- 14 Ağustos 2011
- 26.916
- 2.925
Böyle şeyleri İçine dert etme canım. Öyle birşey yoktur neden olsun. Meşgulken bakmayabilir bunda bir sorun yok bence.Ablam uyardı tv ya çok düşkün kimseyi umursamıyor sadece tv izliyor diye dikkat et otizm olmasın demişti.Bugun de kvalidem 1 yasinda hicbisey bilmiyor deyince otizmi araştırdım ve suphelendim adını söyleyince herzaman bakmaması beni düşündürüyor.biseyle mesgulken bakmıyor kesinlikle .otizmli anneyi tanimazmis ama kızım beni tanıyor kimin kucağında olursa olsun hemen bana atılıyor.yabancı dokundugunda ağlayıp bana geliyor kadar çok karıştı
bugun bende yapmadım pogaca yaptım oglan durmadı baba ılgısızlestı zaten oturduk oglumla baya agladık sımdı duzeldık bıde uyusaydıesliye zamanında çok yaptım etkili gerçekten ama iki çocukla bisikleti bile çeviremiyorum:) beyaz eşya konusu şöyle kaynım evlendi ya en son onun beyaz eşya parasının yarısını biz verdik düğün hediyesi ama yeni eltimin haberi olmamış söylememişler
aaa bak tek degılmısız demekkı normal bende bı bozukluk var dıye endıselenıyordum ıyı cok sukurbenim oğlanında dişler ayrık büyükte öyleydi bütün dişler çıkınca düzeldi, babamın öyle ayrık:)
bizimkiler oğlak o yüzden sinirli ve huysuzlar ve inatlar şekerim
of of o konu fena savasıyor ustumde bıde tıslıyo kı sormabenimkide hep öyle üstünde çapraz yada yatakta ayakta durarak emiyor çömelip uyurken şekilden sekile giriyor dun kafayı yiyecektim artik yatarak emsene bebek dedim ama tinlamadi
bence de cook tatlı gulunce cıkıyorya oyy@asliayet benim kiziminda dişleri hep ayrik bayiliyorum resmen, hele o üst dişler kocaman ve seyrek seyrek çok şirin bence :). Sonradan birleşir sanirim
ıcını ferah tut ınsallah degıldır benım kı de 28 ınde 1 yas oldu dede dıyor mama yı bılınclı soyluyor normal bence reklamlara bayılıyor gozunu hıc ayırmıyor normalde bakmaz tv yekızlarr bi sorunum var.kızım ocak 30 da 1 yasına girdi ama sadece dede diyor .tv ye cok düşkün tvizlerken kimseye bakmıyor tepki vermiyor otizm olabilirmi nolur cevap erin kafayı yemek üzereyim
hastalandın mı deyınce oksuruyor mu ayy masallahh ne tatlı nasıl ogretttınEvet bakiyor oyun oynuyor. Hastalandin mi deyince oksurme taklidi yapiyor
Bunu al deyince elini uzatiyor....vs
Kızım suan merhaba deyince elini uzatıyor tokalasiyoruz.cizz yapıyoruz parmak ucumuzla birde babam gelsin dur dur ve gel gel yapıyor.gel diyince geliyor git diyince geri gidiyor.ama ismini söyleyince herzaman bakmıyor.onunla oyun oynamaya çalışıyorum kaçıyor yere yatiyo hicbisey yapmıyor.he birde atti diyince elindekini atıyor. Yapabildikleri bukadar.
bakk ne güzel şeyler yapıyormuş iştePeki adıyla seslenince bakiyormu oyun oynuyor mu sizinle
bizde öyle :) en cokda sevimli dostlarBenim oğlum da çocuk şarkıları izliyor yemek yerken.
Canım ya demir eksikliğinde ne yaptınız? Çağlardada var demir eksikliği. Dpktor kan ilacı vermedi pekmez içir dedi. Çok güzel içiyodu pekmez ev yapımıydı. O bitti annem yenisini getirene kadar hazır pekmez aldık onu sevmedi. Annem getirdi yine ev yapımı ama içmiyo yine sıpa. Önceleri 2 tatlı kaşığı içiyodu daha versem içerdi fazlasıda zarar olur diye vermiyodum ama şimdi içmiyo maalesefİpektede hep demir eksikligi vardı demir eksikligine rağmen maşallah iştahı iyiymis caanim hep boyle olur insallah ..dişlerinde kabarma varmi 16 aya kadar normal çıkarir
kızlarr bi sorunum var.kızım ocak 30 da 1 yasına girdi ama sadece dede diyor .tv ye cok düşkün tvizlerken kimseye bakmıyor tepki vermiyor otizm olabilirmi nolur cevap erin kafayı yemek üzereyim
Canim bizde 27 ocakta 1 yasimiza girdik biz sizden daha kotuyuz hic ses cikmiyor agzindan hic bir el hareketi yok baybay gibi cagirinca hic bakmaz goz temasi kurmaz sadece reklam degil yeterki tv acik olsun ooyle bos bos saatlerce bakar hic otizm aklima gelmedi dogrusu ben eylulde bakiciya biraktim eylulden beri yavas yavas bu hale geldi düzelir diye umut ediyorumAdını söylediğimde herzaman bakmıyor.bireylerle uğraşırken dikkatini kendime cekemiyorum. Adını söylersem bakmıyor da başka şeyler söylersem bakıyor baybay gibi
Insallah yoktur ama takipteyimBöyle şeyleri İçine dert etme canım. Öyle birşey yoktur neden olsun. Meşgulken bakmayabilir bunda bir sorun yok bence.
Insallah canim tek istediğim şüphelerim yersiz çıksınbakk ne güzel şeyler yapıyormuş işte
tabiki tedbir alınmalı içinde şüphe varsa bir uzman dr a danışabilirsin ama dediğim gibi tv ye bıraz alıştıysa çok fazla dalıp sen seslendikçe bakmaması çok doğal
benımkıde seslenıyorum bakıyor sonra tekrar reklamlara bakıyor
çok seçenek var,evet doğru seslenınce bakmazsa bunlardan sadece biri,sen yinede içini ferah tut,diğer birsürü seçeneklerde var sadece 1 i kızımda var deyıp kendini üzme gönlünü ferah tut canım,tüm bebeklerin gelişimi kendide göre çok farklı sakın kıyas yapma,benimki de hep ilgi istiyor,oyun oynamak istiyor ama onlar daha çok ufaklar simalcim,oyunumuz mesala bul tak kutusunu koyuyorum önüne 3-4 dk takmaya çalışıyor sonra tek tek fıydırıp atıyor,treninin raylarını dızıyorum çekmelı trenı var tam oynıcaz rayları parçalıyor,ne bulursa ağzında hep ısırıyor koparıyor yutuyor,şuan keşif dönemindeler,çoğunluk oyundan zıyade yaramazlık peşnde bence
Otizm değilse baCanim bizde 27 ocakta 1 yasimiza girdik biz sizden daha kotuyuz hic ses cikmiyor agzindan hic bir el hareketi yok baybay gibi cagirinca hic bakmaz goz temasi kurmaz sadece reklam degil yeterki tv acik olsun ooyle bos bos saatlerce bakar hic otizm aklima gelmedi dogrusu ben eylulde bakiciya biraktim eylulden beri yavas yavas bu hale geldi düzelir diye umut ediyorum
otizm değilse bakıcı yeterince ilgilenmiyor olabilir.şahsen ben ilgilenemedim tv karşına koyup ev işlerimi yaptım.çocuğun hep yalnız kaldiCanim bizde 27 ocakta 1 yasimiza girdik biz sizden daha kotuyuz hic ses cikmiyor agzindan hic bir el hareketi yok baybay gibi cagirinca hic bakmaz goz temasi kurmaz sadece reklam degil yeterki tv acik olsun ooyle bos bos saatlerce bakar hic otizm aklima gelmedi dogrusu ben eylulde bakiciya biraktim eylulden beri yavas yavas bu hale geldi düzelir diye umut ediyorum
Canım otizm olduğunu düşünmüyorum sadece tv ye alışmış bundan sonra kaliteli zaman geçirirsin üzülme bu kadar, tek başınaymışsın yardım edecek kimse olmayınca mecbur kalmışsın ev işi de zaruret neticede, tv çok açmamaya çalış oyun oynayın beraber, ben özel bir oyun oynamıyorum oyuncaklarla beraber oynuyoruz kule yapıyoruz lego yapıyoruz araba sürüyoruz beraber:) han han düt düt diyorum, oyuncaklarla oynarken adlarını bastıra bastıra söylüyorum, bana ver diyorum al diyorum topu at tut diyorum böyle işteOtizm değilse ba
otizm değilse bakıcı yeterince ilgilenmiyor olabilir.şahsen ben ilgilenemedim tv karşına koyup ev işlerimi yaptım.çocuğun hep yalnız kaldi
Canım bizde olmadı sadece yüzünde kizariklik oluyordu şişlik dışarda olması damakta şişlik oldu ama bilemedim istersen sağlık ocagina gösterKızlar Günaydın !
Oğlumun sağ kulak dibi çene de sislik var doktora mi götürsem dis cikarma di daha doktor bir iki gün önce çıkmak üzere demişti sag kulağının içinde kızarıklık var ama fazla değil demişti ne yapıcam böyle birşey yaşayan ya da bilgisi olan var mı?
Çok teşekkür ederim inşallah disten dolayidır. Hemen endiseleniyorum yaCanım bizde olmadı sadece yüzünde kizariklik oluyordu şişlik dışarda olması damakta şişlik oldu ama bilemedim istersen sağlık ocagina göster
bugun bende yapmadım pogaca yaptım oglan durmadı baba ılgısızlestı zaten oturduk oglumla baya agladık sımdı duzeldık bıde uyusaydıanne olmak zor.....
aaa bak tek degılmısız demekkı normal bende bı bozukluk var dıye endıselenıyordum ıyı cok sukur
of of o konu fena savasıyor ustumde bıde tıslıyo kı sorma
bence de cook tatlı gulunce cıkıyorya oyy
ıcını ferah tut ınsallah degıldır benım kı de 28 ınde 1 yas oldu dede dıyor mama yı bılınclı soyluyor normal bence reklamlara bayılıyor gozunu hıc ayırmıyor normalde bakmaz tv ye
hastalandın mı deyınce oksuruyor mu ayy masallahh ne tatlı nasıl ogretttın
Canim bizde de durum ayni. Reklam karsisinda sadece yemek yiyoruzCanım otizm olduğunu düşünmüyorum sadece tv ye alışmış bundan sonra kaliteli zaman geçirirsin üzülme bu kadar, tek başınaymışsın yardım edecek kimse olmayınca mecbur kalmışsın ev işi de zaruret neticede, tv çok açmamaya çalış oyun oynayın beraber, ben özel bir oyun oynamıyorum oyuncaklarla beraber oynuyoruz kule yapıyoruz lego yapıyoruz araba sürüyoruz beraber:) han han düt düt diyorum, oyuncaklarla oynarken adlarını bastıra bastıra söylüyorum, bana ver diyorum al diyorum topu at tut diyorum böyle işte
Bizde tv hep açık ilahi kanalı açarım gündüz dizilerim var onları izlerim bir keyfim o işin açığı, benim bıdıkta reklama çok düşkün zaten öyle yemek yiyor reklam yoksa ağzını kilitliyor yesinde napıyım, tv konusunda çok yorum yapmıyım herkesin kendi tercihi:) büyük oğlumda izledi gayet iyi, bizde izledik çocukken ne bileyim bu mevzu çok abartılıyor bence.
Asabi bocek :)Selam kızlarbugünlerde acayip dişlerimi sıkıyorum ahmetin yaramazlıkları sanırım stres oldum sıpa az öncede yeşil mercimegi boşaltmış yaramazlık yapamayınca oturup ağlama numarası yapıyor bama kızdığım dan gelip ağ ah yapiyor sinirlenince
Aynen canım ya istediği olsun diye kapaklar acilmaynca kiliti takınca kapaklara vuruyor çocuk kendini yenemiyor yakında düz duvara tırmanacak enerji sınırsızAsabi bocek :)
Canim o bezeler hastalık döneminde olur zararsızdır, için rahat etmezse götur tabi amaKızlar Günaydın !
Oğlumun sağ kulak dibi çene de sislik var doktora mi götürsem dis cikarma di daha doktor bir iki gün önce çıkmak üzere demişti sag kulağının içinde kızarıklık var ama fazla değil demişti ne yapıcam böyle birşey yaşayan ya da bilgisi olan var mı?
ya ben hala sıkıyorum diş geçmedi bir senedit, eymende çok asabi eşimde anası kılıklı nasılda benzedin diyor gıcıkSelam kızlarbugünlerde acayip dişlerimi sıkıyorum ahmetin yaramazlıkları sanırım stres oldum sıpa az öncede yeşil mercimegi boşaltmış yaramazlık yapamayınca oturup ağlama numarası yapıyor bama kızdığım dan gelip ağ ah yapiyor sinirlenince