- 7 Mayıs 2014
- 3.436
- 7.676
Pinking Tree para konusunda haklisin Allaha şükür yani ne istersem alabiliyorum gezmeme gidiyorum maddi manevi kendime guvenim var amistebi insanoğluyuz gözümüz doymuyor hani lüks yaşamıyorum ama altta yani zaten ortalamanın üstüyüz bütçe acısını dan ama anlamadığım iste millet nasıl cesaret ediyor o kadar yıllık kredilere peşinatlara falan gerçekten var biyerden geliyor anlayamıyorum hele bızım ankarada bi cukurambar gölbaşı asti yoluna çıkınca esim diyor su araba 500 milyar şu 100 milyar ben aynen boyle yani.kiskandigimdan değil ama aklım ermiyor ben öyle arabaya binmek te istemem almakta Allaha şükür yani iki çocuğum var dünyalara bedel(buda züğürt teeellisi gibi gelmesin) ben şuna inaniyorum cook laf yalansız cook para haramsız olmaz tabi gercekten helali olan vardır ama son 4 yildir falan bi anda insanlar vuhuuuu uzaya çıkar gibi zenginlesti
Ben ona inanmıyorum canım ya türkler kesinlikle çalışmayı sevmiyor ve zengin falan da olamaz. İşsiz adam bile kafayı nasıl para kazanır çalışırım diye yormuyor nasıl kısa yoldan zengin olurum a yoruyor..
Çok çalışınca ve kafan varsa vs o paralad kolay kazanılıyor..
Mesela yardım isteyrn zor durumda olduğunu söyleyen insanlara iş söylüyoruz. Her ay maaşlı iş.. Binbir bahane ile kabul etmiyorlar hazır para gelsn istiyorlar.. Çok zor durumdayım diyr ağlıyor herkes bi arkadaşım 3 milyara evine yatılı bebek bakıcısı bulamadı. Kimse çalışmak istemiyor türkler de...
Arap bi çalışanımız vardı çocuk onu yaptı bunu yaptı bilmem ne vatandaşı oldu derken şindi bizimle çalışan bir şirket kurdu... Ama günün 20 saati çalıştı birkaç yıl..
Bizim insanımız çalışmayo sevmiyor bugün temizlikçiler en az 150 tl alıyor az para değil okuyablar almıyor.
Oturduğumuz sitede herkes kadın arıyor 300-400 bir güblüğüme diyorlar gelmiyorlar
Ablam sitede oturmuyor çocukları okuldan geldiğinde işte oluyor diye maddi durumu olmayan kendisinden borç isteyrn komşusuna çocukları servisten al eve sok sadece dedi.. Yani sadece ara sokağı brilikte yürüyecekler... Çocukları küçül başlarına bir şey gelir diye korkuyor ve komşusu her gün mü? Her gün giyinip onları alıp gelicem. Yok yapamam çok zor demiş:))) kısacası çalışacak insan yok ama zengin olmak isteyen dolu..