- 2 Haziran 2014
- 1.295
- 790
- 168
Gebelikte son haftalar haric hurma yenmemeli diye biliyorum yanlis mi acaba?
Günde 1 taneden bi şe olur mu acaba? Bi araştırayım ben onu..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Gebelikte son haftalar haric hurma yenmemeli diye biliyorum yanlis mi acaba?
hergun mutlaka yedıgınız bır meyve sebze yada başka bısey varmı anneler
nar yeme demislerdi bana arastirmadm o yuzden yemeye korkuyorumben bır aydır yıyorum. eşim ayıklıyor bir kase kaşıkla yiyorum.
doğum olaylarını burdan duydum valla.
kız sen plakalara düşmüşsün ya . neden takip etmiyorsun. aşkolsun. :)iğne için bence de göbek miyadını doldurdu tamam hala tutabiliyorum ama malesef acısı 2 kat arttı ve arada kanamaya da başladı. bacak kesinlikle yapmam eşimi bekleyip koldan vurulmak en mantıklısı . bacağım 3 gün ağrıyıp resmen kapkara oldu ki kasa da vurmadım.
doktorum bana cok yoruluyor musun gün içinde diye sordu ben de nerdeyse 8:30-9 gibi uyudugumu söyledim bana d vitamini magnezyum çinko kalsiyum içeren osteocare diye bi ilaç verdi bi görüş istersen doktorunla canım belki takviye bişi verir sana daBu ara çok yoruluyorum saat daha3 ve bugün panel varmış yani 7 buçuğa kadar okuldayız öyle bi küfredesim var anlatamam ama edersem forum kaldrnaz diye sustum offfffff çalışmayan hamileler oturyn evinizde değerini bilin valla evin
bu değişik bir şey cidden 20 kilo alanlar bıle bır bakıyorsun dogumdan sonra kısa surede eski kilodalar ben çözemedim.ya ne tuhaftır..ılk cocugumda adeta perhızde bır hamılelık gecırdım. 58le hamıs kaldım 73 le doğuma gıttım..hergun kesıntısız 5 km yol yurudum + parklardakı spor aletlerine bındımsırf normal doğum yapabıleym dıye 4 kat merdıven ındım ındım çıktım..yedıklerıme cok dıkkat ettım..hamur, kızartma asıtlı ve kalorılı seyler nerdeyse hıc yemedim.hele aksam 6 dan sonra yemek tamamen yasak.mutlaka sut yoğurt taze sebze meyve yemeye ozen gosterdım cevızdır fındıktır kızım 3300 gr 53 cm dogdu..
gelgelelim buna..68 le hamıs kaldım sımdı 70 ım..evvelkı gun sohbette sen hamılemıydın dedı gören herkesyedıklerıme açıkçası cok dıkkat etmıyorum,canım ne cekıyosa yıyorum ..bacağımda doğum sonrası operasyon gecırmeyı bekleyen elım buyuklugunde varıslerım olduğu ıcın nerdeyse adım yol yurumuyorum.. ee
bu ıste bır ıs var ama cozemedım..çokta kasmaya gerek yokmuş galıba sanırsam
heee ama sunu eklemelıyım doğumdan sonrakı 6. gun ben yıne 58 kıloydum..bence dıkkat etmemın karşılığını bu sekılde gordum cunku tartıda kılo olarak görünen sey tamamen sıslık ve odemden oluşuyormuş kı bu kadar kısa surede ben eskı bendım :)
muz ceviz badem fındık yogurt süt hergun mutlaka yiyorum benhergun mutlaka yedıgınız bır meyve sebze yada başka bısey varmı anneler
sende düzce olmuşsun.doktorum bana cok yoruluyor musun gün içinde diye sordu ben de nerdeyse 8:30-9 gibi uyudugumu söyledim bana d vitamini magnezyum çinko kalsiyum içeren osteocare diye bi ilaç verdi bi görüş istersen doktorunla canım belki takviye bişi verir sana da
kullanabilirsin canım augmentini agrı kesici de minoset parol falan alabilirsin çok geçmiş olsunkrizantemcik canim disim iltihapli dis doktoru kadin dogum doktorub antibiyotik versin kullan dedi agriyo cunku doktorumda agumentin kullanabilirsin demisti ama yine icim rahat etmedi bide sana sormak istedim:)
Kizlar tam dus aldim evden cikiyodum sert.3.4 tekmeyi yerlestirdi sipa bu saate kadar napiyodu acaba velet resmen oldum oldum dirildim nerdeyse bir gun bu cocuk.niye oynamaz kordonmu dolandi nefesmi alamiyo biseymi oldu sacma sapan seyler kurdum durdum neyseki cok sukur basladi oynamaya allah kimseye yasatmasin hepinize tesekkurler
hadi gözün aydın canım masallah yavruna :) daha dönmek için erken zaten bnm de gecen haftaki kontrolumde önemli değil daha demişti drben geldim sonunda şuan dinleniyorum ayaklarım baya şiştiler. evet kızlar rabbime binlerce şükür olsun ki fetal ekomuz sapasağlam çıktı. ama doktor teyzemiz doğunca 1-3 ay arası getir bir kontrol edelim dedi çok ilgiliydi sağolsun. ayrıca doktoruma uğradım idrar tahlili için evet bakteri çıkmış enfeksiyon var dedi. bana tam 3 tane ilaç yazmış açıkçası teredütte kaldım ilk 2 ilaçta sorun yok ama bir tane idrar antiseptiği diye bir ilaç var hamileliğin son ayında kullanılmamalıdır doğum riski varmış.
ayrıca 5 aralıkta yani 32. haftamdan sonra 2 haftada bir gidicekmişim onu da söyledi. benden haberler böyle yavrum daha dönmemiş bu arada. bakalım ne zaman dönecek sıpam :)
Günde 1 taneden bi şe olurmu aba? Bi araştırayım ben onu..[/QUO
O kdr bilmiyorum tabi ama rahim kasilmalarini rahatlatiyo diye soylemislerdi bana hurma ve nar ve hatta eski kadinlar dogum yaklasinca yermis
hadi gözün aydın canım ömründen ömür gitmiştir eminim..demekki duş alman gerekiyormus :)Kizlar tam dus aldim evden cikiyodum sert.3.4 tekmeyi yerlestirdi sipa bu saate kadar napiyodu acaba velet resmen oldum oldum dirildim nerdeyse bir gun bu cocuk.niye oynamaz kordonmu dolandi nefesmi alamiyo biseymi oldu sacma sapan seyler kurdum durdum neyseki cok sukur basladi oynamaya allah kimseye yasatmasin hepinize tesekkurler
sende düzce olmuşsun.
konuşmştuk canım ağrıdıgını yazmıştı evet
işte kanama olunca artık göbek miyadını doldurdumu diye düşünüyorum
sağol canım ah ah nerde canım saat 2 de imiş randevum ben başıma geleceğini biliyordum ama anneme geçtim oradan onunla tekrar geri hastaneye gittim. yorucu oldu ama ne yapalım artık bitti bu testler.