• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

NE OLUR OKUYUN kızlar 6+5 de vajinal kalp atışları duyulmadı dr % 99 kürtaj dedi ağlamak dan helak oldum böyle olup sonradan duyulan var mı ???

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

o doktoru acilen bırak delimidir nedir. ben 6. haftamda gittiğimde bırak kalp atışını bebeği bile göremedi bebeği göremedim 1 ay sonra gel kalp atışlarına bakalım dedi bir gittim orada pıt pıt atıyordu. hatta ultrason görüntüm bile var 6. haftalık bebek gözükmüyor bile. ama içinde yolk sac gözükmesi gerekli. o zaman bekletiyorlar senin öyle birşey varmı. kesenin içinde yuvarlak birşey. eğer onu göremediyse ondan demiştir büyük ihtimalle ama gözünden kaçmışta olabilir. kanaman sancın ağrın yoksa bekle 9. 10. haftaya kadar. bu konuda artık doktorlara çok kızıyorum. hemen kürtaj neyi kürtaj ediyorsun ben tam 3. kere kürtaj oldum. 10 tane ultrasona girip düşüğün başladığı kesinleştikten sonra doktorlar kürtaj der. :47:

yok canım ne özürü sakın öyle düşünme yaşayacağım vardı ve yaşadım sen riskim var deyince bende ölçüm yaptığını sandım dr un hiç korkma canım allahın izniyle bebeğini sağlıkla kucağına alıcaksın bende inşş doğru kimi dr ikili yapmıyor çünkü beceremiyor bebek hareketli ise yanlış mm lik sonuçlarda ortaya çıkıyor inş hepimiz burdan güzel haberler vereceğiz birbirimize allahın izniyleee herşey güzel olacak inşşş

inşallah canım. bırdaha burda kımsenın agladıgını uzuldugunu gormeyız. allah hepımıze herseyın en hayırlısını versın. umarım karnındakı bebek tum acılarını unutturacak sana

yok canım ne özürü sakın öyle düşünme yaşayacağım vardı ve yaşadım sen riskim var deyince bende ölçüm yaptığını sandım dr un hiç korkma canım allahın izniyle bebeğini sağlıkla kucağına alıcaksın bende inşş doğru kimi dr ikili yapmıyor çünkü beceremiyor bebek hareketli ise yanlış mm lik sonuçlarda ortaya çıkıyor inş hepimiz burdan güzel haberler vereceğiz birbirimize allahın izniyleee herşey güzel olacak inşşş

Öncelikle çok geçmiş olsun,inşallah sapasağlam dünyalar güzeli bir bebek verir allahım sana ve öncekini unutturur. Ayrıca son sözüne katılıyorum. Benim doktorum en az 5 dakika bekledi , çünkü çok hareketliydi,ölçüm yapamazdı. Neyse bir ara duruldu da ölçümü yaptık. Ve merak ettiğim bir şey var. Senin ikili testinde risk oranın neydi? Neden 3lü test yapıldı ? Eğer 2li de risk çok az olsaydı yapılmayacakmıydı ?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

kızlar bırsey sorucam. gecen hafta doktorumu aradım ve ıkılı test ıcın en gec hangı hafta gelmem lazım dıye sordum. hemsıresı dr bey ıkılı tarama yapmıyor 3 lu yapıyor dedı. sımdı bızım ankete bakıyorumda cogu kısı yaptırıyor. cok arada kaldım. haftaya randevum var ve 13. hafta olucam. yapmak ıstıyorum desemmı doktora bılemedım.

E yaptir bence
Bazi durumlarda bebek anne karninda bile tedavi ediliyor bence atlama

inşallah canım. bırdaha burda kımsenın agladıgını uzuldugunu gormeyız. allah hepımıze herseyın en hayırlısını versın. umarım karnındakı bebek tum acılarını unutturacak sana

duana kocamannnnn bir aminnnnn diyorum canım inş hepimiz musmutlu olcaz bebeklerimizle inşşş

Kızlar ben henüz doktora gösteremedim . Ikili testin kan sonucunu aldım.
10000 de 1 düşük ihtimalli risk diyor. Buna göre , ben 3lü testi yaptırımıcam değil mi ?

İstegine bagli canim
Ben oglumda 2 li de 3 lu de yaptirmistim bu testlerde baska sorun varsa da belirlenebiliyor diye dusunuyorum
Allah hepimize saglikli bebekler nasip etsin insallah

Kesinlikle katiliyorum ben oglumda 4. Ayda grip oldum oksurmekten kanamam oldu düşük ve riskin vardi Dr çok fazla öldürmekten demişti. Ben tecrübeli olduğum için karnim kasilacagi zaman sikica tutarim kasiklarimi daha rahat oluyo.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben de uzanirken hapsurdugimda kasiklarima keskin sancilar girdi
Otomatik olarak hapsiracagom zaman karnimi sikia tutup hapsirir oldum
İcgudusel olarak dogru birsey yapiyormusum demek

Öncelikle çok geçmiş olsun,inşallah sapasağlam dünyalar güzeli bir bebek verir allahım sana ve öncekini unutturur. Ayrıca son sözüne katılıyorum. Benim doktorum en az 5 dakika bekledi , çünkü çok hareketliydi,ölçüm yapamazdı. Neyse bir ara duruldu da ölçümü yaptık. Ve merak ettiğim bir şey var. Senin ikili testinde risk oranın neydi? Neden 3lü test yapıldı ? Eğer 2li de risk çok az olsaydı yapılmayacakmıydı ?

çok sağol canım inşş rabbim hepimize sağlıklı sıhhatli evlatlar verir canım benim 12.haftamdı yada dolmak üzereydi gittim çok hareketliydi benim kuzumda tam yarım saat uğraştı dr ama benim ense kalınlığım 2 den aşağı düşmedi 2.1 2.3 2.2 çıktı hep sonra dr un yüzü düştü ben anladım tirtir titredim allahtan eşim hastanede çalışıyor hemen yanıma geldi sonra dediki bu çok hareketli akşama doğru gelin bakayım siz dedi ve gittik ama sonuç aynıydı sonra kan verdin 87/1 pozitif çıktı üçlü testi başka dr da yaptık oda dediki belki yanlış ölçmüştür ordada kan verdim ve 200 de bir pozitif çıktı sonra amniyosentezde kesinleşti biz olsun dedik öylede kabullendik ama ayrıntılı ultrasonda herşey netleşti ve bebeğim yaşamayacaktı bunları yazmak istemezdim ama ben yaşadım yaşadığım içinde yazdım hiç kolay değil gerçekten rabbim düşmanıma yaşatmasın evlat acısını :((((

Kızlar ben henüz doktora gösteremedim . Ikili testin kan sonucunu aldım.
10000 de 1 düşük ihtimalli risk diyor. Buna göre , ben 3lü testi yaptırımıcam değil mi ?

ultrasonda ölçülen değerdir, genellikle 3 mm üzerinde olması anormal kabul edilir, ikili test sonucundan bağımsız olark ayrıca değerlendirilir. İkili test sonucu normal dahi olsa NT kalınlığı fazla olan bebeklerde kalp anomalisi v.b olma riski vardır, bu nedenle fetal eko yapılmalıdır. NT hakkında ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Burada down sendromu riski sınırı genellikle 1/270 kabul edilir. Bu sınırın üzerindeki değerler yani 1/200, 1/100, 1/50 gibi yüksek riskli kabul edilir. Bu sınırın altındaki değerler yani 1/300, 1/1000 gibi düşük riskli kabul edilir. Trizomi 18 için bu sınır genellikle 1/100 olarak alınır. Aynı şekilde bunun üstündeki değerler yüksek riskli, altındaki değerler düşük riskli olarak belirlenir. Yaş riski ise annenin yaşındaki kaç kadından birinde down sendromu riski olabileceğini gösterir.

böyle bir yazı gördüm senin düşük risk çıkmış sanırım yaptırmana gerek yok. benimde haftaya inşallah hayırlı haberler alırım bende :)

bende öyle tahmin etmiştim evet kuzum bebişler çok hareketli oluyoo görüntüsü çok şeker ama sanki ağır gibi duruyor ilk 3 ay için taşınabilir beşikler çok rahat oluyor ben kızımda kullanmıştım sonra normal büyük beşiğe geçtik çabucak büyüdü sıpa sığmıyordu bile :)))
Allah bagislasin saglikla yavrularimizi
Tatli telaslar isin en guzel yani iste :)

amin canım allah hepımızım bebegını korusun. senın hangi konuda riskin var?

Canım anne karnında tanı korudular ama patolojide bişey çıkmadı... Doktordan yeni gelmiştim daha yeniydi. Doktorlar gayet iyi demişti. Biz birgün yatakta oynarken benim oğlum kasıma tekme attı ben gerildim ama bişey olacağını zannetmedim. Bir kaç güne kanamalı olarak acile gittim. O zaman. 10. Haftanın içindeydi doktorlar dediki sen ne yapıtında kesen yırtılmış dedi hiç ama hiç aklıma bişey gelmedi o anki şoktan bu arada bebeğim maalesef sadece eli kolu kafası oynuyor altı hiç hareket etmiyor bağırsakları dışarı çıkmıştı. :( doktorlar yaşama şansı kesınlıkle yok yani bir umut bile yoktu yarın, birgün, 6 ay sonra doğduktan sonra ölür dediler. Doktorlar bunun yükü ağır olur psikolojin kaldırmaz en iyi aldırmak dediler çok zor günler geçirdim. Keşke ölmüş olsaydı dedim düşünün kalbi atıyor ben nasıl kıyarım dedim ama ileriye gidemedim 11. Haftada sonlandı...

Bir tanı koydular body stalk diye milyonda bir görülür dediler ama patolojiden hiçbir şey çıkmadı. Kese yırtılırsa bebeğe zarar vermezmi?? O anda o kafada hiç aklıma gelmedi..

Kötü bi tecrübe oldu Rabbim yaşatmasın..

Allah bagislasin saglikla yavrularimizi
Tatli telaslar isin en guzel yani iste :)

amin canım hemde ne tatlı telaşlar bir cinsiyetlrini öğrenelim neler neler alıcaz offfff içim hop hop ediyor yaaaa :)))

ben duydum akşam
3 aylıkmış
sürekli öksürüğü varmış
doktorda bu şekilde yapmamı tavsiye etti bana
bende sizinle paylaşmak istedim
kimin ne olacağı hiç bellli değil
önlem almakta fayda var
Tabi ki iyi yapmissin paylasmakla. Oksururken insan tutuyor kendini zaten. Ama ikinmak demissin ben hic ikinmiyorum tuvalette gerekirse ilac kullan kabizlik icin ama ikinma demsti dr bana da.

arkadaşlar hem taşınabilir hem de anne yanı beğişi var çok pahalı da değil. bugün gördüm nette.

hem park yatak hem anne yanında kullanılabiliyor. belki birinize fikir olur.

Eki Görüntüle 1191765
Eki Görüntüle 1191763
Guzelmis bu. Kenari inip kalkani da cikmis yani park yatagin

Benim bulantılar şıp diye kesildi valla, az kaldı doktora gitmeye heyecan dorukta :)

Kızlar ben oğlumda 14. Haftada yapıldı, doktorlar zaten öyle ayarlıyorlar burda sizinle alakalı değil mecbur bakılıyor. Buda 13. Haftada olacak sanırım.
Benim dr da 13. Haftanin sonuna gun verdi ense kalinligi icin. Ikili test yaptirmicam ihtimallerle isim yok. Cok dertlenirsem amniyo yaptiririm.
2 li testi temiz cikip dq downlu cocuk doguran okadar cok ki..

İstegine bagli canim
Ben oglumda 2 li de 3 lu de yaptirmistim bu testlerde baska sorun varsa da belirlenebiliyor diye dusunuyorum
Allah hepimize saglikli bebekler nasip etsin insallah

Trizomi denilen kromozom hastaliklarina bakiyor sadece 2 li ve 3 lu test. Baska sorunlar ayrintilida gorunuyor.amin saglikli bebeklerimiz olsn ins

çok sağol canım inşş rabbim hepimize sağlıklı sıhhatli evlatlar verir canım benim 12.haftamdı yada dolmak üzereydi gittim çok hareketliydi benim kuzumda tam yarım saat uğraştı dr ama benim ense kalınlığım 2 den aşağı düşmedi 2.1 2.3 2.2 çıktı hep sonra dr un yüzü düştü ben anladım tirtir titredim allahtan eşim hastanede çalışıyor hemen yanıma geldi sonra dediki bu çok hareketli akşama doğru gelin bakayım siz dedi ve gittik ama sonuç aynıydı sonra kan verdin 87/1 pozitif çıktı üçlü testi başka dr da yaptık oda dediki belki yanlış ölçmüştür ordada kan verdim ve 200 de bir pozitif çıktı sonra amniyosentezde kesinleşti biz olsun dedik öylede kabullendik ama ayrıntılı ultrasonda herşey netleşti ve bebeğim yaşamayacaktı bunları yazmak istemezdim ama ben yaşadım yaşadığım içinde yazdım hiç kolay değil gerçekten rabbim düşmanıma yaşatmasın evlat acısını :((((
Zor seyler yasamissin canim.sonrasinda kromozom analizi yapildi mi. Sizde bi sorun cikmadi di mi.

Bende amin diyorum... Rabbim hayırlı sağlıklı sıhhatli evlatlar versin. Şu günler bi geçmede bende rahatlasam.

o doktoru acilen bırak delimidir nedir. ben 6. haftamda gittiğimde bırak kalp atışını bebeği bile göremedi bebeği göremedim 1 ay sonra gel kalp atışlarına bakalım dedi bir gittim orada pıt pıt atıyordu. hatta ultrason görüntüm bile var 6. haftalık bebek gözükmüyor bile. ama içinde yolk sac gözükmesi gerekli. o zaman bekletiyorlar senin öyle birşey varmı. kesenin içinde yuvarlak birşey. eğer onu göremediyse ondan demiştir büyük ihtimalle ama gözünden kaçmışta olabilir. kanaman sancın ağrın yoksa bekle 9. 10. haftaya kadar. bu konuda artık doktorlara çok kızıyorum. hemen kürtaj neyi kürtaj ediyorsun ben tam 3. kere kürtaj oldum. 10 tane ultrasona girip düşüğün başladığı kesinleştikten sonra doktorlar kürtaj der. :47:

Kesinlikle katılıyorum.

Tabi ki iyi yapmissin paylasmakla. Oksururken insan tutuyor kendini zaten. Ama ikinmak demissin ben hic ikinmiyorum tuvalette gerekirse ilac kullan kabizlik icin ama ikinma demsti dr bana da..

yok hayatım ıkınmaktan kastım hani öğürürken ister istemez kasılıyoruzya oydu
adını bilemedim :1:

kızlar bu arada birşey danışacağım
bana doktorum en son gittiğimde 3 hafta sonra gel demişti
yani haftaya cumaya denk geliyor bu süre
11. haftaya girmiş olacağım o gün
o gün gitsem doktor bana test mi yapacak
yani şu sizin bahsettiğiniz ikili test falan o zaman mı yapılıyor
ben 1 hafta daha bekleyip en azından 12. haftaya girince gideyim belki cinsiyetinide görürüm diyorum
ama bir yanımda özledin artık git gör bebeğini diyor
kararsız kaldım yaaa
11. hafta için özel birşey oluyormu
birde ben hep ultrasonda 1 hafta geriden geliyordum
acaba bu ara kapanmışmıdır artık:44:

O an sadece tesadüfüm deyim ne deyim şans mı demeli... Onun için doktorlar gebelik düşünmeden folik asite 3 ay önce başlayınız diyor bu tip hastalıkları hemen hemen. %70 önlüyor . Allah'ın izniyle tabi...

Son düzenleme:
Canım anne karnında tanı korudular ama patolojide bişey çıkmadı... Doktordan yeni gelmiştim daha yeniydi. Doktorlar gayet iyi demişti. Biz birgün yatakta oynarken benim oğlum kasıma tekme attı ben gerildim ama bişey olacağını zannetmedim. Bir kaç güne kanamalı olarak acile gittim. O zaman. 10. Haftanın içindeydi doktorlar dediki sen ne yapıtında kesen yırtılmış dedi hiç ama hiç aklıma bişey gelmedi o anki şoktan bu arada bebeğim maalesef sadece eli kolu kafası oynuyor altı hiç hareket etmiyor bağırsakları dışarı çıkmıştı. :( doktorlar yaşama şansı kesınlıkle yok yani bir umut bile yoktu yarın, birgün, 6 ay sonra doğduktan sonra ölür dediler. Doktorlar bunun yükü ağır olur psikolojin kaldırmaz en iyi aldırmak dediler çok zor günler geçirdim. Keşke ölmüş olsaydı dedim düşünün kalbi atıyor ben nasıl kıyarım dedim ama ileriye gidemedim 11. Haftada sonlandı...

Bir tanı koydular body stalk diye milyonda bir görülür dediler ama patolojiden hiçbir şey çıkmadı. Kese yırtılırsa bebeğe zarar vermezmi?? O anda o kafada hiç aklıma gelmedi..

Kötü bi tecrübe oldu Rabbim yaşatmasın..

Sen de cok zor bsey yasamissin. Ne cok kotu tecrubeli var aramizda. Patalojiden bisey cikmaz zaten canim. Onda normal doku mu diye bakiyorlar. Bebegi genetige falan yollayinca bi sonuc cikabilir. Pataloji iyi huylu doku mu diye bakilan bisey. Ben de ilk dusugumde ogrenmistm.
Tekmeden dolayi mi olmus yani. Allah tekrarini yasatmasin canim. Bizde de kromozom sorunu var. Dusuklerden sonra testte cikti. Saglikli bebek ihtimali baya dusuk ama oglum oldu cok sukur. Bu da sagliklidir ins. Ikili uclu testte bizde olan sorunun ihtimaline bakiliyor. Ihtimal baktirmak sacma geliyor bana.

Tabi ki iyi yapmissin paylasmakla. Oksururken insan tutuyor kendini zaten. Ama ikinmak demissin ben hic ikinmiyorum tuvalette gerekirse ilac kullan kabizlik icin ama ikinma demsti dr bana da.

Guzelmis bu. Kenari inip kalkani da cikmis yani park yatagin

Benim dr da 13. Haftanin sonuna gun verdi ense kalinligi icin. Ikili test yaptirmicam ihtimallerle isim yok. Cok dertlenirsem amniyo yaptiririm.
2 li testi temiz cikip dq downlu cocuk doguran okadar cok ki..

Trizomi denilen kromozom hastaliklarina bakiyor sadece 2 li ve 3 lu test. Baska sorunlar ayrintilida gorunuyor.amin saglikli bebeklerimiz olsn ins

Zor seyler yasamissin canim.sonrasinda kromozom analizi yapildi mi. Sizde bi sorun cikmadi di mi.

yapıldı kuzum çıkmadı bişey bütün dr lar tesadüf dediler bir zincir kopunca diğerleride etkileniyomuş bi sebep bile yok canım ama ben sana sebebini söyleyeyim nazar değdi canım hiç bişey değildi maalesef 2 haftalıkken kocam ve ben herkese söledik o ara evde aldık :(((

yapıldı kuzum çıkmadı bişey bütün dr lar tesadüf dediler bir zincir kopunca diğerleride etkileniyomuş bi sebep bile yok canım ama ben sana sebebini söyleyeyim nazar değdi canım hiç bişey değildi maalesef 2 haftalıkken kocam ve ben herkese söledik o ara evde aldık :(((

Doktor banada öyle dedi, tesadüf bunlar herkes sağlıklı gebelik doğarsak diye bişey yok. Bir dahaki bebeğimde böyle olur mu benim zaten var sağlıklı bir çocuğum dedim. Bunun tekrarlaması yok,zaten gittiğim doktorda tekrarlaması olamaz demişti...

Ama çok salağım o anda nasıl aklıma gelişte paylaşmadım doktorlara...

Back
X