2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Sebze corbasini nasil yapiyorsun canim

nazeninim merhaba. Saçların dökülüyordu yanlış hatırlamıyorsam. Hala devam ediyor mu? Ben böyle bir dökülme görmedim benim de felaket dökülüyor kel kalmaktan korkmuyorum. Yanlar dipler iyice açıldı. ÇOOOK gür saçlarım vardı. 2 tel saç kaldı saçımda. Jinekoloğuma söyledim emzirme döneminde normaldir dedi mulyivitamin verdi. 3 haftadır kullanıyorum pek fark yok. Kan testinde bişey çıkmadı. Üzülerek çoook kısa kestireceğim Umarım senin düzelmiştir. Bi arkadaşımın da dökülmüş emzirirken sonra çıkıyo yenileri dedi

Maşallah canım çok iyi senin ki ya ama benim kızım çok hareketli doktorda öyle diyor yani emmesi iyi aslında. 2aylık döndü şimdi emekliyo mesela5 aylık
Oooo maşallah canm... Ben senin yerinde olsam çoook mutlu olurum Allah nazardan saklasın bebişini...Bence bebişin sadece hiperaktif değil ayrıca çok zeki olacak gibi... Ne güzel ikinci ayda dönmesi şimdide emeklemesi...biizmki dört gün sonra beş aylık olacak daha yeni yeni dönüyor...

Bencede kiloya cok takilmamak lazim, benim kizimda daha 6 kiloyu bulamadi, her cocuk farkli, gelisimi farkli, haftaya da doktora gitcez, tekrar kontrol etcek ve kilo alimini az bulursa mama ilavesi yapacaz. Cok takilmamaya calisiyorum bende, ayrica elimden geleni yapayiyorum ama bazi seylerde nasip, unutmamak lazim bunu

Kizlar mama sandelyesi aldiniz mi, aldiysaniz hangi modeli aldiniz
Ayrica bu aralar bebisler icin aldiginiz farkli oyuncaklar var mi
Birde yaptiginiz farkli oyun, aktivite yada gelisimine katkida bulunabilecegini dusundugunuz bir etkinliginiz var mi

Bu arada demir ilaci icin eczaci bir arkadasla gorustum, cok takilmamami soyledi, bizim zararli gorduguiz seyler eser mikardaymis ve vucut bunu tolere edebilirmis, arkadasim konuya vakif zamaninda ilac iceriklerini inceyen biriydi, simdi sadece eczaci, bebeklerden oda degisti, o da bebislerine vermis, ben onun bilgisine guveniyorum, sizinlede paylasmak istedim

Canım ya çok sevindim ne güzel artık keşke benimkide alsa ama bu hafta wee alıştırma bardağı alcam meyve suyu falan başlıcam 1,5 aydır idare ettik gel gitle şükür alıştırmabardağınla denicem sütüde

Sebze corbasini nasil yapiyorsun canim

Canm once kabak havuc patatesle baslamistim. 3-4 er dilim koyup biraz suyla kaynatip blenderden geciriyorum. Tabaga alinca da saf zeytinyagi damlatiyorum. Bu kadar. Uc gun kuralina gore devam ediyorum. Uc gun sonra yeni bi sebze seklinde cok sebze olunca cesitli kombinler yapicaz. Mesela iste patates havuc brokoli karnibahar iyi gider gibi.

Kizlar mama sandelyesi aldiniz mi, aldiysaniz hangi modeli aldiniz
Ayrica bu aralar bebisler icin aldiginiz farkli oyuncaklar var mi
Birde yaptiginiz farkli oyun, aktivite yada gelisimine katkida bulunabilecegini dusundugunuz bir etkinliginiz var mi

Canm biz joie mimzy lx aldik yeni. Simdilik gayet guzel gorunuyor ama biraz kullaninca yine yazarim istersen ya da sen istedini sorabilirsin.

Canm benm bebeğim sadece süt alıyor dört aylıkken kilosu 7.300dü seninkinin kilosu çok az gibi geldi bana... Benm bebeğim üç aylıkken 6.350falandı...

Canım nasılsın olur mu öyle şey her bebeğin gelişimi farklı. Benim kızım 10 gün sonra 6 aylık olacak daha yeni 6 kilo oldu. Doktor bir sıkıntı görmüyorsa 6 da okeydir 8 de 10 da. Yeter ki sağlıklı olsunlar

Merhabaaaa :))

Ben de sebze çorbası yapıyorum artık sevdaya. İçine geçen gün pırasa koydum yemedi, ama tadına baktım ben bile yemedim çok fenaydı

İlikli kemik kaynattım bu akşam. 6. Ayı doldursun çorbalarına ikişer tane atacağım bunlardan. Ben de aynı senin gibi yapıyorum çorbaları. Favorimiz ıspanak patates havuç. Bir tatlı kaşığı kadar da ince bulgur atıyorum içine ekstradan.

Tepsiden öpücük attım senle kızına

Oh büyük bir yük kalkmış omuzlarından gözün aydın canım :)

Yerleştiniz mi canım
Evet canım çok şükür yerleştik
Gözümde büyüttüğüm kadar zor olmadı. Zaten çok eşyamız yok. Mutfak tam bir günümüzü aldı onun dışında evi dip bucak temizleyip eşyaları temizleyip yerleştirmek de yavaş yavaş 4-5 günümüzü aldı. Bir haftaya yerleşmiştik :))

Sen neler yapıyorsun minnak nasıl. Ne zamandır giremiyordum gelişmeşerden hanerim yok :)

Neler yapmaya başladı :) Sevda ellerinden tutunca taytay durmaya başladı :))

Oh ne güzel canım. Hayırlı olsun. Sevdin mi oraları?
Biz yeni 5 olduk canım. Hamdolsun iyiyiz. Sırt üstü bıraktığım yerde bulamıyorum kızımı. Ters emeklemek diye bir şey var mı acaba? Yüzüstü de çok ufak emeklemeye çalışıyor ufacık ufacık :) aşırı kıkırdak oldu babasıyla bana hasta.. Kalabalık da bir aileyiz halbuki ama kimseye gülmüyor başkalarında genelde surat asıyor ben alınca ohooo :) gece uykuları iyice geriledi en kötüsü bu bizimki de ayakta durmak istiyor sürekli.. Yatarken sürekli kaldırıyor kendini 45 derece falan bazen 90 a yakın :) bizde böyle.. Sizde ne var ne yok?

Oyyy tesekkur ederiz biz de seni ve kizini optukkk

Kemik suyu super olms bu sekildee. Doktora sordun mu peki? Ben de yapayimm oyleyseee cok mantiklii.bu poset marketlerde var mi??
Pirasa yiyoz bizzz.. ama sevmese de bi hafta sonra falan dene tekrar gerci biliyosundur da yani belki
Yanina daha guzel bi sebze koyarsinn oyle yer falan.
Yerlesmissin sukurr hayirli olsn. Sevindm canmm. Allah yeni evinizi saglik huzur mutluluk bereket doldursun insallah.

Hahaha ben yan emekleyen bebek bile gördüm. İpek hanım da sırt üstü emekleyecek galiba hihihi :)

Aynı evde sürekli sadecw sizi görüyor ya ondandır. Sevda da güleç bir kız ama başkalarında ağlıyor. Benim kızım çok tembel yahu. Poposu açıkken fır dönüyor ama giyinikken bebek gibi sırt üstü yatıyor.

Bugün ilk defa çıktık. Marketleri gezdim her şey o kadar pahalıydı ki gözlerim pörtledi. Domates 6-8 tl brokoli 6.5 biber 6.5 karnabahar 5

Sevdoşu uyandırdım emzirmek için ama emmedi tekrar uyudu. Ben de uyuyacağım birazdan. Öptüm güzel kızını kendine dikkat et

Yok sormadım 4. Aydan sonra bir daha doktora gitmedik 6. Ayda 10 gün sonra gidecwğiz. Zaten kemik suyu için 6. Ayı bekleyecwğim ama burada karşı komşumuz doktor o verenileceğimi kendisinin de versiğini söyledi ona güvendim biraz da.

Sağol canım benim Allah siZin de kimsenin ağız tadını bozmasın görsüğümüz günden geri koymasın bizleri

Sırtüstü bayağı ilerliyor canım demek benim kız da böyle emeklemeye başladı. Hem de ters gidiyor
Pahalandı her şey evet şu soğuklar cüzdanları da vuruyor malesef..
Senin kızın uykusuna çok özeniyorum maşallah bizde öyle olalım hayırlısıyla yaa.. Amiiiiin amin.
İyi uykular. Bizde öpüyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…