- 4 Nisan 2008
- 3.713
- 4.259
- 698
Evet ya o hışırtılı kitapları görmüştüm alayım ondan ..Sofisini cok seviyor. Bide kitap kemirmesini:)) oyun halimizlada gunduz oynuyoruz ama annesi yaninda durursa yoksa cigligi basiyor:) hisirtili seyleri seviyor demek ki seninkide. Hisirtili kitaplardan tavsiye ederim
Boşuna oyuncak alıyoruz zaten .Benim bebeğim yoktu daha bir arkadaşım kızına 50 tl verip pelus bir oyuncak almıştı .Sonra cafeye oturduk poşetiyle beraber verdi kızına .Çocuk poşetten çıkardı oyuncağı,sonra yere attı ve poşetiyle oynamaya başladıBir çıngırağımız var onu çok seviyor. Penguen figürlü tuzluğum var ona bayılıyoralt açma örtüsü, ıslak mendil de sevdiklerimizden.
Unutmuşum bir de eczane poşeti. Küçük beyaz bir poşet. Bayılıyor hışırtısına.
Yaa hayırlın olsun topiğin ilk dişi heralde maşallah :) Foto isteriz.Kizlar bizim disimiz cikti. Bu dabah farkettim
Canım üşüyen bebek değil terleyen bebek hasta olur.O yüzden benim oğlum terlediğinde ben çok tedirgin oluyorum.Kalın giydirme pamuklu nefes alan şeyler giydir.6 aylık olduysa bebeğin ıhlamuru kaynatırken elma da koy.ılık bir banyo sıcak odada güzel rahatlatıcı bir masaj. Çok kusuyorsa su da ver,susuz kalmasın.Korkulacak boyutta kusuyorsa bir doktora görünmeni tavsiye ederimKizlar ben sicak tutsun diye kadife giydiriyorum kizima, gece terliyo ama, galiba usuttu, su kusuyor surekli, ne yese cikariyo, ihlamur veriyorum bende
Insallah ihlamur iyi gelecek, iyi gelebilecegini dusundugunuz bir oneriniz var mi
Canım iyi akşamlar benim de agustos 4doğumlu kuzum var ek gıda başlıcam ama inek sütü alerjisi var. Sebze çorbası yapacağım da sizin tarif ne acaba gündüz mü veriyorsun teşekkür ederim şimdidenPazartesi insallah tam 6 aylik oluyoruz kizlar masallhzaman akti gitti gercekten... baya bi buyuttyk bebislerimizi. Ek gida maceralarina baslamayanlar da bu ay baslar sanirim. Biz de yogurt ve sebze corbasi devam ediyoruz bakalim kontrolde ne dicek doktorumuz sanirim bu ay corbalarimiza kiyma koyacagiz. Ayy bir de asilar varrr
Kizlar bizim disimiz cikti. Bu dabah farkettim
Canım iyi akşamlar benim de agustos 4doğumlu kuzum var ek gıda başlıcam ama inek sütü alerjisi var. Sebze çorbası yapacağım da sizin tarif ne acaba gündüz mü veriyorsun teşekkür ederim şimdiden
Canım sizin de süt alerjisi varmış lütfen banada yardım edin ek gıdaya başlıcam ama nerden neyle başlasam şaşırdım kaldım. Biz 4Ağustos doğumluyuz hangi yolu izledin fikir verir misin teşekkür ederim şimdidenDeğil mi, brn de aynısını eşime söyledim. Doktor olacak bir de, psikolojinin süt üretimini etkilediğini bilmiyor değildir inşallah. Moral oldunuz canım bana sağolun, yarın yumurta sarısına geçeceğiz ama süt alerjisi olduğu için yumurtaya da alerjisi olanilirmiş 3 gün kuralı bunda da geçerli.
Ben yoğurt veremiyorum canım 1yaşına kadar yasak. Sebze örneğin kabak. Patates havuç ilk bunlar nasıl olur.siz mi bi başkası mı kereviz de vermiş nasıl oluyor bizim haftaya 6doluyor yani başlasam bir sıkıntı olmaz değil mi teşekkür ederim yine çok sağolOoomasallah masallah hepsi kolayca ciksin insallahh :)
Ne demek canmm.. ben aksamlari veriyorm hep beraber sofraya otrmus oluyoruz hosuma gidiyor. Hem alissin diye. Gunduz de bi defa yogurt veriyorum.
Sebze corbasi basit aslinda, birer ikiser dilim koyup kaynatiyorum hasliyorum, sonra blender yapip yedirmedek once tabagina bi kac damla zeytinyagi koyuyorum. Uc gun kuralina gore gidiyorum. Uc gunde yeni sebze tabi cesit cogaldikca her gun hepsini koymuyorum.
Sizin bebeğiniz ne zaman doğduBen yoğurt veremiyorum canım 1yaşına kadar yasak. Sebze örneğin kabak. Patates havuç ilk bunlar nasıl olur.siz mi bi başkası mı kereviz de vermiş nasıl oluyor bizim haftaya 6doluyor yani başlasam bir sıkıntı olmaz değil mi teşekkür ederim yine çok sağol
Sagol canim, bende iciyorum, gecer insallahCnm terleme çok tehlikeli en büyük hastalık sebebi. Çok geçmiş olsun. Sende ıhlamur iç sütünden de geçer. İnşallah ilerlemeden geçer
Sagol canim, daha 6 aylik degil, daha dikkat edeyim giydirdiklerime, gecer insallah sagol:)Evet ya o hışırtılı kitapları görmüştüm alayım ondan ..
Boşuna oyuncak alıyoruz zaten .Benim bebeğim yoktu daha bir arkadaşım kızına 50 tl verip pelus bir oyuncak almıştı .Sonra cafeye oturduk poşetiyle beraber verdi kızına .Çocuk poşetten çıkardı oyuncağı,sonra yere attı ve poşetiyle oynamaya başladıO zaman anlamıştım oyuncakların gereksiz olduğunu
Yaa hayırlın olsun topiğin ilk dişi heralde maşallah :) Foto isteriz.
Canım üşüyen bebek değil terleyen bebek hasta olur.O yüzden benim oğlum terlediğinde ben çok tedirgin oluyorum.Kalın giydirme pamuklu nefes alan şeyler giydir.6 aylık olduysa bebeğin ıhlamuru kaynatırken elma da koy.ılık bir banyo sıcak odada güzel rahatlatıcı bir masaj. Çok kusuyorsa su da ver,susuz kalmasın.Korkulacak boyutta kusuyorsa bir doktora görünmeni tavsiye ederim
Benimde ailem adanada yaşıyor doğum yaptığım hastanede Mualla pırasa Dr çok ilgili değildi medikal parkta deniz hanım var oda çok tatmin edici değil özel sezar hast.bülent samlı var adam konuştukça pimpirik halim bitiyo ilaç yanlısı değil.para kazanayım diyede gereksiz tahlil istemiyo bence mükemmel bir drSlm cnm ben adanada yasamiyorum ama annemler adanada gecenlerde bir ay kaldim orda kizim hastaydi baya bi sordum sorusturdum metro hastanesinde imadettin gökten bi de ozel adana hastanesinde mualla potas i tavsiye ettiler benim kizim cok kustugu icin reflu dalinda uzman olan doktora götürdüm seyhan baskentte tuba karsantiozu diye bi doktor ama guzel ilgilendi baya uzun tutuyo icerde her seyine bakio cok da sevecen bi bayan annem annem diye konusuyo:) goturmek istersen bu doktorlardan birine goturebilirsin cnm
Silikon çarpıcıyı çok seviyorKızlar bebişlerinizin en sevdiği,ilgilendiği oyuncak hangisi? Biz bir kaç tane oyuncak aldık ama hiç ilgilenmiyor.Islak mendil paketiyle oynuyor
İlk dişi hayırlı olsun. Bizde ilk dişi gören kişi beyaz bir şey hediye alırKizlar bizim disimiz cikti. Bu dabah farkettim
Sen üşümüyorsan o da üşümez. Yani sen yatarken kadife pijama takımı giyorsan ona da giydir.Sagol canim, daha 6 aylik degil, daha dikkat edeyim giydirdiklerime, gecer insallah sagol:)
Canım ben hazır hero babynin tahıllı muhallebisinin içine meyve koyup veriyorum( bazen cam rendede rendeledim yarım elma, bazen çatalla ezdiğim yarım muz)Muhallebinin tarifini verebilir misin canım
Değil mi aynen öyle bence de. Bir de bana dedi ki su verme. Ek gıdaya geçmiş çocuğa nasıl su vermeyeyim. Verdiğimde lıkır lıkır içiyor susamış oluyor kuzum.Çocuk doymasa ağlamaz mı ya bi huysuzluk yapmaz mı neden doymasın saçmalık her bebek aynı olmaz ki hiç kafana takma canım
Nasıl bir doktormuş o enteresan valla..Değil mi aynen öyle bence de. Bir de bana dedi ki su verme. Ek gıdaya geçmiş çocuğa nasıl su vermeyeyim. Verdiğimde lıkır lıkır içiyor susamış oluyor kuzum.
Canım sebze çorbasıyla başlayabilirsin. Ben öyle yaptım. Artık zamanı gelmiş sizin ben 5. Ayda başlamıştım. 6-8 aylar arası günde 2 ek öğün diyorlar şöyle yapabilirsin gündüz öğlen sebze çorbası akşamda muhallebi ya da meyve püresi verebilirain ya da meyveli muhallebi.Canım sizin de süt alerjisi varmış lütfen banada yardım edin ek gıdaya başlıcam ama nerden neyle başlasam şaşırdım kaldım. Biz 4Ağustos doğumluyuz hangi yolu izledin fikir verir misin teşekkür ederim şimdiden
Zorluyor canım epeyce, uyumuyor meme istiyoruz sürekli. Aç olmadığı halde. Alışmış tabi. Zorluyor ama ilk günleri atlattık ya daha kararlıyım şimdi. 6 ayı bitireceğimiz günü bekliyorum. O zamana kadar devam. Kendime böyle motivasyon veriyorum. İnşaAllah düzene girer. İlk 2 3 gün özellikle çok zordu. Sen napıyorsun?kaftankef cnm nasil gidiyor yatir kaldir?
Erzurumu sevdim güzel ülkemin her şehri benim de çok soğuk beaMinikPiranha canim sevdin mi erzurumu? Nasil geciyor günlerin sevda kuzusu nasil? Emekleme falan var mi? Onceden resmini atardin kuzunun bu aralar atmiyorsun hic
Ahh çatlak mı oldu kıyamam kuzumaKızlar dun cok kotu bir gece gecirdik. Elif gece defalarca aglayarak uyandi ama nasil agliyor nefesi kesilene kadarneden oldugunu anlayamadim ama sanirim makattaki catlak tekrarladi gazini cikartmak icin ikininca aciyor ve ağlıyor Bir de danismak istedigim baska bir konu var. Simdi bebekler gece ihtiyaci olan besinleri gunduzden alirlarmis. Benim kiz gündüz emmiyor pek yani baya az emiyor en fazla 1-2 dk emiyor birakiyor. Gunduz çok yemedigi icin mi gece sık uyanıyor acaba diye düşündüm olabilir mi acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?