2015 Şubat Anneleri

canım hemen başla folik asıde. ben hamıle kalmadan 3 ay once baslamıstım. 5. haftamda muayneye gıttım doktor hemen yazdı bana. bence gıt eczaneye bi tane al. ve basla hemen.

peki haber vermezsek bisey olurmu saglık ocagına?

hiç bişey olmaz
merak etme onlar senı bulurlar...
bı kere herhangi bir sgk gecen hastaneye gebe dıye kayıt olman yeterli...
şahsen ben tetonoz aşısına pek sıcak bakmıyorum ve gıtmek de istemıyorum..ilk gebeliğimde de hiç gitmedım gıdemedım...

peki haber vermezsek bisey olurmu saglık ocagına?

Sanırım bizimle ilgilenen ebelere yaptırımı bize olduğundan fazla o yüzden bi şekilde size ulaşırlar bildirmeseniz bile diye düşünüyorum. Ama bana sorarsan hemen git. ben ebemizi Doç olan doktorumuzdan bile bilgili görüyorum ya benimsansıma öyle biri çıktı Yada ebeler deneyimli oldukları için daha iyi anlıyorlar bu işten.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:

valla herkesin kendi düşüncesi ve kendi bebeği. ama şunu hatılrlatmak ısterımkı bizim yerımızde olmak ısteyen yıllarca tedavı goren okadar cok ınsan varken bız vucudumuzu ve bebegımızı ufak dedıgımız risklere emanet edıyoruz. Allah korusun ya bebegın düşerse bnun vebalını nasıl tasırsın. hamılelıkte farz oldugunu zannetmıyorum. ama dedıgım gıbı herkesın kendı bılecegı iş

Merhaba arkadaşlar bende dun hamile olduğumu öğrendim :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canim bende swninle ayniyim bende de bisi yok dun doktora gittim kese goremedi beta hcg 1443 mus sen hic doktora gittin mi

canım ben tesadüf çok erken 1 hafta kala öğrendim idrar yolları için hastanelik olmuştum ozamanda çok erkendi.Sonrasında beta hcg tekrarı istedi doktor beklenen regli tarihimden 1 gün sonra 1142 çıktı değer dahada gitmedim doktora

kafam karışık haftayamı gitsem yoksa 7.haftadamı gitsem bilemedim.
doktor sana ne dedi bi daha ne zaman çağırdı?

gerekliyse bır sekılde gıderız tabıkıde ama sırf kayıt tutucaklarsa ugrasamam valla :) zaten saglık ocagı kaydımıda yanı adresıme aldırmadım. işten cık 1 saat uzaklıkta yola gıt kayıt yaptır. cok zor :)

Tabiki farz değil canım. ben ilk hamileliğimde tutmadım mesela emzirirkende tutmadım. Ama kendini iyi hissedip tutanda çok gördüm gebeyken. Benim söylemek istediğim ille oruç tutulacaksa en uygun aylar bunlar bebek büyüdükçe anneye yükü fazlalaşıyor.

ya aşı falan çok gerekli değil sanırım. bizim aile hekimide iyi bir insan kv haber verir olmadı. ama onun haricinde ne gereği varmış bilemedim

tabıkıde ılk aylar annenın yuku daha az. soylemek ıstedıgım şu, ılk aylarda cocugun butun organları olusuyor ve sonrakı aylarda gelişme surecı takıp edıyor. atıyorum sende kı bır kalsıyum eksıklıgınden cocugunda bır rahatsızlık olursa. yada kanında demır azalırsa , yada o yada şu. doktorun bana ilk soyledıgı sey bol su iç. bu sıcakta aksam 8e 9a kadar nasıl susuz durucaklar. etrafımıza bakarsak hamıleyken sıgara ıcen ınsan da var. yanlış oldugunu soyle ılk duyucagın sey valla benım cocugum turp gıbı dogdu masallah hıc bır sorunu yok olucaktır. bu kadar bılımsel bılgıye ulasabılıyorken ona buna cok kulak asmamak lazım. sen e ıyısını yapmıssın canım tutmamakla. eger bukadar dını vecıbelerını yerıne getırmeye duskunse hamıle kısı bı zahmet gebelıgınden sonra kazalarını tutsun.

Canim ben bugun sonucu sormak icin aradigimda yarin gel dedi ama gitmeyi düşünmüyorum gitsemde baska doktora gidicem bu doktoru sevmedim senin değerler benimkinden yüksektir o zaman dun tam 5 hafya oluyo ya bizimkisi 1443 cikti iste tirsiyorum bende insan panik yapıyor bir hafta bekleyeyim diyorum bende bakalim dayanabilirsem

aman sorma çok evhamlı oluyor insan şimdi bende neden yüksek diye kurup durucam ,hastanedede doktor yüksek sonuç ikiz olabilir demiş kayınvaldeme
bende başka ihtimallerden korkuyorum şimdide
ne biliyim en azından haftaya gitsek belki keseyi falan görürüz diyorum hem hemde biraz beklesem kalp atışı duyulurmuki diyorum
ama sonuçta ilk başta keseyi görüp normal bir gebelikmi bakmak gerek aslında

Yüksek olması ikiz dışında baska bi seye yorumlanmaz heralde canim şu iki haftayi bi atlatsak iyi de iste zaman gecmiyor ben ilk gebeligimde hic kan testi yaptirmadim bile gebelik testi yaptim pozitif cikinca hemen doktora gitmistim 6 haftalik demisti keseyide görmüştü kan degerlerine cok takilma die dwdim canim

Kızlaaaaar ben bgn doktora gittim ikiz gebelikmişşşş:)))) hala şoktayım inanamıyorum hiç beklemezdim

Ne mutlu sana hayirli olsunlar insallah :)

Ogluma 5 aylik hamileydim tutmadim hic bir sekilde. Ama su an tek gunluk bir oructan bahsediyorum. Nasip olur gebeligim devam ederde tutmayacam. Ama tutan komsumuda biliyorum.

Sana katılıyorum papatis ufak da olsa bir riski göze almaktansa kaza orucu tutmak daha mantıklı

Ya ne bilim allah korusun okudum cok ,dis gebeliktede hizli yukseliyormus oyle yazanlar vardi.aslinda eniyisi fazla kurcaliyip kafa karistirmamak

kızlaaaar pazar günü yaptırmış oldugum kan testinde beta hcg değerlerim 9969 yaklaşık 5 haftalık dendi kan... ikiz olma ihtimali nedir sizce henüz doktora gitmedim ama burda yazılanlaarı okuıyunca ben de çok meraklandım yaa

Dış gebelikte hızlı yükselme olmuyor..hatta düşük oluyor..400 daha sonra 800lerde olması gerekirken 500 600 oıluyor..dış gebelik geçirdiğim için biliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…