- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #67.081
Çok yorgun olduğumda inan boş gibi oluyor göğüslerim. Ki oğlan çok yoruyor. Uyusun diye gündüz gözünün içine bakıyorum. O uyuduğunda bir saatcik uyursam ne ala. Onun dışında full mesaideyim. Özel bir şey yapamıyorum. Yemek yiyecek bile vaktim olmuyor bazen. Bol su içiyorum yalnız. Bir de aklıma gelirse kuru incir hoşaf yapıyorum. O kadar...Memeler ebat olarak büyük haliyle zor oluyor herhalde bitirmesi :))Maşallah canm sütün iyi demekki özel birşey yapıyormusun
Ben öğünümü gecirsem hemen sütüm azalıyor oğlandan dolayıda cok yoruluyorum öyle yani
Önce gece gündüz ayrımını öğretmem gerekti. Sabahları uyanınca sesli konuşuyorum. Günaydınlar sohbetler ediyorum. Perdeleri açıyorum. Elini yüzünü yıkayıp salona geçiyorum. Akşama 7 ye doğru mızırdanmaya başlıyor bizim sıpa. Mız mız haller, ağlama zırlama. Bakıyorum uyutsam o zaman uyuyacak hemen azıcık emziriyorum 9 kadar dayanabilsin diye. Çok doyarsa karnı yatma saatinde emmez gece erken uyanır diye az emziriyorum. Biraz oyun çokça kucakta vakit geçirip 8.30 banyosunu yaptıyorum. Yorulmuş oluyor haliyle. ( Banyo saatini geçirmemeye dikkat ediyorum ki yatacağını anlasın. ) Odanın ışığını kapatıp gece lambasını yakıyorum. Konuşuyorum :Nasıl uyutuyorsun canım
Biz üç aylıgız enzirerek uyuruyorum kundak yapıyorum
Zorlamiyorum ama isteneden bazen hafif ittiriyorum.snra baktim agliyo yada zorluyo cwkiyom hmn dik tutuyom ama emmemesinkotu.oluyo.ins.bnmde biter olmz bi dha ewimde yalnizolcm cok sknri cekerim.zaten bi korku var nasil bakcam diye.Benımde öyle oldu sallayıp uyutuyordum sonra yarı uykulu emzırıyordum üç gün felan sürdü böyle ama zorlamadım hiç hep uyutup verdim aonra kendiliğinden aldı
Sonra tekrarlar arada sırda ayakta emziririm bende gece yatıyor yanıma öylw yapıyorum ama gece ayormaya calısacam kötü alıstıl ona
Ne guzel yapmissin.bnmki dahs bikmiyo oek geceyi gunduzu .bi duzen olusturamadik.bn gece emzirince gerinmekten.uyaniyo geri cok uyuyamiyo.seninki yapiyomu oyke cnmmÖnce gece gündüz ayrımını öğretmem gerekti. Sabahları uyanınca sesli konuşuyorum. Günaydınlar sohbetler ediyorum. Perdeleri açıyorum. Elini yüzünü yıkayıp salona geçiyorum. Akşama 7 ye doğru mızırdanmaya başlıyor bizim sıpa. Mız mız haller, ağlama zırlama. Bakıyorum uyutsam o zaman uyuyacak hemen azıcık emziriyorum 9 kadar dayanabilsin diye. Çok doyarsa karnı yatma saatinde emmez gece erken uyanır diye az emziriyorum. Biraz oyun çokça kucakta vakit geçirip 8.30 banyosunu yaptıyorum. Yorulmuş oluyor haliyle. ( Banyo saatini geçirmemeye dikkat ediyorum ki yatacağını anlasın. ) Odanın ışığını kapatıp gece lambasını yakıyorum. Konuşuyorum :
-Oğlum şimdi uyuyacak, güzel güzel rüyalar görecek diye.. Emin ol bebek deme anlıyorlar nasıl güzel dinliyor :)
Sonra yatırarak emziriyorum. Kundak yapmıyorum. Bilmiyorum zaten yapmayı belki daha rahat olur ya...Uzanıyorum yanına emiyor ve o yogunlukla uyuyakalıyor. Baktım mememi emzik yapıyor artık emmiyor çekiyorum. Yüzüstü çeviriyorum öyle seviyor bizimkisi uyumasını. Hem gazı çıkmış oluyor hem de rahat uyuyor. Gece emzirirken de ışık kapalı oluyor ve hiç konuşmuyorum. Emzirip bırakıyorum tekrar..
Cocuklar elleriyle taniyorlr cevreyi ama bnde enfeksiyondan korkuyorum o yuzden elini fkn.opmeneye opturmemeye calisiyorum.siliyorum ama icim raht degil,bnm gorumcem cok emmis parmagini hem.incelmis hemde dis yapisi bozuldu kizim.halasins cekmz insallhKızlar bebişlerin el emmelerini bende çok seviyorum ve normal geliyodu ama el ve parmak emme; parmak incelmesine,damak çukurlaşmasına ve boğaz enfeksiyonuna yol açıyor diye duydum o yüzden tedirgin oldum ve buraya yazmıştım sizden duyan falan oldu mu böyle bir şey diye, gerçi eskilerden beri bebekler parmak emer ama işte insan böyle şeyler duyunca tedirgin oluyor...
Cocuklar elleriyle taniyorlr cevreyi ama bnde enfeksiyondan korkuyorum o yuzden elini fkn.opmeneye opturmemeye calisiyorum.siliyorum ama icim raht degil,bnm gorumcem cok emmis parmagini hem.incelmis hemde dis yapisi bozuldu kizim.halasins cekmz insallh
Kızlar iyi geceler size içimi dökmek istiyorum.kızımı kimseyle paylasamiyorum kiskaniyorum elimden alacaklarmis onu kaybedecekmisim gibi geliyor ve bunu sadece eşimin ailesi ve akrabalarına karşı hissediyorum.kızımı sevmesinler istiyorum dedikleri söyledikleri herşey bana batiyo.akıl veriyorlar ama istemiyorum çünkü hep bildiğim seyler.bana b8sey demeleri şunu şöyle yap bunu böyle yap demeleri eksik hissetmeme sebebiyle oluyo ben salak miyim da bunu bana diyorlar bunu bilmeyecek kadar aptal miyim diye düşünüyorum
İlk haftadan itibaren kizima beb bakıyorum ve kendime çok güveniyorum acemilik cekmedim çok çabuk alıştık kizimla birbirimize.yanlış mi düşünüyorum o kisielr hakkında.kimsenin gunahins girmek de istemiyorum eşimin üzülmesini de.etrafımda hep eşinin ailesiyle problemli olan kişiler var ve sanki onlar da bana eşinin ailesiyle problemli iliski yaşanır imajını veriyorlar galiba.morale ihtiyacım var için sıkılıyor bunaliyorum.
Eskilerden kalan bir problemlerin mi var cnm onlarla veya kızına istemediğin şeyleri mi yapıyorlar?
Eğer öyleyse haklısın kendince ama hiçbir sorun yoksa bence düşüncelerin normal değil,etrafındaki sorunlu kişilerin etkisinde kalıyorsun bence,hem onlar geldiğinde sebepsiz yaşadığın stres bebeğine de geçer huzursuz olur,hem eşinde fark ederse oda üzülür,sadece kızını düşün sen gereksiz kötü şeyleri kafana takma bak rabbim ne güzel sana sağlıklı bir evlat vermiş şükret ve anı yaşa...
Annem gitmeden önce bendedw bardı korku aglardım hep gittiği günde cok agladım ama sonra iş güc derken gecti günler bende tekim arada bi aglarım yineZorlamiyorum ama isteneden bazen hafif ittiriyorum.snra baktim agliyo yada zorluyo cwkiyom hmn dik tutuyom ama emmemesinkotu.oluyo.ins.bnmde biter olmz bi dha ewimde yalnizolcm cok sknri cekerim.zaten bi korku var nasil bakcam diye.
Malesef bendsde var o onlar oynadıkca laf soyledıkce Özelliklede kaynanamda oluyo sinir küpüne dönüyorumKızlar iyi geceler size içimi dökmek istiyorum.kızımı kimseyle paylasamiyorum kiskaniyorum elimden alacaklarmis onu kaybedecekmisim gibi geliyor ve bunu sadece eşimin ailesi ve akrabalarına karşı hissediyorum.kızımı sevmesinler istiyorum dedikleri söyledikleri herşey bana batiyo.akıl veriyorlar ama istemiyorum çünkü hep bildiğim seyler.bana b8sey demeleri şunu şöyle yap bunu böyle yap demeleri eksik hissetmeme sebebiyle oluyo ben salak miyim da bunu bana diyorlar bunu bilmeyecek kadar aptal miyim diye düşünüyorum
İlk haftadan itibaren kizima beb bakıyorum ve kendime çok güveniyorum acemilik cekmedim çok çabuk alıştık kizimla birbirimize.yanlış mi düşünüyorum o kisielr hakkında.kimsenin gunahins girmek de istemiyorum eşimin üzülmesini de.etrafımda hep eşinin ailesiyle problemli olan kişiler var ve sanki onlar da bana eşinin ailesiyle problemli iliski yaşanır imajını veriyorlar galiba.morale ihtiyacım var için sıkılıyor bunaliyorum.
Malesef bendsde var o onlar oynadıkca laf soyledıkce Özelliklede kaynanamda oluyo sinir küpüne dönüyorum
Ama benım sıkıntım benim ailem yanında değil torunlarını ayda yılda bir görüyo olması ve kaynanamlaronda bes dakkalok yolda oturuyprlar Zırt pırt gelmeleri batıyor
Valla dayan canımBenim ailemde uzakta kaynanamlar 2 saat uzakta.annemler gelebiliyorlar ama öyle çok konuşan cadoloz tip de değillerdir.doğumdan önce böyle değildim acaba panik atak mi oldum diyorum.sende haklisin canım gelmesini istediklerin uzakta diğerleri burnunun dibinde.eşim için dayanacagim
Anladım canım bende gece gunduzu ayırt ettım artık bılıyo ana yatagına gecınce pek durnuyoYok canım. 9 da yattı mesela oğlum. Gece 3 te muhakkak uyanıyor o zaman veriyorum tek meme. Çift meme verdiğimde çok emiyor ve kusuyor. ( Kişiden kişiye meme dolgunluğu ve doygunluğu değişir ya benimkisi iki meme verince kusuyor çok denedim. Belki sen de olmuyordur hani) Sonra sabah 6 gibi uyanıyor o zaman veriyorum yine tek meme ama emmediğini. Belki arada uyanırsa yine emziriyorum. Sırasıyla vermeye çalıyorum çünkü hangisini verdiye diğer sabah doluyor ve ağrıyor. Sırayla vermeye çalıyorum.
Elifler böyle ters galibaaa :)Benim ailemde uzakta kaynanamlar 2 saat uzakta.annemler gelebiliyorlar ama öyle çok konuşan cadoloz tip de değillerdir.doğumdan önce böyle değildim acaba panik atak mi oldum diyorum.sende haklisin canım gelmesini istediklerin uzakta diğerleri burnunun dibinde.eşim için dayanacagim
Elifler böyle ters galibaaa :)
Ay sorma o gozune kil olayi bizde cok oluyo almada alamuyosun buyuselerdi bi ark.oglu 1 yasinda diyoki yeni anldim anne oldugumu kac ay gaz cek dis sancisi atesi aşisi fkn derkn anca biraz iyiyizsimdi diyor .bni korku sariyor valla.wmmene olayimiz basladi agliyo faln onla ugrasiyorumÖyle tabiiki,bende kısıtlamak istemem ama mecbur kalıyoruz bazen,ben eldivenlere geri dönüş yaptım tek çocuk değil ki devamlı ilgilenesin ellerini ağzına götürmesin falan diye,saçlarıda çok dökülüyor her yerleri minik minik kıl elleri saçlarında, gözlerinde, ağızlarında o yüzden gözlerinin içine bile kıl düşürüyolar,bir an önce büyüselerdi bi
Cnm bazen bizmki de :) yoksa genli ya bebek arabasinda yada kuckta evn icinde gezip dryrz kilometre yapyrm :))kucagi istememesi cok guzel valla ya :) keske benimkide istemese uyandignda biraz yatgnda oynuyo kendi sonra kuck istiyo beyefendi isi birakip onu gezdiriyorum :)
İns cnm. Evet genlde babaya benzyrlr kuzucuklr :)Seneye gidersiniz canım inşallah. Defneninde sadece esmerliği bana benziyor. Surat aynı baba
Yok ben farkındayım sıkıntı bende kaynanamlar cok iyiler ama bana batıyor sebepsizceSıkıntı elifler de değil eliflerin karşılaştığında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?