• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Ah biZim tam 6. Ay aşılarıyla birlikte başladı atağımız. Önce aşıya yordum ama 4 gün oldu hala aynı. İnşallah anasını üzmeden kolay atlatır Begüm fıstığı önündeki atağı:)

Öyle tatlı oluyor ki, mem mem mem mem Ge ge ge :))

Ayyy o mem mem mem ler bizim kızda da var her şeyi öyle anlatmaya çalışıyor bi kaç gündür :KK76:

Kızlar benim kız gece uyanip çok agliyor ya memeyi de almiyor o zamanlar ama emzigi aliyor anlamadim niye yapıyor :( anlayan var mi aranizda

Kızlar benim kız gece uyanip çok agliyor ya memeyi de almiyor o zamanlar ama emzigi aliyor anlamadim niye yapıyor :KK43: anlayan var mi aranizda

Valla hiç anlamıyorum canım benim kızda gece saat başı uyandı memeyi ağzına alıp uyudu, zombi gibiyim valla...

Kızlar benim kız gece uyanip çok agliyor ya memeyi de almiyor o zamanlar ama emzigi aliyor anlamadim niye yapıyor :KK43: anlayan var mi aranizda
Anladığım kadarıyla bebeler derin uykuya geçerken çok zorlanıyorlar. ağrısı sızısı varsa bu katlanıyor,uyku bayatlıyor. Büyük ihtimal diş hzursuzluğunuz başlamış artık. Yalancı memede uykuya dalmasına daha güzel yardımcı oluyor,ondan kabul etmiş olmalı. Memeyi alsa,tok olduğu halde ağzına süt geleceği için onuda istemiyor,sadece emme harketi yapmak istiyor.

MinikPiranha MinikPiranha maşallah çıtır anne :)

Bu gece benim kızım da hıçkırıklarla uyandı. Ama hiç böylesi ağlamamıştı. Susturmakta çok güçlük çektik. Ne oldu acaba? Uyutmadı da sıpa. Yanımda yatmak istiyor. O yatınca ben rahat edemiyorum. Ne yapacağız ki?

Bu gece benim kızım da hıçkırıklarla uyandı. Ama hiç böylesi ağlamamıştı. Susturmakta çok güçlük çektik. Ne oldu acaba? Uyutmadı da sıpa. Yanımda yatmak istiyor. O yatınca ben rahat edemiyorum. Ne yapacağız ki?
diş o canım diş,aynılarınıda geçen hafta yaşadık,al koynuna uyuyyun beraber. Geçecek nasılsa,dişini patlattı mı,yan gelip uyuyor seni istemiyor bile. Misal biz,şuan bu durumdayoz.

diş o canım diş,aynılarınıda geçen hafta yaşadık,al koynuna uyuyyun beraber. Geçecek nasılsa,dişini patlattı mı,yan gelip uyuyor seni istemiyor bile. Misal biz,şuan bu durumdayoz.
Sahi mi canım ya? İçime su serptin. Ay hadi hayırlısıyla İnşaAllah. Korkuyorum ama yanıma alışırsa diye.. Alışmaz mı ki?

Oh afiyet olsun kuzuna. Zeytinyağı koymayı unutma arkadaşım, kabız olmasın minnak. Benim kızım oldu ıkınmaktan çatlak oluştu bir de. İnşallah sizde olmaz. Öyle yazıyor internette de ama o kadar az oluyor ki yiyip yemediği belli olmuyor, zaten sürekli eli ağzında yarısı eline bulaşıyor yarısı çenesinden aşağı akıyor yediği anca o kadar oluyor yine.
Teşekkür ederim canım cevap için zeytinyağı koydum evet.aslında 28aylık bi kızım da var yabancı değilim ama süte alerji olunca bi bocaladım :işsiz:

3gündür oğlum gece 3gibi emmeye kalkıyor ve gerçekten kalkıyor uyku yok gözlerde 1damla atak mı ne bu şimdi

Silikon çarpıcıyı çok seviyor :KK48:
Sesli ışıklı oyuncakları severler daha çok. Çıngırak gibi şeyler..ısırabileceği kolay kavrayabileceği şeyler.

İlk dişi hayırlı olsun. Bizde ilk dişi gören kişi beyaz bir şey hediye alır :KK66:

Sen üşümüyorsan o da üşümez. Yani sen yatarken kadife pijama takımı giyorsan ona da giydir.
Ben hep usudugum icin kendimi cokta baz alamiyorum:( aslinda ev sicak, gelen misafirlerim sicak diyo da, anne olunca insan cok takiliyo, takilinca da boyle oluyo, cok takmasam daha saglikli olcak

Erzurumu sevdim güzel ülkemin her şehri benim de çok soğuk bea :KK70: haftansonları çıkıyoruz bu hafta sonunda çıktık dışarıda bir metre kar var. Emekleme mi daha doğru düzgün dönmüyor bile aşırı tembel babasına çekmiş, emziği düşüyor uzansa alacak ama yok bağırıyor ki ben vereyim.

6. Ay atağındayız şuan, gece uykularımız çok kötü. 3 kere emziriyorum gece, onun dışında 3-4 kere de öylesine uyanıp bağırıyor.

Atayım fotosunu pürçekli kızımın :) anası gibi saçlarının değişik yerlerinde kusur var ters ters çıkmış yatıramıyoruz bir türlü o saçları :)) Eki Görüntüle 1945987

Masallah guzel anneye ve guzel kizina:)

Ah biZim tam 6. Ay aşılarıyla birlikte başladı atağımız. Önce aşıya yordum ama 4 gün oldu hala aynı. İnşallah anasını üzmeden kolay atlatır Begüm fıstığı önündeki atağı:)

Öyle tatlı oluyor ki, mem mem mem mem Ge ge ge :))

Tam bahsettigimizde baslama ihtimali ??? Bugun Begum kuzu belimi mahveylediii cani sagolsunn.. ama dişlerini fena kaşıyor ona da bağlıyorum. Hayırlısı ile inşallahh..

Tatlı olmaz mı hiçççç :)

Bugun 6 ay kontrolumuz vardi. Biz gecen ay ek gidaya sebze ve yogurtla baslamistik malum, bu ayki doktor notlarimizi iletiyorum.

Sabah anne sutu
(Ardindan kahvalti 6,5 ay)
Ara meyve puresi
Oglen corba
Ara yogurt
Aksam corba

Anne sutu ne zaman isterse ve gece sadece anne sutu.

Corbalara kiyma baslanacak, bi cay k pirinc ya da irmik katabilirsin.
6,5 aylik olunca kahvaltiya peynirle basla. Beyaz peynir, lor ya da labne olabilir.
Sonra yumurta sarisi once bi cay k basla en cok yarim yumurta sarisi.
Yemeyi kolaylastirmak icin bitki cayiyla karistirabilirsin yumurta sarisini.
Pekmezi kucuk kucuk nokta kadar ekmek yapip damlatip verebilirsin.

Uzum pekmezi verilecek

Eline ekmek, bebe biskuvisi verebilirsin

Yogurda rondoda toz haline getirdigin ceviz ekleyebilirsin

Corba tuzsuz , salcasiz, tereyagsiz olmak kaydiyla tarhana , mercimek yayla da olabilir.

Simdilik bu kadar. 8. Ay bitimine kadar bu sekil devamm..

Anladığım kadarıyla bebeler derin uykuya geçerken çok zorlanıyorlar. ağrısı sızısı varsa bu katlanıyor,uyku bayatlıyor. Büyük ihtimal diş hzursuzluğunuz başlamış artık. Yalancı memede uykuya dalmasına daha güzel yardımcı oluyor,ondan kabul etmiş olmalı. Memeyi alsa,tok olduğu halde ağzına süt geleceği için onuda istemiyor,sadece emme harketi yapmak istiyor.

Cnm tesekkur ederim insallah bir an önce geçer bu sıkıntılar gerçi diş sıkıntıları yeni başlıyor :( Rabbim hepimize güç sabır versin uykusuzluk insanı bitiriyor gerçekten :(

Sahi mi canım ya? İçime su serptin. Ay hadi hayırlısıyla İnşaAllah. Korkuyorum ama yanıma alışırsa diye.. Alışmaz mı ki?
1 2 kereden bişi olmaz ya,bende alışçak diye çok korkuyordum ama,şimdi deli dana gibi beşiğinde ordan oraya yatıyor. Hayatından gayet memnun,zorlasamda koynumda yatmaz.

Bugun 6 ay kontrolumuz vardi. Biz gecen ay ek gidaya sebze ve yogurtla baslamistik malum, bu ayki doktor notlarimizi iletiyorum.

Sabah anne sutu
(Ardindan kahvalti 6,5 ay)
Ara meyve puresi
Oglen corba
Ara yogurt
Aksam corba

Anne sutu ne zaman isterse ve gece sadece anne sutu.

Corbalara kiyma baslanacak, bi cay k pirinc ya da irmik katabilirsin.
6,5 aylik olunca kahvaltiya peynirle basla. Beyaz peynir, lor ya da labne olabilir.
Sonra yumurta sarisi once bi cay k basla en cok yarim yumurta sarisi.
Yemeyi kolaylastirmak icin bitki cayiyla karistirabilirsin yumurta sarisini.
Pekmezi kucuk kucuk nokta kadar ekmek yapip damlatip verebilirsin.

Uzum pekmezi verilecek

Eline ekmek, bebe biskuvisi verebilirsin

Yogurda rondoda toz haline getirdigin ceviz ekleyebilirsin

Corba tuzsuz , salcasiz, tereyagsiz olmak kaydiyla tarhana , mercimek yayla da olabilir.

Simdilik bu kadar. 8. Ay bitimine kadar bu sekil devamm..
Liste çok güzelmiş,Hadi bakalım.Gece emme işini nabıcaz,artık bıraktırmak gerekir mi? Bizimki bırakçak gibi değil,gecede 3 defa mama alıyor hala. Ama miktarlarını azaltmaya başladı,sanırım tok ama alışkanlık için aynı saatlerde kalkıp mama alıyor. Gerçi benimki kalkmıyor,sadece döne döne bir hal oluyor,uykuya geri dalamıyor,uyanıyor ama uyuyamıyor. Mız mız,hiç dokunmasam sabaha kadar dön dön duracak. Çok babasına benzetiyorum o huyunu,mamayı ağzına verdimmi geri uyuor o zaman. Sizin de dişler geliyor desene. Hadi sağlıkla çıksın. Dün farkettim ki cumartesiden bu güne çıkan diş bayağ uzamış. kart kart yapıyor,ne bulursa ısırıyor. Parmağımı kaptı dün,acıtıyor yaa. Emzirenler için büyük bir sorun,allah yardımcınız olsun.

La Lune La Lune kız sen nerelerdesin neva napıyor.
servey servey senide hiç göremedim sen nerelerdesin.

G gamzelim080 Sen nasılsın canım,ev iş bebiş,annen iyi mi? Adapte oldum bende artıkın,geçen hafta çok zorladı malum diş sıkıntısıymış,çok şükür bu hafta iyi girdik.

hayalimsin1 hayalimsin1 canım uzun zamandır senden haber yok,nerelerdesin? Hele bi yaz buraya.

Nasılda zaman geçiyor,geçen sene bugün hatırlatması var,
4 aylık hamile idim,ah ah,rüyalarıma girdi kendimi yine hamile görmeye başladım. O anları mı özledim sanırım. Güzel heyecanlardı,hepberaber yaşadık sonuna eriştikte,şimdi bebelerle savaşıyoruz. Ama bana lütfen 2. çocuk demeyin,şuan demeyin. Kolay birşey değil,2. çocuğa ne zaman cesaret ederim allah bilir.

Bu arada zayıflama işleri nasıl gidiyor,ben diyetisyene gidiyordum.ilk ay hızlı bir şekilde 5 kilo kaybettim. Hamile kaldığım kiloya 2 kilo kalmıştı ki vucudum 2 kilo bir günde topladı,3 hafta geçti üzerine hala daha aynı,1 gr oynamıyor aşağı.Neden böyle yaptığını bilmiyorum. İşlerden fırsat bulup diyetisyenede gidemedim. Diyet menümü devam ettiriyorum. Çok ama çok az kaçağım oluyor,bi iki lokma şeklinde. İş yerine başladığım için strese girdim de şiştim mi acaba? Çok morlaim bozluyor. Hala kıyafetlerime giremiyorum. sezercik göbeği olduğu gibi duruyor.Gittim Mecburen kendime 40 beden kumaş pantolonlar aldım,inanın içine zor giriyorum. Ama iş yerindeki herkes çok destek oluyor. Hiç kilon yok,6 ayda çok iyi olmuşsun. Gittiğin gibi geldin,zaten kiloda almadın diyip duruyorlar. Ama ben olanı biliyorum.Kıyafetlerime giremememk beni çok sinir ediyor. Hatta dönüp bakıyorum,ya allah aşkına ben nasıl 36 beden pantolona sığıyordum diyorum. Ben mi abartıyorum.36 bedene sağlıklı bir şekilde geri dönemeyecek miyim? Yani kuşun yediği kadar besleniyorum üstelik. Of offff

Liste çok güzelmiş,Hadi bakalım.Gece emme işini nabıcaz,artık bıraktırmak gerekir mi? Bizimki bırakçak gibi değil,gecede 3 defa mama alıyor hala. Ama miktarlarını azaltmaya başladı,sanırım tok ama alışkanlık için aynı saatlerde kalkıp mama alıyor. Gerçi benimki kalkmıyor,sadece döne döne bir hal oluyor,uykuya geri dalamıyor,uyanıyor ama uyuyamıyor. Mız mız,hiç dokunmasam sabaha kadar dön dön duracak. Çok babasına benzetiyorum o huyunu,mamayı ağzına verdimmi geri uyuor o zaman. Sizin de dişler geliyor desene. Hadi sağlıkla çıksın. Dün farkettim ki cumartesiden bu güne çıkan diş bayağ uzamış. kart kart yapıyor,ne bulursa ısırıyor. Parmağımı kaptı dün,acıtıyor yaa. Emzirenler için büyük bir sorun,allah yardımcınız olsun.

La Lune La Lune kız sen nerelerdesin neva napıyor.
servey servey senide hiç göremedim sen nerelerdesin.

G gamzelim080 Sen nasılsın canım,ev iş bebiş,annen iyi mi? Adapte oldum bende artıkın,geçen hafta çok zorladı malum diş sıkıntısıymış,çok şükür bu hafta iyi girdik.

hayalimsin1 hayalimsin1 canım uzun zamandır senden haber yok,nerelerdesin? Hele bi yaz buraya.

Nasılda zaman geçiyor,geçen sene bugün hatırlatması var,
4 aylık hamile idim,ah ah,rüyalarıma girdi kendimi yine hamile görmeye başladım. O anları mı özledim sanırım. Güzel heyecanlardı,hepberaber yaşadık sonuna eriştikte,şimdi bebelerle savaşıyoruz. Ama bana lütfen 2. çocuk demeyin,şuan demeyin. Kolay birşey değil,2. çocuğa ne zaman cesaret ederim allah bilir.

Bu arada zayıflama işleri nasıl gidiyor,ben diyetisyene gidiyordum.ilk ay hızlı bir şekilde 5 kilo kaybettim. Hamile kaldığım kiloya 2 kilo kalmıştı ki vucudum 2 kilo bir günde topladı,3 hafta geçti üzerine hala daha aynı,1 gr oynamıyor aşağı.Neden böyle yaptığını bilmiyorum. İşlerden fırsat bulup diyetisyenede gidemedim. Diyet menümü devam ettiriyorum. Çok ama çok az kaçağım oluyor,bi iki lokma şeklinde. İş yerine başladığım için strese girdim de şiştim mi acaba? Çok morlaim bozluyor. Hala kıyafetlerime giremiyorum. sezercik göbeği olduğu gibi duruyor.Gittim Mecburen kendime 40 beden kumaş pantolonlar aldım,inanın içine zor giriyorum. Ama iş yerindeki herkes çok destek oluyor. Hiç kilon yok,6 ayda çok iyi olmuşsun. Gittiğin gibi geldin,zaten kiloda almadın diyip duruyorlar. Ama ben olanı biliyorum.Kıyafetlerime giremememk beni çok sinir ediyor. Hatta dönüp bakıyorum,ya allah aşkına ben nasıl 36 beden pantolona sığıyordum diyorum. Ben mi abartıyorum.36 bedene sağlıklı bir şekilde geri dönemeyecek miyim? Yani kuşun yediği kadar besleniyorum üstelik. Of offff
fıdtığım slm annem şükür iyi ameliyat iyi geçti çıktık zaten 1 ay oldu emboli riskimiz vardı şükür atmamaış birte idrar yollarında enfekdiyon var ondada hap içiyor sonra gene tahlil yapılacak temizlik dışında güzel gidiyoır zaten 15 tatil ablma bizde kalıyor sağolsun temizliğimi yapıyor bende yemekleri bende diyetisyene başladım 3 kilo gitti daya yeni başladım bakalım kadın 6 ayda hallederiz 20 kiloyu dedi her hafta gidiyoru işte tartılıyorum listem değişiyor tabi yaza ınşalalh fit girmek istiyorum ama vucutta biraz ödem var bol dereotu maydanoz sende vakit ayırıp gitmeye çalış listen hep aynı olmasın belki ondan durmuş olabilir kuzum alp te iyidir umarım kokla kuzumu yurutecte koca adam gibi yakışıklı degerli ve üstün yetenekli olacak alp maşalalh diyeyim öpüyorum

kuzum bizde geçen perşembe o kadar ağladıki hastanelik olduk diş olabilir ek gıdaya başladıysan o olabilir yada idrar yolu enfeksiyonu en son ağlama nöbetiyse enfeksiyon idrar yollarında ay ne korkmuştum biz idrar tahlili istediler kültür yapıldı sonuç 3 gün sonra çıktı şükür temizdi meğerse kızım ağlaması krizi o gün bal kabağı haşlaması vermiştik hazmedememiş
yavrum bizden ağlamalı gün böyle geçti

Back