Donemsel oluyo.mutlaka bi sikintisu vardir dis cikariyo olabilir cunku biz dis cikarirken mahvoluyruz uyku duzen kalmiyokızlarr sizin bebelerin uykusu nasıl ? benimki bu aralar iyice azıttı sabaha kadar ayagımda sallıyorum kucağıma alıyorum beşiğine koymak için hemen uyanıp ağlamaya başlıyor.uyumayı unuttum resmen sinir krizlerine giriyorum sürekli.resmen sabaha kadar oturmaktan yeere yapışıyorum heryerim ağrıyor yasayan var mı böyle bi durum umarım geçicidir
Ne guzel cikin tabi...Oğlum öğle yykusuna yattı uyanınca vieaz dışarı çıkacağız evde çok sıkılıyor öyle olunca canıma okuyor..
bizim daha hiç dişimiz yok yasımıza giricez ay sonunda.bilmiyorum sadece ayağımda sallanarak uyumak istiyor yoksa anında uyanıyor.inşallah diş tir yavrum yasına geldi tek dişi bile yokDonemsel oluyo.mutlaka bi sikintisu vardir dis cikariyo olabilir cunku biz dis cikarirken mahvoluyruz uyku duzen kalmiyo
benimki ara ara bile uyumuyor sadece ayağımda sallıycam öyle kıpırdattığım an uyanıyor napıcagımı sırmış durumdayım deliksiz uyumayı özlemek bi yana 1 saat deliksiz uyusam yeter bana .B
Sanırım bu aralar bütün bebekler aynı bizimkide uyumuyor dün artık uykusuzluğa dayanamadım bi ftil taktım biraz uyudu ama yine ara ara uyandı ben hala uykusuzum
Evet canım oldu ameliyat, özletme gel aradaSELAMUN ALEYKUM dostlar :)) herhalde bı aydır yazamıyorum. sebebı var netım yok tu bııır ıkıncısı 1 hafta yılın son yolcuugu olarak memleketıme gıttım ucuncusu kayınababm geldı 1 haftada o kaldı bızde dorduncusu e mailimi onaylamamı ıstedı bende e maile gırmeye erınınce uyelıksız arada bı baktım ama gecmısı okuyamadım tabı :)))
nasılsınız ıyısınızdır ınsallah canlarım ben cok sukur ıyıyım kısın sogugu evımde ev işi bile zor yapıyorum.goruyorum kı dogum gunu hazırlıkları var ben yapmayacagım ınsanlar bebekler aclıktan olurken eglenmeyı bıle layık gormuyorum kendımde yanlıs anlamayn amacım sızınde keyfınızı kacırmak degıl duygularımdan dusuncelerımden bahsetmek...
surıye madayada kı yetıskınler sessızce bebekler ve cocuklar aglaya aglaya aclıktan oluyor... o bebekler cocuklar gozumde aklımda kalbımdeler hep... elımden bırsey gelmıyor dua edebılıyorum sadece.... allah tum zalımlerı kahru perısan etsın.... bu nımetlerımıze ne kadar sukretsek az..... lutfen dua edelım kıyamet yakındır...
gelıyım muhammed yusumdan haberlere
oglumun 6 dısı var artık 2 sı tam cıkmadı ama... baya zorladı su ıkı gundur mik mik sureklı vızırdanıyor.. bazen sabrım tasıyor bende bagıra bagıra aglayıp avazım cıktıgı kadar bagırmak ıstıyorum... sonar tabı sabret dıyorum :/ cok yaamaz masallahhhh heryere uzanabılıyor ne ara bu kadar buyudu bılmıyorum ınanın... ellerını bırakıyor ayakta duruyor bı adım atıyor hemen ya comelıyor ya oturuyor :) 1 yasına 20 gun var daha normal dımı :) allah tum yavrulara hayırlı omurler versın ınsallah...
Nego oglun amelıyat mı oldu tam anlayamadım soyle bı gordum sankı ???
@minione guzel olmus odan hayırlı ugurlu olsun gule gule kullan
aysimason ellerıne saglık ev mıs olmustur :)))
dahada okuyamadım haydı gorusuruz optum hayırlı aksamlar hepınıze :)
haklısın canım istersem yaparım:) hsngi bölüm okuycağıma karar vereyim önce:)Canim acikogrrtim sayfasini takip ediyorum orada bircok ilahiyat okuyan ablalar var 40-45 yaslarinda bile. Onlardan cesaret aldim bende.
İnsallah yaparsin neden yapmayasin. İnterneti verimli kullanan birisisin tanidigim kadariyla. Derslerden de internetin nimetlerinden yararlanirsin.
Aslinda yapayacagimiz birsey yok, sadece cezarrt ve azime ihtiyacimiz var.
Tebrik ediyorumBu arada uzuun zamandir tartilmiyrdum iki gundur gelip gidip tartiliyrum 70 kiloya düşmüşum cok sevindim.73 tüm
Dogum sonrasi aldigim yeni eteklerim bol geliyordu farketmistim daralttiricam inşallah.darisi 68 e
süpet:)Eki Görüntüle 1739086 Eki Görüntüle 1739088 cmt icin kendime yaptigim pasta
malzemeler
bim pasta keki 2 adet 5 lira
bim pastakrenasi 2 adet 5 lira
3 bardak sut
2 adet muz
1 su bardagi damla cikolata
1 kg seker hamuru (300 gr i artti )
toplam 18 lira maliyeti
sure: 2 saat yapma zamani: bebek uyurken
oo her şey hazırbunlarda parti hazirliklarimiz @prenses1805 sizin konseptiniz neydi ?
Eki Görüntüle 1739090 Eki Görüntüle 1739092 Eki Görüntüle 1739095 Eki Görüntüle 1739096 Eki Görüntüle 1739097
canım maşallah tebrik ve taktir ediyorum seniCanim bende 4 aydir dikkat ediyorum yediklerime
Dogum sonrasi kilom 72 idi
Kendiliginden 69 a dustum
4 aydir diyetle 60.5 oldum cok sukur.
Boyum 1.60 oldugu icin hala kilolu gorunuyorumm
Ama 55 olacak insallah
neden rahatsız oluyorsun ki canım sen nasıl yapmakta özgürsen istemeyen yapmamakta bunu dile getirmekte özgür ben büyük ihtimal yapmıycsm ama hazırlıklara bakıyorumSağol canım seninki de güzeldi tullenince nasıl olacak bakalım :) Kontrollere gelince buradaki doktorumuz 6. Aydan sonra 9 da bir de 12 de dedi. Asıl Drumuz 9 aya kadar her ay baktı 9 dan sonra 12. Ayda olacak dedi şimdi farkettim 2 aydır gitmiyormusuz :) Ama gerek olmadıkça da götürmek istemiyorum artık domuz gribi filan var salgın var hastanelerden korkuyorum
Teşekkür ederim. 1 yazip çıktı aldım 90 cm yüksekliğinde 2 tane kartonu ( herhangi birşeyin kolisi) 1 i kalıp alıp kestim. Yanlarını da kalan parçalarla birleştirdim bol koli bandıyla üstünü de fon kartonuyla kapladim. Bunun haricinde afiş yaptım çerçeve hazırlayacağım foto için anı panosu yapılacak peçete lik su şişesi sargisi amerikan servisi filan hazırlıyorum.
Cok guzel fikir bence çünkü ben burda hevesle paylaşırken hazirliklarimi bazı arkadaşların doğum günü kutlamiyorum yorumları beni rahatsız ediyor. Ayrı bir topik olursa hem hevesimiz kırılmamış olur hem kimse rahatsız olmaz
kızlar kimse paylaşmayın demiyor ki kutlamak istemeyenler yazıyorcanimn yaa niye ayri bir sayfa olsunki ,biz kotu birsey yapmiyoruzki,yilbasi kutlamasi diilki bu,cocuklugum boyunca hic d gunum olmadi benjmbir gun eve alman pastasi alinmistida ortasina beyaz koca mumu alip sokmustum bubnm d gunu pastam olsun diye,aklima geldikce nedense hep icimde uhde kalmis ki yasca icinizde nerdeyse en buyugunuz benim ve ben ilkokuldayken her hafta sinifta d gunu kutlanirdi,o gun bugun icimde uhdedir evladima hep yapicam diye niyetlenmisimdir ,rabbim imkan ve omur verdigi surece insallah
ayrica bu sayfa farkli bir sayfami??? dedikodu sayfasimi ,ortak amacimiz evlatlarimiz degil mi,ha ayni cati altinda baska oda gibi birsey olmayacak mi,kutlamam diyen kalkip hazirliklara bakmiyacak mi sanki,valla bizlerde cok uzuluyoruz olan bitene duyarsiz degilix ama yemek yemeden,icmeden,tv izlrmekten,foruma girmekten geri kalmiyoruz kisaca hersey devam ediyor,bebeklerimizin ilk dogum gunleri ve nerdeyse tum anneler bu ilki kutlamak isteyecektir, butceme kendi imkanlarimla elimden geldigince yaptigim hazirliklarla devam etmek istiyorum ve burdanda paylasmaya devam edecegim kizlar
migrosta var mı acaba:) belki pasta işine girerim:)
sevindim canım inşaallah memnun kalırsın, sevmem mi severimde a101 in kitaplarına talim ediyorum:) maalesefKızlarr iyi gecelerr. Kafam biraz rahatladı gibi bu seferde bi kitabım vardı ilk 50 sayfasını aylar önce okumuştum sonra bırakmıştım okumayı aylardır sürünüyodu dün azıcık okuyayım dedim kitap fena sardı dün gece bu gece okudum bitirdim rahatladım ama yine uykusuz kaldım :) kafamın rahatlamasının sebebide kafama göre bakıcı bulmam :) çarşamba günü 60 yaşında bi teyzeyle görüşmüştük. Teyze çok iyi sevecendi gerçekten çok sevdim ama en son kendi çocuklarına bakmışki biri 33 diğeri 30 yaşında çocukları. Uzun zamandır bakmamış olması kafamı kurcaladı. Eşimde çok sevdi tamam Emine teyze baksın diyodu ama benim kafama yatmamıştı işim aksi tarafı başka bakıcı adayıda yoktu. Bu sabah bi arkadaşımın tanıdığı aradı iş arayn biri varmış çocuk bakmak istiyomuş ve daha öncede bakmış. Geçen yıl ocak ayında babası vefat ettiği için bakmayı bırakmış bugün akşam davet ettik geldi sağolsun 42 yaşında bi abla. Onunda 3 çocuğu var 2si üniversiteye biride 8. Sınıfa gidiyomuş. Eşide emekliymiş. Kafama yattı bu abla. Konuşmaları davranışı iyi geldi. Çağlarda yanında gitmedi ama uzaktan şebeklik yaptı şımarıverdi ona :) karşıdan gülmeler, müzik kanalı açıktı ona bakarak oturduğu yerden oynamalar falan. Kadında Çağlarla iyi ilgilendi, eğer olursa onunla şarkılar söyleriz oyunlar oynarız dedi :) kafam baya bi rahatladı. Yarın yada pazar günü arayıp söylicem onun bakmasını istediğimi. Bide gelibolu merkeze tayinim yada görevlendirmem çıksa ohhh keyfimden dört köşe olurum :) umarım bakıcı ablamız hakkında yanılmıyoruzdur :) iyi geceler tatlı rğyalar herkese. Bu arada korku-gerilim-polisiye türünde kitap sevenlere eğer okumadıysanız trendeki kız kitabını öneririm ben çok beğendim. Başlarda biraz sıktı ondan devam etmemiştim zaten ama sonra sonra baya sardı :) 2 gecede 300 sayfasını okuyuverdim hiç sıkılmadan :) tavsiye edilir yani :) tekrardan iyi uykularr. Yarın doktora gitcez kan tahlili falan yapılcak inşallah normal çıkar kan değerleri...
ah canım geçmiş olsunBerbat bi gece geçirdik diğer gecelerdende berbat oğlum dün gece yine uyandı pek uyumaya niyeti
Yoktu bende oturma odasına geçtim laptopu koltukta unutmuşum ayağına düşürdübaş parmağıba gelmiş bayaa bi kızardı omu ağrıyordu gazımı vardı snlamadım sabahı sabah ettik şimdi yatıyor bende biraz uyuyayım kalkmaya takatim yok
canım aynıyız ya güc bela ön tarafları sildim mecburum yerde emekleyen bebek okunca anlıyorum srniBen de Hala hastayım ev gocuyo iyi bi temizlik istiyo bi haftadir dipkose süpürmuyo gozume batti..kucuk supurgeyle süpüruyrm sadece kirinti döküntü icin....camasir hic bitmiyo zaten.yemek yapmasan olmuyo ve en kötüsü bunlari hasta Hasta yapmak.....hastayken yatmak oncedenmis peh cocuk olunca unutuyrmussun
eltim lohusa oldugu halde hep ayaktaydi dort cocukla yatmak nerdee simdi iyianliyrum.Allah beterinden esirgesin....
ben rahatsız olmadım canım aynı duyguları paylaşıyorumArkadaslar sanirim en son yazdigimsan rahatsizlik duydunuz, benim kucukken dogumgunumu kutlarsi annemler arkadas akraba vs ccagirirdi, ben dogum gunu kutlayan kimseyi kinamiyorum bende es gecmedim pasta yaptim kizimla giyindik fotograflar cekildik, he esim bunun uzerine bir bebegin donarak oldugu haberini okumus dogal olarak suclu hissetti, sonucta orada bir bebek oluyorsa bunun sorumlusu hepimizizmalesef gunluk islere geri donuyoruz, guluyoruz egleniyoruz gezip tozuyoruz yani unutuyoruz, mesele sadece dogum gunu degil keske dogum gunu kutlamayarak problemler cozulseydi.., ben sadcve vicdan muhasebesi yaptim, her konuda sorgularim ben bunu yapabiliyorken dunyada su durumda olan insanlar var diye.. Buda onlardan biriydi, en azindan farkinda olmak adina
ay çok tatlısınız anne oğul mu kutladınız yoksa:)
Canım çok ilaç verme taraftarı değilim ama senin bebeğin gibi üst üste geceleri uyumazsa oda bende bi gece rahat uyuyayom diye yatmadan önce ağrı kesici içiriyorum bütün gece olmasada bikaç saat idare ediyor. Ozaman o uyuyunca bende yatıyorum hemen. Bizimkide bugünlerde ben yatana kadar güzel uyuyo ben yatınca dönmeye başlıyo ara arada inliyo. Ben yatınca kokumumu duyuyo anlamıyorum 4-5 gecedir bçyle. Ben yAttığım an başlıyo dönmeye sürekli bi o tarafa bi bu tarafa dönüyo gözü kapalı. O dalgın uyuyamadığı için bende uyuyamıyorum maalesefbenimki ara ara bile uyumuyor sadece ayağımda sallıycam öyle kıpırdattığım an uyanıyor napıcagımı sırmış durumdayım deliksiz uyumayı özlemek bi yana 1 saat deliksiz uyusam yeter bana .gündüz çocukla ilgilen ev işi yemek vs.gece sabaha kadar ya kucağımda odada gezdiriyorum ya ayağımda sallıyorum valla yoruldum artık
Cok abartnadan bende cok isterim ama esimle ugrasamam dedigin gibi....neyse sen konus dur diyirum esime oglum buyunce isteyecek biz kutlariz diyorum.Hanımlar doğum günü mevzusu sadece savastı vs için değil bende başka bir bakıs açısıyla yazayım, hamilelikten beri aldıklarımızi paylaştık sonra hazırlıkları, misal bin lira bebek arabasına verenler oldu herkes parasını istediği gibi harcar kimseyi ilgilendirmez de, benim gibi bırakın bin lirayı 200 liraya bile bebek arabası alamayanlar ne hisseder düşündüz mü, doğum gününe mesela bende hevesleniyorum ama biliyorum ki eşim pasta dışında bir şey yaptırmayacak ona bile karşı, o yüzden heveslensemde yapmaya kalkışmam benim için hayal kırıklığı olacak
Süsler bir milyoncuda bile var diyebilirsiniz mevzu o değil markette de var bütçeme uygun alırım ama eşim sorun çıkarır bu durumda doğum gününun kötü hatıradan başka bir şeyi kalmaz bana.
Anlatabildim mi bilmiyorum alan var alamayan varr yapan var yapamayan var
Bu demek değil ki yaptıklarınızı beğenmiyorum bakmıyorum tam tersi çok hoşuma gidiyor, süsü şatafatı severim.
Kimse rahatsız olmamalı bence.
Canim haklisin herkesin maddi gucu farkli, burada ytiskin insanlariz kimse kimseyi kiskanacak degil,bende arkadaslarin hazirliklarini zevkle takip ettim mevlyttur hastane odasidir vs, ama ben ne dogum icin ne mevlut vs hic birini yapmadim, maddiyat yuzunden yda esim istemediginden degil, hamdolsun isteseydim yapardim bana gereksiz geliyor, yapanlari kinamam begenirim hatta ama kendim hoslanmiyorum, zaten gurbetteyim yapacak kimsede yok :)Hanımlar doğum günü mevzusu sadece savastı vs için değil bende başka bir bakıs açısıyla yazayım, hamilelikten beri aldıklarımızi paylaştık sonra hazırlıkları, misal bin lira bebek arabasına verenler oldu herkes parasını istediği gibi harcar kimseyi ilgilendirmez de, benim gibi bırakın bin lirayı 200 liraya bile bebek arabası alamayanlar ne hisseder düşündüz mü, doğum gününe mesela bende hevesleniyorum ama biliyorum ki eşim pasta dışında bir şey yaptırmayacak ona bile karşı, o yüzden heveslensemde yapmaya kalkışmam benim için hayal kırıklığı olacak
Süsler bir milyoncuda bile var diyebilirsiniz mevzu o değil markette de var bütçeme uygun alırım ama eşim sorun çıkarır bu durumda doğum gününun kötü hatıradan başka bir şeyi kalmaz bana.
Bu demek değil ki yaptıklarınızı beğenmiyorum bakmıyorum tam tersi çok hoşuma gidiyor, süsü şatafatı severim.
Anlıyorum seni canım benim oğlum ilk 6 7 ay öyleydi şimfide hasta olmasa geceleri bir ikikere uyanıyor hasta olunca hiç yatmıyor gündüzleri ise hala aynıyız çok az uyurbenimki ara ara bile uyumuyor sadece ayağımda sallıycam öyle kıpırdattığım an uyanıyor napıcagımı sırmış durumdayım deliksiz uyumayı özlemek bi yana 1 saat deliksiz uyusam yeter bana .gündüz çocukla ilgilen ev işi yemek vs.gece sabaha kadar ya kucağımda odada gezdiriyorum ya ayağımda sallıyorum valla yoruldum artık
teşeklür ederim canımEvet canım oldu ameliyat, özletme gel arada
haklısın canım istersem yaparım:) hsngi bölüm okuycağıma karar vereyim önce:)
Tebrik ediyorum
süpet:)
oo her şey hazır
canım maşallah tebrik ve taktir ediyorum seni
neden rahatsız oluyorsun ki canım sen nasıl yapmakta özgürsen istemeyen yapmamakta bunu dile getirmekte özgür ben büyük ihtimal yapmıycsm ama hazırlıklara bakıyorum
kızlar kimse paylaşmayın demiyor ki kutlamak istemeyenler yazıyor
sevindim canım inşaallah memnun kalırsın, sevmem mi severimde a101 in kitaplarına talim ediyorum:) maalesef
ah canım geçmiş olsun
canım aynıyız ya güc bela ön tarafları sildim mecburum yerde emekleyen bebek okunca anlıyorum srni
ben rahatsız olmadım canım aynı duyguları paylaşıyorum
Geçecek inş canım dizde ozaman çokarsınız yarın bende oğlumu aşıya götürmeyi düşünüyorum in çok huysuz olmaxNe guzel cikin tabi...
Biz sali aksam annemlerden geldik gelis o gelis hicbiryere cikmadik hastayiz
Canım herkes özgür elbette ki ben illa herkes kutlasın kutlamayan sessizce takip etsin demiyorum. Burdaki 1-2 günlük muhabbet üzerine de yazmadım dediklerimi. Biliyorsun en az 2-3 aydır doğum günü muhabbeti donuyo sayfada o günden bugüne yazılanlardan sonra rahatsızlığımi belirtme gereği duydum. Kutlamaya karşı olan bazı arkadaşların ifade ediş şekli rahatsız etti beni. Ben mesela desem ki kutlamayı doğru buluyorum kutlamama gibi birşey asla düşünmem aaa öyle şey mi olur o zaman bu benim özgürlüğüm olmazdı yani eleştirel bakis açısıyla yazılınca bazı şeyler ben de soyleme gereği duydum.Evet canım oldu ameliyat, özletme gel arada
haklısın canım istersem yaparım:) hsngi bölüm okuycağıma karar vereyim önce:)
Tebrik ediyorum
süpet:)
oo her şey hazır
canım maşallah tebrik ve taktir ediyorum seni
neden rahatsız oluyorsun ki canım sen nasıl yapmakta özgürsen istemeyen yapmamakta bunu dile getirmekte özgür ben büyük ihtimal yapmıycsm ama hazırlıklara bakıyorum
kızlar kimse paylaşmayın demiyor ki kutlamak istemeyenler yazıyor
sevindim canım inşaallah memnun kalırsın, sevmem mi severimde a101 in kitaplarına talim ediyorum:) maalesef
ah canım geçmiş olsun
canım aynıyız ya güc bela ön tarafları sildim mecburum yerde emekleyen bebek okunca anlıyorum srni
ben rahatsız olmadım canım aynı duyguları paylaşıyorum
Benim eşim lohusayken iyi ki annenim yokmuş hadi yırttın diyordu:) o da farkında ama işte kimse ailesine bir şey diyemiyor, ne kadar kötü olsa da seviliyorlar..teşekkür ederim canım..
Teşekkür ederim canım ellememe bile müsade etmedi ..
yok canım hiç çekinmez halam örnek en yakınlarım hariç hepsi beni suçlar annemi sevmiyorlar benide sevmiyorlar benim kv babamın amcasının kızı evlendiği köyden kp deri almış bizim ailenin içine gelmiş gelmez olaydı..
Ayyy allah pnu islah etsin hamilesin hiçmi düşünmüyor seni benimki hiç sevmez beni sma yemek konusunda çok cömerttir yapar eder ama ben yiyemem onun yrmeğini..
benim eşiminde herşeyi iyi hoş bu konuda beni anlamaz ben doğum yapınca kv deden rica ettim ben iuikeşince gel dedim senin şekerşn, kolestrolun, tansiyonun var dedim sen kendine bakamıyorsun bende hasta olunca hepten perişan oluyoruz dedim eşim inat yaptı gitti annesini getirdi 1 hafta yanımda kaldı bana hiç bi gaydasıda olmadı ameliyatlı halimle kalkıp ona yemek yapıyordum akşam süt olsun diye pilav yapmıştım kendime sabah uyanır uyanmaz kahvaltıda eşime akşam pilav yedim şekerim çıktı demezmi ana kuzusu eşimde niye ona bulgur yapmadınz dedi hemen
Eşim snnesini uyarır normalde bana karışmasın diye tembih eder ama sadece bunu söyler..
Bu sabahta eşime sinirlenmiştim laf arasında beni babsna değişmezsin sen dedi bana yokya dedim sen beni anana drğiliyormusunki dedim..
yapmayıp da izlesem yeterli olur mu? :)) o kadını da hiç sevmiyorum hıh:)Tv 8 de ebru şallı program yapıyor pilates programı zayıflamak isteyenlerr duyurulur:)
Ya canım ben çok utanıyorum kp kv yanyana sürekli, kocaman yaşlı başlı insanlar:)) bana ayıp geliyor:) eşim de senden yüz buluyorlar, bir kere terslesen çekidüzen verirler kendine diyor ama yapamıyorum:)Pinking Tree Allah yardımcın olsun canım içim daraldı okurken belki moral bulmak için yazdın iyice üzer gibi mi oluyorum bilmiyorum ama bi yolu olmalı sen umursamıyorsun ya o yüzden patlatma amaçlı mi yapıyo acaba bi de hiç cemkirmeyi denedin mi :)
İnsanın içi kan ağlıyor hele anne olduktan sonra ben daha hassas oldum. O aylan ın öldüğü zamanlar toparlanamadım.. Güzel kuzum... Kızımın bir sürü montu vardı o zaman hepsini suriye ye yolladım kıyafeti ile benim kızım sıcak evde onların ihtiyacı var diye.. Sen sadece soğumgünü için değil yemek için de belirtiyordun fikrini hani benim kızım diye şımarmasına gerek yok böyle çocuklar var diyordun yani nereye bağlauacağımı unuttum.. Rabbim tüm çocuklara aileler ile birlikte sağlıklı mutlu hayatlar nasip etsin inş..Arkadaslar sanirim en son yazdigimsan rahatsizlik duydunuz, benim kucukken dogumgunumu kutlarsi annemler arkadas akraba vs ccagirirdi, ben dogum gunu kutlayan kimseyi kinamiyorum bende es gecmedim pasta yaptim kizimla giyindik fotograflar cekildik, he esim bunun uzerine bir bebegin donarak oldugu haberini okumus dogal olarak suclu hissetti, sonucta orada bir bebek oluyorsa bunun sorumlusu hepimizizmalesef gunluk islere geri donuyoruz, guluyoruz egleniyoruz gezip tozuyoruz yani unutuyoruz, mesele sadece dogum gunu degil keske dogum gunu kutlamayarak problemler cozulseydi.., ben sadcve vicdan muhasebesi yaptim, her konuda sorgularim ben bunu yapabiliyorken dunyada su durumda olan insanlar var diye.. Buda onlardan biriydi, en azindan farkinda olmak adina
Bizimkiler sınır tanımıyor biz mesafe koyunca eşime manevi işkence yapıyorlar, en iyisi takmamak.. Uykusuzluğun üstüne gelince kaldıramadım ben :))Buda güzel fikir ama yapıya bağlı ..
Pinking Tree seninki kaynana değil kaynanatör tabağını alınca valla iyi gecirmemisin tabağı indirirdi.m ben hamileyim insan hic mi düşünmez diye manyak midir esinle iyi olunda mesafe koysan ne demek yatılı gelmek ya...
Alalal beni de emzirmek mahvetti kanımı iliğimi çekiyordu doymak bilmiyordum resmenyok haywtjm ben hicccc zap zayif bi kiz olmadim ama bu kadar da ayi gibide olmadim hep 62 kg ydu bnm idealim ustum 38-40 altim 36-38 olurdu o kiloda hele 60 olunca ufff ck begenirdim kendimj ama hep istahim vardi hep pisbogazdim iste cok calisiyormusuumda ondan kilomu koruyormusum
simdi de emzirmeseymisim vayy halimee
Çok çok güzel analı oğullu:) babalı nice seneler göresiniz..
Küçük prens bayılırımmm:) ben de seneye konsept belirledim çakıl bamban taşdevri ni yapıcam hehehe:)))Cook güzel olmuş çok beğendim.Konsept olarak küçük prens düşündüm.
Canım benim az sütüm vardı ona rağmen öyle kolayca gitmedi hele sıkınxa duşa girince vs geliyordu. O yüzden bir anda musluk kpanır gibi gitmesini bekleme. Allah yrdımcınız olsun inş..gunaydın kızlar ınternet paketım cok az gunumede cok var o yuzden gıremıorum.opuyorum hepınızı.bu arada daha sutler gıtmedı:)
Kimle konuşsam bebeği bir hafta on gündür böyle, bizimki de dahil... Yaşdönümü diye mi büyüme atağı mı diş mi artık bikmiyorum ama resmen sabahlıyoruz... Uyumuyor durmuyor.. Ama geçecek inş..kızlarr sizin bebelerin uykusu nasıl ? benimki bu aralar iyice azıttı sabaha kadar ayagımda sallıyorum kucağıma alıyorum beşiğine koymak için hemen uyanıp ağlamaya başlıyor.uyumayı unuttum resmen sinir krizlerine giriyorum sürekli.resmen sabaha kadar oturmaktan yeere yapışıyorum heryerim ağrıyor yasayan var mı böyle bi durum umarım geçicidir
Bemikide farkında ama işte ailesi söz söylemez en son abisinin yaptığı şeyde benim hiç suçum olmadığını bildiği halde konuyu kapattı ama ben olsam ailemde olsa uyarırım..Benim eşim lohusayken iyi ki annenim yokmuş hadi yırttın diyordu:) o da farkında ama işte kimse ailesine bir şey diyemiyor, ne kadar kötü olsa da seviliyorlar..
yapmayıp da izlesem yeterli olur mu? :)) o kadını da hiç sevmiyorum hıh:)
Ya canım ben çok utanıyorum kp kv yanyana sürekli, kocaman yaşlı başlı insanlar:)) bana ayıp geliyor:) eşim de senden yüz buluyorlar, bir kere terslesen çekidüzen verirler kendine diyor ama yapamıyorum:)aslında yapmak lazım..
İnsanın içi kan ağlıyor hele anne olduktan sonra ben daha hassas oldum. O aylan ın öldüğü zamanlar toparlanamadım.. Güzel kuzum... Kızımın bir sürü montu vardı o zaman hepsini suriye ye yolladım kıyafeti ile benim kızım sıcak evde onların ihtiyacı var diye.. Sen sadece soğumgünü için değil yemek için de belirtiyordun fikrini hani benim kızım diye şımarmasına gerek yok böyle çocuklar var diyordun yani nereye bağlauacağımı unuttum.. Rabbim tüm çocuklara aileler ile birlikte sağlıklı mutlu hayatlar nasip etsin inş..
Bizimkiler sınır tanımıyor biz mesafe koyunca eşime manevi işkence yapıyorlar, en iyisi takmamak.. Uykusuzluğun üstüne gelince kaldıramadım ben :))
Alalal beni de emzirmek mahvetti kanımı iliğimi çekiyordu doymak bilmiyordum resmen(
Çok çok güzel analı oğullu:) babalı nice seneler göresiniz..
Küçük prens bayılırımmm:) ben de seneye konsept belirledim çakıl bamban taşdevri ni yapıcam hehehe:)))
Canım benim az sütüm vardı ona rağmen öyle kolayca gitmedi hele sıkınxa duşa girince vs geliyordu. O yüzden bir anda musluk kpanır gibi gitmesini bekleme. Allah yrdımcınız olsun inş..
Kimle konuşsam bebeği bir hafta on gündür böyle, bizimki de dahil... Yaşdönümü diye mi büyüme atağı mı diş mi artık bikmiyorum ama resmen sabahlıyoruz... Uyumuyor durmuyor.. Ama geçecek inş..
Dişe gelince olmaması daha iyi, ne kdar erken başlasa o kdar dert biz şimdi azılarla uğraşıyoruz canımız çıkıyor(
Canim kimse uzerine alinmasin demissin ama ben benim sozum uzerine soyledin gibi hissrttim, gerci ben daha once dogum gunu hakkinda hic yorum yapmamistim, farkli sayafaya filan gerek yok canim ben kutlamadim ama sizin hazirliklarinizi takip ediyorum, herhangi bir rahatsizlik duymuyorum, benimkisi kisisel bir durum, ogun yazmamin sebebide bir olay uzerine uzuldugum icin o sekilde yazdim, kimse dogum gunu kutluyor diye duyarsiz olamaz, ben kutlamadim diye dunyanin en iyi insanida olmadim.. Siz rahat rahat paylasimlarinizi yapin :)Canım herkes özgür elbette ki ben illa herkes kutlasın kutlamayan sessizce takip etsin demiyorum. Burdaki 1-2 günlük muhabbet üzerine de yazmadım dediklerimi. Biliyorsun en az 2-3 aydır doğum günü muhabbeti donuyo sayfada o günden bugüne yazılanlardan sonra rahatsızlığımi belirtme gereği duydum. Kutlamaya karşı olan bazı arkadaşların ifade ediş şekli rahatsız etti beni. Ben mesela desem ki kutlamayı doğru buluyorum kutlamama gibi birşey asla düşünmem aaa öyle şey mi olur o zaman bu benim özgürlüğüm olmazdı yani eleştirel bakis açısıyla yazılınca bazı şeyler ben de soyleme gereği duydum.
Bu arada ben kimsenin tek bir yorumu üzerine söylemedim kimse şahsi olarak üzerine alınmasın kızlar. Prenses arkadaşımız farklı sayfa açalım deyince mantıklı geldi birde duyarlılık meselesi yorumları epeydir döndüğünden üzüldüm ayrı bir yerde konuşmak mantıklı geldi kimsenin üzülmemesi adına.
Canimsin yaaa.son cumlelerin cok hosuma gitti seni oyle anliyrum ki.bazi seyleri yapmak isterim soyle davrancam boyle olucam ama olamam, dedigin gibi rabbim boyle olmami istiyorCanim kimse uzerine alinmasin demissin ama ben benim sozum uzerine soyledin gibi hissrttim, gerci ben daha once dogum gunu hakkinda hic yorum yapmamistim, farkli sayafaya filan gerek yok canim ben kutlamadim ama sizin hazirliklarinizi takip ediyorum, herhangi bir rahatsizlik duymuyorum, benimkisi kisisel bir durum, ogun yazmamin sebebide bir olay uzerine uzuldugum icin o sekilde yazdim, kimse dogum gunu kutluyor diye duyarsiz olamaz, ben kutlamadim diye dunyanin en iyi insanida olmadim.. Siz rahat rahat paylasimlarinizi yapin :)
Pinking Tree canim senin ozenli hazirliklarina bayiliyorum zaten, hepsi cok guzel olmus masallah :).. Bende anne olduktan sonra hassaslastim gercekten cok uzuluyotum dunyada sevgi gormeyen butun cocuklara kucak acmak istiyorum keske gucum yetse.. Gercekten kisisel bir durum sen mesela hamileyken alisverise gec baslamistin, ya birsey olursa hevesim kursagimda kalirsa diye yanlis hatirlamiyorum ddgil mi :) benimkide ona benzer, bebegim konusunda simarmak abartmak istemiyorum, kotu bisey olursa korkusu olusuyor, Allah benden boyle davranmami bekliyor sanki, ne bileyimm :))
Eflalim belki haklısın ama burası paylaşım alanı, hiç puset alamayan da var ya da çocuğu olmayan da.. Herkes bebeğine aldığını paylaşıyor o anki duyguları sadece bebeğim doğsa da giydirsem gezdirsem:)) sen bileziğini paylaştığında vs bence burada bize mutlu olmak düşer, gerisi boş...Hanımlar doğum günü mevzusu sadece savastı vs için değil bende başka bir bakıs açısıyla yazayım, hamilelikten beri aldıklarımızi paylaştık sonra hazırlıkları, misal bin lira bebek arabasına verenler oldu herkes parasını istediği gibi harcar kimseyi ilgilendirmez de, benim gibi bırakın bin lirayı 200 liraya bile bebek arabası alamayanlar ne hisseder düşündüz mü, doğum gününe mesela bende hevesleniyorum ama biliyorum ki eşim pasta dışında bir şey yaptırmayacak ona bile karşı, o yüzden heveslensemde yapmaya kalkışmam benim için hayal kırıklığı olacak
Bir de kadınlara dırdırcı derler:) oysa erkeklerin çenesinden daha çok çekiniyorux valla:)Cok abartnadan bende cok isterim ama esimle ugrasamam dedigin gibi....neyse sen konus dur diyirum esime oglum buyunce isteyecek biz kutlariz diyorum.
kv adagim var pilav kavurma yapalim mevlit yapalim dedi karsi cikti dogum gunu yok olmaz sunu yapalim yok Herseyi gosteris zannediyo(tamamen esimin fijri) biz kadinlardan anlamiyo.bi dis bugdayi yaotik en sadesinden o kadar
Ayıptır söylemesi ben de gurbette olsam bir pasta çay ile kutlardım çünkü insan sevdikler ile olmayınca abartamıyoe bile.. Hastane odamda da sıradan bir kapı süsü vardı e kimsemiz olmayınca o kadarı bile çok oluyor aslında:) bu biraz yapı meselesi, benim bir ablama kızımın kapı süsünü taktırdım, bu fırfırlarla uğraşacağıma tüm evini temizleseydim keşke diyor:)) o plastik örtü pasta kuru pasta hazır kek ile çocuklara doğumgünü yapıyor biz içli köftelerden girip nerden çıkacağımızı şaşırıyoruz:))Canim haklisin herkesin maddi gucu farkli, burada ytiskin insanlariz kimse kimseyi kiskanacak degil,bende arkadaslarin hazirliklarini zevkle takip ettim mevlyttur hastane odasidir vs, ama ben ne dogum icin ne mevlut vs hic birini yapmadim, maddiyat yuzunden yda esim istemediginden degil, hamdolsun isteseydim yapardim bana gereksiz geliyor, yapanlari kinamam begenirim hatta ama kendim hoslanmiyorum, zaten gurbetteyim yapacak kimsede yok :)
Ben seni anlıyor ve katılıyorım hihamicim. Sen kutlamayanlardan fikrini belirtenlerden rahatsız olmadın, sadece kutlamanın lüzumsuzluğu art arda dile getirilince insanın şevki kırılır hele bbir de insan bu kadar hazırlıkla vs ile ilgilenirken şevki kırılsın istemiyor..Canım herkes özgür elbette ki ben illa herkes kutlasın kutlamayan sessizce takip etsin demiyorum. Burdaki 1-2 günlük muhabbet üzerine de yazmadım dediklerimi. Biliyorsun en az 2-3 aydır doğum günü muhabbeti donuyo sayfada o günden bugüne yazılanlardan sonra rahatsızlığımi belirtme gereği duydum. Kutlamaya karşı olan bazı arkadaşların ifade ediş şekli rahatsız etti beni. Ben mesela desem ki kutlamayı doğru buluyorum kutlamama gibi birşey asla düşünmem aaa öyle şey mi olur o zaman bu benim özgürlüğüm olmazdı yani eleştirel bakis açısıyla yazılınca bazı şeyler ben de soyleme gereği duydum.
Bu arada ben kimsenin tek bir yorumu üzerine söylemedim kimse şahsi olarak üzerine alınmasın kızlar. Prenses arkadaşımız farklı sayfa açalım deyince mantıklı geldi birde duyarlılık meselesi yorumları epeydir döndüğünden üzüldüm ayrı bir yerde konuşmak mantıklı geldi kimsenin üzülmemesi adına.