Naber Kelebek,
Benim deli danayı sakinleştiremiyoruz bu ara,uyumaya gelmiyor bir türlü. Öyle yatır kaldırmış faso fiso,alp e kesinlikle işlemiyor. Çok huzursuz bir çocuk ve çok aşırı hareketli bir cocuk,hiç uyumadığı halde o kadar ernejiyi nerden buluyor bilmiyorum. Ataktan mıdır bilmiyorum ama bu durum hiç hoşuam gitmemeye başladı. üstüne çalışmaya başladım,annemde gündüz çok yorluyor,ama gece halimi görünce bana kıyamıyor alıyor çocucğu bende uyuorum ama içime hiç sinmiyor. Zor bir çocuk Alp,bu durum artık beni şüphelendiriyor,acaba hiperaktivite şimdi belirtilerini gösterir mi? Şüphelendiğim o çünkü,ya tamam bizim ki anne karnındada çok hareketliydi,doğduğu günden beri yerinde durmuyor,belki genel mizacı öyledir diye düşünebilirsiniz ama,cidden çok yorucu olmaya başladı,sürekli yeni şeyler istemesi,ondan çabuk sıkılıp,yeni bir şey istemesi,odaklanamama problemi gibi geldi.Bütün gün gece,ona bakıp konuşuacaksın. Mümkün değil durmuyor,kucağımda dahi oturmuyor,sadece fış fış kayıkçıyı çok seviyor o zaman sakinliyor yaslanıyor bana sallanaıyoruz beraber,oda eşlik ediyor bide ıh ıh ıhhhh. Gece uykumuz yok gündüz uykumuz yok,zombi gibiyim bu bir haftadır. Zaten işlerde pek can sıkıcı,çalışmasam daha iyi moduna girmeye başladım. Gerçi çalışmasam evde çocuğuma baksam yine bir kişi ile bakımı tamamlanmıyor,illaki 2. kişi lazım. Wc ye gidemiyoruz.Yemek yiyemiyoruz. Tabi birde mama istemiyor,yay gibi gerinmesi var,kucakta durmakta istemiyor, yürütece koyuyorum. İnanmassınız kızlar,bizim ki bütün evi dolanıyor. Halıları kaldırdım rahat gezsin diye. Bence benim çocukta bir problem var. 5.5 aylık bir bebek,bebektir çocuk değil,yerini bilmiyor,daha fazlası daha fazlası pesşinde,sanırım algıları gerçekten çok açık. Ay içimi döktüm rahatladım.Çok çok zor. Sakin bir bebeğe bakmak inanın kızlar ççççokkkkk kolay allah hepsine sağlık versin.
daha biz 5.5 ayligiz ne yediriyorsubuz ne ociriyorsunuz kizlar :)
Masallah:)Eki Görüntüle 1944961 slm kizlar ben geldim :)))
Yapabildin mi yatir kaldiri:)kaftankef canim nasil gecti gece? Dinlenebildin mi
Yapabildin mi yatir kaldiri:)
Bizimki de öyle canım etrafını çok şişirdim galiba çocuk içine Zor giriyo zor çıkıyo :)İkeanın mama sandalyesinden kızımı zor çıkarıyorumtombik bacaklıyız diye mi? Mama sandayesinde böyle yaşayan var mı?
Geçmiş olsun kuzucuğuna. Aaaah ahhh!! Hiç gece uykusundan bahsetmeyin kızlaaar. Hasret kaldım hasreeet... Biz gündüz uyuyup gece nöbet tutuyozKomşumuz doktor onun kankasıymış o tavsiye etti. Eşim de hiç memnun kalmadı devlet hastanesiydi bir tane de özel hastane var oraya bakayım artık.
Ben de hiç sütüm yok diye düşünmemiştim çocuk emerken yutkunuyor. Aç olsa uyumaz hem.
Bu sıralarda gece uyanmaya başladı canım. Geç te uyumaya başladı. 10 gibi uyuyor 3 gibi uyanıyor emziriyorum bir de 6.30 gibi emziriyorum. Ataktan diye düşünüyorum ama hoşuma da gidiyor keşke 2 kere kalkıp emse.
Yiyenin de yemeyenin de uyuyanın da uyumayanın da derdi ayrı işte. Gece uykusuzluğu en korktuğumdu başıma vermedi Allah çok şükür. Sana da Allah sabır versin inşallah kısa zamanda düzelir minnoş
Muhallebinin tarifini verebilir misin canımYediriyorum bırcucum. Gündüz çorba akşam da muhallebi veriyorum. Bazen metveyi içine eziyorum bazen muhallebiden bir iki saat sonra beriyorum. Sayısını mı artırsam. Günde 2 öğün ek gıda az mı ki. Muhallebiyi seviyor onu artırabilirim
Bence çalış canım 15 saat olması da çok iyiymiş zaten birkaç ay sonra yaz tatili gelecek yani çalış bence o yüzden. Dışarı çıkmak insana iyi geliyor. Haftaya işe başlıyorum ben de öncrsinde oğlumu bakıcıya alıştırdım her gün biraz biraz bırakıyorum. Dışarı çıkmak çok çok iyi geldi ben mutlu olunca oğlumla da daha iyi ilgileniyorum . O olayın hiç farkında değil daha ziyade ben alışıyorum resmen.bana çok bağımlıydı biberonda süt içmesi benden başkasının uyutabilmesi beni mutlu ediyor.Kızlar işe başlama konusunda cok kararsızım fikirlerinize ihtiyacim var. Normalde calismiycam diye bilezigimi bozdurup kendi borcumu odedim yani maasima maddi olarak cokta ihtiyacımiz yok ama calisirsam kredi borcumuzu erken bitirebiliriz yazin tayinciyiz gittigimiz yerden ev alma niyetimiz var kismetse. Çalışırsam zaten 15 saat ders icin mudurumle konusucam fazla istemiycem kesinlikle. Çalışırsam elife bakma konusunda iki secenek var ya esim hep gece çalışacak her gun gece gidecek gunduz ben okuldayken elife bakacak yada 1 ay gorumcemi cagiracagiz sonrasinda biraz da annem gelecek nisan gibi de 2 ayligina bakiciya vericez bakici yakin arkadasimin karsi komşusu guvenilir biri. Hemen bakıcıya vermek istemiyorum cunku bakici kendi evinde bakacak ve evi yurume 10dk surer sogukta her gun elifi gotur getir zor olur. Nisandan sonra havalar isinir artik cok zorlamaz diye düşündüm hem de ek gidaya gecmis oluruz daha kolay olur diye. Fikirlerinize ihtiyacim var az akil verin bana calisan anneler calismak iyi geldi mi sanki ben calisirsam daha iyi gelecek gibiyim evde bunaldim
Çocuk doymasa ağlamaz mı ya bi huysuzluk yapmaz mı neden doymasın saçmalık her bebek aynı olmaz ki hiç kafana takma canım2690 doğmuştu şişi inince 2500 kalmıştı canım. Sağlık ocağında da aynı çıktı 6100 gram. Ben kilosunu takmıyordum kafama ama doymuyor diyince üzüldüm. Az önce eşimle bir daha konuştuk kesin değiştireceğiz doktoru.
3 gün devamlı yapmadıkça alışkanlık olmuyormuş canım 1 geve sallasın boşver sen de dinlen güzelceBir de o sürekli sallayacak. Ben geceleri sallamıyorum. Ne zaman uyansa sallar.
Bizim bakıcı da yürüteç diyip duruyo ya almıcam annem abimi koymuş abim düşmüş burnu kanamış büyüyene kadar hep burnu kanardı sonrasında beni yürütece koymamış hatta 11 aylık yürümüşüm ben de sonuç olarak. Yürüteç kullanmak istemiyorum o yüzden. Bakıcımız da yürüteç diyip duruyor 5 10 dk koyarız ne olacak ki diyor ama başında ben de olsam istemiyorum.Oyy icini dokmekle cok iyi yaptin canm. Allah kolaylik versin. Bizim sadece uyku sorunumuz var en cok da gunduzleri ama senin isin cok daha zor. Hiperaktif de olabilir tabii doktora danismissindir mutlaka aklina gelen her seyi sor kesinlikle. Hiperaktif olsa dahi ilerde cok iyi yerlere gelebilir yeter ki dogru yonlendirilsin. Insallah senin icn de Alp icn de hayat daha kolay olur.
Yuruteci doktora sorup mu koydun canm? Henuz normalde yurutec icin biraz erken sanki.
Allah tum bebeklere saglik sihhat versin insallah.
Oy merhaba kız çe sen ne kadar büyümüşsün maşallah sanaEki Görüntüle 1944961 slm kizlar ben geldim :)))
Ek gıda ya erken başladığım için çok mutluyum canım 1 ayda çok yol katettik yediği bir kaç sebze yoğurt fln var ama iştahlı yiyor ağzını açıyor va kolay alıştı yani erken başlamamızın bir etkisi olduğunu düşünüyorum sadece günde 1 defa veriyorum şimdilik senin de öyle mi?Masallah fistiginaa
Canm biz 5 aylikken bi ogun sebze corbasi basladik. 5,5 ken bi ogun de yogurt basldik. Yeni yeni alisiyoruz iyi oldu 6 aylik oluyoruz bi kac gune anca ogun haline getirebiliyoruz yavas yavas. Cunku baslarda bi iki cay kasigi anca aliyorlar.
Bence çalış canım 15 saat olması da çok iyiymiş zaten birkaç ay sonra yaz tatili gelecek yani çalış bence o yüzden. Dışarı çıkmak insana iyi geliyor. Haftaya işe başlıyorum ben de öncrsinde oğlumu bakıcıya alıştırdım her gün biraz biraz bırakıyorum. Dışarı çıkmak çok çok iyi geldi ben mutlu olunca oğlumla da daha iyi ilgileniyorum . O olayın hiç farkında değil daha ziyade ben alışıyorum resmen.bana çok bağımlıydı biberonda süt içmesi benden başkasının uyutabilmesi beni mutlu ediyor.
Şu sıra gece çok çok sık uyanıyor atak mıdır nedir o olmasa daha iyi olacsk
Ek gıda ya erken başladığım için çok mutluyum canım 1 ayda çok yol katettik yediği bir kaç sebze yoğurt fln var ama iştahlı yiyor ağzını açıyor va kolay alıştı yani erken başlamamızın bir etkisi olduğunu düşünüyorum sadece günde 1 defa veriyorum şimdilik senin de öyle mi?
Canim yarim saat cok bir zaman degilkiAyy canim deniyorum bugun ilkinde aglamadi diye sevinmistim sonra agladi kucagimda sakinlestiriyorum yataga koydugum anda başlıyor yeniden. Normal midir bu durum yarim saat sürüyor uyutmasi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?