaz kabak dolması yaptım kıymalı sevmedi tükürerek yiyor muhallebinin içine katıp yedirdim yogurdum çok güzel oluyor tadıda güzel ekşi dedğil ama hiç hoşlaşmadı içine meyve koysammı bilemedim elma armut yada muz neyse çok eglenceli oldugu kadar bir okadar da zorklayıcı süreç hala diş yok bizde sadece kabarmış çok kasınıor siz neler yapıyorsunuz bakalım

Hareketli cnm hiç koyduğum yerde 5dk durmuyor :KK43: çok sıkılgan malesef. Ama sırtüstü yatarken yüzüstü dönmüyor fakat yüzüstü koyunca sirtustune dönüyor. Hiç sevmiyor yüzüstü durmayi :) cnm daha 6 aylik olmadik aslinda o yuzden ben tadimlik cay kasigiyla azar azar veriyorum o bile kabiz yaptı korkum tamamen ek gidaya gecince napcaz yine 1 öğün ek gida alacak sonuçta. Kefir de aklimda dışarı çıkınca aktara sorucam kefir mayasi bulabilirsem en azindan ek gidaya geçince veririm
içine zeytinyağı koydunmu ben koyuyorum kabızlık çekmedim hiç sadece muz yedirdiğimde biraz sertti kaka

bizde 6 aylık kontrolde 7530 geldik 1 cm uzamış 65 cm olmuş elif ece bu ay kıyma maydanoz dereotu bebek için olan tarhana ekmek bisküvi pekmez yumurta peynir baya ekledi yaa neyse yumurtayı sevmedi aam ağlayarak yiyor peyniri çok sevdi tabi suya yatırıp tuzunu alıyorum ama labne iyi dediler labne alacaz kabak dolması yaptım kıymalı sevmedi tükürerek yiyor muhallebinin içine katıp yedirdim yogurdum çok güzel oluyor tadıda güzel ekşi dedğil ama hiç hoşlaşmadı içine meyve koysammı bilemedim elma armut yada muz neyse çok eglenceli oldugu kadar bir okadar da zorklayıcı süreç hala diş yok bizde sadece kabarmış çok kasınıor siz neler yapıyorsunuz bakalım

Labne bana çok yapay geliyor bebek için ya.
Peynir verirsem evde ekşimik yaparım diyordum da geçen mihaliç loru verdim çok sevdi.

kisura bakmayin cok soru sordum :))her zaman girmiyorum cevaplarsaniz cok sevinirim acemi anne oldugum icin herseyi soruyorum :)))

canım ben üstünde durmamıştım, hani kusarsın artık içindeki herşey çıkar en son mide özsuyu kusarsın ya öyle bir şey olduğunu ve normal olduğunu düşünmüştüm. sen yine de doktora bir götür için rahat etsin. bolca zeytinyağı veriyor musun Elife, miniğim sürekli kabız üzülüyorum onun için. ben sevda 10 günlükkenden beri sürekli olarak veriyorum sadece bir kere ek gıdaya geçtiğimiz zaman fitil kullanmak zorunda kaldım onun dışında gayet iyiyiz şükür.

kan damlası ne kullanıyorsun o da kabız yapıyo olabilir. ben Ferrum kullanıyorum sorun olmadı, sağlık ocağının verdiği arkadaşımın kızında kabızlık yapmıştı o da damla sayısını azalttı

Nasil veriyorsun cnm zeytinyagini? Her gün mu bir de hangi ölçüde? Ben pure yapinca icine katiyorum mutlaka ama sade vermedim

Nasil veriyorsun cnm zeytinyagini? Her gün mu bir de hangi ölçüde? Ben pure yapinca icine katiyorum mutlaka ama sade vermedim
kuzum tadımlıkta 1 çay kaşığı koydum şimdi biz an öğüne geçtik dolma yapıyorum 1 ydada 2 tatlı kaşıgı katıyorum tarhana corbasına 1 ymek kaşığı koyuyorum kakada sorun olmadı tarhana zaten şu hazır bebek için olanlardan almıştım üstündeki tarifte öyle yazıyor

unuttum yamayı evet hergün yemeklerine koyuryom dün kabak dolması yaptım koydum bugün kabak havuc kıyma soğan pişirdim koydum içine gerçi pek severek yemiyor zaten

nymeria-burcu nymeria-burcu ahh cnm bizim gaz sıkıntımız bitmediginden üstüne bir de kabızlık eklenmesi kötü oldu :( çocuğa akşam olunca bişey oluyor cikartamiyor gazını. Yok yani gece boyunca o ayakları havaya kaldırıp bir bırakıyor yattığı yatak sallaniyor sonra da uyanıyor ağlıyor :( gündüz sorun yok gece bir haller oluyor. Zor cnm ya alerjik bebek gercekten zor :( insan ne yedirecegini bilemez. Insallah çok uzun sürmeden geçer bu durum

Back