2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Hayirli aksamlar guzel anneler :)
Cok buyuk bi derdim var yardim edin akil verin
Dun yazmistim eltim bize geldi bugun eve geldik..
Eltim 6 yillik evli cocugu olmuyor tup bebek icin kvgilin eline bakiyor
Dun kardesim oglumu eltime birakmis bakmasi icin odaya girdiginde eltim oglumun sirtina vuruyormus hizlica kasten yaptigi belli.
Cok uzuldum bunu duyunca kinlendim...
Simdi buna ben nasil davraniyim bizede kalacaklar bi hafta falan esime soyledim toz kondurmuyor bana takintili muamelesi yapiyor akil verin cok korkuyorum zarar verir diye

Dun kardesim oglumu eltime birakmis bakmasi icin odaya girdiginde eltim oglumun sirtina vuruyormus hizlica kasten yaptigi belli.
Simdi buna ben nasil davraniyim bizede kalacaklar bi hafta falan esime soyledim toz kondurmuyor bana takintili muamelesi yapiyor akil verin cok korkuyorum zarar verir diye
Yalnız bırakma o kadınla yavrunu ayy Allah korusun

Bi insan bi bebeğe nasıl vurabilir :KK57:
Kesinlikle oğlunu onunla yanlız bırakma bu nasıl bir hasetlik:KK43:

Yalnız bırakma o kadınla yavrunu ayy Allah korusun
Esim baskasinin yaninda bakmaz ogluma durmadan da yok cay yok yemek surekli kosturacam eminim
Eltim aslinda saf akilli cocuk gibi biraz kiskaniyor galiba kv ile kaliyorlar ayri ev istiyor bizimde ayri ev var off herseyimi karistiriyor cantama kadar bende hayirda diyemiyorum
Gunduz onlara birakip gidiyordum aman x abla sana ve kardesime emanet oglum dedim oda sen gidince balkondan atacam dedi ben sok oldum

Bide bisey anlatiyim dun kardeskmin evinde kaldik hep beraber aksam cig kofte yaptik odada hep beraber yedik mutfaga bi gittik mutfagin halisi cig kofteler yere atilmis ezilmis ufalanmis salcasi haliyi mahfetmis kardesjmle biz hic mutfaga gitmedk erkekler zaten gitmemisti
Hemen eltim supurdu sildi sut dokmus kedi gibi
Hala dusunuyorum bilemiyorum kim yapti eltim yapsa bu nasil bi davranis niye boyle yapiyor biz kiskanmasin imrenmeskn diye elimizden geleni yapiyoruz
Bilmiyorum derdi ne?

Bide bisey anlatiyim dun kardeskmin evinde kaldik hep beraber aksam cig kofte yaptik odada hep beraber yedik mutfaga bi gittik mutfagin halisi cig kofteler yere atilmis ezilmis ufalanmis salcasi haliyi mahfetmis kardesjmle biz hic mutfaga gitmedk erkekler zaten gitmemisti
Hemen eltim supurdu sildi sut dokmus kedi gibi
Hala dusunuyorum bilemiyorum kim yapti eltim yapsa bu nasil bi davranis niye boyle yapiyor biz kiskanmasin imrenmeskn diye elimizden geleni yapiyoruz
Bilmiyorum derdi ne?
Ayyy şok oldum kıskançlıktan çocuklarını salıp ne yaparsanız yapın diyeni gördümde bu dem bişey görmedim..
Çovuklarını salan benim eltim..

Oğlım saçımı başımıyoldu resmen:KK4:
Oyun oynadık biraz kovalamaca sarılmaca sonra ben yoruldum uzandım oğlum oyunun hızını alamadı bi tutam saçımı tutup çekti yetmiyormuş gibi iki üç tokatta attı:KK70:
Yaramaz bıdığım benim:))

Ayyy şok oldum kıskançlıktan çocuklarını salıp ne yaparsanız yapın diyeni gördümde bu dem bişey görmedim..
Bizde sok olduk kv evimize donerken evden eriste falan veriyordu buda goturun goturun herseyi bitirin gibisinde soylendi kardesimin evinde nescafenin kocaman kavonozuyla kahve vardi onu kirdi
Dur bakalim benim eve ne zararlar. Verecek

Amiiin su eltiminde olsunda kiskancligi biraksin hem uzuluyorum hem kiziyorum
Amin amin benim bi büyük etininde iki kızı var oğlu yok diye benim oğlumu çok kıskanıyprdu benimlede çok uğraşıyordu bigün yüzüne karşı inş etrafın bebek dolarda kimse ile uğraşamazsın dedim şimdi hamile son ayında oğlu olacak:)

@asliayet hatta öyle kıskanıyormuşki rüyalarıma giriyordu ben tüp bebek yaptım diye cinsiyetikendim belirlemişim sanıyordu rüyamda bak insan erkek isteyince oluyormuş demek diyordu..
Birde bikaçkere çocuğum olmazsa tüp bebek yapacağım diyordu..

Bizde sok olduk kv evimize donerken evden eriste falan veriyordu buda goturun goturun herseyi bitirin gibisinde soylendi kardesimin evinde nescafenin kocaman kavonozuyla kahve vardi onu kirdi
Dur bakalim benim eve ne zararlar. Verecek
Çocuğuna zarar vermesinde kırılqn eşya olsun..

I imspecial masallah oglusuna.turkiyeye gekince bizim kiz kuduruk oldu, ya burda cocuklari cok simartan var, o yuzden turk cocuklari firlama oluyor :)) almanyada sakin hayatimiz vardi burda kizim costu dayisiyla teyzesiyle ciglik cigliga oynuyor :)
Hoşgeldin türkiye hoşgeldin güzel ailem de şımarsın istediği kadar biraz boşluğa düşer gidince ama bu seferde seni alıştırır nasıl oynanmak istediğine merak etme:KK66: sen ona gore sekil alacaksn artikim o komutan sen asker el kadar ahmet son bir haftadır bizi artik yönetiyor babasına digidigi deyip yakasını çekiyor atçılık oynayacakmış:-)

@praline oh değmeyin keyfinize ben de deli gibi alışveriş y apmak istiyrum ama esim frenliyo zaten alamam da...bi calisayim sen o zaman gor beni diyorum esime.
ya boyle guzel bakiyorsun ya ben de esime tahammul edemiyrum ki esim de portmantoymus askiymis kullanmaz girer su an da oldugu gibi mont çorap vs koltigun ustinde hatta yeri de belli israrla ben asarim o yine oraya koyar ama buna pek ses etmem mutfak banyo daginikligi na cok kizarim diye diye azcik yola geliyo sukur. Kendi de diyo benepey yol katettim diye:))
hahahahaha bak olumlu taraf 1 adam degismeye çalışıyor yol katetmiş:KK70:

I imspecial ilacın adına bakayım da yazayım canım:) 45 liracik:)
napalim kader utansın 45 mirkbes işe yariyorsa denrrim ama unudum yok sizde yarada bizde yaramayabilir çünkü biz çok kullandık 45e acaba marnys serisimi:KK31:

Sürekli ağlıyor kızlar.
kuzum nasıl simdi

:)) yeni evliyken esim koltuha koyardi motorunun kaskini, cantasini (canta hadtaligi var) bende yerine kiy dedigimde bunlarin yeri burasi derdi, sonra aramizda espri oldu bisyi ortaliga atinca yeri burasi diyoruz :KK70:
çok iyiymiş bu espri bende yapcam bunu hic dağıtamıyorum hep kendim tipladigim için bende başka 3 canavar var dağıtan:KK72:

Ardadan önce brnmde 12 haftalıktım bebeğim düşmüştü kürtaj olmuştum bidaha 10 ay kdr olmamıştı ne günlerdi eşime hadi diyordumm bugun bebek yapma günü offf diyordu bıkmıştı çünkü :KK48:
Şindide bayramdannn bayramaaa:KK48:
:rolleyes: zuhahaha(erol tas gibi güldüm he)

Benim amcamin kizi da ayni hamileydik o du suk yapti.sukur hamile simdi ocakta doguracak darisi tum isteyenlre ve nur a ol s un ins
amin Canım hepsinr

canım diğer anlattıklarını okuyan kadar pek gerçekten bulduğuma iananmamistim ama sanırım psikolojisi bozuldu bu süreçten bence bebeğine zarar getirmeyeceği şekilde yanındayken falan sevsin doya doya belki içten seviyordur duanın dan sakınıyorsunuz sanıp onu hor görüyorsunuz diye düşünüyordur ablalık sende kalsn Allahn huurundada çok sevaba girersin tabi bebeğine zarar vermesine asla izin verme

Esim baskasinin yaninda bakmaz ogluma durmadan da yok cay yok yemek surekli kosturacam eminim
Eltim aslinda saf akilli cocuk gibi biraz kiskaniyor galiba kv ile kaliyorlar ayri ev istiyor bizimde ayri ev var off herseyimi karistiriyor cantama kadar bende hayirda diyemiyorum
Gunduz onlara birakip gidiyordum aman x abla sana ve kardesime emanet oglum dedim oda sen gidince balkondan atacam dedi ben sok oldum
böyle durumlarda cevabini veren seni boyle düşündüren ney diye gerekir sa acık acık konuş

:-) hatırlıyorum o eltini
Oğlım saçımı başımıyoldu resmen:KK4:
Oyun oynadık biraz kovalamaca sarılmaca sonra ben yoruldum uzandım oğlum oyunun hızını alamadı bi tutam saçımı tutup çekti yetmiyormuş gibi iki üç tokatta attı:KK70:
Yaramaz bıdığım benim:))
ah ah da diyor mu bizimki birde ah ah diyor zıvanadan çıktı iyice parmağında oynatıyor

Günaydın kızlar yataktan selamlar biella de bu saatte bebeler uyurken kalkar is yapardm ufak tefek ama bugün kalkmıyorum çünkü coook hastayım boğazımın acısı mahvetti beni gargara,sprey,ıhlamur bal zencefil kuşburnu denedim inşallah hafifler ama baya kötü oldum sanırım korktuğum burun ameliyatını 1 yıl sonra ahmet i sütten kesince yaptıracağım :KK43: bi yıl sürekli boyle gecmeisn nolur Allahım :KK43:
bu arada size bisey danışayım kızlar ben unutmusum heralde simdi erkek çocuk gelişimi kız çocuk gelisimi de farklı kızım bu dönemlerde ahmetin yaptıklarına yakin seyler yapardı ama asla bu kadar hareketli değildi ablasininnolmasindan da kaynaklı.herşeyi hızlı kavrıyor aslında güzel gibi görünebilir ama benim acından korkutucu olmaya başladı çünkü sadece öğrenme merakından midir bu yaramazlık evresi kızımda 2.5yaşa gelince sakinlesmisti yani 1 yıl sonra bu kadar hareketli olmaz dimi yani açıkçası ben ahmeti görünce sınıfındaki hiperaktif çocuğun küçüklüğünü görüyor gibi korkuyorum neler mi yapıyor dersiniz..
cabuk yapmaya başladığından mi yoksa gerçekten mi boyle ben anlamadım ...

Bizim kanepeden ters dönüp iniyor..karyyoladan ters dönüp iniyor hatta önceden kenarına gelip beklerdi ağlayıp bana bağırırdı simdi olayı çözmüş uyanıyor hopp iniyor dun koridora çıkmış beni arıyor ağlayarak ..
sandalye tepesi iste vitrinlerin ilk çekmecesine nasip çıkıyor hatta dun mutfakta iki çekmeceyi merdiven olarak kullanmış arkam dönük bi baktım mermere tutunmuş asılı kalmis:KK43:

Mama sandalyesisin altından kayması normal ama artik yandaki kilidi kaldırıp altta cengel koymuştu esim hoplayarak iniyor bacağında mi acımıyor be mübarek...

Yürümeye başladı zaten üstüne yürümekte zorlandığı zamanlarda hemen ayı promosyonunda koşuyor..off anlstırken yoruldum daha neler var özet geçiyorum düşünün en son bakıcı ablada gamze bu cook yarmaz Allah korusun kucağımda tutuyorum baEn sakinliği öğrensın seton ve sıze sorayım dedım nolur akıl verın bu çocuk 3.ayındaykrn gören çok hareketli diyordu ben normal sanıyordum hala çok harektli acaba acı gerçekle yüzleşecek mıyım yada 2 yasında söz dinlemeye başlayınca az-cok akıllanır mı:KK43:

Kizlar hepinize mrhaba sizleri uzun zamandirtakip ediyorum ama hic yazmadim kendimu tanitiyim 28 yasindayim 23 ocak digumlu nehir adinda br kizm var sizlere bisey danismak istiyrm ilk cocugum die mi bilmiyorum ama cok pimpirikliyikrndimden yoruldum cocugun her hareketini takip ediyrm mesela bnm ki hala parmagiyla isaret etmiyo normalmi yada aranizda bole olan var mi arkamdan aglamiyo beni taniyo ama biliyorm muzik cikinca oynamiyo bunu bile kafama takiyrm yoksa ben mi anormalim

I imspecial canok çok normal, hareketli ve mutlu bir bebek diye düşün. Hemen hiperaktif deme, ama onun için önlem olarak tv yi kes azalt çünkü sonra o çocuklar derste odaklanamıyor sorun yaşıyorlar hayatta da öyle.

11 ayı bitiyor nerdeuse yaşlarına geliyor ahmet. Hareketli bir bebek, önünde onu azdıran da var, daha ne olsun. Kötü düşünme.

Benim kızım da yataktan koltuktan dönerek iniyor, perdeye bile tırmanıyor:KK43:( uyku tulumunun fermuarıno açıyor, bunu doktora dediğimde rastgele yapmıştır yapamaz o kadar parmak kondisyonu olamaz diyor. Asla oturmuyor, kıpır kıpır deviriyor yıkıyor konuşuyor kaçıyor. Yetişemiyoruz:KK43:(

Ama hepsi normal. Karnımda da doktorlar şaşırır çok hareketli derdi. Ben de ailemizdeki tüm bebeklere öyle diyorlar diye şaşırmazdım.

Hele yeğenim füze gibi emekler kaçar çeker kırar kırdığı şeye bakmaz toslar gene aynen devam eder. Gören annesne iğne ipliğe dönmen lazın derdi. GöZü bile durmazdı:))) ve bana kızım çok hateketli gelmiyor onun sayesinde:) hareketli ama bebek iştr bihayetinde. Bir de sonunda özgürlüğe kavuştular tabi sapıtacaklar:))) bence çok normal 24 ay itibari ile sözleribi anlamaya başlayacak, yeğenim şu an kreşe gidiyor, kreşte kuzu gibiymiş ama eve gelince gene aynı canavar. Her şeye atlıyor zıplıyor koşuyor. Park yatağın yanlarına tekme ata ata yatağı deviriyordu düiün artık. Sonra da içinden çıkıyordu..
Kısacası evet hareketli ama normal:) korkutma kendini tecrübeli anne:)

Kizlar hepinize mrhaba sizleri uzun zamandirtakip ediyorum ama hic yazmadim kendimu tanitiyim 28 yasindayim 23 ocak digumlu nehir adinda br kizm var sizlere bisey danismak istiyrm ilk cocugum die mi bilmiyorum ama cok pimpirikliyikrndimden yoruldum cocugun her hareketini takip ediyrm mesela bnm ki hala parmagiyla isaret etmiyo normalmi yada aranizda bole olan var mi arkamdan aglamiyo beni taniyo ama biliyorm muzik cikinca oynamiyo bunu bile kafama takiyrm yoksa ben mi anormalim
Benim bebeğim de parmakla işaret etmiyor ocak başı olmasına rağmen. Kimi bebek müzikte alkış yapar popo sallar kimis de umursamaz etrafa bakar.. Hepsi normal canım.
Ama senin arkandan ağlamaması ise en güzeli:))) benimmi yakamı bırakmıupr bıraksa sırtımdan çekiyor:) bence tadını çıkar..

I imspecial canim sanmiyorum bi b proplem oldugunu bi de erkek çocuğu. cok hareketli olur malum.eltimin oglu yeni b evliyken ben kucuktu ama inanılmaz hareketliydi kanepe başlarında Tarzan gibi kosardi simdi de hareketli 10 yasinda hala kendi odalarinin gardrobunun ustune cikiyor ama onceki gibi degil cok beyfendi oldu simdi..masallah ahmet e hem o zaten abimiz degil mi normal buyuduler artik.

Abdullah da koltuklara tutunup kalkiyo yürüyor tutarak bana tutunuyo bacaklarima yapisiyo.ama cokkk aktif bi bebek degil.
mama sandelyesinden a y agini atiyo masaya tirmaniyo.besiginden de kalkiyo tabi bunu cogu bebis ne zamandır yapiyo burdan.bizde boyleyiz

X