• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haklı mıyım, haksız mıyım? Objektif olun lütfen.

Kabul etmiyorum ama her seferinde aynı şeyi yaşıyorum. Bunun için bosanilir mi?
Bosanilmaz ama kabullenip oturmaniz sacma calisan ayaklari uzerinde duran biri disari cikmak icin esinden izin almaz. Ben yarin aksam arkadasimla bulusacagim sen cocukla kalicaksin bundan sonra kendime zaman ayiracagim diyeceksiniz ayrica karsiniza alin ve haftada ikiden fazlasini kabul etmiyorum
Bu sekilde aile olmaz diyip kendini duzeltmesini isteyin yoksa degiseceginizi evlilik uzerine iyice dusunup karar verceginizi neler hissettiginizi soyleyin yani neden kabul edip bosansamda yanliz olruum en iyisi kocam yanimda dursun kafasindasiniz boyle olursaniz bu adam degismezki. Cocugu birakamama bahane degil birakip cikin bakar merak etmeyin ezdirmeyin kendinizi

Annelik zor iş.siz dışarda çalışmaya ve rahata alıştığınız için zor geliyor.bir anda hem eve tıkılmış, hem çocuk bakımı hem ev işi zor gelmiş.ayni şeyler eşin içinde geçerli oda zorlanıyor.kim haklı bilemem konuyu okumadım sonuna kadar.ama şunu bil rahatlayacaksin bir gün hep böyle olmayacak
Ben bu yorgunluğunuzu eşinizle güzelce ve sakince kendinizi anlatıp konuşmanızı tavsiye ederim. "Seni anlıyorum çok yoruluyorsun" demekle çözülecek bir şey değip, faaliyete geçmesi gerekir. Bunu ona söylemeniz gerekir.
Annelik çok zor, psikolojik ve fizyolojik olarak çok yıpratıcı bir süreç. Çocuk sahibi olmakla bir tek anne değil, baba da çocuk sahibi oluyor. Maalesef toplumumuzun kadınlara yüklediği bu yükleri zamane gençleri olarak aşmakta zorlanıyoruz. Ama ben kendinizi eşinize anlatmakla başlamanız gerektiği fikrindeyim. Yorulduğunuzu , yıprandığınızı onun gözüne sokun. Ki anlasın.

Siz anne olmaya zor alıştığınızı söylüyorsunuz ama asıl eşiniz oldukça uzak bence baba olmaya. Erkeğin yeni anne olmuş kişiye manevi ve psikolojik olarak büyük güç olması gerektiğine inanıyorum. Ama sizinki hala üniversiteli genç sanıyor kendini galiba haftada 3 kere kankilerle buluşup okey keyfi kafası çok komik. Bir aile büyüğünüz, ılımlı babacan biri ne biliyim kendi babası falan konuşsa bu durumun böyle devam etmemesi gerektiğini, sizin zorluk çektiğinizi, eşlik babalık sorumluluklarını ciddiye alması gerektiğini anlatsa durumu polemiğe dönüştürmeden tavsiye verir gibi. Siz ne kadar cinnet geçirseniz de çok takmıyor artık demekki

Evet. Ben aslında çocuksuz kalmayı tercih ederdim. Ama eşim çok istedi. Sonradan bende beni gelistirecegini bilmediğim yönlerimi kesfedecegimi ve hayatıma yeni bir aşk ve sevgi getireceğini düşünerek kabul ettim. Ki çok seviyorum iyi ki yapmışım. Beni çocuğum hiç üzmüyor, yormuyor aslında. Beni eşimin beni yalnız hissettirmesi üzüyor. Boşansam tek maaş ile çocuk bakmak zorunda kalırım. Evli kalırsam maddi anlamda karda olurum. İki türlüde yalnız hissederim. En azından evliyken çocuğuma daha iyi maddi imkanlar sunarım. Ama üzülmemek elde değildi, umut etmemek. Belki bu sefer kabullenmisimdir. Şu an biraz duygularım yoğun. Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için
Rica ederim duygularını eşine ifade etmelisin onun anlayacağı dilde konuşmalısın en kötü cinnet geçirir pırıl pırıl delirirsin bikere ama tam olur belki oturur yerine bi durulur..

Eşinizin iyi bir eş olduğunu nereden çıkardınız?

Yorumlarda öyle demişler 🥲 Başka erkekler o kadar bile yapmıyor demişler 🥲
Ben adamın yaptığı işleri okurken çoktan yerden yere çarpmaya başlamıştım kendisini.
Yine kadınların sabrına ve beklentilerinin ne kadar az olduğuna hayret ettiğim bir konu oluyor.

Tüküreyim onun taratoruna da kalibina da. Onu da evde icebilmek icin istiyor heralde?

Neyine güvendi de çocuk istedi. Madem öyle bunu basina kakabilirsin. Tabiki evladini birakmicaksin ama depresyondayim cekip gidicem cocukla tek basina kalacaksin bakalim o zaman napicaksin diyebilirsin.

Annene gitsen bi on gün akıllanır mi sence? Blöfu de hic sevmem ama yapsan nolur?

Yani senden degildir de sorumluluklardan kaçtığı kesin. Baba olmak agir gelmis. Kac yasinda bu adam? Bu sekilde evliliği sürdürebilmek cok zor. Senin devamli susman gerekiyor çünkü. Düzelmesi lazim eşinin. Su an cocuk anlamiyor ama yakinda anlayacak ve o da babasinin neden evde olmadığını sorgulayacak. Ve buyudukce dertleri buyuyecek adam hala arkadas meraklisi olursa eksik bi baba figürüyle büyürse nolacak.
İçki tüketmiyor. Oğluma kıyamıyorum ya. Kiysam bırakıp gidicem de Bi 10 gün. Başına kakiyorum. Deşarj oluyormuş, kendine zaman ayırmaya ihtiyaci varmış.

Bosanilmaz ama kabullenip oturmaniz sacma calisan ayaklari uzerinde duran biri disari cikmak icin esinden izin almaz. Ben yarin aksam arkadasimla bulusacagim sen cocukla kalicaksin bundan sonra kendime zaman ayiracagim diyeceksiniz ayrica karsiniza alin ve haftada ikiden fazlasini kabul etmiyorum
Bu sekilde aile olmaz diyip kendini duzeltmesini isteyin yoksa degiseceginizi evlilik uzerine iyice dusunup karar verceginizi neler hissettiginizi soyleyin yani neden kabul edip bosansamda yanliz olruum en iyisi kocam yanimda dursun kafasindasiniz boyle olursaniz bu adam degismezki. Cocugu birakamama bahane degil birakip cikin bakar merak etmeyin ezdirmeyin kendinizi
Konuşma, cinnet geçirme bunlar çok kez yaşandı. O yüzden çocuğu bırakıp ben çıkıyorum derim zadece. Bugün ilk kez oğlumla yürüyüş yaptık. Evi öylece bıraktim ve çıktım. Gelince eşim topladı biraz. Artık konuşmuyorum. Sevgi dolu ve neşeli halimi oğlumla paylaşıyorum. Eşime de herhangi biri gibi davranıyorum. İçimden böyle geliyor artık,bilerek yapmıyorum.

Yorumlarda öyle demişler 🥲 Başka erkekler o kadar bile yapmıyor demişler 🥲
Ben adamın yaptığı işleri okurken çoktan yerden yere çarpmaya başlamıştım kendisini.
Yine kadınların sabrına ve beklentilerinin ne kadar az olduğuna hayret ettiğim bir konu oluyor.
Yani öyle ki dövmez, aksam yemeklerinde evde olur, uyuşturucu, alkol ve kumar bağımlısı olmazsa bir de üstüne aldatmazsa süper bir eş oluyorlar. Beklenti bu. O zaman kadınlar bir erkek tarafından sahiplenilmis bir eşya. Sahibi onu hor kullanmazsa memnun olmalı. Ben artık böyle hissediyorum. Sanki eşimin bir eşyası gibiyim Beklentiye girmek toplum tarafından yasaklanmış gibi zaten burda bana destek olanlar olunca epey şaşırdım aslında. Herkesin bulmuşsun bunuyorsun demesini bekledim.

İyi bir kadın olmak için ise ölçüleri ile yapmamız gereken çok şey var.

Çok haklısın, madem ev işlerinde ve çocuk bakımında yardım etmiyor, gerekirse bütün parası harca hergun kadın çağır...ne demek birkaç kez masayı topladı falan, ya hergun işten gelince işleri yapacak ya da alacak bebeğe bakacak sen birşeyler yapıp dinleneceksin...ne demek öğle uykusu ve rutinleri var

Yani öyle ki dövmez, aksam yemeklerinde evde olur, uyuşturucu, alkol ve kumar bağımlısı olmazsa bir de üstüne aldatmazsa süper bir eş oluyorlar. Beklenti bu. O zaman kadınlar bir erkek tarafından sahiplenilmis bir eşya. Sahibi onu hor kullanmazsa memnun olmalı. Ben artık böyle hissediyorum. Sanki eşimin bir eşyası gibiyim Beklentiye girmek toplum tarafından yasaklanmış gibi zaten burda bana destek olanlar olunca epey şaşırdım aslında. Herkesin bulmuşsun bunuyorsun demesini bekledim.

İyi bir kadın olmak için ise ölçüleri ile yapmamız gereken çok şey var.
Eşinle net olarak konuş, eğer evde iş bölümü yaomayacaksan ben parami ev işlerine yardım için harcayacağım de, madem senden bana fayda yok benden de sana yok de...para eksilince kendine gelir bence

Ev işlerine yardım etti dediniz ya o işler onun da görevi zaten yardım etmedi kendi işini yaptı. Üç dört aylık bir bebek varken haftada iki üç gün çıkması aşırı fazla . Sizin çıkmanızı istememesi daha da bencil

İçki tüketmiyor. Oğluma kıyamıyorum ya. Kiysam bırakıp gidicem de Bi 10 gün. Başına kakiyorum. Deşarj oluyormuş, kendine zaman ayırmaya ihtiyaci varmış.
Saatlik bırakın. Bir yöntem bulup bakacaktır. Mükemmel olmak zorunda değil kendi yöntem geliştirip bir şekilde bakacak çocuğa. Yoksa hep sizde olur iş

Eşinle net olarak konuş, eğer evde iş bölümü yaomayacaksan ben parami ev işlerine yardım için harcayacağım de, madem senden bana fayda yok benden de sana yok de...para eksilince kendine gelir bence
Aynen öyle yaptım ama bu tarz konuşmaların sanki son kullanma tarihi var

Tamamen haklısınız tabi ki ayrıca siz kendinizi iki üç yardım etti diye avutuyorsunuz resmen ama aslında hiç yardım etmemiş bile ayrıca onunda görevi bunları yapmak yani size yardım etmiş olmayacak üstüne düşeni yapmış olacak ve kendinin dışarı çıkıp işin size geldiğinde oralı olmayışı bencillikten başka bi şey değil

Tamamen haklısınız tabi ki ayrıca siz kendinizi iki üç yardım etti diye avutuyorsunuz resmen ama aslında hiç yardım etmemiş bile ayrıca onunda görevi bunları yapmak yani size yardım etmiş olmayacak üstüne düşeni yapmış olacak ve kendinin dışarı çıkıp işin size geldiğinde oralı olmayışı bencillikten başka bi şey değil
Ben ise başlayınca böyle olmayacakmış yardım edecekmişmis. Bir de şaka gibi dün gece rest çektim sen vereceksin gece sütünü dedim. Gün boyu her konuştuğumuzda (bir iki kere aramam gerekti) 2" saatlik uyku ile duruyorum. Çok yoruldum". Dedi. Gelince de 2saat uyudu. Kalkınca bisiler hazırla falan dedi. Bugün gitmedi arkadaşlarına dün babasına şikayet ettiğimi söyledim. (aslında etmedim ama öyle dedim ki yine de gitseydi bu sefer şikayet edecektim) Bir de bana diyor ki "akşamları ben vereyim sütünü ama okeye gitmeme laf etmemen şartı ile :D" oğluna şartla bakıyor. Sanki bana iyilik yapıyor. Ben oğlumu kesinlikle böyle yetistirmeyecegim.

Back
X