• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Canim yarim saat cok bir zaman degilki
Umut vadediyorsun:), sakin birakma, ilk bir kac gun zorlanirsin ama sonra rahata erersin, benimde yarin misafirim var yoksa bende yarin baslayacaktim bu durumda da baslayamiyorum insallah pazara baslayacam

Ayy canım simdiden yorulmus gibiyim :( gerçekten basarabilecekmiyim emin degilim

Onları da kestim canım. Nerdeyse sadece patates haşlamasıyla beslencem. Dün trabzon hurmasıyla 3 tane de küçük hurma yedim biraz huysuzlandı onları da yemem artık. İnşallah domtese falan da alerjisi yoktur. Dün iki kere kaka yaptı ilkinda kan vardı fakat ikinci de yoktu az bi mukus vardı. İnsallah tamamen düzelir. Gece gündüz patates yemeye razıyım.
Canım bi de şeyi sorayım senin iki çocuğun vardı heralde. Diğer kardeşte de alerji var mı? İkinciyi düşünüyordum ama bi yerde okudum bi kardeşte varsa diğerinde de oluyor diye,doğru mu?
Hurmalardan sonra nasıl bir huzursuzluğu oldu? alerji işi gerçekten can sıkıcı :(
Canım 1 numara alerjikse 2 numara %90 ihtimalle alerjik malesef :( benim ikinci ilkinden daha alerjik :(

Sadece anne sütü üst üste günlerde değil ama bir defadan fazla yedi yoğurdu üst üste vererek mı denesem bir de
İlk yemede tepki vermeyebilir. Misal Aradan bir hafta geçti verdin o zaman tepkisini gösterebilir. Zaten alerjisi varsa ister üst üste ver ister 1 hafta arayla hemen kendini belli ediyor :(
Selamlar kızlar ve tatlı bebişler. Sizinle bişey paylaşmak ve fikrinizi almak istiyorum. Ben evde hiç iş yapamıyorum. Bebeğim huysuzdu bu zamana kadar. Yeni yeni düzelmeye başladı. Bu süre zarfında ev işlerine hiç vaktim olmadı. Hep eşim yardımcı oldu. Şimdi uyuyo kuzum bi işin ucundan tutayım diyorum elim kolum kalkmıyor. Bi çöp kaldırasım gelmiyor. Ev çok dağınık. Ama önce kendimi toplamam lazım. Ne yapabilirim sizce. :temizlik:
Benim koca çocuklardan çok dağıtıyor! Eşine maşallah, ne güzel bi işin ucundan tutmuş.
Sana rehavet çökmüş..kolaya alışmışsın gülüm. Vira bismillah deyip bi dikil ayağa. Her şeyi 1 günde yapmaya gerek Yok de önce kendi kendine. Kendine bi plan çiz ona göre hareket et!

Maşallah japonika büyümüş ❤

5.ayi dolunca mi basladin sende canim ? Ilk nasil basladin 3 gun kuraliyla mi?
Evet 5. Ay dolunca başladım canım. Önce heves ve acele ile sebze püresi verdim sonra elma rendesi anne sütü karışık. Yemedi bunları yoğurt verdim onu sevdi 3 gün kuralı uyguluyorum evet canım bugün ilk defa kereviz yedi mesela

Sık uyanma bizde de var canım. Dün en son çalışmama kararı almıştım canım ama sen böyle diyince yine kafam karıştı :) aslinda calismak istiyorum bana iyi geleceginden de eminim ama iste elife bakacak kişi sıkıntısı var :KK43: bakıcı eve gelecek guvenilir biri yok etrafimda evine goturebilecegim bir kisi var onunda evi yurume 10dk sürer burada hava cok cok soguk o yuzden her gun cikart gotur geri al falan cocuk perisan olur gibi geliyor. Aslinda 1 ay gorumcem gelebilir 15gun falanda annem gelebilir sonrasinda da nisan ayi oluyor o zamana bakiciya verebilirim havalar isinmis olur ama emin degilim iste :KK43:
Aslında keşke bakacak kişi gelse sırf çocuğu değil eşyalarını da taşıyacak sın çünkü. Evini emanet edemediğin insana çocuğunu en kıymetlini hiç emanet edemezsin zaten atamanız da varmış madem belki de çalışmadan beklemek en iyisidir

kelebek.hill kelebek.hill canım doktor önermedi hatta daha olmaz dedi,ama ben yinede aldım,5 dk bile durması benm için çok önemli. Çok tartışılan bir konu olduğu için kanıtlanmış hiçbirşeyde olmadığı için,her anne kendi çocuğuna göre davranması gereklidir diye düşünüyorum. O yüzden olumsuz yorumları dikkate almıyorum.

Anladm canm senin icn rahatsa gerisi onemli degil tabi kendi kararin ;)

Bizim bakıcı da yürüteç diyip duruyo ya almıcam annem abimi koymuş abim düşmüş burnu kanamış büyüyene kadar hep burnu kanardı sonrasında beni yürütece koymamış hatta 11 aylık yürümüşüm ben de sonuç olarak. Yürüteç kullanmak istemiyorum o yüzden. Bakıcımız da yürüteç diyip duruyor 5 10 dk koyarız ne olacak ki diyor ama başında ben de olsam istemiyorum.

Yani haklisin bakiciya bu konuda ne kadar givenebilirsin ki.. ben de kv evine alabiliriz belki diye dusunuyorum guzelce anlaticam neler olabilceni asla basindan ayrilmamasi ve cok fazla koymamasi gerektigini. Zaten bana Begum varken butun isler durur diyo surekli sanirm o da guvenimi saglama pesinde. Insallh gozumuz arkada kalmaz hic birimizin guzelce buyuturuz cocuklarimizi.

Ek gıda ya erken başladığım için çok mutluyum canım 1 ayda çok yol katettik yediği bir kaç sebze yoğurt fln var ama iştahlı yiyor ağzını açıyor va kolay alıştı yani erken başlamamızın bir etkisi olduğunu düşünüyorum sadece günde 1 defa veriyorum şimdilik senin de öyle mi?

Dogru diyosun canm ben de memnunum bu durumdan en azndan kasiga bile alismis oldular yani.. biz bi ogun yogurt bi ogun sebze corbasi toplamda iki ogun aliyoruz canm. Ama tam bi ogun olarak yetmiyo zaten sebzeyi ozellikle cok az az artirabiliyoruz hala ogun gibi olmadi. Yogurt biraz daha iyi sukur yogurttan sonra iki saat durabiliyo bizdik.

goooody goooody dedigin gibi arada disari cikmak iyi geliyor aslinda. Benm kv tembelliginden cok gelmiyor valla neyse ki antalya sicak bi sehir ben de bebisi goturup getirecegim her gun. Ama zaten 8 aylikken baslicaz arkasi yaz olcak baya buyucek insallah. Kv zaten ben cocuk bakim sadece baska hic is yapmim derdi hep :) simdi de oyle yapcak muhtemelen hazir bahane de buldu artik hiccc is yapmaz valla :KK70: ama yapmasin benm cocuguma iyi baksn da ben onun evini de temizletirim yemegi de ben begumu alinca yapar zaten cok ugrasan biri degil oyle yemek icn de..

Kızlar bebişlerinizin en sevdiği,ilgilendiği oyuncak hangisi? Biz bir kaç tane oyuncak aldık ama hiç ilgilenmiyor.Islak mendil paketiyle oynuyor :confused:
Canım çıngırak ları seviyor bi de lamaze kaptan kalamar ı çok seviyor. Şu sıra silikon mutfak eşyası tahta kaşık vs elime ne geçerse veriyorum kemirsin diye

Canım çıngırak ları seviyor bi de lamaze kaptan kalamar ı çok seviyor. Şu sıra silikon mutfak eşyası tahta kaşık vs elime ne geçerse veriyorum kemirsin diye
Bir tane çıngırağı var kafasına vuruyor sürekli :D Kemirecek yer arıyor dediğin gibi.Işıklı şeyler mi alsam dedim biraz ilgisini çekse.HEmen kucak istiyor iki dakika koltukta durmuyor.

Kızlar bebişlerinizin en sevdiği,ilgilendiği oyuncak hangisi? Biz bir kaç tane oyuncak aldık ama hiç ilgilenmiyor.Islak mendil paketiyle oynuyor :confused:
Sofisini cok seviyor. Bide kitap kemirmesini:)) oyun halimizlada gunduz oynuyoruz ama annesi yaninda durursa yoksa cigligi basiyor:) hisirtili seyleri seviyor demek ki seninkide. Hisirtili kitaplardan tavsiye ederim

kaftankef kaftankef canim nasil gecti gece? Dinlenebildin mi

3 gün devamlı yapmadıkça alışkanlık olmuyormuş canım 1 geve sallasın boşver sen de dinlen güzelce
Kızlar öyle güzel dinlendim kii! Uyku ne güzel şeymiş yaa. Az kalsın unutuyormuşum :D kv'mden Allah razı olsun valla. Aklım biraz onda kaldı ama çok iyi bakar yani biliyorum. 12'den 7'ye kadar deliksiz uyumuşum :D ama kızımı çok özledim. Nasıl da canımızın içi oluverdiler

Bir çıngırağımız var onu çok seviyor. Penguen figürlü tuzluğum var ona bayılıyor :KK70: alt açma örtüsü, ıslak mendil de sevdiklerimizden.
Unutmuşum bir de eczane poşeti. Küçük beyaz bir poşet. Bayılıyor hışırtısına.

Kizlar ben sicak tutsun diye kadife giydiriyorum kizima, gece terliyo ama, galiba usuttu, su kusuyor surekli, ne yese cikariyo, ihlamur veriyorum bende:(
Insallah ihlamur iyi gelecek, iyi gelebilecegini dusundugunuz bir oneriniz var mi

Kizlar ben sicak tutsun diye kadife giydiriyorum kizima, gece terliyo ama, galiba usuttu, su kusuyor surekli, ne yese cikariyo, ihlamur veriyorum bende:KK43:
Insallah ihlamur iyi gelecek, iyi gelebilecegini dusundugunuz bir oneriniz var mi

Cnm terleme çok tehlikeli en büyük hastalık sebebi. Çok geçmiş olsun. Sende ıhlamur iç sütünden de geçer. İnşallah ilerlemeden geçer

Back